Lisää päivät

Olous, Greece

Olous, Greece: Suosittelemamme kierrokset ja aktiviteetit

Agios Nikolaosista: Veneristeily Spinalongalle

1. Agios Nikolaosista: Veneristeily Spinalongalle

Spinalonga on mahtava saari, jolla sijaitsee venetsialaiselta kaudelta peräisin olevia linnoituksia. Se on legendojen saari, lepran vitsauksesta selviytymisen riemuvoitto 1900-luvun alussa ja nykyään se on paikka, jolla on tärkeä arkeologinen ja historiallinen merkitys. Nauti Spingalongalla mahdollisuudesta vierailla tulkintakeskuksessa ja tutustu tämän entisen sairauden uhrien ja selviytyjien asutuksiin. Tutustu venetsialaisiin linnoituksiin ja opi kaikki saaren pitkästä ja kiehtovasta historiasta. Käytä aikaa saaren ympäri kävelemiseen ja näe lahden ja linnoitusten näkymiä. Myöhemmin risteily jatkuu, ohittaen muita kiinnostavia paikkoja Mirabellon lahdella, kuten legendaarisen merirosvo Barbarosan luola, uponnut ikivanha Olous-kaupunki ja saari, jossa kotoperäiset ja sitkeät kreetalaiset Kri Kri -vuohet elävät. Rentoudu ja ui Eloundan turkooseissa vesissä. 40 metrisessä laivassa  on kaksi baaria, oleskelutila ja ravintola, jossa tarjotaan kreikkalaista ja kansainvälistä ruokaa järkevään hintaan kokeneen miehistön korkealuokkaisen palvelun kera.

Elounda: Eunda: Spinalongan opastettu venekierros, grillaus ja uinti

2. Elounda: Eunda: Spinalongan opastettu venekierros, grillaus ja uinti

Tutustu Spinalongaan opastetulla veneretkellä Eloundasta. Opi tämän paikan rikkaasta historiasta, ui virkistävässä vedessä ja nauti herkullinen BBQ-ateria laivalla. Nouse laivaan ja suuntaa Kolokythan lahdelle. Pysähdy syrjäisellä rannalla ja nauti rauhasta. Käy uimassa ja rentoudu auringossa ennen kuin syöt BBQ-aterian laivalla. Seuraavaksi ylität Mirabellon lahden saavuttaaksesi Spinalongan arkeologisen alueen. Risteilyn aikana voit tutustua alueen historiaan, sillä se oli muinaiskreikkalaisina aikoina Olouksen luonnollinen este, saraseenien merirosvojen turvapaikka, venetsialaisten linnoitus ja turkkilaisten asumus. Kun olet nähnyt rauniot, suuntaa takaisin Eloundaan.

Iraklion: Nikolaosin retki w/ BBQ

3. Iraklion: Nikolaosin retki w/ BBQ

Lähde Eloundasta kokopäiväretkelle Spinalongan saarelle ja nauti opastetusta kierroksesta saarella. Vieraile Agios Nikolaoksen ja Eloundan kaupungeissa ja ui kristallivedessä. Noudat itsesi modernin ja mukavan A/C-bussin kyytiin Heraklionin alueelta ja nautit ajelusta maalauksellista ja upeaa koillisrannikkoa pitkin Pyhän Yrjön rotkon läpi, jolloin saavut pieneen Eloundan kalastajakylään. Nykyään Elounda on suosittu lomakohde, jossa vierailevat usein julkkikset ylellisten valkoisten rantojensa vuoksi. Sieltä noustaan laivaan noin kello 10.30, ja lähdetään tutustumaan Kolokythan lahteen ja rantaan, joka on eristäytynyt turvapaikka ja tarjoaa hengähdystauon arjesta. Voit rentoutua rannalla tai tutustua maisemiin ja uida ja syödä valinnaisesti herkullista grilliruokaa laivalla. Rentouttavan ja virkistävän uinnin ja herkullisen BBQ:n jälkeen vene vie sinut noin klo 12:45 Spinalongaan, Mirabellon lahden toiselle puolelle. Kun saavut Spinalongaan, suurin osa vierailijoista on jo poistunut laidalta, ja voit nauttia opastetusta kierroksesta maisemissa ilman kiirettä. Spinalongan historia ja kulttuuri ovat täynnä erilaisia monimuotoisia säikeitä. Antiikin kreikkalaisaikana se toimi Olouksen kaupungin luonnonvartijana, myöhemmin sitä käytettiin saraseenimerirosvojen piilopaikkana, venetsialaiset muuttivat sen linnoitukseksi ja myöhemmin turkkilaiset asuttivat sen. Kun olet viettänyt Spinalongassa riittävästi aikaa, laiva vie sinut takaisin Eloundaan, kun suuntaat bussilla kohti viimeistä määränpäätä, Lassithin pääkaupunkia Agios Nikolaosta. Siella voit rentoutua kahvilassa pohjattoman Voulismeni-järven vieressä ja nauttia kävelyretkestä paikallisiin kauppoihin. Matkan päätteeksi bussi vie sinut takaisin Heraklionin alueelle.

