Pantheon

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Viisi historiallista faktaa Pantheonista

Pantheon oli 1900-luvulle saakka maailman suurin betonirakennus sekä merkittävien arkkitehtien, kuten Michelangelon innoittaja. Tässä viisi mielenkiintoista faktaa, joihin kannattaa tutustua Pantheonilla vieraillessa.

 • Historialliset käyttötarkoitukset

  1. Historialliset käyttötarkoitukset

  Pantheon on yksi Rooman vanhimmista säilyneistä rakennuksista, jolla on ollut useita eri käyttötarkoituksia. Se on useiden italialaisten merkkihenkilöiden hautapaikka.

 • Kupolin arkkitehtuuri

  2. Kupolin arkkitehtuuri

  Pantheonin kupoli on rakennuksen huomattavin yksityiskohta. Se on maailman suurin vahvistamattomasta betonista tehty kupoli.

 • Sisätilat

  3. Sisätilat

  Pantheonin sisällä voit nähdä seinissä olevat haudat. Äänioppaiden ja opastettujen kierrosten avulla voit tutustua hautoihin tarkemmin!

 • Ulkokuori

  4. Ulkokuori

  Pantheonin sisäänkäynnin portiikki on upea näky, jonka kauniiden korinttilaisten pylväiden ihailua ei kannata jättää väliin.

 • Kattoikkuna

  5. Kattoikkuna

  Pantheonin ainoa valonlähde on sen ainutlaatuinen kattoikkuna. Tämä suuri silmämäinen aukko valaisee koko huoneen ja kiinnittää takuulla huomiosi!

Suunnittele vierailusi

 • Pantheonin aukioloajat

  Aukioloajat vaihtelevat ympäri vuoden. Kirkko on arkisin avoinna klo 9.00-19.30 ja sunnuntaisin klo 9.00-18.00. Arkipäiville sattuvina pyhäpäivinä kirkko on avoinna klo 9.00-13.00. Suljettu 1. tammikuuta, 1. toukokuuta ja 25. joulukuuta.

 • Pantheonin pääsymaksu

  Pantheonissa voi vierailla ilmaiseksi ympäri vuoden! Tämä tekee siitä hyvän kohteen pikaiselle visiitille. Pantheoniin voi myös tutustua tarkemmin opastetulla kierroksella.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Maanantaista lauantaihin klo 9.00-19.30, sunnuntaisin klo 9.00-13.00.
 • Hinta
  Ilmainen!
 • Tarvitsenko oppaan?
  Opas ei ole välttämätön. Opastetulla kierroksella tai äänioppaan avulla Pantheonista voi kuitenkin saada enemmän irti.
 • Kuinka päästä perille
  Pantheonille pääsee helposti jalan. Se sijaitsee Trevin suihkulähteen läheisyydessä. Alueella on myös useita opasteita, joiden avulla löydät taatusti perille.
 • Lisävinkkejä
  Pantheon on katolinen kirkko ja uskonnollinen paikka, joten käyttäydy ja pukeudu asianmukaisesti.

Pantheon: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Pantheon? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Pantheon : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 11 977 arvosteluun

Aloitimme lomamme hop-on-hop-off -bussilla, mikä oli hienoa, koska saimme nähdä jo aika paljon nähtävyyksiä ja saada käsityksen siitä, missä kaikki on ja kuinka kaukana. Koska aloitimme matkamme maanantaina Covid-kaudella, olimme hetken aikaa ainoat bussissa, joten saimme istua koko matkan edessä, josta oli upea näköala. Itse bussi oli siisti, pysäkit on merkitty melko selkeästi ja tämän yrityksen kanssa työskentelevät ihmiset olivat erittäin ystävällisiä. Suosittelemme aktivoimaan liput Terminissä, koska Colosseumilla joudut kävelemään melko vähän seuraavalle pysäkille. Suosittelemme myös ottamaan mukaan omat kuulokkeet/kuulokkeet, koska voit kytkeä ne vain aux-kaapelilla, vaikka kuulokkeet onkin bussissa. Äänikierros on ok, mutta toisinaan sitä ei ole synkronoitu bussin sijaintiin, koska liikenne voi olla melko hankalaa, joten voit myös olla kuuntelematta opasta. Lippujen mukana tuleva sovellus tarjoaa lisää kävelyreittejä, jotka ovat mukavia!

Minulla ei ollut ongelmia ollenkaan. Bussit olivat ajoissa aiemmin päivällä ja myöhään iltapäivän liikenteestä johtuen hyvin lähellä aikataulua. Bussi oli puhdas, henkilökunta ystävällistä. Hyvä kokemus aina, kun olen varannut kaupungeista, joissa he toimivat. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.

Oli mahtavaa saada yleiskatsaus Rooman mielenkiintoisiin kohteisiin ja käyttää aikaa sen löytämiseen, koska meillä ei ollut aavistustakaan, mistä aloittaa. Kaiken kaikkiaan olimme erittäin tyytyväisiä ja kokeilemme sitä ehdottomasti seuraavassa matkakohteessamme.

Loistava (ja helppo) tapa nähdä kaikki Rooman tärkeimmät nähtävyydet - tätä tapaa on hyvä käyttää nähdäksesi, mihin palaat :) Henkilökunta on mahtavaa ja kaikki sujui hyvin.

Rooma on niin suuri ja paras tapa säästää aikaa ja nähdä kaikki nähtävyydet on ottaa Big Bus.