Montparnassen torni
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet Montparnassen tornin huipulta

210 metriä korkea Montparnassen torni on Pariisin korkein rakennus, jonka huipulta aukeavat upeat näkymät joka puolelle Pariisia. Tässä viisi nähtävyyttä, jotka tämän turistien keskuudessa vähemmän tunnetun rakennuksen huipulta voi bongata.

Eiffel-torni

Eiffel-torni

Kuvittele jonottavasi koko iltapäivä päästäksesi kokemaan näköalat Pariisin suosituimmalta nähtävyydeltä ilman, että näet itse tätä kyseistä nähtävyyttä. Tämän vuoksi näköalat Montparnasselta ovat Eiffel-tornia paremmat!

Montparnassen hautausmaa

Montparnassen hautausmaa

Tornista avautuu upeat näkymät paitsi Luxembourgin puutarhoihin, myös henkeäsalpaavat näkäalat kuuluisalle hautausmaalle, jonne Samuel Beckett on haudattu.

Orlyn lentokenttä

Orlyn lentokenttä

Selkeänä päivänä ja ripauksella tuuria voit nähdä lentokoneiden laskeutuvan Pariisin eteläisimmälle lentokentälle.

Auringonlasku

Auringonlasku

Sacré-Cœuria on hankala päihittää, mitä tulee valojen välkkeen ihailuun. Montparnassen huippu on silti paras paikka ihailla auringonlaskua!

Gare Montparnasse

Gare Montparnasse

Mikäli vierailet tornilla hämärän laskeuduttua, katso hetkeksi toiseen suuntaan ja ihaile valaistujen junien lähtöä Gare Montparnasselta kohti Pariisin lähiöitä.

Sisäpiirin vinkkimme

Tornin aukioloajat


 1. huhtikuuta - 31. syyskuuta torni on avoinna joka päivä klo 9.30-23.30. Muina aikoina torni on auki sunnuntaista torstaihin klo 9.30-22.30 ja lauantaisin sekä pyhäpäivien aattoina klo 23.00 saakka. Varaa liput etukäteen verkosta välttääksesi jonottamisen!

Paras aika vierailulle

Tarkista sääennuste ennen vierailuasi, sillä näköalat ovat parhaimmillaan selkeänä päivänä. Illallinen 56. kerroksen Ciel de Paris -ravintolassa on suositeltava aktiviteetti, kuten myös vieraileminen kesäisinä perjantai-iltoina, jolloin katon terassibaarissa on livemusiikkia klo 19.00 alkaen!

Kuinka tornille pääsee?

Lähin metroasema on Montparnasse-Bienvenüe, joka sijaitsee linjojen 4, 6, 12 ja 13 varrella.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?

  1. huhtikuuta - 31. syyskuuta joka päivä klo 9.30-23.30. Tarkista tarkat aukioloajat verkosta, sillä ne vaihtelevat vuodenajan mukaan.

 • Hinta
  Aikuisten lippu maksaa vain 15 euroa.
 • Tarvitsenko oppaan?
  *Oppaasta on ehdottomasti apua. Suosittelemme katsastamaan suosituimmat kierroksemme.
 • Kuinka päästä perille
  Lähin metroasema on Montparnasse-Bienvenüe, joka sijaitsee linjojen 4, 6, 12 ja 13 varrella.
 • Lisävinkkejä   1. kerrokseen pääsee vain portaita pitkin 56. kerroksesta.