Päiväkierros: Spinalonga, Agios Nikolaos, Elounda ja Plaka

4. Päiväkierros: Spinalonga, Agios Nikolaos, Elounda ja Plaka

Suuntaa Agios Nikolaoksen kosmopoliittiin kaupunkiin Mirabellonlahdellle, ja ohita koillisrannikko sekä St. Georgen rotko. Agios Nikolaos tunnetaan sen kuvankauniista pohjattomasta järvestä, jota meritutkija Jaques Couestau tutki ja joka tunnetaan lukuisista legendoista. Tutustu kauniiseen kaupunkiin omaan tahtiisi, kävele kaupoissa, tai rentoudu sen kahviloissa ja katsele maailman menoa. Jatka Eloundaan ja katsele upeita näkymiä Kreetalle. Katsele Eloundan laguunin yli nähdäksesi Spinalongan ja Kolokithan kiehtovat saaret. Spinalonga on historiallisesti merkittävä paikka niin antiikin kreikkalaisille kuin Ouluksen kaupungin suojeluakin ajatellen, ja se on toiminut saraseenien piilopaikkana merirosvoilta, venetsialaisten linnoituksena, turkkilaisten majoituspaikkana ja pitkään spitaalisten siirtomaana. Spinalóngan saarella voit halutessasi osallistua englanninkieliselle opastetulle kierrokselle tai tutustua saareen itsenäisesti. Mikäli et halua vierailla arkeologisella alueella ollenkaan, voit lähteä mukaan tunnin veneretkelle salaiseen kohteeseen yllätyksen kera, ja sukeltaa kristallinkirkkaaseen veteen. Lyhyen ajomatkan jälkeen saavut Plakaan, joka on pieni kalastajakylä Spinalongaa vastapäätä. Kymmenen minuutin venematkan jälkeen pääset saarelle. Plaka oli spitaalisten siirtomaan satama, jonka historia on dokumentoitu kirjaan ja kreikkalaiseen tv-sarjaan. Vieraile kuvauspaikoilla, nauti lounasta tai käy virkistävällä uinnilla. Päivän viimeinen etappi on Elounda, entinen kalastuskylä mutta nykyisin suosittu lomakeskus, jossa on eniten viiden tähden hotelleja Kreikassa. Kävele rauhallisesti viehättävässä satamassa ja nauti kuppi kahvia ennen paluuta majoituspaikallesi.

Rethymno: Nikolaoksen ja Spinalongan saaren päiväretki: Agios Nikolaos ja Spinalongan saari

5. Rethymno: Nikolaoksen ja Spinalongan saaren päiväretki: Agios Nikolaos ja Spinalongan saari

Tutustu Agios Nikolaoksen viehättävään rannikkokaupunkiin tällä päiväretkellä Rethymnosta. Astu ajassa taaksepäin, kun näet Olouksen arkeologisen alueen veneestä käsin. Käy uimassa Kolokythasin lahdella ja tee kävelyretki Spinalogan asumattomalla saarella.Hyvästi. Nouto majoituspaikastasi ja rentoudu sitten mukavassa ja ilmastoidussa bussissa. Pysähdy kahvitauolle matkalla Agios Nikolaokseen. Vietä vapaa-aikaa tutustumalla Agios Nikolaoksen kauneuteen, jossa voit nähdä viehättävän Voulismeni-järven, vierailla venesatamassa, ihailla uusklassisia rakennuksia ja kävellä kävelykatuja pitkin. Sinulla on aikaa ostaa lounas paikallisessa paikassa ennen kuin nouset laivaan Spinalogaan. Katsele laivasta käsin osittain veden alle vajonnutta Olouksen arkeologista kohdetta. Nauti auringosta laivalla tai pulahda Kolokythas-lahden kristallivesiin. Saavuta Spinalogan saari, jossa teet 1,5 tunnin vierailun spitaalisiirtolaan ja ympäröiviin pikkukivirantoihin ja mataliin vesiin. Palaa Agios Nikolaokseen, jossa bussisi odottaa ja vie sinut takaisin majapaikkaasi.

