Suosittelemamme elämykset kaupungissa Praha

Praha: 50 minuutin iltaristeily

1. Praha: 50 minuutin iltaristeily

Nauti henkeäsalpaavista näkymistä Vltava-joelta ja tutustu yhden maailman kuuluisimman kaupungin kauneuteen iltaristeilyllä audio-oppaan johdolla. Tutustu Kaarlensillan ja Tanssivan talon kaltaisiin majesteettisiin nähtävyyksiin. Hyppää mukavaan ja tilavaan veneeseen ja aloita jokiristeily. Ota kuvia, kun ohitat Petřínin tornin ja Vyšehradin historiallisen linnoituksen kaltaisia nähtävyyksiä. Ihaile Rudolfinumin uusrenessanssiajan konserttisalia ja maailman suurinta linnakompleksia, Prahan linnaa.  Rentoudu ilmastoidussa veneessä, jonka aurinkokansi on katettu. Tutustu tärkeimpiin nähtävyyksiin audio-opastuksen avulla, joka on saatavilla 8 eri kielellä, tai käytä laivalla olevaa painettua opasta, joka on saatavilla 16 kielellä.

Praha: Keskiaikainen illallinen ja rajoittamattomasti juomia

2. Praha: Keskiaikainen illallinen ja rajoittamattomasti juomia

Tervetuloa takaisin keskiaikaan! Tämä hauska ja ainutlaatuinen kolmen tunnin elämys tuo menneisyyden nykypäivään keskiaikaisen tavernan tunnelman muodossa. Yksityiskohtia ei ole jätetty huomiotta ja illan aikana järjestettävän keskiaikaisessa esityksessä on paljon nautittavaa. Näe miekkamiehiä, jonglöörejä ja napatanssijoita, jotka kaikki esiintyvät musiikin tahtiin. Samalla kun nautit esityksestä, herkuttele maukkaalla kolmen tai viiden ruokalajin aterialla, jonka voit valita kuudesta eri menusta. Kolmen ruokalajin ateria tarjoillaan aiemmin. Nauti rajoittamattomasti tarjolla olevaa olutta, viiniä ja virvoitusjuomia. Tämä on todella erilainen ja viihdyttävä tapa viettää iltaa Prahassa, ja se takaa sinulle paluun ajassa taaksepäin sekä tyydytyksen makuaistillesi. Tämä tapahtuma soveltuu 4–12-vuotiaille lapsille.

Prahan linna: Ohita jono -lippu ja audio-opasvaihtoehto

3. Prahan linna: Ohita jono -lippu ja audio-opasvaihtoehto

Vältä lippujonossa odottelu ja varaa Prahan linnan liput etukäteen verkossa. Ennen kuin suuntaat tutustumaan linnaan itsenäisesti, voit kuunnella noin 15-20 minuutin alustuksen sen taustoista. Isäntäsi tavattuasi hän kertoo alustuksen Prahan linnasta. Seuraavaksi hän kerää kuponkisi ja vaihtaa sen lippuun, jonka avulla voit kokea linnan alueen kohokohdat. Lippujonon ohitettuasi suuntaat Vituksen katedraalin luo. Saat kartan ja ohjeet, joiden avulla voit tutustua valtavaan linna-alueeseen haluamaasi tahtiin. Halutessasi voit varata audio-oppaan, joka kertoo sinulle kompleksin kustakin rakennuksesta. Näe kuvat, veistokset ja muut kohteet kokeiden oppaiden räätälöimän reitin avulla. Ihaile Kultaisen kadun, Yrjön kirkon, Daliborka-tornin ja vanhan palatsin kaltaisia nähtävyyksiä. 800-luvulta peräisin oleva linna on toiminut muun muassa Böömin kuninkaiden, Rooman keisarien ja Tšekkoslovakian sekä Tšekin presidenttien kotipaikkana. Kaksi päivää voimassa olevat liput oikeuttavat yhteen pääsyyn kuhunkin linnarakennukseen koko voimassaoloaikana.

