Marrakech
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Marrakech

Marrakech: Kaikki retket ja aktiviteetit

Marrakech: huippunähtävyydet

Marrakechin parhaat nähtävyydet ja aktiviteetit

Jylhien Atlasvuorten juurella sijaitseva Marokon kulttuuripääkaupunki tunnetaan historiallisista nähtävyyksistä, berberiperinteistä sekä islamilaisesta taiteesta. Tässä kaikkia aisteja hemmottelevat vinkit Marrakechiin.

Marrakechin museossa
Valokuva: michalo @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Marrakechin museossa

Vanhassa Dar Menebhin palatsissa sijaitsevassa Marrakechin museossa on esillä upeaa marokkolaista taidetta sekä menneiltä vuosisadoilta että myöhemmiltä ajoilta. Museossa on myös historiallisia kirjoja, kolikoita sekä keramiikkaa.

Jemaa el Fnaa

Jemaa el Fnaa

Tinkaa parhaat hinnat matkamuistoille, ruoalle ja vaatteille historiallisella [Jemaa el Fnaa -torilla(/jemaa-el-fnaa-l3600/). Seikkaile sitten vanhan kaupungin perinteisten souk-kauppojen muodostamassa labyrintissä.

Bahia-palatsi

Bahia-palatsi

Bahia tarkoittaa loistoa. Sulttaani rakensi tämän aikansa upeimman palatsin suosikkiorjalleen.

Menaran puutarha

Menaran puutarha

Atlasvuoret tarjoavat upean taustan rauhalliselle Menaran puutarhalle, joka on sekä paikallisten ja kaupungissa vierailevien suosikkikohde rentoutumiselle ja hiljentymiselle.

Saadianin haudat
Valokuva: Frank Douwes @ Flickr (CC BY 2.0)

Saadianin haudat

Saadianin haudat ovat valtava 1500-luvulta peräisin oleva hautausmaa, jossa on Marrakechia vuosien 1524-1668 välillä hallinneen Saadian-dynastian 66 viimeisen jäsenen hautapaikka.

Majorellen puutarha

Majorellen puutarha

Nämä upeat trooppiset puutarhat ovat ranskalaismaalari Jacques Majorellen luomus, jonka vuoksi alueella voi vehreyden rinnalla havaita "majorellensinistä" väriä.

Koutoubian moskeija

Koutoubian moskeija

Koutoubian moskeija on Marrakechin tunnetuin maamerkki, jonka 70 metriä korkean minareetin voi nähdä kilometrien päähän. Muista, että ainoastaan muslimit voivat vierailla moskeijan sisäpuolella.

Dar Si Saidin marokkolaisen taiteen ja käsityön museo
Valokuva: Anton Zelenov @Wikipedia (CC BY-SA 3.0)

Dar Si Saidin marokkolaisen taiteen ja käsityön museo

Tässä upeassa vanhassa palatsissa voi tutustua pohjoisafrikkalaisen taiteen historiaan. Mikäli taidenälkäsi jäi tyydyttämättä, suuntaa lähellä sijaitsevalle Maison Tiskiwinelle tutustumaan Saharan kulttuuriin.

Toubkalin kansallispuisto

Toubkalin kansallispuisto

57 kilometriä Marrakechin eteläpuolella sijaitsevassa kansallispuistossa sijaitsee Djebel Toubkal, joka on Pohjois-Afrikan korkein vuori. Vieraile pienessä Imlilin kylässä, josta suurin osa kierroksista alkaa.

Suunnittele käyntisi paikassa Marrakech

Majoitusehdotukset

Riadit, eli perinteiset marokkolaiset talot, joissa on oma sisäpiha, ovat osa Marrakechin viehätysvoimaa. Monet Marrakechin parhaista riadeista ovat nykyään hotelleja, jotka tarjoavat ainutlaatuisen majoitusmahdollisuuden. Suosituimpia edullisia kohteita ovat muun maussa Riad Rbaa Laroub, Riad Edward ja yksi vanhan kaupungin vanhimmista rakennuksista, Dar Hanane.

Pukeutumissäännöt

Marokkolaiset ovat uskonnollisia, mutta samalla suvaitsevaisia. Joillain alueilla pitää pukeutua toisia alueita konservatiivisemmin. Hyvä nyrkkisääntö on tarkastella alueen muiden ihmisten pukeutumista ja ottaa siitä mallia. Naisten kannattaa pukeutua konservatiivisesti välttääkseen ylimääräistä huomiota. Myös uskonnollisten nähtävyyksien pukeutumissäännöt kannattaa katsastaa etukäteen.

Matkabudjetti

Päivän ruokabudjetiksi kannattaa varata noin 300-500 dirhamia ja taksimatkoja varten noin 50 dirhamia. Matka lentokentältä kaupunkiin maksaa noin 200 dirhamia. Matkamuistot ovat melko edullisia. Pidä kulutuksesi aisoissa tinkaamalla ja maksamalla vain paikallisella rahalla (dirham). Dollareita, puntia tai euroja voi pitää kuitenkin mukana hätätilanteiden varalta.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Arabia
 • Rahayksikkö
  Marokon dirhami (MAD)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+00:00)
 • Maakoodi
  +212
 • Paras aika vierailla
  Kevät tai syksy

Tekemistä: Marrakech

Huippunähtävyydet kohteessa Marrakech

Kaupungit: Marokko

Marrakech: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Marrakech? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Marrakech : Mitä vierailijat sanovat

Really well organised and excellent quide Abdel

Nautimme retkestä kovasti, opimme paljon maasta ja kulttuurista upean oppaan Andelin ansiosta.