München
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: München

München: Kaikki retket ja aktiviteetit

München: huippunähtävyydet

Münchenin top 10 -nähtävyydet

Baijerin pääkaupunki tunnetaan sen rikkaasta kulttuurista, värikkäästä historiasta sekä tietysti Oktoberfestistä. Münchenissä on uskomaton määrä nähtävää ja koettavaa. Näiden vinkkien avulla pääset alkuun.

Deutsches Museum
Valokuva: Sébastien Launay @flickr (CC BY 2.0)

Deutsches Museum

Deutsches Museum on yksi maailman suurimmista ja merkittävimmistä tiedemuseoista, jonka näyttelyihin tutustumista ei kannata jättää väliin.

Marienplatz

Marienplatz

Marienplatz on kaupungin pääaukio, jolla sijaitsee muun muassa kaupungintalo sekä monia muita arkkitehtonisesti merkittäviä rakennuksia.

Viktualienmarkt

Viktualienmarkt

Kaipaatko purtavaa? Suuntaa Viktualienmarkt -ruokatorille maistelemaan paikallisia erikoisuuksia ja gourmetherkkuja. Maanantaista lauantaihin avoinna oleva tori on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä.

Allianz Arena
Valokuva: Steenbergs@ flickr (CC BY 2.0)

Allianz Arena

Allianz on maailman ensimmäinen jalkapallostadion, joka vaihtaa väriä sen ulkokuoren erikoisvalmisteisten muovipaneeleiden ansiosta.

Nymphenburgin linna

Nymphenburgin linna

Vaikuttava Nymphenburgin linna tunnetaan sen upeista puutarhoista. Kannattaa ehdottomasti vierailla siellä!

BMW Museum

BMW Museum

BMW Museum -automuseo sopii muillekin kuin autofaneille. Mielenkiintoisella kierroksella voit tutustua tunnetun yhtiön värikkääseen historiaan.

Oktoberfest

Oktoberfest

Ennen kaikkea oluesta tunnettu kulttuuritapahtuma Oktoberfest on maailman suurin vuosittainen kansanjuhla. Sopii erityisesti musiikin, oluen ja nahkahousujen ystäville!

Hofbräuhaus München

Hofbräuhaus München

Mikäli haluat syödä aitoa saksalaista ruokaa ja juoda paikallista olutta on Hofbräuhaus München -oluttalo oikea osoite. Suosittu niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa!

Englischer Garten

Englischer Garten

Tämä upea puisto on vertaansa vailla. Rentoudu kauniilla viheralueilla ja japanilaisessa teetalossa sekä surffaa keinotekoisella aallokolla!

Munich Residenz

Munich Residenz

Saksan suurin kaupunkipalatsi on avoinna vierailijoille joka päivä. Tutustu itsenäisesti tai käy kierroksella, jolla voit tutustua kuninkaallisiin kokoelmiin sekä kauniisti sisustettuihin huoneisiin.

Suunnittele käyntisi paikassa München

Matkan kesto

Kaupungin merkittävimmät nähtävyydet voi nähdä kolmessa päivässä. Varaa aikaa vähintään viikko, mikäli haluat tutustua kaupungiin rauhallisempaan tahtiin.

Majoitusvinkit

Münchenissa on kattava julkinen liikenne, joten majoituspaikka kannattaa valita mielenkiinnon kohteiden mukaan. Valitse Altstadt, mikäli haluat majoittua merkittävimpien nähtävyyksien lähettyvillä. Budjettitietoisen matkailijan valinta on Ludwigsvorstadt, joka sijaitsee Hauptbahnhofin ja Oktoberfest-alueen lähellä. Yöelämästä kiinnostuneille parhaat kaupunginosat ovat Schwabing, Maxvorstadt sekä Gärtnerplatzviertel-Glockenbachviertel.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Saksa
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +49
 • Paras aika vierailla
  Maaliskuusta toukokuuhun lämpötila on miellyttävä eikä kaupungissa ole paljoa turisteja. Oktoberfestistä kiinnostuneiden (järjestetään syyskuun lopun ja lokakuun välisenä aikana) kannattaa varata majoitukset hyvissä ajoin, varautua maksamaan enemmän kuin sesonkiajan ulkopuolella ja ottaa takki mukaan!

Tekemistä: München

Huippunähtävyydet kohteessa München

Kaupungit: Saksa

München: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa München? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

München : Mitä vierailijat sanovat

Mukava opas, mutta olisin halunnut enemmän aikaa vapaaseen kiertelyyn.

Oppaan johdanto keskitysleirin historiaan kierroksen alussa oli varsin pitkä, sillä hyvällä yleissivistyksellä asiat olivat ennestään tuttuja (suomalaista peruskoulutasoa). Kierros kokonaisuudessaan oli sujuva, informatiivinen ja mielenkiintoinen.

Münchenistä: Puolipäiväretki Dachaun keskitysleirille Arvostelija: Eeva-Leena, 23.09.2018

Todella kaunis linna ja ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Opas oli loistava ja kertoi linnan ja paikan historian uskottavasti. Linna ja ympäröivät alppimaisemat olivat ehdottomasti näkemisen arvoiset. Hyvät kävelykengät pitää olla ja kohtuullinen kunto, että jaksaa kävellä mäkiä ylös.

Etukäteen ei kerrottu kuinka vaikea toisesaa linnassa oli liikkua.

En suosittele. Liian pitkä päivämatka. Vettä satoi todella paljon joten toinen linna jäi katsomatta.