Pietari
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Pietari

Pietari: Kaikki retket ja aktiviteetit

Pietari: huippunähtävyydet

Pietarin seitsemän parasta aktiviteettia ja nähtävyyttä

Vaikka suuri osa Venäjän historiallisista nähtävyyksistä onkin Moskovassa, on Pietari kaupungeista jännittävämpi. Nuori väestö ja värikäs kulttuuritarjonta luovat ainutlaatuisen tunnelman. Tässä parhaat vinkkimme Pietariin.

Iisakinkirkko

Iisakinkirkko

Vieraile kaupungin suurimmassa ortodoksikatedraalissa ja tutustu tämän merkittävän nähtävyyden historiaan. Sisäänpääsy ja ääniopas maksavat yhteensä 350 ruplaa.

Venäläisen taiteen museo

Venäläisen taiteen museo

Tämä hiljainen museo kätkee sisälleen Pietarin suurimman kuvataiteen kokoelman. Taiteen ystävät nauttivat takuulla museon venäläisistä mestariteoksista.

Nevski Prospekt

Nevski Prospekt

Pietarin kuhiseva pääkatu tunnetaan sen kauniista rakennuksista, silloista ja aukioista. Se on parhaimmillaan kävelykierroksella, jolla voit pistäytyä myös ostoksilla.

Talvipalatsi

Talvipalatsi

Tämä ylellinen palatsi on ehkä kaupungin suurin ylpeydenaihe. Yli sadan huoneen palatsin kohokohtiin kuuluu kullattu sali. Vieraile illalla ottaaksesi kauniita valokuvia.

Mariinski-teatteri

Mariinski-teatteri

Baletti ja ooppera ovat Pietarin klassisen kulttuurin kulmakivet, ja Mariinski-teatteri on niiden kehto. Näytäntökausi päättyy elokuun alussa ja alkaa syyskuun lopussa.

Pietarhovin palatsi

Pietarhovin palatsi

Puutarhojen suihkulähteet (tarkasta päivämäärät) ja kultaiset patsaat ovat tämän ylellisen palatsin vetonaula. Myös palatsin sisätilat ovat sanoinkuvaamattoman kauniit.

Eremitaaši

Eremitaaši

Talvipalatsissa sijaitseva Eremitaaši-museo lienee kaupungin suosituin nähtävyys. Kuninkaallisten huoneiden taideaarteiden ihailuun kannattaa varata aikaa useampi tunti.

Suunnittele käyntisi paikassa Pietari

Pietarissa liikkuminen

Pietarin metrolla liikkuminen on helppoa ja miellyttävää etenkin talvipakkasten aikaan. Metrolippuja myydään asemilla, mutta etukäteen ladattava matkakortti on kätevin maksutapa, mikäli viivyt kaupungissa useamman päivän ajan.

Viisumivaatimukset

Venäjälle matkustaessa tarvitaan yleensä viisumi, joten muista hakea sitä hyvissä ajoin etukäteen.

Pietarin sää

Pietarin sään sanotaan olevan omalaatuinen, eli saavu siis kaupunkiin varautuneena siihen. Venäläisittäin ajatellen kaupungissa ei ole koskaan kovin kylmä. Alin lämpötila on -10 asteen paikkeilla, ja kesälämpötilat voivat kohota jopa 30 asteeseen. Pakkaa mukaasi takki ja sateenvarjo!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Venäjä
 • Rahayksikkö
  Venäjän rupla (руб)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+02:00)
 • Maakoodi
  +7
 • Paras aika vierailla
  Kesällä matkustaminen on hintavampaa, mutta lämpötila on tuolloin miellyttävimmillään ja päivä pisimmillään. Yöttömän yön juhlat Pietarissa ovat ainutlaatuisia!

Tekemistä: Pietari

Huippunähtävyydet kohteessa Pietari

Kaupungit: Venäjä

Pietari: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Pietari? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Pietari : Mitä vierailijat sanovat

Upea kohde ja Olga oli erinomainen opas.

Vähän reilin kahden tunnin kierros Katariinan palatsissa ja lyhyesti puistossa oli erinomaisesti suunniteltu. Oppaamme Olga osasi kertoa kohteesta innostavasti ja asiantuntevasti ja hänen englanninkielistä opastustaan oli helppo seurata. Ainoa miinus oli, että sovittu tapaamisaikamme oli varauksen jälkeen aikaistunut 15 minuutilla ja tämä tieto ei olut meitä tavoittanuta - oli ihan hilkulla, että ehdimme opastukselle mukaan.

Tasokas venäläinen kansantaide-show upeassa palatsimiljöössä

Oikein hyvä hakupalvelu hotellilta. Mukava englannintaitoinen kuljettaja. Kävi vaihtamassa tulostetut liput varsinaisiksi lipuiksi esityspaikassa. Oli heti vastassa aulassa, kun esitys loppui. Esitys oli korkeatasoinen ja monivivahteinen. Erityisesti taitava a cappella yhtye teki vaikutuksen. Väliajan tarjoilut oli hyvin järjestetty, pientä purtavaa ja juotavaa oli tarjolla sopivasti.

Pietari: Venäjän kansantaide-esityksen iltaelämys Arvostelija: Anonyymi, 28.09.2018

Kierros oli todella mielenkiintoinen ja opas aivan huippu.

Oppaamme oli todella ammattitaitoinen ja mahtava persoona. Hän teki kierroksestamme täydellisen kertoen Venäjän ja sen hallitsijoiden sekä Eremitaasin rakennusten historiasta. Hän kertoi myös taideteoksista todella ammattitaitoisesti. Hän teki kierroksestamme täydellisen.

Pietari: Ohita jonot -kierros Eremitaasiin Arvostelija: Sonja, 04.12.2017

Museon asiantunteva esittely antoi hyvän yleiskäsityksen Erartasta.

Aikataulut pitivät, opas puhui hyvää selkeää englantia, asiantuntijana Erartan oma opas. Kierros toteutettiin meidän neljän hengen porukalle, joten saimme todella hyvää palvelua.

Antoisa kaupunkikerros kattaen tärkeimmät nähtävyydet

Oikein hyvä tehdä heti kaupunkiin tullessa, jolloin saa yleiskuvan kaupungista ja on sitten helpompi suunnistaa paikkoihin, joihin haluaa tutustua paremmin.

Pietari: Hop On Hop Off -bussi ja -venekierros Arvostelija: Kaija, 17.10.2018