Prahan linna: Pienryhmäkierros paikallisen oppaan kanssa

4. Prahan linna: Pienryhmäkierros paikallisen oppaan kanssa

Prahan linnassa vierailu on kuin astuisi suoraan satuun. Ihaile upeaa linnakompleksia ja näe sen nähtävyydet, kuten Pyhän Vituksen katedraali, vanha kuninkaanlinna, Pyhän Yrjön basilika ja Kultainen kuja. Linna on pullollaan historiaa ja taideaarteita, mutta paikallisen oppaasi johdattaman liikut linnan mailla helposti. Tapaa oppaasi Malostranskán metroaseman edessä lähellä Mánesin siltaa. Sieltä lähdette raitiovaunulla kohti Prahan linnaa. Kun pääset linnaan sisälle, oppaasi jakaa kaikille osallistujille kuulokkeet, jotta kuulet varmasti hänen opastuksensa läpi kierroksen. Ihastele Pyhän Vituksen katedraalin arkkitehtuuria. Katsele kirkon julkisivua koristavia kivihirviöitä. Ihastele tsekkiläisen art-nouveau -taidesuuntaa edustaneen taiteilijan, Alfons Muchan, lasimaalausta. Näe 1300-luvulta peräisin oleva mosaiikki Viimeisestä ehtoollisesta. Vieraile Venceslaus Pyhän ja Kaarle IV:n haudoilla, ja näe Johannes Nepomukilaisen barokkityylinen hauta, sekä Venceslaus Pyhän kappeli. Seuraavana pääset käymään vanhassa kuninkaanlinnassa. Seiso Vladislav-hallin mahtavien holvikattojen alla. Seuraavaksi kierroksella tullaan kammioon, jossa Prahan defenestraatiot tapahtuivat.Täällä tsekkiläiset protestanttiaristokraatit heittivät Habsburgin keisarikunnan katoliset kuvernöörit ja heidän sihteerinsä ulos ikkunasta, aloittaen kolmikymmenvuotisen sodan. Vieraile Pyhän Yrjön basilikassa. Basilikan kiviseinät ja arkkitehtuuri tarjoavat vastapainoa linnan loistokkuudelle. Näe 1100-luvulta peräisin olevan freskojen osia ja kävele sitten ylös portaikkoa paikkaan, jossa Pyhän Ludmilan jäänteet sijaitsevat.  Kävele pitkin Kultaista kujaa. Kadun mökit rakennettiin alunperin linnan tarkka-ampujien asumuksiksi, mutta myöhemmin niissä asui kultaseppiä. Myöhempinä vuosisatoina taiteilijoita, kuten Franz Kafka, asui tällä alueella. Tutustu kultaisen kadun entisöityihin työpajoihin ja koteihin. Näe, kuinka Prahan tavalliset ihmiset elivät linnan varjossa.

Praha: Illallisristeily avokattoisella lasiveneellä

5. Praha: Illallisristeily avokattoisella lasiveneellä

Näe Prahan maisemat veneen kannelta. Herkuttele kansainvälisten ja tsekkiläisten herkkujen parissa kannella. Elämys toteutetaan Vltava-joella. Katsele upeaa Prahan iltavalaistua linnaa. Aluksen rakenne vaimentaa melua ja värinöitä. Siinä on liikkuva katto sekä lasiset seinät. Paranna elämystäsi valitsemalla ikkunapaikka, jotta saat taatusti istumapaikan tässä osastossa. Sinut toivotetaan tervetulleeksi juoman kera. Katsele sitten näkymiä Kaarlensillan ja Rudolfinumin kaltaisille kohteille.Kuuntele audio-opasta, katso reittiä kartalla tai puhelimestasi ja hyödynnä WiFi-yhteyttä. Näe monumentit kuten, vanhakaupunki, Petrinin kukkula ja Tanssiva talo. Nauti myös elävästä musiikista. Nauti buffet-illallinen, joka sisältää laajan valikoiman tšekkiläisiä ja kansainvälisiä ruokia. Tutustu illallisen jälkeen aluksen avoimiin kansiin, joilla voit tuntea joen viilentävän tuulen ja nähdä kaupungin monista näköalapaikoista, jotka tarjoavat täydelliset valokuvausmahdollisuudet.  Illallisbuffetin ruokavaihtoehdot: • Mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja tuoreella basilikapestolla • Valikoima kotimaisia juustoja, kinkkuja ja salameja • Ankkapatee ja karpalokastike • Gran Moravia -juusto • Kreikkalainen salaatti • Tuore coleslaw • Salaatti • Valikoima leipiä ja voi • Gluteenittomat leivokset • Kananuudelikeitto • Kinkkua luulla • Nautagulassi • Kanaschnitzel • Paistettuja perunoita ja kesäkurpitsaa • Spagettia, kirsikkatomaatteja ja basilikaa (vegaaninen) • Paelaa, paistettuja kasviksia, äyriäisiä • Höyrytettyjä kasviksia • Mykyjä • Jasminriisi • Perunamuhennos • Kotitekoinen piparkakku • Omenapiirakka • Tuore hedelmäsalaatti

Praha: Vanhakaupunki, maanalaiset tilat & tyrmä -kierros

6. Praha: Vanhakaupunki, maanalaiset tilat & tyrmä -kierros

Suuntaa kokemaan Prahan maanalaiset salat. Opastettu kierros vie sinut vanhankaupungin katujen alle kokemaan kaupungin uudesta perspektiivistä. 1100-luvulta peräisin olevalla alueella voit kokea henkäyksen historiaa. Maanalaisen vierailusi aikana opit lisää Prahan alla olevien huoneiden, käytävien ja kellareiden verkostojen uskomattomasta historiasta. Kierroksen aikana tule myös kuulemaan lisää Prahan keskiaikaisesta kaudesta, jonka aikana näitä tiloja vielä käytettiin, ja tutustut siihen, millaista asukkaiden elämä on voinut tuohon aikaan olla. Tutustu lisäksi kidutusnäyttelyssä historiaan ja vieraile tyrmässä.

