Pietari
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Pietari

Pietari: Kaikki retket ja aktiviteetit

Pietari: huippunähtävyydet

Pietarin seitsemän parasta aktiviteettia ja nähtävyyttä

Vaikka suuri osa Venäjän historiallisista nähtävyyksistä onkin Moskovassa, on Pietari kaupungeista jännittävämpi. Nuori väestö ja värikäs kulttuuritarjonta luovat ainutlaatuisen tunnelman. Tässä parhaat vinkkimme Pietariin.

Iisakinkirkko

Iisakinkirkko

Vieraile kaupungin suurimmassa ortodoksikatedraalissa ja tutustu tämän merkittävän nähtävyyden historiaan. Sisäänpääsy ja ääniopas maksavat yhteensä 350 ruplaa.

Venäläisen taiteen museo

Venäläisen taiteen museo

Tämä hiljainen museo kätkee sisälleen Pietarin suurimman kuvataiteen kokoelman. Taiteen ystävät nauttivat takuulla museon venäläisistä mestariteoksista.

Nevski Prospekt

Nevski Prospekt

Pietarin kuhiseva pääkatu tunnetaan sen kauniista rakennuksista, silloista ja aukioista. Se on parhaimmillaan kävelykierroksella, jolla voit pistäytyä myös ostoksilla.

Talvipalatsi

Talvipalatsi

Tämä ylellinen palatsi on ehkä kaupungin suurin ylpeydenaihe. Yli sadan huoneen palatsin kohokohtiin kuuluu kullattu sali. Vieraile illalla ottaaksesi kauniita valokuvia.

Mariinski-teatteri

Mariinski-teatteri

Baletti ja ooppera ovat Pietarin klassisen kulttuurin kulmakivet, ja Mariinski-teatteri on niiden kehto. Näytäntökausi päättyy elokuun alussa ja alkaa syyskuun lopussa.

Pietarhovin palatsi

Pietarhovin palatsi

Puutarhojen suihkulähteet (tarkasta päivämäärät) ja kultaiset patsaat ovat tämän ylellisen palatsin vetonaula. Myös palatsin sisätilat ovat sanoinkuvaamattoman kauniit.

Eremitaaši

Eremitaaši

Talvipalatsissa sijaitseva Eremitaaši-museo lienee kaupungin suosituin nähtävyys. Kuninkaallisten huoneiden taideaarteiden ihailuun kannattaa varata aikaa useampi tunti.

Suunnittele käyntisi paikassa Pietari

Pietarissa liikkuminen

Pietarin metrolla liikkuminen on helppoa ja miellyttävää etenkin talvipakkasten aikaan. Metrolippuja myydään asemilla, mutta etukäteen ladattava matkakortti on kätevin maksutapa, mikäli viivyt kaupungissa useamman päivän ajan.

Viisumivaatimukset

Venäjälle matkustaessa tarvitaan yleensä viisumi, joten muista hakea sitä hyvissä ajoin etukäteen.

Pietarin sää

Pietarin sään sanotaan olevan omalaatuinen, eli saavu siis kaupunkiin varautuneena siihen. Venäläisittäin ajatellen kaupungissa ei ole koskaan kovin kylmä. Alin lämpötila on -10 asteen paikkeilla, ja kesälämpötilat voivat kohota jopa 30 asteeseen. Pakkaa mukaasi takki ja sateenvarjo!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Venäjä
 • Rahayksikkö
  Venäjän rupla (руб)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+02:00)
 • Maakoodi
  +7
 • Paras aika vierailla
  Kesällä matkustaminen on hintavampaa, mutta lämpötila on tuolloin miellyttävimmillään ja päivä pisimmillään. Yöttömän yön juhlat Pietarissa ovat ainutlaatuisia!

Tekemistä: Pietari

Huippunähtävyydet kohteessa Pietari

Kaupungit: Venäjä

Pietari: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Pietari? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Pietari : Mitä vierailijat sanovat

Olimme ostaneet kokopäiväretken Pietarista Pietarhoviin ja Katariinan palatsiin. Olon sopinut haun hotllista, mutta siitä huolimatta jouduin whatsupissa selvittämään asiaa tietämättömälle virkailijalle edellisenä iltana jonkin aikaa, ennekuin asia järjestyi. Pietarhovissa opas Tatjana (,joka oli oikein hyvä) kertoi, että emme pääsekään Katariinan palatsiin, vaan tilalle tarjottiin Pavlovskin palatsia. Sinällään ok, koska emme ole sielläkään käyneet, mutta emmehän ostaneet tällaista matkaa. Lounaan piti kuulua hintaan, mutta sekin tuli oppaalle yllätyksenä ja hän joutui sitä järjestelemään erikseen. Kävimme Katariina palatsin portilla ja näimme, kuinka yksittäisiä turisteja jonotti lippukassalla lippuja ja pääsi sisään. Meitä oli oppaan lisäksi vain kaksi. Selityksenä muutokselle oli, että Katariinan palatsissa oli liikaa kiinalaisia! Jos meitä olisi ollut isompi porukka, selitys olisi vielä mennyt läpi. Olimme kuitenkin varanneet ja maksaneet reissun useampi kuukausi etukäteen!

Upea kohde ja Olga oli erinomainen opas.

Vähän reilin kahden tunnin kierros Katariinan palatsissa ja lyhyesti puistossa oli erinomaisesti suunniteltu. Oppaamme Olga osasi kertoa kohteesta innostavasti ja asiantuntevasti ja hänen englanninkielistä opastustaan oli helppo seurata. Ainoa miinus oli, että sovittu tapaamisaikamme oli varauksen jälkeen aikaistunut 15 minuutilla ja tämä tieto ei olut meitä tavoittanuta - oli ihan hilkulla, että ehdimme opastukselle mukaan.

The tour was really worth the money. The Hermitage is a huge place with countless number of paintings and statues. Under the guidance of our guide Olga we saw all the important works of art and heard the stories behind them. Olga was a great guide. She had a great deal of knowledge of Russian history and works of art. We enjoyed the tour with Olga. I recommend to book this tour if you are going to the Hermitage.

Opastettu kierros oli erittäin ammattitaitoinen ja mielenkiintoinen. Saimme todella paljon tietoa sekä Pietarin historiasta että huomattavimmista taideteoksista. Täsmäkierros vei 3 tuntia aikaa ja oli sen väärti. Suosittelen 2 päivän lippua, koska yhtenä päivänä ei ehdi eikä jaksa nähdä kaikkea kiinnostavaa. Ravintola Jonna parin sadan päässä on erinomainen ruokapaikka

Vältä jonot Eremitaaši-retkellä Arvostelija: Anonyymi, 02.11.2019

sinänsä hyvin järjestetty. isäntä puhuu erinomaista englantia. jonosta ei päässyt kyllä ohitse, muttei ollut pitkä jono. muissa kohteissa oli ongelmana, että mobiililippu on suomenkielinen ja paikallinen lipuntarkastaja ei ymmärtänyt suomenkielistä lippua. tämä pitää kehittää. ja täytyy muistaa vaihtaa mobiililippua varsinaiseksi lipuksi lippukassalla.

Pietari: Eremitaasin ohita jono -pääsy ja isäntä Arvostelija: Michael, 27.10.2019