Pompeji
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit
Suosikki
pompeji pienryhmäkierros arkeologin kanssa

Pompeji: Pienryhmäkierros arkeologin kanssa

Kesto: 2 tuntia
416 asiakasarvostelua
GetYourGuide Original
416

Tutustu muinaiseen Pompejin kaupunkiin arkeologin johtamalla kierroksella joko pienryhmässä tai yksityisellä kierroksella. Ohita lippujono ja tutustu…

Pompeji: Varaa liput ja kierrokset

Pompeji: Kaikki retket ja aktiviteetit

Napoli: huippunähtävyydet

Kaikki 506 lippua ja kierrosta

Pompejin upeimmat nähtävyydet

Pompeji hautautui tappavan laavan alle vuonna 79 Vesuviuksen purkauduttua. 1700-luvun puolivälissä aloitettujen kaivausten jälkeen alueelta on löydetty lukemattomia aarteita, jotka tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen kaupungin muinaiseen menneisyyteen.

Pompejin amfiteatteri

Pompejin amfiteatteri

80 e.Kr. rakennettu maailman vanhin amfiteatteri toimi gladiaattoriareenana. Areenan 20 000 istumapaikkaa on jaoteltu kolmeen osioon yhteiskuntaluokkien mukaan.

Apollon temppeli

Apollon temppeli

Pompejin vanhimpana uskonnollisena rakennuksena tunnetun temppelin pronssinen patsas sekä korinttilaiset pylväät herättävät kunnioitusta.

Jupiterin temppeli

Jupiterin temppeli

Vesuvius siintää tämän upean Jupiterille, Junolle ja Minervalle omistetun temppelin taustalla. Roomalaiset pitivät Jupiteria ylimpänä jumalanaan.

Casa del Fauno

Casa del Fauno

Casa del Fauno on yksi Pompejin suurimmista rakennuksista, jossa on myös maailmankuulun Aleksanteri-mosaiikin kopio. Mosaiikki kuvaa Aleksanteri Suuren taistelua persialaiskuningas Darius III:n kanssa.

Casa del Menandro
Valokuva: Pompeii - House of the Menander

Casa del Menandro

Tämä ylenpalttisen hieno freskoin ja mosaiikein koristeltu rakennus ei ole saanut nimeään sen alkuperäisiltä asukeilta, Poppaeuksen perheeltä, vaan upeasta freskosta, joka kuvaa kreikkalaisrunoilja Menandrosia.

Casa dei Vettii
Valokuva: Pompeii - House of the Vettii

Casa dei Vettii

Orjuudesta vapauduttuaan Vettiin veljekset eivät säästelleet uusrikkaudella rehvastelussa. Talosta voi löytää upeita freskoja ja loistavia seinämaalauksia.

Villa dei Misteri
Valokuva: Justin Ennis@flickr (CC BY 2.0)

Villa dei Misteri

Mysteerien talona tunnetun rakennuksen seiniltä löytyy yhdeksän teosta, jotka kertovat tarinan morsiamen matkasta naiseuteen sekä Kreikan viinin ja hedelmällisyyden jumalan Dionysoksen kultista.

Sisäpiirin vinkkimme

Liput Pompejiin

Pääsylippu Pompejiin maksaa 11 euroa, mutta sisäänpääsy on ilmainen aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Lippuja ei ole välttämätöntä ostaa etukäteen ja kaupunkiin pääsee sisään Villa dei Misterin, Porta Marinan ja Anfiteatron sisäänkäynneistä. Saatavilla on myös kolmen päivän lippuja, jotka maksavat 20 euroa. Niillä voi vierailla Herculaneumissa, Oplontiksessa, Boscorealessa ja Stabiassa.

Mitkä ovat Pompejin aukioloajat?

Pompeji on avoinna huhtikuusta lokakuuhun klo 8.30-19.30 ja marraskuusta maaliskuuhun klo 8.30-17.30.

Kuinka pääset Pompejille?

