Pariisi
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Pariisi

Pariisi: Kaikki retket ja aktiviteetit

Pariisi: huippunähtävyydet

10 nähtävyyttä Pariisissa, joita et voi jättää näkemättä

Pariisissa on lukuisia rakastumisen arvoisia asioita. Nautitpa sitten romanttisista puutarhoista, boheemeista Monmartren kaduista, huippumuodista tai taidehistoriasta, kaupungista löytyy jokaiselle jotakin.

Eiffel-torni

Eiffel-torni

Pariisin siluetin kruununjalokivi on upea näky myös lähietäisyydeltä. Varatessasi etukäteen liput Eiffel-torniin voit ohittaa jonot ja suunnata suoraan tornin huipulle.

Seine-joki

Seine-joki

Onko olemassa mitään romanttisempaa, kuin risteily Seinellä maisemia katsellen ja samppanjaa siemaillen? Vinkki: joelta voi ottaa upeita valokuva Eiffel-tornista.

Moulin Rouge

Moulin Rouge

Vietä aito pariisilainen ilta Moulin Rougessa. Vedä parhaat päälle ja suuntaa kohti Pigallen kaupunginosaa, joka tunnetaan can-canin syntypaikkana.

Musee du Louvre

Musee du Louvre

Louvre-museo on niin valtava, että sen kaikkien teosten näkeminen vie jopa yhdeksän kuukautta. Priorisinti on siis suotavaa! Huolellisesti organisoidulla kierroksella opas esittelee sinulle museon mielenkiintoisimmat teokset.

Versailles'n palatsi

Versailles'n palatsi

Ällistyttävän palatsin loisto on koettava lähietäisyydeltä. Pyöräile Versailles'n palatsin puutarhoissa, käy kierroksella kuninkaan huoneistoissa ja täytä kamerasi muistikortti upeilla valokuvilla!

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Pariisin läheisyydessä sijaitseva Euroopan oma Disneyland tarjoaa upeat puitteet koko perheen hauskalle päivälle. Voit varata Disneyland Paris -lippusi yhteydessä myös kuljetuksen perille saakka.

Pariisin katakombit

Pariisin katakombit

Pariisin maanalaisissa hautakammioissa on yli kuuden miljoonan hengen jäännökset. Maailman suurin hauta -nimimerkin saaneet Pariisin katakombit ovat ehdottomasti kokemisen arvoinen nähtävyys.

Notre Damen katedraali

Notre Damen katedraali

Vaikka Notre Damen katedraali on yhä Pariisin ikoni, vahingoittui se vakavasti tulipalossa 15. huhtikuuta 2019. Notre Dame -vierailut on toistaiseksi peruttu.

Champs Élysées

Champs Élysées

Champs-Élysées on yksi maailman kauneimmista kaduista, joka kulkee Riemukaarelta aina Place de la Concordelle sekä Tuileries'n puistoon saakka. Jouluisin kadun puut valaistaan upeilla jouluvaloilla.

Riemukaari

Riemukaari

Place Charles de Gaullella sijaitseva monumentti on omistettu Rankan vallankumouksessa sekä Napoleonin sodissa taistelleille. Kapua Riemukaaren huipulle ja ihaile henkeäsalpaavan kauniita näköaloja.

Suunnittele käyntisi paikassa Pariisi

Mitä Pariisista tulisi tietää ennen siellä vierailua?

Suunnitelman tekeminen etukäteen kannattaa, sillä Pariisi on täynnä ihmisiä sekä upeita nähtävyyksiä. Mieti, mitkä museot kiinnostavat juuri sinua ja matkaseuraasi. Tee illallisvaraukset etukäteen ja päätä, missä kaupunginosissa haluat vierailla. Suunnittele vierailusi Musee d'Orsayssa voidaksesi ohittaa sen pitkät jonot.

Kuinka suuri Pariisi on?

Pariisi levittäytyy yllättävän laajalle alueelle verrattuna kaupunkeihin, kuten Roomaan ja Barcelonaan, joissa kävelemällä pääsee nopeasti paikasta toiseen. Voit toki kävellä myös Pariisissa, mutta Métro vie sinut kohteesta toiseen nopeammin! Suunnittele etukäteen järjestys niille paikoille, joissa haluat vierailla välttääksesi edestakaisin kulkemisen.

