München

Parhaat nähtävyydet: München

Münchenin top 10 -nähtävyydet

Baijerin pääkaupunki tunnetaan sen rikkaasta kulttuurista, värikkäästä historiasta sekä tietysti Oktoberfestistä. Münchenissä on uskomaton määrä nähtävää ja koettavaa. Näiden vinkkien avulla pääset alkuun.

 • Deutsches Museum

  1. Deutsches Museum

  Deutsches Museum on yksi maailman suurimmista ja merkittävimmistä tiedemuseoista, jonka näyttelyihin tutustumista ei kannata jättää väliin.

 • Marienplatz

  2. Marienplatz

  Marienplatz on kaupungin pääaukio, jolla sijaitsee muun muassa kaupungintalo sekä monia muita arkkitehtonisesti merkittäviä rakennuksia.

 • Viktualienmarkt

  3. Viktualienmarkt

  Kaipaatko purtavaa? Suuntaa Viktualienmarkt -ruokatorille maistelemaan paikallisia erikoisuuksia ja gourmetherkkuja. Maanantaista lauantaihin avoinna oleva tori on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä.

 • Allianz Arena

  4. Allianz Arena

  Allianz on maailman ensimmäinen jalkapallostadion, joka vaihtaa väriä sen ulkokuoren erikoisvalmisteisten muovipaneeleiden ansiosta.

 • Nymphenburgin linna

  5. Nymphenburgin linna

  Vaikuttava Nymphenburgin linna tunnetaan sen upeista puutarhoista. Kannattaa ehdottomasti vierailla siellä!

 • BMW Museum

  6. BMW Museum

  BMW Museum -automuseo sopii muillekin kuin autofaneille. Mielenkiintoisella kierroksella voit tutustua tunnetun yhtiön värikkääseen historiaan.

 • Oktoberfest

  7. Oktoberfest

  Ennen kaikkea oluesta tunnettu kulttuuritapahtuma Oktoberfest on maailman suurin vuosittainen kansanjuhla. Sopii erityisesti musiikin, oluen ja nahkahousujen ystäville!

 • Hofbräuhaus München

  8. Hofbräuhaus München

  Mikäli haluat syödä aitoa saksalaista ruokaa ja juoda paikallista olutta on Hofbräuhaus München -oluttalo oikea osoite. Suosittu niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa!

 • Englischer Garten

  9. Englischer Garten

  Tämä upea puisto on vertaansa vailla. Rentoudu kauniilla viheralueilla ja japanilaisessa teetalossa sekä surffaa keinotekoisella aallokolla!

 • Munich Residenz

  10. Munich Residenz

  Saksan suurin kaupunkipalatsi on avoinna vierailijoille joka päivä. Tutustu itsenäisesti tai käy kierroksella, jolla voit tutustua kuninkaallisiin kokoelmiin sekä kauniisti sisustettuihin huoneisiin.

Suunnittele vierailusi

 • Matkan kesto

  Kaupungin merkittävimmät nähtävyydet voi nähdä kolmessa päivässä. Varaa aikaa vähintään viikko, mikäli haluat tutustua kaupungiin rauhallisempaan tahtiin.

 • Majoitusvinkit

  Münchenissa on kattava julkinen liikenne, joten majoituspaikka kannattaa valita mielenkiinnon kohteiden mukaan. Valitse Altstadt, mikäli haluat majoittua merkittävimpien nähtävyyksien lähettyvillä. Budjettitietoisen matkailijan valinta on Ludwigsvorstadt, joka sijaitsee Hauptbahnhofin ja Oktoberfest-alueen lähellä. Yöelämästä kiinnostuneille parhaat kaupunginosat ovat Schwabing, Maxvorstadt sekä Gärtnerplatzviertel-Glockenbachviertel.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Saksa
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +49
 • Paras aika vierailla
  Maaliskuusta toukokuuhun lämpötila on miellyttävä eikä kaupungissa ole paljoa turisteja. Oktoberfestistä kiinnostuneiden (järjestetään syyskuun lopun ja lokakuun välisenä aikana) kannattaa varata majoitukset hyvissä ajoin, varautua maksamaan enemmän kuin sesonkiajan ulkopuolella ja ottaa takki mukaan!

München: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa München? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

München : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 13 249 arvosteluun

Ennen lähtöä check-in toimistossa ja lippujen osto itse linnaan. Täsmällinen aikataulu, junat ei odota. Oppaalta hyvää tarinankerrontaa ja iloista mieltä. Sopivan kokoinen ryhmä. Aikaa linnan juurella olevassa kylässä/kiertelyyn olisi voinut olla enemmän. Alhaalla kaunis järvi ja näkymät linnoihin. Linnakierros oli melko lyhyt mutta kaikki oleellinen tuli nähtyä. Kävely Marienbrückelle kannattaa.

Hyvää oli vapaus mennä asetetuissa aikarajoissa omaan tahtiinsa. Ei tarvinnut seurata sataan metriin venyvässä jonossa jotain lässyttävää pikajuoksijaa. Kummallista ja yllättävää oli, että liput pääkohteisiin piti maksaa erikseen (27 €). Pitäisi sisältyä hintaan. Halveksittavaa hämäystä (vaikka rastittu) Kohtet mielenkiintoisia, mutta kierrokset kovin lyhyitä.

2 tunnin matka taittui nopeasti. Meille osui hieno ilma metsäreitin patikoimiseen. Upeat maisemat, jännittävä seikkailumeininki. Myös autolla olisi päässyt. Linnan kierros ei ollut niin pitkä, mutta riittävä. Linna oli kuitenkin hieno nähtävyys kaikkinensa. Opas oli todella kiva, kertoi myös historiaa, tarinoita Ludvigista. Jäi hyvä mieli, kannatti lähteä.

Hyvin järjestetty reissu ja asiantunteva opas. Paikan päällä tuli yllätyksenä, että päiväretki kattaa vain matkat linnalle ja takaisin. Jos haluaako mennä linnaan, pitää maksaa sisäänpääsy vielä lisäksi (14€).

Mielenkiintoinen paikka ja erittäin osaava ja ilmeikäs opas. Hienoa että näytti useita kuvia historiatietouden lisäksi.