Pietari

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Pietari

Pietarin seitsemän parasta aktiviteettia ja nähtävyyttä

Vaikka suuri osa Venäjän historiallisista nähtävyyksistä onkin Moskovassa, on Pietari kaupungeista jännittävämpi. Nuori väestö ja värikäs kulttuuritarjonta luovat ainutlaatuisen tunnelman. Tässä parhaat vinkkimme Pietariin.

 • Iisakinkirkko

  1. Iisakinkirkko

  Vieraile kaupungin suurimmassa ortodoksikatedraalissa ja tutustu tämän merkittävän nähtävyyden historiaan. Sisäänpääsy ja ääniopas maksavat yhteensä 350 ruplaa.

 • Venäläisen taiteen museo

  2. Venäläisen taiteen museo

  Tämä hiljainen museo kätkee sisälleen Pietarin suurimman kuvataiteen kokoelman. Taiteen ystävät nauttivat takuulla museon venäläisistä mestariteoksista.

 • Nevski Prospekt

  3. Nevski Prospekt

  Pietarin kuhiseva pääkatu tunnetaan sen kauniista rakennuksista, silloista ja aukioista. Se on parhaimmillaan kävelykierroksella, jolla voit pistäytyä myös ostoksilla.

 • Talvipalatsi

  4. Talvipalatsi

  Tämä ylellinen palatsi on ehkä kaupungin suurin ylpeydenaihe. Yli sadan huoneen palatsin kohokohtiin kuuluu kullattu sali. Vieraile illalla ottaaksesi kauniita valokuvia.

 • Mariinski-teatteri

  5. Mariinski-teatteri

  Baletti ja ooppera ovat Pietarin klassisen kulttuurin kulmakivet, ja Mariinski-teatteri on niiden kehto. Näytäntökausi päättyy elokuun alussa ja alkaa syyskuun lopussa.

 • Pietarhovin palatsi

  6. Pietarhovin palatsi

  Puutarhojen suihkulähteet (tarkasta päivämäärät) ja kultaiset patsaat ovat tämän ylellisen palatsin vetonaula. Myös palatsin sisätilat ovat sanoinkuvaamattoman kauniit.

 • Eremitaaši

  7. Eremitaaši

  Talvipalatsissa sijaitseva Eremitaaši-museo lienee kaupungin suosituin nähtävyys. Kuninkaallisten huoneiden taideaarteiden ihailuun kannattaa varata aikaa useampi tunti.

Suunnittele vierailusi

 • Pietarissa liikkuminen

  Pietarin metrolla liikkuminen on helppoa ja miellyttävää etenkin talvipakkasten aikaan. Metrolippuja myydään asemilla, mutta etukäteen ladattava matkakortti on kätevin maksutapa, mikäli viivyt kaupungissa useamman päivän ajan.

 • Viisumivaatimukset

  Venäjälle matkustaessa tarvitaan yleensä viisumi, joten muista hakea sitä hyvissä ajoin etukäteen.

 • Pietarin sää

  Pietarin sään sanotaan olevan omalaatuinen, eli saavu siis kaupunkiin varautuneena siihen. Venäläisittäin ajatellen kaupungissa ei ole koskaan kovin kylmä. Alin lämpötila on -10 asteen paikkeilla, ja kesälämpötilat voivat kohota jopa 30 asteeseen. Pakkaa mukaasi takki ja sateenvarjo!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Venäjä
 • Rahayksikkö
  Venäjän rupla (руб)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+02:00)
 • Maakoodi
  +7
 • Paras aika vierailla
  Kesällä matkustaminen on hintavampaa, mutta lämpötila on tuolloin miellyttävimmillään ja päivä pisimmillään. Yöttömän yön juhlat Pietarissa ovat ainutlaatuisia!

Pietari: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Pietari? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Pietari : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 11 015 arvosteluun

Upea kohde ja Olga oli erinomainen opas.

Vähän reilin kahden tunnin kierros Katariinan palatsissa ja lyhyesti puistossa oli erinomaisesti suunniteltu. Oppaamme Olga osasi kertoa kohteesta innostavasti ja asiantuntevasti ja hänen englanninkielistä opastustaan oli helppo seurata. Ainoa miinus oli, että sovittu tapaamisaikamme oli varauksen jälkeen aikaistunut 15 minuutilla ja tämä tieto ei olut meitä tavoittanuta - oli ihan hilkulla, että ehdimme opastukselle mukaan.

Opastettu kierros oli erittäin ammattitaitoinen ja mielenkiintoinen. Saimme todella paljon tietoa sekä Pietarin historiasta että huomattavimmista taideteoksista. Täsmäkierros vei 3 tuntia aikaa ja oli sen väärti. Suosittelen 2 päivän lippua, koska yhtenä päivänä ei ehdi eikä jaksa nähdä kaikkea kiinnostavaa. Ravintola Jonna parin sadan päässä on erinomainen ruokapaikka

Ei tarvinnut opastamme etsiä. Löytyi sovitusta paikasta ajoissa. Kolmen tunnin mielenkiintoinen läpileikkaus Romanovien suvusta. Oppaamme Alla oli selkeästi vielä taiteen asiantuntija, joka antoi syvällisen perehdytyksen da vinchin ja rembrantin taiteeseen. Suosittelen tämän kokemuksen perusteella oppaan käyttämistä kierroksella. Kiitos.

Kierros oli kattava ja mielenkiintoinen. Oppaamme Tatjana oli osaava, ystävällinen ja puhui hyvin suomea. Olisimme saaneet myös itse vaikuttaa siihen mitä kierros kattoi, mutta luotimme oppaan valintoihin. Suosittelemme!

Olga oli asiantunteva ja innostunut opas. Mielenkiinto pysyi hyvin yllä pitkän kierroksen aikana.