Praha: Klementinum-kirjasto ja tähtitornin opastettu kierros.

7. Praha: Klementinum-kirjasto ja tähtitornin opastettu kierros.

Tutustu upeaan barokkikirjastoon ja nauti Prahan huikeista näkymistä Klementinumissa järjestettävällä opastetulla kierroksella. Tapaat oppaasi ja lähdet tutustumaan yhteen Euroopan suurimmista rakennuskomplekseista. Rakennukset on rakennettu jo vuonna 1653, ja nykyään rakennukset ovat suurimmaksi osaksi Tšekin kansalliskirjaston käytössä. Näe barokkityylinen kirjastosali aidan takaa. Ihaile tätä tilaa koristavia koristeellisia freskoja, kullattuja kaiverruksia ja suuria maapalloja. Seuraa sitten opastasi tähtitieteelliseen torniin. Matkalla pysähdy Meridiaanisalissa. Tutustu täällä säilytettävään instrumenttikokoelmaan ja opi, miten tätä tilaa käytettiin keskipäivän tarkan kellonajan määrittämiseen seinässä olevan reiän läpi paistavan pienen auringonvalonsäteen ansiosta. Kierroksen päätteeksi voit päättää kierroksen huipulle kiivetessäsi tähtitieteellisen tornin huipulle. Ihaile huikeita näkymiä Prahan keskustaan ja Prahan linnaan 68 metrin korkeudesta. Organisaattori pidättää oikeuden muuttaa ohjelmaa. Odottamattomien olosuhteiden vuoksi opas ei välttämättä ole käytettävissä.

Praha: Prahan museo: Kommunismin museo Pääsylippu

8. Praha: Prahan museo: Kommunismin museo Pääsylippu

Ymmärrä, millaista oli jokapäiväinen elämä kommunismin aikaisessa Tšekkoslovakiassa. Kävele aidosti rekonstruoiduissa tiloissa luokkahuoneista makuuhuoneisiin, näe alkuperäisiä esineitä ja tutustu yksityiskohtaisesti maan sodanjälkeiseen historiaan. Pääsylippusi avulla pääset tutustumaan lähes 1 500 m²:n ja 62 paneelin kokoiseen näyttelyyn, jossa keskitytään totalitaariseen hallintoon, joka hallitsi maata helmikuun vallankaappauksesta vuonna 1948 aina samettivallankumoukseen vuonna 1989. Tutustu aihekohtaisiin osioihin jaettuihin aiheisiin, kuten politiikkaan, urheiluun, talouteen, koulutukseen, sosialistisen realismin mukaiseen taiteeseen, propagandaan, kansanmiliiseihin, armeijaan, poliisiin ja StB:hen (salainen poliisi), sensuuriin, tuomioistuimiin ja muihin instituutioihin. Tutustu näytösoikeudenkäynteihin ja poliittisiin työleireihin stalinismin aikana. Saat autenttisen tuntuman aikakaudesta ja pääset sisään ja vuorovaikutukseen shokkityöläisen työpajan, luokkahuoneen, lastenhuoneen ja kuulusteluhuoneen mock-upien kanssa. Kun kuljeskelet näyttelyssä, saat yksityiskohtaisen yleiskuvan lyhyiden videoiden, julisteiden ja esineiden avulla. Selaa laajaa valokuva-aineistoa Tšekin uutistoimiston arkistosta, turvallisuuspalveluiden arkistosta, sotilasleirien pakkotyöläisten yhdistyksen arkistosta ja johtavien tšekkiläisten valokuvaajien henkilökohtaisista kokoelmista. Pidä tauko museon kahvilassa milloin tahansa vierailusi aikana. Virkistäydy ennen vierailua elokuvateatterissa, jossa voit katsoa säännöllisin väliajoin lyhyen dokumentin kommunismin ajasta.

