Tekemistä kohteessa

Milano

Tämä muoti- ja kulttuuriharrastajien mekka on täynnä nähtävyyksiä, kuten Milanon katedraali.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Kymmenen vinkkiä Milanoon

Milano on Italian kosmopoliittisen kulttuurin kehto, josta löytyy rikkaan taidehistorian lisäksi ainutlaatuinen muoti- ja designmaailma. Tässä kymmenen vinkkiä Milanon taiteesta, historiasta ja tyylistä!

 • Santa Maria delle Grazie

  1. Santa Maria delle Grazie

  Tämä kirkko on paitsi sekoitus upeaa goottilais- ja renessanssityyliä, myös Leonardo da Vincin maailmankuulun Pyhän ehtoollisen koti!

 • Pyhä ehtoollinen

  2. Pyhä ehtoollinen

  Da Vinci oli kiistämättä nero, mutta samalla myös kokematon freskojen maalaaja. Teos alkoi rapistumaan pian sen valmistumisen jälkeen, joten se kannattaa käydä kokemassa ennen kuin on liian myöhäistä!

 • Teatro alla Scala

  3. Teatro alla Scala

  La Scalana](/teatro-alla-scala-l3581/) tunnettu Milanon oopperatalo on ollut lukuisten laulajien ja muusikkojen esiintymisareena yli 250 vuoden ajan. Oopperatalo on kuuluu yhä tänäkin päivänä arvostetuimpien konserttitalojen joukkoon.

 • Galleria Vittorio Emanuele II

  4. Galleria Vittorio Emanuele II

  Galleria Vittorio Emanuele II on yksi harvoista historiallisista nähtävyyksistä, jossa käyminen saattaa tulla kalliiksi, sillä kyseessä on yksi maailman vanhimmista ja parhaista ostoskeskuksista!

 • Milanon katedraali (Duomo)

  5. Milanon katedraali (Duomo)

  Italian suurin kirkko sijaitsee Milanon pääaukiolla. Kirkkoa koristaa upeat patsaat sekä huipulla oleva kullattu pronssinen Madoninna.

 • Sforzan linna

  6. Sforzan linna

  Sforzan linna oli aikanaan yksi Euroopan suurimmista linnoista. Nykyään linnassa on merkittäviä museoita, kuten antiikin taiteen museo sekä musiikki-instrumenttien museo.

 • Duomon aukio (Piazza del Duomo)

  7. Duomon aukio (Piazza del Duomo)

  Yli 17 000 neliömetrin alueelle levittäytyvällä Duomon aukiolla on kaupungin katedraalin lisäksi myös muita merkittäviä nähtävyyksiä, kuten kuninkaallinen palatsi.

 • Pinacoteca di Brera

  8. Pinacoteca di Brera

  Breran taidegalleriasta löytyy Italian merkittävimpiä maalauksia muun muassa Rafaelilta, Titianilta ja Caravaggiolta.

 • San Siro -stadion

  9. San Siro -stadion

  AC Milanin kotikenttänä tunnetulla San Sirolla on merkittävien jalkapallo-otteluiden lisäksi pidetty merkittävien artistien, kuten Bob Marleyn ja Bob Dylanin konsertteja.

 • Naviglin kaupunginosa

  10. Naviglin kaupunginosa

  Historiallinen Navigli on saanut nimensä muinaisista kanavista, jotka ennen yhdistivät kaupungin. Alueelta löytyy myös Milanon parhaat ravintolat!

Suunnittele vierailusi

 • Milloin Milanossa kannattaa vierailla?

  Milanossa voi vierailla mihin tahansa vuodenaikaan eikä kaupungissa ole yhtä mainittavaa matkailusesonkia. Kaupungissa järjestetään lukuisia tapahtumia ja näyttelyitä, joten katsasta teattereiden ja museoiden aikataulut ennen matkan varaamista. Muodista kiinnostuneille on olemassa kaksi muotiviikkovaihtoehtoa. Syksyn ja talven mallistot ovat esillä helmikuussa ja maaliskuussa, kun taas syyskuussa ja lokakuussa voi tutustua kevään ja kesän muotituulahduksiin.

 • Kuinka monta päivää Milanossa kannattaa viettää?

  Milanon merkittävimmät nähtävyydet voi nähdä parissa päivässä. Vietä kaupungissa kuitenkin pidennetty viikonloppu, mikäli haluat tutustua sen shoppailumahdollisuuksiin ja dynaamiseen kulttuuriin tarkemmin.

 • Miten Milanossa kannattaa kulkea?

  Autolla ajaminen Milanossa voi olla shokeeraava kokemus! Onneksi kaupungissa on myös kätevä julkisen liikenteen verkosto. Liput metroon, bussiin ja raitiovaunuihin tulee ostaa etukäteen ennen niillä matkustamista. Liput tulee leimata metroporteilla tai bussien ja raitiovaunujen punaisilla laatikoilla. Milanossa on voi kulkea myös polkupyörällä - katsasta lisätiedot osoitteesta bikemi.com.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Italia
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +39
 • Paras aika vierailla
  Kevät tai kesä

Milano: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Milano? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Milano : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 35 758 arvosteluun

Upea kokemus ja hieno kiertue! Itse kiertue kestää noin tunnin. Enemmän kuin tarpeeksi oppiaksesi kaikki tärkeät asiat kirkosta Santa Maria Della Grazie ja Leonardos -maalaus "Viimeinen illallinen". Kiertueen ohjannut nainen puhuu erinomaista englantia (mikä on valitettavasti harvinaista Italiassa). Ske piti huomiomme alusta loppuun erinomaisella tietämyksellä ja värikkäällä tulkinnalla curchista ja maalaushistoriasta. Jos tie vie minut uudelleen Milanoon, käytän varmasti tätä palvelua uudelleen.

Opas oli erittäin asiantunteva ja paimensi pientä ryhmäämme Covid -seulonta- ja lippuprosessin kautta asiantuntevasti. Hän tarjosi opittua kertomusta kiertueemme aikana, mutta oli myös viisas salliessaan viettää hiljaista, arvaamatonta aikaa viettääksemme Viimeisen illallisen. Varaisin mielelläni tämän oppaan kanssa uudelleen.

Vaikuttava ja oivaltava opas näytti kaiken duomosta ja muusta. Hän kykeni selittämään asiat hyvin sekä italian että englannin vihollisina, jotta kaikki ymmärtäisivät mitä sanoivat. Ajoitus oli täydellinen, joudut nähdä kaiken menemättä liian nopeasti. Suosittelen ehdottomasti muille tekemään saman kiertueen!

Ensimmäinen kerta Milanossa, joten emme halunneet jättää näkemättä Leonardon mestariteosta. Emme olleet onnistuneet saamaan lippuja etukäteen, joten kiertue vaikutti parhaalta vaihtoehdolta. Menimme illalla, kun oli pimeää, mikä lisäsi kokemusta. Se oli lyhyt vierailu (15 minuuttia), mutta erinomainen.

Erinomainen opas teki kokemuksesta todella mieleenpainuvan. Suosittelen:)