Iraklion: Nikolaos, Elounda & Plaka Tour: Spinalonga, Agios Nikolaos, Elounda & Plaka Tour

6. Iraklion: Nikolaos, Elounda & Plaka Tour: Spinalonga, Agios Nikolaos, Elounda & Plaka Tour

Tutustu Spinalongan, Agios Nikolaoksen, Eloundan ja Plakan kohokohtiin tällä Heraklionista lähtevällä monipysähdysmatkalla. Tutustu nähtävyyksiin lautan kyydistä ja nauti grilli- tai tavernalounas. Näe Spinalongan saari, Voulismeni-järvi ja paljon muuta.Hyvästi. Tapaat paikallisen oppaan ja teet ensimmäisen pysähdyksen Agios Nikolaosissa Mirabellonlahdella. Paikka on kuuluisa viehättvst järvestšn, jota valtameritutkija Jaques Cousteau on tutkinut. Kävele kaupungilla omatoimisesti tai rentoudu kahvilassa. Aja sen jälkeen Eloundan satamaan, josta nouset lautalle, jolla voit vierailla Spinalongan saarella. Tämä pieni saari kantaa sisällään antiikin Kreikan historiaa, sillä se toimi muinaisen Olouksen kaupungin luonnollisena vartijana. Valitse osallistua opastetulle kierrokselle tai tutustu saareen omatoimisesti. Jos et halua vierailla arkeologisessa kohteessa, voit osallistua 1 tunnin mittaiselle veneretkelle salaiseen paikkaan ja sukeltaa kristallinkirkkaaseen veteen (hinta ei sisälly hintaan). Kun olet käynyt Spinalongassa, lähde jollekin läheisistä lahdista. Saat runsaasti aikaa uintiin ja laivalla tarjoillun BBQ:n nauttimiseen. Ruokalistalla on porsaan BBQ, kreikkalaista salaattia, fetajuustoa, leipää, kauden hedelmiä, viiniä ja Fanta. Jos matkasi on sunnuntaina, pääset nauttimaan illallisen tavernassa sen sijaan, että BBQ tarjoiltaisiin aluksella. Lyhyen ajomatkan jälkeen saavut Plakaan, pieneen kalastajakylään. Plaka oli leprasiirtokunnan lauttasatama, jonka historiaa on dokumentoitu kirjassa ja kreikkalaisessa televisiosarjassa. Päivän viimeinen pysähdyspaikka on Lasithin pääkaupunki Agios Nikolaos. Rentoudu kahvilassa pohjattoman Voulismeni-järven äärellä tai tutustu paikallisiin kauppoihin. Nauti virkistävästä uinnista ennen kuin suuntaat takaisin majapaikkaasi. 10:30 Lähtö Eloundasta veneellä 11:10 Saapuminen Kolokythaan 12:45 Lähtö Kolokythasta 13:10 Saapuminen Spinalongaan 14:45 Lähtö Spinalongasta Eloundaan. 15:00 Saapuminen Eloundaan 15:45 Oliiviöljyn maistelu - Saapuminen Agios Nikolaosiin. 16:45 Lähtö Agios Nikolaos - paluu hotelleihin. 18:30 Saapuminen Iraklioniin. Reitti:128 km Kesto:n. 11 tuntia Majoittuminen Spinalongassa:1 ½ tuntia. Kolokytha Bay-Beach:1 ½ tuntia. Yöpyminen Agios Nikolaosissa:noin 1 tunti. PERUSTIETOJA: -Kengät merelle -aurinkosuoja -hattu * Huomautuksia: Ilmoitathan meille etukäteen, jos olet kasvissyöjä tai jos et syö lainkaan sianlihaa, sillä meidän on tilattava sinulle toinen lounas etukäteen.