Prahan lentokenttä: yksityinen kuljetus

9. Prahan lentokenttä: yksityinen kuljetus

Unohda sählääminen julkisen liikenteen tai taksijonojen kanssa ja varaa yksityinen kuljetus Prahan Václav Havelin lentokentältä Prahan keskustaan uudessa ilmastoidussa autossa. Kuskisi odottaa sinua saapuvien lentojen aulassa. Älä huolestu vaikka lentosi myöhästyy - kuskisi odottaa! Tunnistat kuskin oranssista kyltistä, jossa lukee nimesi. Hän tervehtii sinua ja kantaa matkatavarasi autoon. Sen jälkeen voit istahtaa ja rentoutua. Saavut hotellillesi ripeästi! Lisäetuna saat ilmaisia turistikarttoja sekä kupongin ilmaiselle neljän tunnin kierrokselle. Näiden avulla voit aloittaa kaupunkiin tutustumisen heti perille saavuttuasi.

Praha: Kävelykierros juutalaiskorttelissa ja pääsyliput

10. Praha: Kävelykierros juutalaiskorttelissa ja pääsyliput

Tutustu Prahan juutalaiskortteliin saadaksesi käsityksen alueen historiasta ja nykypäivästä. Aloita kierros Rudolfinumilta Náměstí Jana Palacha -aukiolta. Vltava-joen rannalla sijaitseva uusrenessanssin tyyliin rakennettu konserttihalli on yksi Euroopan vanhimpia. Sen vuonna 1896 järjestetyssä ensikonsertissa toimi kapellimestarina itse Antonín Dvořák. Kävele Josefovina tunnettuun juutalaiskortteliin. Kuule tarinoita juutalaisyhteisöstä ja sen tunnetuimmista henkilöistä. Vilkaise sisälle alueen neljään synagogaan (Maiselin synagoga, Pinkasin synagoga, Klausenin synagoga ja espanjalainen synagoga) ja jatka vanhalle juutalaiselle hautausmaalle, joka on yksi Keski-Euroopan vanhimpia. Oppaasi on Prahan juutalaishistorian sekä asukkaiden asiantuntija, ja hän kertoo sinulle tarinoita, jotka herättävät juutalaiskorttelin sekä sen synagogien historian eloon. Päätä kierros espanjalaiselle synagogalle (suljettu entisöintiä varten vuoteen 2022 saakka), joka vuonna 1868 rakennettiin Prahan vanhimman synagogan tilalle.

Lisää päivät

Tekemistä kohteessa
Praha
Koe historiallisen Prahan satumaiset kadut sekä neuvostotyylinen arkkitehtuuri.

Parhaat aktiviteetit

Praha: parhaat nähtävyydet

Kaikki aktiviteetit

642 aktiviteettia löydetty
Järjestys:
Sivu 1 / 41

Immersiivisiä elämyksiä

Praha: Koe enemmän

Näytä kaikki

Praha: usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat kohteen Praha parhaat nähtävyydet?

Mitkä ovat parhaat päiväretket ja -kierrokset kohteesta Praha?

Parhaat päiväretket ja -kierrokset kohteesta Praha ovat

Dresden

Praha: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Praha? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Praha : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 86 415 arvosteluun

Hämmästyttävä kokemus! Rakennustyöt olivat käynnissä sinä päivänä, kun menimme käymään, joten emme voineet kävellä ympäriinsä. Meidät varattiin nopeasti englanninkieliselle kiertueelle ja näytettiin maan alle ja kellon sisäpuolelle. Nautimme todella tästä päivästä ja näkymä tornista oli henkeäsalpaava (sisältyi lippuomme) ei kuitenkaan ole hyvä jos pelkäät korkeuksia! 100% tee tämä!!

Helpoin torni, johon olen koskaan kiivennyt, ei portaita (muuta kuin 3 lentoa tornin juurelle), kaikki ramppeja/rinteitä ja ei rasitusta noihin reisilihaksiin! Upeat näkymät joka puolelta, ja myös sisäänkäynti valtionhuoneisiin. Upea kokemus ja tuntui, että Choc Cafe (ei liian kaukana) oli oikea herkku jälkeenpäin.

Upea kokemus nuorille, vanhoille ja kaikelle siltä väliltä. Olimme itse paikalla 15 minuuttia etukäteen ja tämä riitti. Mukavat paikat, joista on hyvä näköala. Ehkä sesonkiaikana kannattaa tulla aikaisemminkin, en tiedä.Sain myös ilmaisen vesipullon ja hehkutikkun saapuessa.

Hieno ilta jolla juhlistettiin minun 60-vuotispäivää. Ohjelma oli sellainen joka sai yleisön vauhtiin heti alusta alkaen ja ruokaa ja juomaa oli riittävästi. Paikka oli tosi idyllinen. Suosittelen!

Hieno show loistava palvelu. Tunnelmallinen paikka.