Tekemistä kohteessa
Neuschwansteinin linna

Palaa ajassa taaksepäin Baijerin satulinnaan, joka on saanut inspiraationsa Wagnerista ja joka sijaitsee maagisessa metsäympäristössä.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Schwangau: huippunähtävyydet

Neuschwansteinin linna - viisi historiallista faktaa

Tiedät varmaan, että Disneyn ikoninen linna on ottanut vaikutteita Baijerissa sijaitsevasta Neuschwansteinin linnasta. Tässä viisi faktaa kuningas Ludvig II:sen dramaattisesta palatsista, joita et luultavasti ole kuullut aiemmin.

Suunnittele vierailusi

 • Mitkä ovat linnan aukioloajat?

  Neuschwanstein on avoinna 28. maaliskuuta - 15. lokakuuta joka päivä klo 9.00-18.00. 16. lokakuuta - 27. maaliskuuta linna on auki klo 10.00-16.00, paitsi 24., 25. ja 31. joulukuuta ja 1. tammikuuta.

 • Mihin majoittua?

  Hohenschwangaun alueella on useita vaatimattomia hotelleja ja loma-asuntoja. Neuscwansteinissa voi käydä myös päivämatkalla Münchenistä!

 • Kuinka pääsen perille?

  Kukkulalle voi kiivetä Hohenschwangaulta, vaikka matka voikin olla hengästyttävä. Suosittelemme, että menet linnalle bussilla Schlosshotel Lislilta (Neuschwansteinstraße) tai hevoskärryillä Hotel Müllerilta (Alpseestraße). Sekä bussi että hevoskärryt pysähtyvät lähelle linnaa, mutta matka pysäkiltä linnalle voi olla haastava liikuntarajoitteisille.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?

  1. maaliskuuta - 15. lokakuuta klo 9.00-18.00, 16. lokakuuta - 27. maaliskuuta klo 10.00-16.00.

 • Hinta
  Aikuisten liput linnaan alkaen 12 €.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Pääsylippuusi kuuluu myös kierros. Katsasta myös erikoiskierrokset!
 • Kuinka päästä perille
  Bussilla Schlosshotel Lisliltä tai hevosvaunun kyydissä Hotel Müllerilta.
 • Lisävinkkejä

  • Varaudu kävelemään ylämäkeen!

  • Varaa lippusi etukäteen! Liput saatetaan myydään loppuun sesonkiaikaan.

Neuschwansteinin linna: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Neuschwansteinin linna? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Neuschwansteinin linna : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 4 850 arvosteluun

Excellent wholeness

Terveiset oppaallemme. Oli varmaan paras opas, mikä minulla on ollut koskaan matkoilla. Hän puhui erinomaista englantia ja erittäin selkeästi. Hän oli erinomainen pedagogi. Hän loi matkalle selkeän struktuurin mm. kertomalla heti alkuun säännöt, joita noudatten matka onnistuu. Niinpä kaikki sujui täysin aikataulujen mukaan. Hän kertoi kiinnostavasti koko menomatkan ajan yleistä tietoa Saksasta/Baijerista sekä käyntikohteistamme. Myös ystävöllinen kuljettajamme Edol luotsasi bussia taitavasti. Oli tietysti harmillista, että ennen pääkohdetta eli Neuschwansteinin linnaa meillä oli niin vähän aikaa esim. tutustua Linderhofin linnaan sekä Oberammergauhun. No kaikkea ei voi saada kerralla.

2 tunnin matka taittui nopeasti. Meille osui hieno ilma metsäreitin patikoimiseen. Upeat maisemat, jännittävä seikkailumeininki. Myös autolla olisi päässyt. Linnan kierros ei ollut niin pitkä, mutta riittävä. Linna oli kuitenkin hieno nähtävyys kaikkinensa. Opas oli todella kiva, kertoi myös historiaa, tarinoita Ludvigista. Jäi hyvä mieli, kannatti lähteä.

Mario oli mahtava! Teemme ehdottomasti tämän kiertueen uudelleen. Kirkot, joissa pysähdyimme, olivat upeita ja maatila suljettiin, mutta hän tarjoutui viemään meidät juustokauppaan ja olimme taivaassa. He tekivät meille liha- ja juustolevyn viinin kanssa ... niin hyvä! Kiertue oli kuvattua ja odotettua parempi.

Etukäteen ei kerrottu kuinka vaikea toisesaa linnassa oli liikkua.

En suosittele. Liian pitkä päivämatka. Vettä satoi todella paljon joten toinen linna jäi katsomatta.

Hyvin organisoitu ja sujuva retki. Opas oli huippu ja ei ole valittamista sisällöstäkään.