Notre-Dame

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Paholainen Notre Damen yksityiskohdissa

Tämän goottilaisen mestariteoksen rakentamisessa kesti lähes 200 vuotta, ja se selvisi Ranskan vallankumouksen, Huguenotien ja toisen maailmansodan koettelemukset. Katedraalia on entisöity sen historian aikana useita kertoja, mutta huhtikuussa 2019 tulipalo tuhosi siitä huomattavia osia. Vaikka katedraalin kuuluisa julkisivu säilyikin liekeiltä, useat sen ikoniset osat tuhoutuivat. Tässä joitain Notre Damen yksityiskohtia, jotka tekivät siitä Ranskan symbolin ympäri maailmaa.

 • Gargoilit

  1. Gargoilit

  Rakennuksen julkisivulla sijaitsevat yksityiskohtaiset patsaat ovat vanginneet ympäri maailmaa tulleiden vierailijoiden katseet. Ikävä kyllä patsaiden kohtalo on epäselvä tulipalon jäljiltä.

 • Ruusuikkuna

  2. Ruusuikkuna

  Yksi Notre Damen tunnetuimmista yksityiskohdista on sen lasi-ikkunat, jotka säilyivät liekeiltä. Vaikka monet aiemmista tulipaloista ovat aiheuttaneet vahinkoa, useimpien historioitsijoiden mielestä lasimaalaukset ovat pelastettavissa.

 • Pääurut

  3. Pääurut

  Notre Damen urut ovat itsessään upea rakennelma. Rakennuksen pääuruissa itsessään on viisi koskettimistoa, ja se on yksi maailman tunnetuimmista soittimista. Vuoden 2019 tulipalolta säästyneet urut jatkavat musiikin soittamista vielä vuosien ajan.

 • Pyhät esineet

  4. Pyhät esineet

  Notre Dame on yksi katolisen kirkon tunnetuimmista kohteista, ja täten myös tunnettu pyhiinvaelluskohde. Muun muassa Jeesuksen ristin pala ja kullattu kruunu ja piikit säilyivät tulipalosta.

 • Kellotornit

  5. Kellotornit

  Victor Hugon kirjallisuuden ansiosta tunnetuksi nousseet tornit ovat yksi Notre Damen tunnetuimmista yksityiskohteista. Vaikka tornit säilyivätkin liekeiltä, itse kellojen kohtalo on vielä epäselvä.

Suunnittele vierailusi

 • Paljonko pääsylippu maksaa?

  Notre Dameen pääsee sisään ilmaiseksi, mutta vierailijoiden tulee ostaa lippu torniin (8,50 €) ja kryptaan (6 €). Molemmat sisäänpääsyt kuuluvat Paris Passin hintaan.

 • Kuinka pääsen perille?

  Lähin metropysäkki on Cité (metrolinja 4).

 • Montako porrasta on matkalla torniin huipulle?

  Kiivettävänä on 387 porrasta, ennen kuin voit ihailla näkymiä Pariisiin sekä tervehtiä gargoileja lähietäisyydeltä.

 • Messuajat

  "Sunnuntaisin messut pidetään pääalttarilla. Saavu paikalle vähintään 10 minuuttia ennen messun alkua, jotta saat istumapaikat.
  8.30 - messu
  9.30 - ylistysmessu
  10.00 - gregoriaaninen messu
  11.30 - kansainvälinen messu
  12.45 - messu
  17.45 - Vespermessu
  16.30 - messu"

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Arkipäivisin klo 8.00-18.45. Viikonloppuisin avoinna klo 19.15 saakka.
 • Hinta
  Kirkkoon pääsee ilmaiseksi, mutta kierroksella voit tutustua rakennuksen kaikkiin yksityiskohtiin.
 • Tarvitsenko oppaan?
  *Suosittelemme katsastamaan suosituimmat kierroksemme
 • Kuinka päästä perille
  Notre Damen lähellä on useita metroasemia. Perille pääsee linjoilla 1, 4, 7, 10, 11 ja 14. Lähin asema on linjalla 4 sijaitseva Cité.
 • Lisävinkkejä

  • Varaudu jonottamaan etenkin viikonloppuisin.

  • Pukeudu säädyllisesti, sillä kyseessä on kirkko.

Notre-Dame: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Notre-Dame? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Notre-Dame : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.3 / 5

perustuen 16 544 arvosteluun

Meillä oli mukava Eiffel-tornin opas, joka ilahdutti meitä hauskoilla tarinoilla Eiffel-tornista ja Pariisista. Tietysti Eiffel-tornissa yöpyminen on täydellistä massaprosessointia, mutta näin on monessa paikassa. Myös venematka oli mukavaa, Pariisin näkeminen vedestä upeiden siltojen kanssa on todella mukavaa. Jos haluat tehdä matkan yhdeksältä illalla, sinun tulee olla paikalla hyvin aikaisin, jälleen väkijoukkoja muita turisteja. Kupongin kanssa muista kiinnittää huomiota kohtaamispaikkaan, joka ei ole Eiffel-tornissa, vaan läheisellä kadulla - mutta se on helppo löytää.

Pariisi on niin hajallaan, mutta kaunis, että päätimme tehdä avoimen ylätason bussikierroksen saadaksemme suuntamme ja nähdäksemme mahdollisimman paljon muutamassa tunnissa. Kommentti oli paikoin hieman hajanaista, mutta se oli informatiivinen ja hauska. Meitä siunattiin upealla auringonpaisteella, vaikka se oli kylmä, mikä teki erinomaisen retken. Kaikki suosituimmat nähtävyydet Eifel-tornista Notre Dameen

Tämä oli Pariisin-matkamme kohokohta! Otimme lounasristeilyn jouluaattona, ja se oli upea. Erinomainen palvelu, todella herkullinen ruoka, runsaasti viiniä ja upeat näkymät veneen kaikilta puolilta. Oli uskomatonta nähdä niin monia Pariisin maamerkkejä ja kaikki ainutlaatuiset asuntolaivat ja paikalliset maisemat Seinen näköalapaikalta.

He tarjoavat kuulokkeet vieraille, mutta meille ei kerrottu ensimmäisessä bussissa, johon hyppäsimme. Toinen oli kuitenkin erittäin mukava ja antoi meille kuulokkeet kuunnella. Toivon, että aukioloaikoja olisi voitu pidentää, koska klo 17.00 oli meille hieman aikaista, koska Pariisissa oli niin paljon nähtävää ja tehtävää.

Juuri sitä mitä luvataan. Helppo pääsy liikennevälineille, informatiivinen selostus ja reitti kattaa kaikki tärkeimmät kiinnostavat kohteet. Suosittelen ehdottomasti varsinkin jos ensimmäinen matka kaupunkiin