Pariisin katakombit
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Pariisi: huippunähtävyydet

Kaikki 746 lippua ja kierrosta

Tarinoita ja legendoja Pariisin katakombeista

Pysähdy, tämä on kuolleiden valtakunta! Tämä varoittava viesti varoittaa Pariisin katakombien sisäänkäynnillä vierailijoita siellä lymyävistä vaaroista. Ainoastaan osa tästä massiivisesta tunneliverkostosta on avoinna yleisölle. Mitä kaikkea tästä Pariisin romanssin, kapinallisuuden ja idealismin hautakammiosta löytyykään?

Kuolleiden siirtäminen

Kuolleiden siirtäminen

1700-luvulla Pariisin hautausmaat olivat niin täynnä, että ne pilasivat kaupungin viini- ja maitovarastot. Pian tämän jälkeen kuusi miljoonaa ruumista siirrettiin kaupungin muinaisiin maanalaisiin kammioihin.

Aaveita ja salakuljettajia

Aaveita ja salakuljettajia

Ihmiset uskovat, että katakombeissa kummittelee. Useimmat aavemaisista tapauksista johtuvat luultavasti salakuljettajista, jotka pelottelivat karmivilla äänillä katakombeihin eksyneitä ihmisiä.

Vaikutus kaupungin rakentamiseen

Vaikutus kaupungin rakentamiseen

Tunneliverkosto on niin laaja, että uusien rakennusten perusteiden kaivaminen on haastavaa. Katakombien vuoksi Pariisi on yksi matalimmista pääkaupungeista.

Vive La Resistance - eläköön vallankumous!

Vive La Resistance - eläköön vallankumous!

Ranskan vallankumousliike oli katakombeissa piilossa natseilta, jotka eivät voineet tunkeutua tunneliverkostoon ilman karttoja. Urbaanin legendan mukaan katakombien ansiosta eräs sotilasyksikkö katosi jäljettömiin.

Salainen elokuvateatteri

Salainen elokuvateatteri

Ihmiset menevät usein katakombeihin juhlimaan tai tekemään seinämaalauksia. Verkostosta on löydetty jopa kokonainen elokuvateatteri. Teatterin sähköt oli katkaistu ja sieltä löytyi kyltti, jossa luki: "Älkää yrittäkö etsiä meitä!"

Sisäpiirin vinkkimme

Paras aika vierailulle

Varaa opastettu ohita jonot -kierros, jonka avulla voit välttää tuntien mittaiset jonot. Ilman kyseistä lippua kannattaa saapua n. 30-60 minuuttia ennen kuin katakombien ovat avautuvat. Vältät näin huomattavasti pidemmän jonotuksen. Katakombit ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10.00-20.00.

Paljonko aikaa tarvitsen?

Hyvä ja virallinen kierros katakombeissa kestää n. 2-3 tuntia.

Kuinka pukeutua katakombikierrosta varten

Pukeudu vaatteisiin, joiden likaantuminen ei haittaa. Muista mukavat jalkineet. Älä huolehdi tyyliseikoista, sillä katakombeissa on vähintään kuusi miljoonaa ihmistä, jotka näyttävät huonommalta kuin sinä.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Tiistaista sunnuntaihin klo 10.00- 20.00. Viimeinen sisäänpääsy klo 19.00.
 • Hinta
  Katakombien sisäänpääsy ja näyttely 10 €. Katakombit, näyttely ja krypta yhteensä 15 €.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Oppaasta on apua. Suosittelemme katsastamaan suosituimmat kierroksemme.
 • Lisävinkkejä

  • Pistä jalkaasi hyvät kengät, mutta älä pukeudu hienoihin vaatteisiin!

  • Viimeinen sisäänpääsy klo 19.00.

Pariisin katakombit : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana
4.5 / 5
perustuen 7 700 arvosteluun

Jonot olivat jäätävät, joten kannattaa ottaa tällainen lippu!

Paikan päällä lipun hinta taisi olla n.18€ ja skip-the-line lippu oli 30€, mutta siinä säästää n.3h jonottamisen, eli joka pennin arvoinen.