Tekemistä kohteessa

München

Baijerin pääkaupunki on Oktoberfestin koti, sekä täynnä ruokaa, historiaa ja kulttuuria.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Münchenin top 10 -nähtävyydet

Baijerin pääkaupunki tunnetaan sen rikkaasta kulttuurista, värikkäästä historiasta sekä tietysti Oktoberfestistä. Münchenissä on uskomaton määrä nähtävää ja koettavaa. Näiden vinkkien avulla pääset alkuun.

 • Deutsches Museum

  1. Deutsches Museum

  Deutsches Museum on yksi maailman suurimmista ja merkittävimmistä tiedemuseoista, jonka näyttelyihin tutustumista ei kannata jättää väliin.

 • Marienplatz

  2. Marienplatz

  Marienplatz on kaupungin pääaukio, jolla sijaitsee muun muassa kaupungintalo sekä monia muita arkkitehtonisesti merkittäviä rakennuksia.

 • Viktualienmarkt

  3. Viktualienmarkt

  Kaipaatko purtavaa? Suuntaa Viktualienmarkt -ruokatorille maistelemaan paikallisia erikoisuuksia ja gourmetherkkuja. Maanantaista lauantaihin avoinna oleva tori on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä.

 • Allianz Arena

  4. Allianz Arena

  Allianz on maailman ensimmäinen jalkapallostadion, joka vaihtaa väriä sen ulkokuoren erikoisvalmisteisten muovipaneeleiden ansiosta.

 • Nymphenburgin linna

  5. Nymphenburgin linna

  Vaikuttava Nymphenburgin linna tunnetaan sen upeista puutarhoista. Kannattaa ehdottomasti vierailla siellä!

 • BMW Museum

  6. BMW Museum

  BMW Museum -automuseo sopii muillekin kuin autofaneille. Mielenkiintoisella kierroksella voit tutustua tunnetun yhtiön värikkääseen historiaan.

 • Oktoberfest

  7. Oktoberfest

  Ennen kaikkea oluesta tunnettu kulttuuritapahtuma Oktoberfest on maailman suurin vuosittainen kansanjuhla. Sopii erityisesti musiikin, oluen ja nahkahousujen ystäville!

 • Hofbräuhaus München

  8. Hofbräuhaus München

  Mikäli haluat syödä aitoa saksalaista ruokaa ja juoda paikallista olutta on Hofbräuhaus München -oluttalo oikea osoite. Suosittu niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa!

 • Englischer Garten

  9. Englischer Garten

  Tämä upea puisto on vertaansa vailla. Rentoudu kauniilla viheralueilla ja japanilaisessa teetalossa sekä surffaa keinotekoisella aallokolla!

 • Munich Residenz

  10. Munich Residenz

  Saksan suurin kaupunkipalatsi on avoinna vierailijoille joka päivä. Tutustu itsenäisesti tai käy kierroksella, jolla voit tutustua kuninkaallisiin kokoelmiin sekä kauniisti sisustettuihin huoneisiin.

Suunnittele vierailusi

 • Matkan kesto

  Kaupungin merkittävimmät nähtävyydet voi nähdä kolmessa päivässä. Varaa aikaa vähintään viikko, mikäli haluat tutustua kaupungiin rauhallisempaan tahtiin.

 • Majoitusvinkit

  Münchenissa on kattava julkinen liikenne, joten majoituspaikka kannattaa valita mielenkiinnon kohteiden mukaan. Valitse Altstadt, mikäli haluat majoittua merkittävimpien nähtävyyksien lähettyvillä. Budjettitietoisen matkailijan valinta on Ludwigsvorstadt, joka sijaitsee Hauptbahnhofin ja Oktoberfest-alueen lähellä. Yöelämästä kiinnostuneille parhaat kaupunginosat ovat Schwabing, Maxvorstadt sekä Gärtnerplatzviertel-Glockenbachviertel.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Saksa
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +49
 • Paras aika vierailla
  Maaliskuusta toukokuuhun lämpötila on miellyttävä eikä kaupungissa ole paljoa turisteja. Oktoberfestistä kiinnostuneiden (järjestetään syyskuun lopun ja lokakuun välisenä aikana) kannattaa varata majoitukset hyvissä ajoin, varautua maksamaan enemmän kuin sesonkiajan ulkopuolella ja ottaa takki mukaan!

München: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa München? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

München : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 15 192 arvosteluun

Mahtava opas, ystävällinen, selkeä, osaava. Franz Schepa oli mahtava! Antoi hienoa tietoa historiasta. Hän antoi hyviä neuvoja ravintoloista, ostosmahdollisuuksista ja tärkeimmästä ajanhallinnasta suurimman osan päivästä. Hän piti suurta huolta ryhmästä ja kuin hyvä paimen piti kaikki ajan tasalla ja. mukava. Matkustamme usein ja tämä oli virkistävä parannus oppaissa. Upea matka kauniiseen viehättävään kaupunkiin, jossa on upea vanha kaupunki, jossa on ylimääräiset joulumarkkinat, ostosmahdollisuudet ja ravintolat vanhassakaupungissa. Frans Schepa oli todellinen ammattilainen ilo nauttia kiertueesta hänen kanssaan.

Mikä loistava päivä! Opas Armin otti meidät suoraan hotelliin. Hän antoi meille historiaa ja tietoa ajon aikana. Se oli hyvin luminen, mutta pystyimme silti viemään köysiradan huipulle. Saimme pikselin, jossa on ristin / korkein kohta Saksassa, ja nautimme kahvia yhdessä kahviloista. Emme todellakaan välittäneet siitä, että emme voineet nähdä paljon, koska lumiset vuoret olivat edelleen hauskoja! He sulkivat köysiradan tuulen takia heti, kun pääsimme huipulle, joten otimme hampaat alas. Armin vei meidät Garmisch & Partenkircheniin ostoksille ja katsomaan vuoden 1936 olympiastadionia.

Vietin kaksi viikkoa Euroopassa ja vuokrasin kestoltaan asunnon Prahassa. Sain Prahasta junia Budapestiin, Müncheniin, Füsseniin, Tereziniin ja Salzburgiin, mikä oli viime hetken päätös. Kaikesta mitä näin ja tein, tämä Salzburgin matka oli selvästi suosikkini. Opas oli mahtava, mutta unohdin hänen nimensä. Salzburgissa minulla oli aikaa tehdä kenkäostoksia, syödä fantastinen lounas uusien ystävien kanssa ja nähdä asioita, jotka halusin nähdä.

Valitsimme vain Olympiapuiston / Nyphmenburgin reitin, mutta siihen sisältyy muutama kommentti, jota en odottanut. Olen tehnyt hop hop-off -tapahtumia monissa kaupungeissa, tämä oli paras. Kommentit eivät olleet ärsyttäviä, sillä niillä ei ollut tarpeeksi tietoa tarpeeksi. Puhdas ja kaikki laitteet toimivat hyvin. Kuljettajien ei pitänyt lähteä ... mutta heillä on stressaavaa työtä ja he ovat keskittyneet melko ajamiseen

Mario oli mahtava! Teemme ehdottomasti tämän kiertueen uudelleen. Kirkot, joissa pysähdyimme, olivat upeita ja maatila suljettiin, mutta hän tarjoutui viemään meidät juustokauppaan ja olimme taivaassa. He tekivät meille liha- ja juustolevyn viinin kanssa ... niin hyvä! Kiertue oli kuvattua ja odotettua parempi.