Potsdam

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Potsdam

Seitsemän mielenkiintoista nähtävyyttä Potsdamissa

Kuulostavatko arkkitehtuuri, historialliset kierrokset ja palatsit kiehtovilta? Potsdam on UNESCO:n maailmanperintölistalla mm. tällaisten nähtävyyksien ansiosta. Tässä muutama vinkki kiehtovaan kaupunkiin.

 • Charlottenhofin palatsi

  1. Charlottenhofin palatsi

  Tämä uusklassinen palatsi sijaitsee Sanssouci-puiston lounaiskulmassa. Fredrik Vilhelm IV:n kesäasuntonakin toimineen palatsin ympäristö on upea kohde aurinkoisena päivänä.

 • Biosphere Potsdam

  2. Biosphere Potsdam

  Tutustu 20 000 kasvilajiin ja sademetsän tunnelmaan. Avoinna joka päivä – viimeinen sisäänpääsy arkisin klo 16.30, viikonloppuisin klo 17.30.

 • Friedenskirche

  3. Friedenskirche

  Erinomainen kohde, jos etsit hieman rauhaa ja hiljaisuutta. Kaunis rakennus ja sen lammet sekä puut kannattaa katsastaa laajemmalla Sanssoucin kierroksella.

 • Sanssoucin palatsi ja puisto

  4. Sanssoucin palatsi ja puisto

  Potsdamin kaunein alue on ehdottomasti Sanssoucin palatsi ja puisto. Varaa aikaa päivän verran tutustuaksesi alueeseen tai osallistuaksesi kesäisiin konsertteihin ja tapahtumiin.

 • Cecilienhof

  5. Cecilienhof

  Tämä palatsi on lähes yhtä ihastuttava ja vähintään yhtä merkittävä kuin kaupungin muut nähtävyydet. Churchill, Trumann ja Stalin keskustelivat Cecilienhofissa Saksan jakamisesta.

 • Waschhaus

  6. Waschhaus

  Waschhaus on Brandenburgin suurin yökerho, joka tunnetaan myös taide-, kulttuuri-, musiikki- ja elokuvatarjonnastaan. Kesäisin alueella voi katsella ulkoilmaelokuvia. Hyppää junasta pois Schiffbauergasse/Uferweg -asemalla.

 • Alankomaalainen kortteli

  7. Alankomaalainen kortteli

  1700-luvun suklaapakettitalot sekä kahvilat ja baarit tekevät tästä kauniista kaupunginosasta suositun alueen, jonka ainutlaatuinen tunnelma kannattaa kokea.

Suunnittele vierailusi

 • Matkan suositeltu kesto

  Monet vierailevat Potsdamissa päivämatkalla Berliinistä, mutta kaupungissa viihtyy helposti myös useamman päivän. Varaa aikaa kaksi tai kolme päivää, jotta ehdit tutustua Potsdamin tunnelmaan.

 • Kuinka Potsdamiin pääsee?

  Berlin Tegel on Potsdamia lähin lentokenttä, josta pääsee perille alle tunnissa. Junalla Potsdamiin pääsee Berliinin Hauptbahnhofilta puolen tunnin välein ja matka kestää alle puoli tuntia. Myös S-Bahnilla pääsee Potsdamiin (C-vyöhyke).

 • Potsdamissa liikkuminen

  Monet vierailijat tutustuvat Potsdamiin polkupyörillä, joita voi vuokrata ympäri kaupunkia. Kaupunkiin kannattaa tutustua myös vedestä käsin jokiristeilyllä.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Saksa
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +49
 • Paras aika vierailla
  Loppukevät ja kesän alku on parasta aikaa vierailulle. Päivät ovat tuolloin pitkiä, puistot vihreitä ja lämpötilat miellyttäviä, joten voit kävellä, pyöräillä ja veneillä mielin määrin.

Potsdam: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Potsdam? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Potsdam : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 3 289 arvosteluun

Tervetulokortti on syytä ottaa, kuljetusjärjestelmä on erittäin hyvin linkitetty toisiinsa. Kaikki kuljetusmuodot ovat luotettavia, turvallisia käyttää ja räjähtää aina ajoissa. Metro / metro on upea ja käytimme sitä koko ajan liikkuessamme niiden kaupungin alueiden välillä, joita halusimme tutkia. Welcome Card, joka oli mukana Welcome Card -kortissa, oli kätevä vinkkejä matkoista ja nähtävyyksistä. Käytimme sitä koko ajan referenssinä.

Erinomainen liikkumisen kannalta.

Alennukset jäivät hyödyntämättä, koska ei voinut suunnitella niiden käyttöä etukäteen. Maksoin esim. lipun etukäteen näytökseen, johon olisi saanut kortilla 25%alennuksen. Sain kortin ja opaskirjan kuponkia vastaan lentokentällä. Sinänsä tämä toimi hyvin.

Kannattaa ehdottomasti ostaa, jos julkisilla meinaa enempi liikkua (mikä kannattaa). Ei tartte lippujen ostoja miettiä, sekä saa alennuksia museoista. Olethan

Todella kätevä,enimmäkseen käytin sitä joukkoliikenteessä kulkiessa. myös muutamassa museossa sai alennuksia.

Aivan ehdoton matkakortti turistille

Helppo hankkia ja kortti taskussa voi reissata huolettomasti. Hintaansa nähden todella hyvä palvelu.