Pompeji

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Pompejin upeimmat nähtävyydet

Pompeji hautautui tappavan laavan alle vuonna 79 Vesuviuksen purkauduttua. 1700-luvun puolivälissä aloitettujen kaivausten jälkeen alueelta on löydetty lukemattomia aarteita, jotka tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen kaupungin muinaiseen menneisyyteen.

 • Pompejin amfiteatteri

  1. Pompejin amfiteatteri

  80 e.Kr. rakennettu maailman vanhin amfiteatteri toimi gladiaattoriareenana. Areenan 20 000 istumapaikkaa on jaoteltu kolmeen osioon yhteiskuntaluokkien mukaan.

 • Apollon temppeli

  2. Apollon temppeli

  Pompejin vanhimpana uskonnollisena rakennuksena tunnetun temppelin pronssinen patsas sekä korinttilaiset pylväät herättävät kunnioitusta.

 • Jupiterin temppeli

  3. Jupiterin temppeli

  Vesuvius siintää tämän upean Jupiterille, Junolle ja Minervalle omistetun temppelin taustalla. Roomalaiset pitivät Jupiteria ylimpänä jumalanaan.

 • Casa del Fauno

  4. Casa del Fauno

  Casa del Fauno on yksi Pompejin suurimmista rakennuksista, jossa on myös maailmankuulun Aleksanteri-mosaiikin kopio. Mosaiikki kuvaa Aleksanteri Suuren taistelua persialaiskuningas Darius III:n kanssa.

 • Casa del Menandro

  5. Casa del Menandro

  Tämä ylenpalttisen hieno freskoin ja mosaiikein koristeltu rakennus ei ole saanut nimeään sen alkuperäisiltä asukeilta, Poppaeuksen perheeltä, vaan upeasta freskosta, joka kuvaa kreikkalaisrunoilja Menandrosia.

 • Casa dei Vettii

  6. Casa dei Vettii

  Orjuudesta vapauduttuaan Vettiin veljekset eivät säästelleet uusrikkaudella rehvastelussa. Talosta voi löytää upeita freskoja ja loistavia seinämaalauksia.

 • Villa dei Misteri

  7. Villa dei Misteri

  Mysteerien talona tunnetun rakennuksen seiniltä löytyy yhdeksän teosta, jotka kertovat tarinan morsiamen matkasta naiseuteen sekä Kreikan viinin ja hedelmällisyyden jumalan Dionysoksen kultista.

Suunnittele vierailusi

 • Liput Pompejiin

  Pääsylippu Pompejiin maksaa 11 euroa, mutta sisäänpääsy on ilmainen aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Lippuja ei ole välttämätöntä ostaa etukäteen ja kaupunkiin pääsee sisään Villa dei Misterin, Porta Marinan ja Anfiteatron sisäänkäynneistä. Saatavilla on myös kolmen päivän lippuja, jotka maksavat 20 euroa. Niillä voi vierailla Herculaneumissa, Oplontiksessa, Boscorealessa ja Stabiassa.

 • Mitkä ovat Pompejin aukioloajat?

  Pompeji on avoinna huhtikuusta lokakuuhun klo 8.30-19.30 ja marraskuusta maaliskuuhun klo 8.30-17.30.

 • Kuinka pääset Pompejille?

  Napoli - Sorrento -linjan Circumvesuviana-juna lähtee puolen tunnin välein ja matka Pompeii-Scai - Villa dei Misteri -asemalle kestää noin 30-40 minuuttia. SITA-bussi kulkee vain maanantaista lauantaihin. Bussi kulkee Napolin sataman ja Napolin keskusaseman läpi, sekä pysähtyy Pompejissa Piazza Esedralla (lähin sisäänkäynti on Porta Marina). Autolla pääset perille A3-moottoritietä (autostrada) pitkin.

 • Milloin Pompejissa kannattaa vierailla?

  Lämpötila Italian eteläosissa on miellyttävimmillään keväällä ja syksyllä. Kesällä lämpötilat voivat kohota paahtavan kuumiksi. Pompeji ei ole pieni alue, joten varaa ainakin 2-3 tuntia sen tutkimiseen. Ota mukaasi vesipullo, hyvät kävelykengät sekä aurinkovoidetta.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Avoinna huhtikuusta lokakuuhun klo 8.30-19.30 ja marraskuusta maaliskuuhun klo 8.30-17.30.
 • Hinta
  Aikuisten pääsylippu alkaen 11 euroa. Hintavampiin lippuihin kuuluu kierros- ja kuljetusvaihtoehtoja.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Oppaasta on hyötyä, sillä alueella on lukuisia mielenkiintoisia historiallisia kohteita.
 • Kuinka päästä perille
  Kulje Circumvesuviana-junalla Pompeii-Scavi-Villa dei Misteri -asemalle tai SITA-bussilla Piazza Esedra -asemalle.
 • Lisävinkkejä

  • Pompejissa ei ole monia varjoisia paikkoja, joten muista ottaa mukaasi hattu, aurinkovoidetta sekä runsaasti vettä.

  • Pompejissa saattaa olla ruuhkaista, joten liikkeelle kannattaa lähteä hyvissä ajoin.

Pompeji: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Pompeji? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Pompeji : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 23 638 arvosteluun

Se oli hieno päivä, jolloin kaikki meni täydellisesti. Matkaoppaamme Giuseppina oli erityisen hieno, sydämellinen ja hyvin perillä oleva, joka selitti aina kaiken erittäin viehättävästi ja piti pienen ryhmän koossa. Kuljettaja Alessandro oli myös hyvä, joka kuljetti meitä turvallisesti Amalfitanan toisinaan seikkailunhaluisilla kaduilla. Kaiken kaikkiaan erittäin suositeltavaa ja erittäin rento, koska kaikki oli suunniteltu ja järjestetty. Joten saimme nauttia Pompejista ja kauniista Amalfin rannikosta huolettomasti.

Amazing trip to Pompeii and Vesuvius. The local quide Francesca was amazing in Pompeii. We were in a group of 4 and everyone agreed that she was special. Thank you :) The pick-up went very smoothly, driver was on time. Pompeii tour was super fun, and the lunch in between was a delicious Margherita Napolitean pizza with beverage of choice. Climb to Vesuvius was definitely worth it, and we had just perfect amount of time for it. We highly recommend this activity, it was 100% worth it.

Oppaamme Sandra oli erittäin informatiivinen kaikista paikoista, joita ohitimme matkallamme Pompejiin, ja hän myös antoi meille pienen kiertueen Pompejin cameo-korutehtaassa, mikä oli hienoa, hän auttoi myös meitä ostamaan lippujamme verkosta, koska he tekisivät. Älä päästä meitä sivustolle Sandra oli ykkösluokka käsitellessään tätä mahtavaa matkaa

I can warmly recommend this experience. The sites we visited were very interesting and our guides both in Pompeia and along the bus drive were friendly, helpful and professional. The schedule and practical issues worked well and our resting spots were also lovely.

Reissu oli kaikin puolin onnistunut, joka paikassa oli juuri sopivasti aikaa katsella, ja oppaiden tarinat ja kertomukset olivat todella hyviä! Sain erittäin paljon uutta tietoa ja näköalat Vesuviukselta olivat henkeäsalpaavat.