Praha

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Praha

Prahan kymmenen parasta nähtävyyttä

Tšekin pääkaupunki Praha on pienestä koostaan huolimatta täynnä nähtävyyksiä, joilla on pitkä ja värikäs historia. Varmista, että nämä kymmenen nähtävyyttä kuuluvat Prahan matkasuunnitelmaasi.

 • Vltava-joki

  1. Vltava-joki

  Vltava virtaa Prahan keskustan läpi. Hyppää jokiristeilijän kannelle ja ihaile joen varrella olevia upeita nähtävyyksiä samalla, kun siemailet herkullista tšekkiolutta.

 • Kaarlensilta

  2. Kaarlensilta

  600 vuotta vanha Kaarlen silta on yksi Prahan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Yli 30:llä patsaalla koristeltu silta tarjoaa upeat puitteet romanttiselle kävelyretkelle.

 • Vanhankaupungin aukio

  3. Vanhankaupungin aukio

  Prahan Vanhankaupungin aukio tunnetaan useiden eri vuosisatojen arkkitehtuurityylien sekoituksesta. Aukio on kiistatta yksi Euroopan upeimmista nähtävyyksistä.

 • Prahan linna

  4. Prahan linna

  Prahan linna on maailman suurin muinainen linna, joka on ollut maan hallitsijoiden koti aina 800-luvulta saakka.

 • Prahan kansallisteatteri

  5. Prahan kansallisteatteri

  Uusrenessanssityylinen Prahan kansallisteatteri sijaitsee Vltava-joen varrella. Teatteri on tšekkiläisarkkitehtuurin kruununjalokivi, joka ällistyttää niin ulko- kuin sisäpuoleltakin.

 • Juutalaiskortteli (Josefov)

  6. Juutalaiskortteli (Josefov)

  Myrskyisästä historiastaan huolimatta Prahan Juutalaiskorttelin historialliset rakennukset ovat pääosin hyvässä kunnossa. Josefov on nykyään koko Euroopan parhaiten säilynyt historiallinen juutalaiskortteli.

 • Václavin aukio

  7. Václavin aukio

  Václavin aukio on Prahan uuden kaupungin merkittävin shoppailualue, joka on ollut lukuisten historiallisten tapahtumien tapahtumapaikka.

 • Astronominen kello

  8. Astronominen kello

  Vuonna 1410 valmistunut astronominen kello on maailman kolmanneksi vanhin astronominen kello ja vanhin, joka on toiminnassa yhä tänäkin päivänä. Kellon tasatunnein tapahtuvaa liikettä ei kannata jättää väliin.

 • Kampa-saari

  9. Kampa-saari

  Prahan linnan ja Kaarlensillan välissä sijaitseva Kampa on romanttinen saari, jonka romanttiseen tunnelmaan ihastut takuulla. Ihaile saaren rantatörmältä upeita näkymiä Prahan nähtävyyksille.

 • Pyhän Vituksen katedraali

  10. Pyhän Vituksen katedraali

  Upea Pyhän Vituksen katedraali on upea esimerkki goottilaisarkkitehtuurista. Katedraali on maan suurin ja yksi sen merkittävimmistä kirkoista.

Suunnittele vierailusi

 • Herkuttele tšekkioluella

  Tšekkien oluet ovat syystäkin suosittuja ympäri maailman. Tulokkaat saattavat hämääntyä oluiden alkoholimäärästä. Älä huolestu, sillä nämä luvut eivät tarkoita oluen alkoholiprosenttia, vaan alkoholiastetta, joka on monimutkaisempi määre. Yleisimmät 10 ja 12 asteen oluet vastaavat 4% ja 5% alkoholipitoisuutta. Joidenkin oluiden alkoholiaste saattaa olla jopa 19 astetta, joka vastaa 8% alkoholia!

 • Maista tšekkiläistä hot dogia

  Usko tai älä, mutta yksi Prahan suosituimmista ruokalajeista ovat sen hot dogit. Nämä kuumat koirat ovat ehdottomasti amerikkalaisia serkkujaan herkullisempia nakkisämpylöitä, jotka ovat erinomainen ja edullinen lounasvaihtoehto. Hot dog -kojuja on joka puolella kaupunkia - valitse niistä mieleisesi!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Tšekki
 • Rahayksikkö
  Tšekin kruunu (czk)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +420
 • Paras aika vierailla
  Praha on mielyttävimmillään keväällä (maaliskuusta toukokuuhun) ja syksyllä (syyskuusta marraskuuhun). Sää on näinä aikoina mukavan leuto eikä kaupungissa ole niin paljon turisteja, kuin kesäsesongin aikaan.

Flere reisetips for Praha

Vil du vite mer om aktiviteter i Praha? Trykk her for full oversikt

Praha : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 60 615 arvosteluun

Helppo varata ja maksaa netin kautta. Kaikki toimi hyvin. Oli mukava kun 2h kierroksella oli 40min aikaa tutustua Prahan linnaan ja katedraaliin. Toki jos olisi ollut vielä opastusta noista kohteista niin olisi ollut loistavaa.

Rudolfiumin edestä autokyydillä linnan pihalle. Matkalla lyhyt selostus kohteista. Lippuaika omatoimista tutustumista omaan tahtiin. Lippu voimassa 2 päivää, kohteisiin pääsee lipulla yhden kerran per kohde.

Oli ihan jees. Kaupunkikierros illalla oli hassu, kun eihän sitä paljon nää... Kuljetus toimi hyvin. Juomiset laivalla halpoja ja kivat maisemat.

Vaikea löytää. Kiersin Mala Stranaa kun en löytänyt Hradcanyn portaita. Kukaan kadullakaan ei tiennyt kyseistä palatsia. Lopulta löysin perille.

The ride from the airport to the hotel is very convenient and comfortable way to get to the city. Works very well in Prague, highly recommend.