Peking
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Peking

Peking: Kaikki retket ja aktiviteetit

Peking: huippunähtävyydet

Pekinging parhaat aktiviteetit ja nähtävyydet

Pekingillä on yli 3000-vuotinen historia, ja nykyään se tunnetaan modernina metropolina, jossa on lukuisia historiallisia nähtävyyksiä. Tässä muutama vinkki, joiden avulla saat kaiken irti Pekingistä.

Ming-dynastian haudat

Ming-dynastian haudat

13 hautaa -nimellä tunnetut kammiot ovat monien Ming-keisarien viimeinen leposija. Ota Ming-haudat osaksi Kiinan muuri -vierailua.

Taivaallisen rauhan aukio

Taivaallisen rauhan aukio

Mielenosoituksista sekä sotilasparaateista tunnettu Taivaallisen rauhan aukio nähtävyyksineen on yksi Pekingin ikonisimmista maamerkeistä.

Kielletty kaupunki

Kielletty kaupunki

Kielletty kaupunki on entinen kuninkaallinen kaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Opastetun kierroksen varaaminen ja mukavien kenkien jalkaan laittaminen on siis suositeltavaa!

Kesäpalatsi

Kesäpalatsi

Kiinan keisarillisista palatseista parhaiten säilynyt Kesäpalatsi tunnetaan järvistä, vehreydestä ja palatsirakennuksista. Se on yksi Pekingin rauhallisimmista paikoista.

Taivaan temppeli

Taivaan temppeli

Ming ja Qing-dynastioiden tyylejä yhdistelevä Taivaan temppeli valmistui vuonna 1420, ja se on ollut yksi Kiinan pyhimmistä alueista siitä lähtien!

Beihai-puisto

Beihai-puisto

Beihai-puisto on entinen keisarillinen puutarha, joka on nykyään yleinen puisto. Kauniissa puistossa on muun muassa Valkoinen pagoda, Yhdeksän lohikäärmeen seinä ja monia muita nähtävyyksiä!

Pekingin kansallinen stadion
Valokuva: David Dong @Flickr (CC BY 2.0)

Pekingin kansallinen stadion

Vuoden 2008 olympialaisiin rakennettu 91 000-paikkainen "linnunpesä" on malliesimerkki modernista Kiinasta. Käy stadionkierroksella tai varaa liput jalkapallo-otteluun!

Suunnittele käyntisi paikassa Peking

Matkan suositeltu kesto

Pekingin merkittävimmät nähtävyydet ehtii kiertää noin viidessä päivässä. Varaa aikaa noin viikko, mikäli haluat tutustua tarkemmin kaupungin kulttuuriin tai käydä päivämatkalla Kiinan muurilla!

Paras matkustusaika

Pekingin sää on parhaimmillaan alkusyksystä, mutta myös lumiset talvet luovat kaupunkiin ainutlaatuisen tunnelman. Kiinalaista uutta vuotta lukuunottamatta kansallisina pyhäpäivinä matkustamista kannattaa välttää, sillä muualta Kiinasta saapuvat turistit täyttävät nähtävyydet nopeasti!

Majoitusvinkit

Pekingin nähtävyydet sijaitsevat ympäri kaupunkia, joten keskusta-alueella majoittuminen on suositeltavaa. Kullakin Pekingin kaupunginosalla on oma tunnelmansa, mutta ensikertalaiselle voi suositella Wangfujingin aluetta, jonka keskeinen sijainti tekee siitä erinomaisen paikan shoppailua ja paikallisia makuelämyksiä varten. Vieraile esim. Wangfujingin katuruoka-alueella, jonka kojuista voit löytää mitä erikoisimpia kiinalaisia herkkuja!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Mandariinikiina
 • Rahayksikkö
  Renminbi (¥)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+08:00)
 • Maakoodi
  +86
 • Paras aika vierailla
  Lämpötilat ovat miellyttävimmillään alkusyksystä, jolloin myös kesän turistisesonki on ohi.

Tekemistä: Peking

Huippunähtävyydet kohteessa Peking

Kaupungit: Kiina

Peking: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Peking? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.