Pompeji

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Pompejin upeimmat nähtävyydet

Pompeji hautautui tappavan laavan alle vuonna 79 Vesuviuksen purkauduttua. 1700-luvun puolivälissä aloitettujen kaivausten jälkeen alueelta on löydetty lukemattomia aarteita, jotka tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen kaupungin muinaiseen menneisyyteen.

 • Pompejin amfiteatteri

  1. Pompejin amfiteatteri

  80 e.Kr. rakennettu maailman vanhin amfiteatteri toimi gladiaattoriareenana. Areenan 20 000 istumapaikkaa on jaoteltu kolmeen osioon yhteiskuntaluokkien mukaan.

 • Apollon temppeli

  2. Apollon temppeli

  Pompejin vanhimpana uskonnollisena rakennuksena tunnetun temppelin pronssinen patsas sekä korinttilaiset pylväät herättävät kunnioitusta.

 • Jupiterin temppeli

  3. Jupiterin temppeli

  Vesuvius siintää tämän upean Jupiterille, Junolle ja Minervalle omistetun temppelin taustalla. Roomalaiset pitivät Jupiteria ylimpänä jumalanaan.

 • Casa del Fauno

  4. Casa del Fauno

  Casa del Fauno on yksi Pompejin suurimmista rakennuksista, jossa on myös maailmankuulun Aleksanteri-mosaiikin kopio. Mosaiikki kuvaa Aleksanteri Suuren taistelua persialaiskuningas Darius III:n kanssa.

 • Casa del Menandro

  5. Casa del Menandro

  Tämä ylenpalttisen hieno freskoin ja mosaiikein koristeltu rakennus ei ole saanut nimeään sen alkuperäisiltä asukeilta, Poppaeuksen perheeltä, vaan upeasta freskosta, joka kuvaa kreikkalaisrunoilja Menandrosia.

 • Casa dei Vettii

  6. Casa dei Vettii

  Orjuudesta vapauduttuaan Vettiin veljekset eivät säästelleet uusrikkaudella rehvastelussa. Talosta voi löytää upeita freskoja ja loistavia seinämaalauksia.

 • Villa dei Misteri

  7. Villa dei Misteri

  Mysteerien talona tunnetun rakennuksen seiniltä löytyy yhdeksän teosta, jotka kertovat tarinan morsiamen matkasta naiseuteen sekä Kreikan viinin ja hedelmällisyyden jumalan Dionysoksen kultista.

Suunnittele vierailusi

 • Liput Pompejiin

  Pääsylippu Pompejiin maksaa 11 euroa, mutta sisäänpääsy on ilmainen aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Lippuja ei ole välttämätöntä ostaa etukäteen ja kaupunkiin pääsee sisään Villa dei Misterin, Porta Marinan ja Anfiteatron sisäänkäynneistä. Saatavilla on myös kolmen päivän lippuja, jotka maksavat 20 euroa. Niillä voi vierailla Herculaneumissa, Oplontiksessa, Boscorealessa ja Stabiassa.

 • Mitkä ovat Pompejin aukioloajat?

  Pompeji on avoinna huhtikuusta lokakuuhun klo 8.30-19.30 ja marraskuusta maaliskuuhun klo 8.30-17.30.

 • Kuinka pääset Pompejille?

  Napoli - Sorrento -linjan Circumvesuviana-juna lähtee puolen tunnin välein ja matka Pompeii-Scai - Villa dei Misteri -asemalle kestää noin 30-40 minuuttia. SITA-bussi kulkee vain maanantaista lauantaihin. Bussi kulkee Napolin sataman ja Napolin keskusaseman läpi, sekä pysähtyy Pompejissa Piazza Esedralla (lähin sisäänkäynti on Porta Marina). Autolla pääset perille A3-moottoritietä (autostrada) pitkin.

 • Milloin Pompejissa kannattaa vierailla?

  Lämpötila Italian eteläosissa on miellyttävimmillään keväällä ja syksyllä. Kesällä lämpötilat voivat kohota paahtavan kuumiksi. Pompeji ei ole pieni alue, joten varaa ainakin 2-3 tuntia sen tutkimiseen. Ota mukaasi vesipullo, hyvät kävelykengät sekä aurinkovoidetta.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Avoinna huhtikuusta lokakuuhun klo 8.30-19.30 ja marraskuusta maaliskuuhun klo 8.30-17.30.
 • Hinta
  Aikuisten pääsylippu alkaen 11 euroa. Hintavampiin lippuihin kuuluu kierros- ja kuljetusvaihtoehtoja.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Oppaasta on hyötyä, sillä alueella on lukuisia mielenkiintoisia historiallisia kohteita.
 • Kuinka päästä perille
  Kulje Circumvesuviana-junalla Pompeii-Scavi-Villa dei Misteri -asemalle tai SITA-bussilla Piazza Esedra -asemalle.
 • Lisävinkkejä

  • Pompejissa ei ole monia varjoisia paikkoja, joten muista ottaa mukaasi hattu, aurinkovoidetta sekä runsaasti vettä.

  • Pompejissa saattaa olla ruuhkaista, joten liikkeelle kannattaa lähteä hyvissä ajoin.

Pompeji: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Pompeji? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Pompeji : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 21 384 arvosteluun

Upea päivä alusta loppuun

Päivä alkoi, kun Josie tervehti meitä Napoli-hotellissamme, kuljettaja Andrea suunnisti liikennettä kerätäkseen muita matkustajia. Menimme ensin Vesuvius-vuorelle ja meille annettiin hyvät selkeät ohjeet saadaksesi parhaan hyödyn vierailusta. Vesuvius-vuori oli vierailun arvoinen. Seuraavaksi menimme lounaalle, pizza oli herkullinen ja punaviini täydensi sitä kauniisti. Seuraavaksi tapasimme Franscescan, joka oli oppaamme ympäri Pompeiota. Hän oli erittäin kiinnostava ja hauska ja osallistui kaikkiin ryhmän jäseniin. Pompein rauniot ovat erinomaisia ja ovat jälleen vierailun arvoisia. Kävin 78-vuotiaan äitini kanssa ja me molemmat nautimme joka minuutti. Kiitos jälleen Josielle, Andrealle ja Franscescalle.

Ehdotan opastusta paikallisen kanssa. ne ovat erittäin informatiivisia ja menevät sitten tutkimaan itsesi jälkeen! Varmista, että käytät erittäin hyviä kenkiä, koska ne ovat erittäin epätasaisia pisteissä ja nilkan kiertyminen on mahdollista. tuo vettä ja nauti !!! niin monet rauniot tuovat mielenkiintoisen katsauksen elämään tuolloin!

Lippu piti käydä erikseen lunastamassa lippuluukulta. Olisi ollut vielä nopeampaa, jos lipun olisi voinut lukea mobiililaitteesta suoraan portilla. Jonoa ei kuitenkaan ollut tällä tavalla ollenkaan joten sisäänpääsy oli nopeaa ja melko vaivatonta.

Ehdottomasti rahan arvoinen kierros. Oikea arkeologi kertoi parhaat palat Pompein historiasta ja viimeisimmistä löydöistä sekä kaivantojen tulevaisuudesta. Pienessä ryhmässä liikkuminen oli myös vaivatonta ja mukavaa.

Oppaamme Jon osasi tuoda asiantuntemuksensa esille kepeästi ja huumorin kautta. Reissu oli hintansa arvoinen ja ehdottomasti mieleenpainuva kokemus.