New Orleans
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: New Orleans

New Orleans: Kaikki retket ja aktiviteetit

New Orleans: huippunähtävyydet

New Orleansin top 10 -aktiviteetit ja -nähtävyydet

New Orleans tunnetaan legendaarisesta musiikkielämästä ja eteläisestä viehätysvoimasta, jonka Tennessee Williams ja muut tunnetut kaupunkilaiset ovat merkinneet aikakirjoihin. Tässä muutama vinkki yhteen Yhdysvaltojen kiehtovimmista kaupungeista!

S.S. Natchez

Mississippi-jokeen tutustuminen on parhaimmillaan höyrylaivaristeilyllä! Alkuperäinen Natchez tuhoutui tulipalossa, mutta nykyisellä aluksella voi nauttia illallista elävän jazz-musiikin säestämänä.

French Quarter

French Quarter -ranskalaiskortteli on New Orleansin vanhin ja merkittävin kaupunginosa, jossa on elegantteja rakennuksia ja monumentteja, kuten 1850 House ja Jackson Square!

Pontchartrain-järvi

Aiemmin liiallisesta rakentamisesta kärsineet elvytetyt Pontchartrainin kosteikot ja etenkin Mardi Gras -suihkulähde tarjoavat upeat puitteet uimiselle ja piknikille.

Garden District

New Orleansin rikkaat ja kuuluisat asukkaat suosivat yhtä tätä 1800-luvun kartanoista tunnettua kaupunginosaa. Kierroksella voit tutustua alueeseen tarkemmin, mutta alueella vaeltelu ilman tiettyä päämäärää on myös suositeltavaa!

Bourbon Street

Nykyään yöelämän ja baarien mekkana tunnettu Bourbon Street on yksi parhaista paikoista New Orleansin siirtomaamenneisyyteen tutustumista varten.

Cabildo

Hallintotoimistoista oikeustaloksi muuntunut Cabildo sijaitsee Jackson Squarella. Talossa solmittiin myös Louisianan osto. Nykyisin siirtomaa-arkkitehtuurista tunnetussa rakennuksessa sijaitsee museo.

Audubonin perhostarha ja hyönteiseläintarha

Audubon-instituutti omistaa myös eläintarhan ja akvaarion, mutta tämä hyönteiseläintarha on yksi Yhdysvaltain parhaista koko perheen nähtävyyksistä. Vieraile myös Bug Appétit -hyönteisravintolassa!

Mardi Gras World

Tutustu Mardi Gras'n upeiden paraatilavojen valmistusprosessiin suuressa varastohallissa. Avoinna kaikkina viikonpäivinä, suljettu vain juhlapyhinä - ja tietysti Mardi Gras'na!

Louisiana State Museum

Louisianan historia ei ole ehkä kovin pitkä, mutta kuitenkin yhdeksän museorakennuksen arvoinen! Cabildon lisäksi Jackson Squarella sijaitsee myös Presbytère, joka on museoista merkittävin.

Vanha rahapaja

Vanha rahapaja on osa Louisiana State Museumia. Nykyään rakennuksesa ei tehdä rahaa, vaan siellä on valtava jazz-museo, jossa on esillä vanhoja levyjä ja valokuvia sekä elävää musiikkia!

Suunnittele käyntisi paikassa New Orleans

Paras matkustusaika

Kesäkuusta elokuuhun kaupungissa on melko kuuma. Suosittelemme, että katsastat tapahtumien aikataulut ennen matkan varaamista. Kuuluisa Mardi Gras -karnevaali järjestetään päivää ennen Ash Wednesdayta eli tuhkakeskiviikkoa, joka on helmikuussa tai maaliskuussa. Katuruoasta kiinnostuneiden kannattaa saapua kaupunkiin marraskuun Oak Street Po-Boy -festivaalin aikaan maistelemaan herkullisia po-boy-leipiä!

Matkan suositeltu kesto

Neljässä päivässä ehtinee nähdä French Quarterin ja Garden Districtin merkittävimmät nähtävyydet. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että New Orleans on eloisa kaupunki, jonka pinnan alla on paljon kulttuurista koettavaa. Varaa aikaa muutama lisäpäivä ja nauti New Orleansin yllätyksistä!

Kaupungissa liikkuminen

New Orleansiin kannattaa tutustua kävellen, mutta sateisella säällä kannattaa hypätä kohtuuhintaisen taksin kyytiin. Pidä mielessä, että tapahtumien ja festivaalien aikaan taksit ovat kalliimpia, ja niitä voi olla hankala löytää. Kaupungissa on bussiverkosto, mutta kokeile myös tunnettuja raitiovaunuja. St. Charles Avenuen keskustasta Uptowniin kulkeva reitti on kansallinen historiallinen monumentti!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Englanti
 • Rahayksikkö
  Yhdysvaltain dollari ($)
 • Aikavyöhyke
  UTC (-06:00)
 • Maakoodi
  +1
 • Paras aika vierailla
  Keväällä, syksyllä ja talvella vieraileminen on miellyttävää, sillä silloin kaupungissa ei ole niin kuuma. Keväällä järjestetään maailmankuulu Mardi Gras -festivaali. Katsasta tapahtumakalenterista myös muiden festivaalien aikataulut!

Tekemistä: New Orleans

Huippunähtävyydet kohteessa New Orleans

Kaupungit: Yhdysvallat

New Orleans: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa New Orleans? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.