Pietarinkirkko
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit
Vatikaanimuseot ovat avoinna 1.6. alkaen. Kaikkien kävijöiden terveyden ja turvallisuuden takaamiseksi väkijoukkoja rajoitetaan, lämpö tarkastetaan ja kasvonaamiot vaaditaan sisäänpääsyn yhteydessä. Vähemmän täynnä oleva Vatikaanin kokemus on erityinen.
Hanki lippusi nyt

Pietarinkirkko: Varaa liput ja kierrokset

Pietarinkirkko: Kaikki retket ja aktiviteetit

Rooma: huippunähtävyydet

Kaikki 1340 lippua ja kierrosta

Pietarinkirkon majesteettinen arkkitehtuuri

Maailmankuulun Pietarinkirkon rakentaminen kesti 120 vuotta ja siinä olivat mukana aikakauden lahjakkaimmat arkkitehdit. Tässä myöhäisrenessanssin arkkitehtuurin helmen viisi kohokohtaa.

Pietarinaukio

Pietarinaukio

Kirkon vaikuttava sisäänkäynti muodostuu valtavasta aukiosta ja sen keskellä olevasta 25 m korkea obeliskista, jota ympäröivät vaikuttavat toskanalaiset nelinkertaiset pylväsrivistöt.

Kirkon julkisivu

Kirkon julkisivu

Barokkiarkkitehti Madernon suunnitelema julkisivu on 114 metriä leveä ja 45 metriä korkea. Se on tehty travertiinista ja on komeudessaan henkäsalpaava näky.

Keskilaiva

Keskilaiva

Madernon suunnitelema koristeltu keskilaiva on yksi kirkon useista valtavista yksityiskohdista, jotka tekevät rakennuksen valtavan koon hahmottamisesta haastavaa.

Kupoli

Kupoli

Michelangelon suunnitelema maailmankuulu 136-metrinen huippu on maailman suurin kupoli, joka on Rooman siluetin kiistaton kuningas. Kupolilta voi ihailla upeita näkymiä jokaiseen ilmansuuntaan.

Vatikaaniluolat

Vatikaaniluolat

Kirkon alla on suuri ja sokkeloinen tunneliverkosto, jonne on haudattu paaveja, kuten Johannes Paavali II sekä paaveista ensmmäinen, Pietari.

Sisäpiirin vinkkimme

Muista noudattaa pukeutumissääntöjä

Pietarinkirkko on katolinen rakennus, jossa tulee noudattaa pukeutumissääntöjä. Vaikka Roomassa onkin hyvin lämmintä kesäisin, shortsit, paljaat olkapäät sekä lyhyet hameet ovat kirkossa kiellettyjä.

Saavu paikalle ajoissa välttääksesi jonot

Pietarinkirkon jonot saattavat venyä hyvinkin pitkisi. Saavu paikalle ajosisa etenkin kesäisin, jolloin lämpötila voi olla korkea. Huhtikuusta syyskuuhun kirkko on auki klo 7.00-19.00 ja lokakuusta maaliskuuhun klo 7.00-18.00. Ota huomioon, että aamuisin jonot saattavat kiemurrella pitkin aukiota jo klo 11.00 aikaan.

Näe paavi

Paavi pitää keskiviikkoisin julkisen messun kesäisin Pietarinaukiolla ja talvisin messusalissa. Messu alkaa klo 10.30, mutta suurin osa vierailijoista saapuu paikalle hyvissä ajoin saadakseen hyvät paikat. Turvatarkastus avataan klo 8.00-8.30.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Joka päivä klo 7.00-18.30.
 • Hinta
  Lippujen hinnat vaihtelevat ryhmäkoon mukaan.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Suosittelemme, että varaat kirkkoon oppaan.
 • Kuinka päästä perille
  Bussit 64, 60 ja 40 vievät sinut Vatikaaniin. Voit myös matkustaa punaisella metrolinjalla Cipron asemalle.
 • Lisävinkkejä

  • Peitä olkapääsi äläkä pukeudu shortseihin tai lyhyeen hameeseen.

  • Käytä aurinkorasvaa ja mukaasi vesipullo, jos joudut jonottamaan ulkona.

Pietarinkirkko : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana
4.4 / 5
perustuen 83 430 arvosteluun

The church eaa beautiful and it waa great to see it at our own pace. We were hlad we didn’t have to wait for hours. The group of people who had bought the same entrance was big and we had to wait about 30min-1 hour total for our entrance. That was kind of weird since the point was not waiting in line. I don’t mind waiting 15-30min but when you pay this much I think the waiting time should be maximum 15minutes

Liput vaikuttivat kalliilta alkuun, mutta mikäli ei halua käyttää aikaa jonottamiseen, niin maksoivat itsensä tässä mielessä takaisin. Sattui todella kuuma päivä ja jonot olivat pitkät. Todennäköisesti olisi jäänyt kirkko näkemättä ilman tätä jonon ohitusta. Tapaamispaikka löytyi ohjeiden avulla erittäin hyvin. Lipun hintaan kuuluva audio-opastus oli hyvä.

Loistava opas Maggie opasti elävällä ja hauskalla. Hirveä ruuhka etenkin Vatikaanin museossa, koko ajan hoputettiin eteenpäin. Pietarin kirkossa väljempää. Suosittelen opastettua kierrosta lämpimästi!

Vatikaanin museot, Pietarinkirkko ja Paavien haudat Arvostelija:

Hyvä kierros, näki paljon ja siirtyminen loogista paikasta toiseen, mutta oppaan englannin kieli olisi voinut olla selkeämpää, välillä ei saanut mitää selvää mitä hän selitti, mikä oli ikävää.

Miko was a warm and excellent quide. He told us a lot of interesting facts with a humorous touch. He made us all feel special. Thanks!