Tekemistä kohteessa
Porto

Portugalin toiseksi suurin kaupunki ei tuota pettymystä – tunnelma on yhtä makeaa kuin alueen portviini.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Peruuta aktiviteetti ilmaiseksi jopa 24 tuntia ennen kierroksesi alkua saadaksesi täyden hyvityksen.

Porton parhaat nähtävyydet ja aktiviteetit

Historian parhaiden arkkitehtien muovaaman Porton alueella yhdistyvät latinalainen karisma, barokin hohto ja tietysti portviini. Tässä vinkkejä yhteen maailman karismaattisimmista kaupungeista!

 • Dom Luis -silta

  1. Dom Luis -silta

  Gustave Eiffelin rautasilta on yhtä upea kuin sillalta avautuvat näköalat. Ylitä Douro saapuaksesi Vila Nova de Gaian portviinikellareille ja nauti kauniista näköaloista.

 • Clerigos-torni

  2. Clerigos-torni

  Merimiehet käyttivät tätä kaupungin korkeinta rakennusta maamerkkinä suunnistaessaan kohti kaupunkia. Kiipeä 240 askelta barokkikirkon tornin huipulle ja ihaile upeita näköaloja.

 • Porton katedraali

  3. Porton katedraali

  Tämä upea julkisivu on yksi Porton vanhimmista monumenteista. Ajan saatossa kappelille tehdyt goottilais- ja barokkiuudistukset tekevät siitä ainutlaatuisen nähtävyyden!

 • Douro

  4. Douro

  Käy kierroksella portviiniä tuottavalla joella ihaillaksesi henkeäsalpaavia näkymiä ja nauttiaksesi lasin tai pari alueen herkullista nimikkoviiniä suoraan tynnyristä!

 • Casa da Musica

  5. Casa da Musica

  Tästä vuonna 2006 valmistuneesta massiivisesta kubistikuplasta on tullut todellinen kaupunki-ikoni. Dynaamisen ohjelmiston lisäksi mielenkiintoisessa rakennuksessa voi käydä opastetulla kierroksella.

 • Palacio da Bolsa (Pörssipalatsi)

  6. Palacio da Bolsa (Pörssipalatsi)

  Tämä palatsilta näyttävä mahtipontinen rakennus on itse asiassa pörssirakennus. Upeat veistokset ja freskot kruunaavat tämän henkäsalpaavan kuriositeetin.

 • Livraria Lello ja Irmão

  7. Livraria Lello ja Irmão

  Yksi maailman kauneimmista kirjakaupoista sijaitsee Portossa. Nappaa kirja ja lueskele sitä ensimmäisessä kerroksessa kahvikupillisen äärellä, aivan kuten JK Rowling teki Portossa asuessaan!

Suunnittele vierailusi

 • Paras aika vierailulle

  Portossa on yleensä lämmintä aina huhtikuusta syyskuuhun. Kaupungissa kannattaa vierailla tämän sesongin jommassa kummassa ääripäässä, mikäli haluaa välttää korkeamman hintatason. Jos haluat nähdä kaupungin juhlatunnelman, kannattaa Portoon suunnata Johanneksen päivän juhlan aikaan, eli kesäkuun puolivälissä.

 • Majoitusvinkit

  Kaupungin keskusta-alue on melko edullinen ja ihanteellinen alue majoittumista ajatellen. Porton rannoista ja kahvilakulttuurista kiinnostuneiden kannattaa suunnata Fozin kaupunginosaan.

 • Suositeltu matkan kesto

  Porton merkittävimmät nähtävyydet voi nähdä kolmessa päivässä. Aikaa kannattaa varata muutama ylimääräinen päivä Douro-joen kierroksille sekä lähialueen kaupungeissa vierailemiselle.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Portugali
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+00:00)
 • Maakoodi
  +351
 • Paras aika vierailla
  Porto on parhaimmillaan huhtikuussa tai syyskuussa, jolloin sää on miellyttävimmillään ja kaupungissa ei ole niin paljoa turisteja!

Porto: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Porto? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Porto : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 26 877 arvosteluun

Saan usein oppaan käyttäjän, mutta tämä toiminta oli heistä paras! Viehättävä opas oli Sarah, joka teki parhaansa tehdäkseen kiertueen miellyttävän ja informatiivisen. Maku ja lounas olivat korkealaatuisia (leipä ja oliivi, keitto, salaatti, pääruoka, jälkiruoka, kahvi ja viini). Olen oppinut paljon paitsi satamasta myös Portugalista ja portugalilaisista. Ei voi suositella tarpeeksi.

Tämä oli hieno matka. Rakastan sitä, että kyse on pienistä ryhmistä, joten se saa tuntemaan yksityisen kiertueen. Matkaoppaamme Cheila oli mahtava; erittäin informatiivinen. Viinitarhat olivat mukavia, opin paljon satamatuotannosta. Valitsin vaihtoehdon veneretkellä. Tämä oli erittäin rentouttavaa, vain risteili ylös ja takaisin ja otti maisemat.

Päiväretkimme eilen Duoro-laaksoon oli uskomatonta! Opas Diana oli täsmällinen noutamisessa, oli uskomattoman tunteva alueesta, kulttuurista ja viininvalmistuksesta. 2 viininmaistelua olivat hyvin erilaisia, mutta olivat hienosti parillisia! Koko päivä oli ihana ja ainutlaatuinen kokemus!

Very nice tour. Excellent guide and good wines at the winery. The views on Douro are just amazing.

Erinomainen opas, hyvä ohjelma ja loistava lounas.