Napoli

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Napoli

Napolin kohokohdat

Campanian rannikolla sijaitseva neljän miljoonan asukkaan Napoli on yksi Euroopan parhaiten varjelluista salaisuuksista.

 • Amalfin rannikko

  1. Amalfin rannikko

  Amalfin rannikko on todellinen Välimeren helmi, jonka kauneuteen ihastut taatusti.

 • Pompejui ja Herculaneum

  2. Pompejui ja Herculaneum

  Koe Pompejiin ja Herculaneumin kammottavat muinaiset kaupungit, jotka vuonna 79 hautautuivat laavan alle Vesuviuksen purkauduttua.

 • Teatro di San Carlo

  3. Teatro di San Carlo

  Napolin oopperatalon ohjelma on monipuolinen. Myös balettia esitetään huhtikuun ja kesäkuun välisenä aikana. Mikäli et ole kiinnostunut baletista tai oopperasta, on pelkkä rakennus ihailemisen arvoinen nähtävyys.

 • 4. Kansallinen arkeologinen museo

  Tämä on paikkasi, mikäli olet kiinnostunut historiasta. Näe patsaita ja taideteoksia, jotka kuvaavat Euroopan rikasta perintöä.

 • Gesu Nuovo

  5. Gesu Nuovo

  Uuden Jeesuksen kirkon arkkitehtuuri on peräisin vuodelta 1470. Kirkko sijaitsee lähellä yhtä Napolin tärkeimmistä aukioista. Kirkon sisällä olevat freskot ovat henkeäsalpaava näky.

 • Castel dell'Ovo

  6. Castel dell'Ovo

  Megariden niemimaalla sijaitseva "Munalinna" on peräisin Rooman valtakunnan ajalta. Linna on nähnyt niin normannien, saraseenien, espanjalaisten kuin ranskalaistenkin valtausyrityksiä. Tutustu linnaan osana laajempaa Napolin kierrosta ymmärtääksesi sen historiaa paremmin.

Suunnittele vierailusi

 • Matkan kesto

  Merkittävimpiin nähtävyyksiin ehtii tutustua noin neljässä päivässä. Esimerkiksi Pompejissa ja Herculaneumissa kannattaa vierailla koko päivän reissuilla.

 • Voiko Napolissa kävellä?

  Eteenkin keskusta on kävely-ystävällinen. Napolin suurkaupunkialueella on myös julkisen liikenteen verkosto. Köysiradalla pääsee kaupungin lähellä oleville kukkuloille.

 • Paras aika vierailulle

  Napolissa voi vierailla ympäri vuoden, mutta lokakuusta maaliskuuhun kaupungissa ei ole niin paljon väkijoukkoja ja lämpötila ei ole polttavan kuuma.

 • Muita tietoja

  Italiassa osa liikkeistä ja nähtävyyksistä suljetaan lounasaikaan tai iltapäivällä, joten tarkista nähtävyyksien aukioloajat ennen niille suuntaamista.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Italia
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +39
 • Paras aika vierailla
  Lokakuusta maaliskuuhun kaupungissa ei ole niin paljon väkijoukkoja ja lämpötila on miellyttävä.

Napoli: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Napoli? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Napoli : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 29 763 arvosteluun

It was a true experience to see the ruins. You could easily spend the whole day just walking aeound and exploring Pompei. It was really hot when I went there, but luckily I had some water and a hat. The restaurant in Pompei Scavi was ok. I was part of a small group and after the guided tour I could walk around freely. I totally forgot to visit a brothel because there was so much to see, but at least I have a good reason to go back some day :D There was a train strike on Circumvesuviana when I was going there from Napoli. I was really happy when Serena from Tempio Travel contacted me and warned me about this on the day before my trip so I had time to look for another train to Pompei.

Erinomainen ja tarpeellinen esittely alueen historiasta.

Opas Antonella kertoi asioista mielenkiintoisesti ja innostuneesti. Tieto auttoi ymmärtämään ja näkemään asioita paremmin. Hän kertoi myös uusista löydöistä kaivauksissa. Katsottava alue oli valtava. Opas oli valinnut muutaman mielenkiintoisimman paikan näytettäväksi. Ryhmässämme oli 8 henkilöä mikä oli sopiva koko, tarvittaessa pystyi esittämään kysymyksiä paremmin. Kierroksen lopussa opas antoi vielä vinkkejä mitä osia alueista hänen mielestään kannattaa katsoa. Oppaan kanssa olisi voinut viettää vaikka koko päivän, historia tuli lähemmäksi kun sai enemmän tietoa. Suosittelen!

Mielenkiintoinen matka asiantuntevalla opastuksella

Oppaat kertoivat hauskasti Rooman historiasta, Vesuviuksesta ja Pompeijista ja antoivat lopuksi hyviä vinkkejä Rooman visiitille. Napolissa ajettiin suoraan ravintolaan syömään (herkullinen pitsalounas + valinnainen ruokajuoma kuuluivat retken hintaan), joten kaupunkia ei oikeastaan nähty lainkaan. Kiipeäminen Vesuviukselle vaatii jaksamista, mutta oli vaivan arvoista. Pompeiji oli todella mielenkiintoinen, 2 tunnin opastettu kierto jäi vain turhan lyhyeksi. Järjestelyt sujuivat selkeästi ja mutkitta.

Pompeii was amazing and our guide, Felicia, was very experienced and had some info about life and buildings of Pompeii that no audio guide could give. The ancient, once ash covered town of Pompeii was truly magnificent travel through time. Only minus was that we didn't get the audio-headset so that we could hear the guide speak over other guides in the area, but that could be because it was raining a little. I'll recommend Pompeii with guide to everyone visiting Naples or nearby towns.

Vesuvius oli hieno kokemus, joskin mukana olisi voinut olla opas, joka olisi kertonut tulivuoresta ja sen edellisistä purkauksista ja esimerkiksi näyttänyt missä Pompeij vuorelta katsottuna sijaitsi. Nyt patikointi vuoren laelle oli itsenäinen kävelyretki. Lounas oli loistava! Annosvaihtoehtoja oli useampi, mutta ei liikaa. Pompeijin opastettu kierros olisi voinut kestää pidempäänkin. Opas siellä oli hyvä ja osasi kertoa mielenkiintoisia yksityiskohtia kaupungista.