Neuschwansteinin linna

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Neuschwansteinin linna - viisi historiallista faktaa

Tiedät varmaan, että Disneyn ikoninen linna on ottanut vaikutteita Baijerissa sijaitsevasta Neuschwansteinin linnasta. Tässä viisi faktaa kuningas Ludvig II:sen dramaattisesta palatsista, joita et luultavasti ole kuullut aiemmin.

 • Linnalta näkee kuningas Ludvig II:n lapsuuskodille

  1. Linnalta näkee kuningas Ludvig II:n lapsuuskodille

  Ludvig II asui Hohenschwangaun linnassa, jonka hänen vanhempansa omistivat. Ludvig haaveili jo lapsena rakentavansa linnan läheiselle kukkulalle.

 • Richard Wagner innoitti Ludvigia

  2. Richard Wagner innoitti Ludvigia

  Teini-ikäinen Ludvig oli Wagnerin vankkumaton ihailija. Ludvigin unelmalinna sai vaikutteita suursäveltäjän oopperoiden tarinoista.

 • Linnan arkkitehti ei ollut arkkitehti

  3. Linnan arkkitehti ei ollut arkkitehti

  Ludvigin mielestä hänen visionsa oli liian vaativa tavallisille arkkitehdeille. Neuschwansteinin suunnitelikin lavasuunnittelija Christian Jank Münchenistä.

 • Ludvig eli linnassa vain 172 päivää

  4. Ludvig eli linnassa vain 172 päivää

  Turhaantunut hallitus ajoi suositun mutta huolimattoman kuninkaan pois vallasta ja linnasta. Seuraavana päivänä Ludvig lähti kävelylle, jonka jälkeen hänet löydettiin kuolleena.

 • Linna on jo pitkään ollut suosittu nähtävyys

  5. Linna on jo pitkään ollut suosittu nähtävyys

  Ludvig oli syrjäänvetäytyvä kuningas, joka rakensi linnan piilopaikakseen. Seitsemän viikkoa kuninkaan kuoleman jälkeen linna avattiin yleisölle!

Suunnittele vierailusi

 • Mitkä ovat linnan aukioloajat?

  Neuschwanstein on avoinna 28. maaliskuuta - 15. lokakuuta joka päivä klo 9.00-18.00. 16. lokakuuta - 27. maaliskuuta linna on auki klo 10.00-16.00, paitsi 24., 25. ja 31. joulukuuta ja 1. tammikuuta.

 • Mihin majoittua?

  Hohenschwangaun alueella on useita vaatimattomia hotelleja ja loma-asuntoja. Neuscwansteinissa voi käydä myös päivämatkalla Münchenistä!

 • Kuinka pääsen perille?

  Kukkulalle voi kiivetä Hohenschwangaulta, vaikka matka voikin olla hengästyttävä. Suosittelemme, että menet linnalle bussilla Schlosshotel Lislilta (Neuschwansteinstraße) tai hevoskärryillä Hotel Müllerilta (Alpseestraße). Sekä bussi että hevoskärryt pysähtyvät lähelle linnaa, mutta matka pysäkiltä linnalle voi olla haastava liikuntarajoitteisille.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?

  1. maaliskuuta - 15. lokakuuta klo 9.00-18.00, 16. lokakuuta - 27. maaliskuuta klo 10.00-16.00.

 • Hinta
  Aikuisten liput linnaan alkaen 12 €.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Pääsylippuusi kuuluu myös kierros. Katsasta myös erikoiskierrokset!
 • Kuinka päästä perille
  Bussilla Schlosshotel Lisliltä tai hevosvaunun kyydissä Hotel Müllerilta.
 • Lisävinkkejä

  • Varaudu kävelemään ylämäkeen!

  • Varaa lippusi etukäteen! Liput saatetaan myydään loppuun sesonkiaikaan.

Neuschwansteinin linna : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 6 057 arvosteluun

Ennen lähtöä check-in toimistossa ja lippujen osto itse linnaan. Täsmällinen aikataulu, junat ei odota. Oppaalta hyvää tarinankerrontaa ja iloista mieltä. Sopivan kokoinen ryhmä. Aikaa linnan juurella olevassa kylässä/kiertelyyn olisi voinut olla enemmän. Alhaalla kaunis järvi ja näkymät linnoihin. Linnakierros oli melko lyhyt mutta kaikki oleellinen tuli nähtyä. Kävely Marienbrückelle kannattaa.

Hyvää oli vapaus mennä asetetuissa aikarajoissa omaan tahtiinsa. Ei tarvinnut seurata sataan metriin venyvässä jonossa jotain lässyttävää pikajuoksijaa. Kummallista ja yllättävää oli, että liput pääkohteisiin piti maksaa erikseen (27 €). Pitäisi sisältyä hintaan. Halveksittavaa hämäystä (vaikka rastittu) Kohtet mielenkiintoisia, mutta kierrokset kovin lyhyitä.

2 tunnin matka taittui nopeasti. Meille osui hieno ilma metsäreitin patikoimiseen. Upeat maisemat, jännittävä seikkailumeininki. Myös autolla olisi päässyt. Linnan kierros ei ollut niin pitkä, mutta riittävä. Linna oli kuitenkin hieno nähtävyys kaikkinensa. Opas oli todella kiva, kertoi myös historiaa, tarinoita Ludvigista. Jäi hyvä mieli, kannatti lähteä.

Hyvin järjestetty reissu ja asiantunteva opas. Paikan päällä tuli yllätyksenä, että päiväretki kattaa vain matkat linnalle ja takaisin. Jos haluaako mennä linnaan, pitää maksaa sisäänpääsy vielä lisäksi (14€).

Mielenkiintoinen paikka ja erittäin osaava ja ilmeikäs opas. Hienoa että näytti useita kuvia historiatietouden lisäksi.