Heraklionista: Elounda ja Spinalonga - kokopäiväretki

7. Heraklionista: Elounda ja Spinalonga - kokopäiväretki

Matkusta ajassa taaksepäin ja tutustu Kreetan muinaisiin sivilisaatioihin yksityisellä kokopäiväretkellä Spinalongaan. Aja saaren pohjoisrannikkoa pitkin ja näe upeat näkymät Selinarin rotkoon matkalla pieneen Eloundan kalastajakylään, joka tunnetaan upeasta rannastaan. Nouse veneeseen pienelle Spinalongan saarelle ja tutustu paikalliseen historiaan, joka juontaa juurensa antiikin Kreikkaan. Lähde opastetulle kierrokselle saarelle ja tutustu siihen, miten se toimi muinaisen Olouksen kaupungin luonnollisena puolustuksena ja miten saraseenit käyttivät sitä myöhemmin merirosvojensa piilopaikkana. Tutustu venetsialaisten linnoitusten jäänteisiin ja opi lisää ottomaanien vallan ajasta. Jatka Kolokithan hiekkaiselle lahdelle, jonne vene ankkuroituu. Nauti vapaa-ajasta uidaksesi kristallinkirkkaissa vesissä ja nauti grillilounaasta. Palaa Eloundaan ja ota bussi Agios Nikolaosin kauniiseen kaupunkiin, jossa voit katsella kauppoja ja vierailla pohjattomalla järvellä.

Rethymnosta: Nikolaos, Agios Nikolaos ja Spinaloga Tour

8. Rethymnosta: Nikolaos, Agios Nikolaos ja Spinaloga Tour

Koe Rethmynosta lähtevä rannikkoajo, Agios Nikolaoksen ainutlaatuinen tunnelma sekä Spinalongan ja Knossoksen palatsin antiikin ajan nähtävyydet ja arkkitehtuuri. Hyödy noutamisesta hotellistasi Rethymnossa. Ensimmäinen pysähdys Knossoksen palatsissa. Sinulla on 1.30tuntia aikaa tutustua palatsiin. Aja pohjoisrannikkoa pitkin ja nauti tummansinisten vesien näkymistä, kun suuntaat kohti Agios Nikolaosta. Ihaile kaunista lahtea, värikkäitä katuja ja ainutlaatuista makean veden järveä kaupungin keskustassa. Vietä aikaa viehättävässä paikassa, jossa taiteellisuus ja boheemius yhdistyvät vilkkaaseen ilmapiiriin. Suuntaa seuraavaksi Eloundan kylään ja nouse veneeseen Spinalongaan. Tämä saari on täynnä muinaisen Kreikan historiaa, sillä se oli Olouksen muinaisen kaupungin vartijana ja sitä käytettiin saraseenimerirosvojen piilopaikkana. Nauti aikakauden arkkitehtuurista ja maalaistaloista sekä muinaisesta venetsialaisesta linnoituksesta. Palattuasi Eloundaan voit nauttia virkistävästä uinnista tai paikallisesta ruoasta ennen kuin palaat Rethymnoniin klo 19.30.

Saatavilla olevat aktiviteetit

8 aktiviteettia löydetty
Lajitteluperuste:

Olous, Greece: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Olous, Greece? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Olous, Greece : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 992 arvosteluun

Hyvä järjestely, itse saarella meillä oli opas, joka kertoi meille jotain ja sitten pääsimme tutustumaan saareen omin päin. Aika oli hyvä, mutta olisi voinut olla vähän enemmän. Uintipysäkki oli myös hieno, mutta vesi oli vielä hieman raikas. Hinta-laatusuhde loistava.

Sukuhistoriansa vuoksi hollantia puhuva opas oli läheisessä yhteydessä Spinalongaan, hänen setänsä oli asunut siellä. Tämä antoi selitykselle odottamattoman syvyyden. Meillä on nyt mielestämme vivahteikas kuva Spinalongasta ja sen historiasta. Se oli hyvin erikoista.

Kaikki oli täydellistä, onnittelut oppaan saamisesta järjestelyihin. Vain yksi huomautus Spinalongan oppaalle, ehkä olisi hyvä idea kertoa enemmän aivan kiertueen alussa kuin vain koota kaikki "desinfektointihuoneeseen" kertomaan kaikki tarinat

Upea päivä vesillä vei meidät "ruttosaarelle". Asiantunteva ja intohimoinen opas herätti rakennukset henkiin ja meillä oli tarpeeksi aikaa tutustua saareen ja pitää tauko sen jälkeen.

Paljon mukavia vaikutelmia. Valitettavasti aika Spinalongalla on liian lyhyt, tuskin ehdit katsoa ympärillesi. Erittäin hyvää tietoa Spinalongan historiasta oppaasta.