Pietarinkirkko

The center of the Catholic world, this magnificent basilica was built on the burial site of the apostle Peter.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Pietarinkirkon majesteettinen arkkitehtuuri

Maailmankuulun Pietarinkirkon rakentaminen kesti 120 vuotta ja siinä olivat mukana aikakauden lahjakkaimmat arkkitehdit. Tässä myöhäisrenessanssin arkkitehtuurin helmen viisi kohokohtaa.

 • Pietarinaukio

  1. Pietarinaukio

  Kirkon vaikuttava sisäänkäynti muodostuu valtavasta aukiosta ja sen keskellä olevasta 25 m korkea obeliskista, jota ympäröivät vaikuttavat toskanalaiset nelinkertaiset pylväsrivistöt.

 • Kirkon julkisivu

  2. Kirkon julkisivu

  Barokkiarkkitehti Madernon suunnitelema julkisivu on 114 metriä leveä ja 45 metriä korkea. Se on tehty travertiinista ja on komeudessaan henkäsalpaava näky.

 • Keskilaiva

  3. Keskilaiva

  Madernon suunnitelema koristeltu keskilaiva on yksi kirkon useista valtavista yksityiskohdista, jotka tekevät rakennuksen valtavan koon hahmottamisesta haastavaa.

 • Kupoli

  4. Kupoli

  Michelangelon suunnitelema maailmankuulu 136-metrinen huippu on maailman suurin kupoli, joka on Rooman siluetin kiistaton kuningas. Kupolilta voi ihailla upeita näkymiä jokaiseen ilmansuuntaan.

 • Vatikaaniluolat

  5. Vatikaaniluolat

  Kirkon alla on suuri ja sokkeloinen tunneliverkosto, jonne on haudattu paaveja, kuten Johannes Paavali II sekä paaveista ensmmäinen, Pietari.

Suunnittele vierailusi

 • Muista noudattaa pukeutumissääntöjä

  Pietarinkirkko on katolinen rakennus, jossa tulee noudattaa pukeutumissääntöjä. Vaikka Roomassa onkin hyvin lämmintä kesäisin, shortsit, paljaat olkapäät sekä lyhyet hameet ovat kirkossa kiellettyjä.

 • Saavu paikalle ajoissa välttääksesi jonot

  Pietarinkirkon jonot saattavat venyä hyvinkin pitkisi. Saavu paikalle ajosisa etenkin kesäisin, jolloin lämpötila voi olla korkea. Huhtikuusta syyskuuhun kirkko on auki klo 7.00-19.00 ja lokakuusta maaliskuuhun klo 7.00-18.00. Ota huomioon, että aamuisin jonot saattavat kiemurrella pitkin aukiota jo klo 11.00 aikaan.

 • Näe paavi

  Paavi pitää keskiviikkoisin julkisen messun kesäisin Pietarinaukiolla ja talvisin messusalissa. Messu alkaa klo 10.30, mutta suurin osa vierailijoista saapuu paikalle hyvissä ajoin saadakseen hyvät paikat. Turvatarkastus avataan klo 8.00-8.30.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Joka päivä klo 7.00-18.30.
 • Hinta
  Lippujen hinnat vaihtelevat ryhmäkoon mukaan.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Suosittelemme, että varaat kirkkoon oppaan.
 • Kuinka päästä perille
  Bussit 64, 60 ja 40 vievät sinut Vatikaaniin. Voit myös matkustaa punaisella metrolinjalla Cipron asemalle.
 • Lisävinkkejä

  • Peitä olkapääsi äläkä pukeudu shortseihin tai lyhyeen hameeseen.

  • Käytä aurinkorasvaa ja mukaasi vesipullo, jos joudut jonottamaan ulkona.

Pietarinkirkko: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Pietarinkirkko? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Pietarinkirkko : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 44 913 arvosteluun

Passi on käyttökelpoinen 72 tuntia tai kauemmin riippuen siitä, onko sinulla muutama ylimääräinen päivä Roomassa etkä ole ehtinyt tehdä kaikkea.... 72 tuntiin rajoitettu kuljetus on mielenkiintoista, jos olet hieman Vatikaanin ulkopuolella monumentteja, suosittelen

Kaunis kokemus on erittäin suositeltavaa seurata reittiä oppaan kanssa myös siksi, että perintö on niin laaja, että eksyisi. Sitten meillä oli onni vierailla Pasqualen, kulttuuriin intohimoisen ja hyvin valmistautuneen pojan kanssa. Se oli todella ilo. Kunnia

Suurenmoinen kierros johon oli valittu museoiden runsaasta valikoimasta sopiva 'anbos'

Lepoa kun on kävelty paljon kaupungissa. Tämä kiertue antaa yleiskuvan Roomasta

Täydellinen 24 tunnin passi! Katettu bussi kylmällä tai sateella.