Milano
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Milano

Milano: Kaikki retket ja aktiviteetit

Milano: huippunähtävyydet

Kymmenen vinkkiä Milanoon

Milano on Italian kosmopoliittisen kulttuurin kehto, josta löytyy rikkaan taidehistorian lisäksi ainutlaatuinen muoti- ja designmaailma. Tässä kymmenen vinkkiä Milanon taiteesta, historiasta ja tyylistä!

Santa Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie

Tämä kirkko on paitsi sekoitus upeaa goottilais- ja renessanssityyliä, myös Leonardo da Vincin maailmankuulun Pyhän ehtoollisen koti!

Pyhä ehtoollinen

Pyhä ehtoollinen

Da Vinci oli kiistämättä nero, mutta samalla myös kokematon freskojen maalaaja. Teos alkoi rapistumaan pian sen valmistumisen jälkeen, joten se kannattaa käydä kokemassa ennen kuin on liian myöhäistä!

Teatro alla Scala

Teatro alla Scala

La Scalana](/teatro-alla-scala-l3581/) tunnettu Milanon oopperatalo on ollut lukuisten laulajien ja muusikkojen esiintymisareena yli 250 vuoden ajan. Oopperatalo on kuuluu yhä tänäkin päivänä arvostetuimpien konserttitalojen joukkoon.

Galleria Vittorio Emanuele II
Valokuva: lizadaly@ Flickr (CC-By-2.0)

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II on yksi harvoista historiallisista nähtävyyksistä, jossa käyminen saattaa tulla kalliiksi, sillä kyseessä on yksi maailman vanhimmista ja parhaista ostoskeskuksista!

Milanon katedraali (Duomo)

Milanon katedraali (Duomo)

Italian suurin kirkko sijaitsee Milanon pääaukiolla. Kirkkoa koristaa upeat patsaat sekä huipulla oleva kullattu pronssinen Madoninna.

Sforzan linna

Sforzan linna

Sforzan linna oli aikanaan yksi Euroopan suurimmista linnoista. Nykyään linnassa on merkittäviä museoita, kuten antiikin taiteen museo sekä musiikki-instrumenttien museo.

Duomon aukio (Piazza del Duomo)

Duomon aukio (Piazza del Duomo)

Yli 17 000 neliömetrin alueelle levittäytyvällä Duomon aukiolla on kaupungin katedraalin lisäksi myös muita merkittäviä nähtävyyksiä, kuten kuninkaallinen palatsi.

Pinacoteca di Brera
Valokuva: Olivier Bruchez @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Pinacoteca di Brera

Breran taidegalleriasta löytyy Italian merkittävimpiä maalauksia muun muassa Rafaelilta, Titianilta ja Caravaggiolta.

San Siro -stadion

San Siro -stadion

AC Milanin kotikenttänä tunnetulla San Sirolla on merkittävien jalkapallo-otteluiden lisäksi pidetty merkittävien artistien, kuten Bob Marleyn ja Bob Dylanin konsertteja.

Naviglin kaupunginosa

Naviglin kaupunginosa

Historiallinen Navigli on saanut nimensä muinaisista kanavista, jotka ennen yhdistivät kaupungin. Alueelta löytyy myös Milanon parhaat ravintolat!

Suunnittele käyntisi paikassa Milano

Milloin Milanossa kannattaa vierailla?

Milanossa voi vierailla mihin tahansa vuodenaikaan eikä kaupungissa ole yhtä mainittavaa matkailusesonkia. Kaupungissa järjestetään lukuisia tapahtumia ja näyttelyitä, joten katsasta teattereiden ja museoiden aikataulut ennen matkan varaamista. Muodista kiinnostuneille on olemassa kaksi muotiviikkovaihtoehtoa. Syksyn ja talven mallistot ovat esillä helmikuussa ja maaliskuussa, kun taas syyskuussa ja lokakuussa voi tutustua kevään ja kesän muotituulahduksiin.