Napoli - Sorrento -linjan Circumvesuviana-juna lähtee puolen tunnin välein ja matka Pompeii-Scai - Villa dei Misteri -asemalle kestää noin 30-40 minuuttia. SITA-bussi kulkee vain maanantaista lauantaihin. Bussi kulkee Napolin sataman ja Napolin keskusaseman läpi, sekä pysähtyy Pompejissa Piazza Esedralla (lähin sisäänkäynti on Porta Marina). Autolla pääset perille A3-moottoritietä (autostrada) pitkin.

Milloin Pompejissa kannattaa vierailla?

Lämpötila Italian eteläosissa on miellyttävimmillään keväällä ja syksyllä. Kesällä lämpötilat voivat kohota paahtavan kuumiksi. Pompeji ei ole pieni alue, joten varaa ainakin 2-3 tuntia sen tutkimiseen. Ota mukaasi vesipullo, hyvät kävelykengät sekä aurinkovoidetta.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Avoinna huhtikuusta lokakuuhun klo 8.30-19.30 ja marraskuusta maaliskuuhun klo 8.30-17.30.
 • Hinta
  Aikuisten pääsylippu alkaen 11 euroa. Hintavampiin lippuihin kuuluu kierros- ja kuljetusvaihtoehtoja.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Oppaasta on hyötyä, sillä alueella on lukuisia mielenkiintoisia historiallisia kohteita.
 • Kuinka päästä perille
  Kulje Circumvesuviana-junalla Pompeii-Scavi-Villa dei Misteri -asemalle tai SITA-bussilla Piazza Esedra -asemalle.
 • Lisävinkkejä

  • Pompejissa ei ole monia varjoisia paikkoja, joten muista ottaa mukaasi hattu, aurinkovoidetta sekä runsaasti vettä.

  • Pompejissa saattaa olla ruuhkaista, joten liikkeelle kannattaa lähteä hyvissä ajoin.

Pompeji : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana
4.4 / 5
perustuen 18 718 arvosteluun

Erinomainen ja tarpeellinen esittely alueen historiasta.

Opas Antonella kertoi asioista mielenkiintoisesti ja innostuneesti. Tieto auttoi ymmärtämään ja näkemään asioita paremmin. Hän kertoi myös uusista löydöistä kaivauksissa. Katsottava alue oli valtava. Opas oli valinnut muutaman mielenkiintoisimman paikan näytettäväksi. Ryhmässämme oli 8 henkilöä mikä oli sopiva koko, tarvittaessa pystyi esittämään kysymyksiä paremmin. Kierroksen lopussa opas antoi vielä vinkkejä mitä osia alueista hänen mielestään kannattaa katsoa. Oppaan kanssa olisi voinut viettää vaikka koko päivän, historia tuli lähemmäksi kun sai enemmän tietoa. Suosittelen!

Pompeiin rauniot Skip-the-Line pienryhmäkierros Arvostelija:

Mielenkiintoinen matka asiantuntevalla opastuksella

Oppaat kertoivat hauskasti Rooman historiasta, Vesuviuksesta ja Pompeijista ja antoivat lopuksi hyviä vinkkejä Rooman visiitille. Napolissa ajettiin suoraan ravintolaan syömään (herkullinen pitsalounas + valinnainen ruokajuoma kuuluivat retken hintaan), joten kaupunkia ei oikeastaan nähty lainkaan. Kiipeäminen Vesuviukselle vaatii jaksamista, mutta oli vaivan arvoista. Pompeiji oli todella mielenkiintoinen, 2 tunnin opastettu kierto jäi vain turhan lyhyeksi. Järjestelyt sujuivat selkeästi ja mutkitta.

Sopivan pituinen ja antoisa opastettu kävelykierros.

Olimme vaimoni kanssa todella tyytyväisiä opastettuun kierrokseen Pompeiissa. Oppaamme oli Nancy niminen italialainen nainen ja hän oli mahtava työssään. Hän oli hauska ja kertoi elävästi kaikesta mitä näimme. Hän otti ryhmästämme kaikki huomioon ja varmisti aina, että jokainen oli kuulolla hänen kertoessaan eri asioista mitä näimme. Suosittelen tätä kierrosta kaikille.

Hyvä retki, asiantuntevat hauskat oppaat.

Aikataulu ehkä liian tiukka, olisimme vierailleet pitempään sekä Vesuviuksella, että Pompej'llä.