Kuinka monta päivää Pariisissa kannattaa viettää?

Se on yksilöllistä! Suunnitelman tekeminen etukäteen on suositeltavaa. Tee etukäteen lista ja mieti kuinka paljon aikaa kannattaa varata, jotta ehdit nähdä kaiken haluamasi. Merkittävimmät kierrokset ja nähtävyydet voi kokea viidessä päivässä, mutta aikaa kannattaa varata myös Seine-joen varrella kävelemiselle, shoppailulle Marais'ssa ja kahvitauolle Kir Royalen katukahviloissa.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Ranska
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +33
 • Paras aika vierailla
  Ranskalaiset lomailevat yleensä elokuussa, jolloin kaupungissa vieraileminen voi olla suositeltavaa! Kaupungissa ei ole tuolloin niin paljon ihmisiä ja voit tutustua Pariisiin rauhallisempaan tahtiin.

Tekemistä: Pariisi

Huippunähtävyydet kohteessa Pariisi

Kaupungit: Ranska

Pariisi: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Pariisi? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Pariisi : Mitä vierailijat sanovat

Mukava päivä kauniissa ja hyvin organisoidusta puistossa.

Puisto on tietysti lasten ihmemaa, mutta mukavaa siellä oli teinin ja varhaismurkun kanssakin perheen voimin. Jonottaa toki täytyi melko kauan laitteisiin, mutta vettä, ruokaa ja suojaa auringoltakin oli aina järjestettynä, ja katseltavaahan puistossa riittää jonottaessakin. Etukäteen ostettu lippu säästi jonottamiselta sisäänpääsyssä. Miinuspuolena on puiston kalleus: kohtuuhintaista ruokapaikkaa oli vaikeata löytää.

Disneyland Parisin päivälippu Arvostelija: Anonyymi, 26.07.2018

Ainoa ongelma oli ettei ohjeessa oltu selvästi lippujen saantia.

Opas oli erinomainen. Retki kokonaisuudessaan oli onnistunut kolmen lapsen kanssa, mutta lippujen vaihtamispaikka oli kaukana eikä sitä oltu selkeästi ilmoitettu. On hyvä, että etukäteishommista kerrotaan, jouduimme muualla esim. Versaillesissa jonottamaan tuntikausia. Jonotusolosuhteet ovat kauheat: kuuma piha-alue ilman minkäänlaista suojaa tai juomamahdollisuutta.

Eiffel-torni: Suora pääsy toiseen kerrokseen Arvostelija: Airi, 18.06.2019

Mahtavaa koko perheen kohde, jossa viihtyi niin lapset kuin aikuiset.

Tosi upea paikka ja nähtävää oli paljon sekä aikuisille, että lapsille. 3 ja 5 vuotiaat lapset viihtyivät hyvin. Ruokapaikkoja ja vessoja oli tarpeeksi (ei tarvinnut jonotella). Vuokrasimme myös rattaat alueelta. Aamupäivällä oli pitkiä jonotusaikoja laitteisiin (45-60min), mutta illemmalla jonotusajat oli 5-15min.

Mielenkiintoinen ja erinomaisesti opastettu kiertoajelu.

Sateesta huolimatta kierros vietiin hyvin läpi. Pienenä miinuksena se, että luvattiin "hidden secrets" ja käytiin osittain katsomassa perusnähtävyyksiä. Nähtiin kuitenkin myös "piilopaikkoja" ja ennen kaikkea opas Xavier kertoi mielenkiintoisia juttuja persoonallisella tyylillään - kiitos!

Pariisin piilotettujen helmien sähköpyöräkierros Arvostelija: Anonyymi, 02.05.2018

Oppaamme oli paras mahdollinen, teki kierroksestamme täydellisen !

Kannattaa ehdottomasti ottaa opas kierrokselle palatsiin, siitä saa niin paljon enemmän kuin itsekseen kiertelisi ympäriinsä. Päästiin tosi nopeasti sisäänpääsystä etenemään. Samana päivänä saimme tutustua puutarhaan ilmaiseksi :)