Kuinka monta päivää Milanossa kannattaa viettää?

Milanon merkittävimmät nähtävyydet voi nähdä parissa päivässä. Vietä kaupungissa kuitenkin pidennetty viikonloppu, mikäli haluat tutustua sen shoppailumahdollisuuksiin ja dynaamiseen kulttuuriin tarkemmin.

Miten Milanossa kannattaa kulkea?

Autolla ajaminen Milanossa voi olla shokeeraava kokemus! Onneksi kaupungissa on myös kätevä julkisen liikenteen verkosto. Liput metroon, bussiin ja raitiovaunuihin tulee ostaa etukäteen ennen niillä matkustamista. Liput tulee leimata metroporteilla tai bussien ja raitiovaunujen punaisilla laatikoilla. Milanossa on voi kulkea myös polkupyörällä - katsasta lisätiedot osoitteesta bikemi.com.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Italia
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +39
 • Paras aika vierailla
  Kevät tai kesä

Tekemistä: Milano

Huippunähtävyydet kohteessa Milano

Kaupungit: Italia

Milano: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Milano? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Milano : Mitä vierailijat sanovat

Onnistunut retkipäivä, hyvin organisoitu ja kaikki sujui.

Päivä alkoi bussikuljetuksella Milanosta Comon kaupunkiin, jossa oli aikaa noin 1½ tuntia kiertää oppaan johdolla ja kuulla kaupungin historiasta tai tarkastella kaupunkia ominpäin. Tämän jälkeen tutuistuimme huvila Villa Olmon puutarhaan, jossa oli aikaa noin 30 min. Opas Franco oli erinomainen ja puhui selkeää englantia. Matka jatkui Comon kaupungista bussilla noin 50 min. ajomatkan verran länsirantaa pitkin Tremezzo kylään, josta nousimme veneeseen. Venematka kesti noin 45 min rannikkoa myötäillen ja pääsimme ihastelemaan mahtavia maisemia ja huviloita järveltä päin. Bellagiossa oli aikaa noin pari tuntia mm. syödä, jonka jälkeen matka jatkui yleisellä lautalla lahden yli Varennaan. Varennassa meillä oli aikaa noin puolituntia tutustua kapunkiin. Tämän jälkeen oli edessä paluu bussilla takaisin Milanoon. Retkipäivä kuljetuksineen sujui erinomaisesti. Yhdessä päivässä sai hyvän yleiskuvan ja pääsi tutustumaan Como järven ympäristöön ja nähtävyyksiin.

Erinomainen opastus,kiintoisa kierros ja sain nähdä oopperaharjoitusta

La Scala-retki oli eräs matkani kohokohta. Opas puhui hyvää englantia ja esitteli musiikkia ja historiaa mielenkiintoisesti. Kierroksen lopussa sain nähdä pienen hetken oopperan harjoituksesta. Kiitos.

Milano: La Scala ja teatterikierros Arvostelija: Pirjo, 18.11.2016

Oppaan kerronnan avulla saa enemmän kierroksesta irti. Meille sattui sopivan pieni ryhmä kierrokselle, joka siis englanninkielinen. Miinusta järjestäjän myöhästymisestä.

Milano: La Scala ja teatterikierros Arvostelija: Anonyymi, 15.09.2019

Erinomainen ohjaus viinien maailmaan. Paljon tietoa. Hyvät esimerkkiviinit. Palvelu tuli yllättäen suomeksi! Iso kiitos Nico!!! Toivottavasti nähdään uudestaan!

Milano: Viininmaistajakokemus keskustassa Arvostelija: Arto, 21.10.2019

Kaunis paikka, varsinkin mereltä päin. Pettymys, miten turistirysiä kauniit kylät olivat. Turistipaljous huono, kyläläisiä ei juuri näkynyt, ymmärrettävästi.

Cinque Terren valmentaja Milanosta Arvostelija: Vesa, 10.06.2019