Pietarinkirkko

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Pietarinkirkon majesteettinen arkkitehtuuri

Maailmankuulun Pietarinkirkon rakentaminen kesti 120 vuotta ja siinä olivat mukana aikakauden lahjakkaimmat arkkitehdit. Tässä myöhäisrenessanssin arkkitehtuurin helmen viisi kohokohtaa.

 • Pietarinaukio

  1. Pietarinaukio

  Kirkon vaikuttava sisäänkäynti muodostuu valtavasta aukiosta ja sen keskellä olevasta 25 m korkea obeliskista, jota ympäröivät vaikuttavat toskanalaiset nelinkertaiset pylväsrivistöt.

 • Kirkon julkisivu

  2. Kirkon julkisivu

  Barokkiarkkitehti Madernon suunnitelema julkisivu on 114 metriä leveä ja 45 metriä korkea. Se on tehty travertiinista ja on komeudessaan henkäsalpaava näky.

 • Keskilaiva

  3. Keskilaiva

  Madernon suunnitelema koristeltu keskilaiva on yksi kirkon useista valtavista yksityiskohdista, jotka tekevät rakennuksen valtavan koon hahmottamisesta haastavaa.

 • Kupoli

  4. Kupoli

  Michelangelon suunnitelema maailmankuulu 136-metrinen huippu on maailman suurin kupoli, joka on Rooman siluetin kiistaton kuningas. Kupolilta voi ihailla upeita näkymiä jokaiseen ilmansuuntaan.

 • Vatikaaniluolat

  5. Vatikaaniluolat

  Kirkon alla on suuri ja sokkeloinen tunneliverkosto, jonne on haudattu paaveja, kuten Johannes Paavali II sekä paaveista ensmmäinen, Pietari.

Suunnittele vierailusi

 • Muista noudattaa pukeutumissääntöjä

  Pietarinkirkko on katolinen rakennus, jossa tulee noudattaa pukeutumissääntöjä. Vaikka Roomassa onkin hyvin lämmintä kesäisin, shortsit, paljaat olkapäät sekä lyhyet hameet ovat kirkossa kiellettyjä.

 • Saavu paikalle ajoissa välttääksesi jonot

  Pietarinkirkon jonot saattavat venyä hyvinkin pitkisi. Saavu paikalle ajosisa etenkin kesäisin, jolloin lämpötila voi olla korkea. Huhtikuusta syyskuuhun kirkko on auki klo 7.00-19.00 ja lokakuusta maaliskuuhun klo 7.00-18.00. Ota huomioon, että aamuisin jonot saattavat kiemurrella pitkin aukiota jo klo 11.00 aikaan.

 • Näe paavi

  Paavi pitää keskiviikkoisin julkisen messun kesäisin Pietarinaukiolla ja talvisin messusalissa. Messu alkaa klo 10.30, mutta suurin osa vierailijoista saapuu paikalle hyvissä ajoin saadakseen hyvät paikat. Turvatarkastus avataan klo 8.00-8.30.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Joka päivä klo 7.00-18.30.
 • Hinta
  Lippujen hinnat vaihtelevat ryhmäkoon mukaan.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Suosittelemme, että varaat kirkkoon oppaan.
 • Kuinka päästä perille
  Bussit 64, 60 ja 40 vievät sinut Vatikaaniin. Voit myös matkustaa punaisella metrolinjalla Cipron asemalle.
 • Lisävinkkejä

  • Peitä olkapääsi äläkä pukeudu shortseihin tai lyhyeen hameeseen.

  • Käytä aurinkorasvaa ja mukaasi vesipullo, jos joudut jonottamaan ulkona.

Pietarinkirkko: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Pietarinkirkko? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Pietarinkirkko : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 17 482 arvosteluun

The church eaa beautiful and it waa great to see it at our own pace. We were hlad we didn’t have to wait for hours. The group of people who had bought the same entrance was big and we had to wait about 30min-1 hour total for our entrance. That was kind of weird since the point was not waiting in line. I don’t mind waiting 15-30min but when you pay this much I think the waiting time should be maximum 15minutes

Liput vaikuttivat kalliilta alkuun, mutta mikäli ei halua käyttää aikaa jonottamiseen, niin maksoivat itsensä tässä mielessä takaisin. Sattui todella kuuma päivä ja jonot olivat pitkät. Todennäköisesti olisi jäänyt kirkko näkemättä ilman tätä jonon ohitusta. Tapaamispaikka löytyi ohjeiden avulla erittäin hyvin. Lipun hintaan kuuluva audio-opastus oli hyvä.

Passi on loistava juttu kulkea valtavien jonojen ohitse eikä tarvitse jonottaa ostamaan ippuja. Ainut negatiivinen asia on se, että pitää etsiä infopiste, josta saat oikeat liput itsellesi matkakohteessa.

Toimi erittäin hyvin, nopea sisäänpääsy.

Hyvä palvelu ja helpotti todella paljon ettei tarvinnut jonottaa. Voimat olisi mennyt jo jonottaessa eikä olisi jaksanut enää niin paljon kohteessa.

Oli helppo löytää lipunvaihtopiste. Lyhyt jonotusaika plussaa.

Ystävällinen henkilökunta otti meidät vastaan ja neuvoi eteenpäin. Pääsimme 15 minuutissa sisälle.