Porto

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Porto

Porton parhaat nähtävyydet ja aktiviteetit

Historian parhaiden arkkitehtien muovaaman Porton alueella yhdistyvät latinalainen karisma, barokin hohto ja tietysti portviini. Tässä vinkkejä yhteen maailman karismaattisimmista kaupungeista!

 • Dom Luis -silta

  1. Dom Luis -silta

  Gustave Eiffelin rautasilta on yhtä upea kuin sillalta avautuvat näköalat. Ylitä Douro saapuaksesi Vila Nova de Gaian portviinikellareille ja nauti kauniista näköaloista.

 • Clerigos-torni

  2. Clerigos-torni

  Merimiehet käyttivät tätä kaupungin korkeinta rakennusta maamerkkinä suunnistaessaan kohti kaupunkia. Kiipeä 240 askelta barokkikirkon tornin huipulle ja ihaile upeita näköaloja.

 • Porton katedraali

  3. Porton katedraali

  Tämä upea julkisivu on yksi Porton vanhimmista monumenteista. Ajan saatossa kappelille tehdyt goottilais- ja barokkiuudistukset tekevät siitä ainutlaatuisen nähtävyyden!

 • Douro

  4. Douro

  Käy kierroksella portviiniä tuottavalla joella ihaillaksesi henkeäsalpaavia näkymiä ja nauttiaksesi lasin tai pari alueen herkullista nimikkoviiniä suoraan tynnyristä!

 • Casa da Musica

  5. Casa da Musica

  Tästä vuonna 2006 valmistuneesta massiivisesta kubistikuplasta on tullut todellinen kaupunki-ikoni. Dynaamisen ohjelmiston lisäksi mielenkiintoisessa rakennuksessa voi käydä opastetulla kierroksella.

 • Palacio da Bolsa (Pörssipalatsi)

  6. Palacio da Bolsa (Pörssipalatsi)

  Tämä palatsilta näyttävä mahtipontinen rakennus on itse asiassa pörssirakennus. Upeat veistokset ja freskot kruunaavat tämän henkäsalpaavan kuriositeetin.

 • Livraria Lello ja Irmão

  7. Livraria Lello ja Irmão

  Yksi maailman kauneimmista kirjakaupoista sijaitsee Portossa. Nappaa kirja ja lueskele sitä ensimmäisessä kerroksessa kahvikupillisen äärellä, aivan kuten JK Rowling teki Portossa asuessaan!

Suunnittele vierailusi

 • Paras aika vierailulle

  Portossa on yleensä lämmintä aina huhtikuusta syyskuuhun. Kaupungissa kannattaa vierailla tämän sesongin jommassa kummassa ääripäässä, mikäli haluaa välttää korkeamman hintatason. Jos haluat nähdä kaupungin juhlatunnelman, kannattaa Portoon suunnata Johanneksen päivän juhlan aikaan, eli kesäkuun puolivälissä.

 • Majoitusvinkit

  Kaupungin keskusta-alue on melko edullinen ja ihanteellinen alue majoittumista ajatellen. Porton rannoista ja kahvilakulttuurista kiinnostuneiden kannattaa suunnata Fozin kaupunginosaan.

 • Suositeltu matkan kesto

  Porton merkittävimmät nähtävyydet voi nähdä kolmessa päivässä. Aikaa kannattaa varata muutama ylimääräinen päivä Douro-joen kierroksille sekä lähialueen kaupungeissa vierailemiselle.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Portugali
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+00:00)
 • Maakoodi
  +351
 • Paras aika vierailla
  Porto on parhaimmillaan huhtikuussa tai syyskuussa, jolloin sää on miellyttävimmillään ja kaupungissa ei ole niin paljoa turisteja!

Porto: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Porto? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Porto : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 22 552 arvosteluun

Paljon tietoa Douro laaksosta ja viinin valmistuksests

Oppaamme Diana kertoo mielellään "kaiken" viineistä ja muustakin :-) Tosin meillä kesti saada vahvistus noutoaikaan, mutta sitten pääsimme upeisiin maisemiin maistelemaan (vain) kolmea pöytäviiniä. Hyvä lounas ja erinomainen portviini maistelu - ainakin 8 erilaista :-) Eikä haitannut vaikka 8 tunnin retki venähti yli 10 tuntiin :-D

We had so much fun! The tour was well planned and we visited nice places and the views in the park were amazing. Our guideguy was really nice and talkative which made the trip even better. I would definitely do the tour again and I do recommend the tour! The day at the national park was awesome!

Sopivan letkeä retki hyville viinitiloille.

Retki on ajallisesti rytmitetty hyvin. Sopivasti aikaa nauttia maisemista ja viineistä. Hyvän oppaan johdolla sai hyvän kokonaiskuvan alueen historiasta ja viinin tekemisen saloista. Suosittelen päivän retkeä upeisiin Douron maisemiin.

Amazing! Our guide was really nice, the vineyards and wines were amazing and of course the views in the valley were awesome! Definitely would recommend!

Jokiristeily ja viinikellari olivat mielenkiintoiset. Lounas oli yllättävän hyvä ja runsas buffet.