Prahan linna

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Viisi faktaa Prahan linnasta

Prahan linna on laajalle alueelle levittäytyvä UNESCOn maailmanperintökohde, joka oli muinaisen Böömin kuninkaiden linnoitus. Nykyään se on Tšekin merkittävin monumentti sekä maan merkittävin kulttuuri-instituutio. Tässä viisi mielenkiintoista faktaa tästä Keski-Euroopan ihmeestä.

 • Maailman suurin linnakompleksi

  1. Maailman suurin linnakompleksi

  18 aarin alueelle levittäytyvä linna vie maailman suurimman keskiaikaisen linnan tittelin.

 • Pyhän Vituksen katedraali

  2. Pyhän Vituksen katedraali

  Linnan alueella sijaitseva [Pyhän Vituksen katedraali] (/pyhan-vituksen-katedraali-l3555/) kuuluu maailman merkittävimpiin kirkkoihin. Se on myös esimerkki upeasta goottilaisarkkitehtuurista.

 • Linnan useat arkkitehtoniset tyylit

  3. Linnan useat arkkitehtoniset tyylit

  Linna on kasvanut ja muuntunut useiden vuosisatojen aikana, joten alueella voi tarkastella useita erilaisia arkkitehtonisia tyylejä romaanisesta tyylistä alkaen aina barokkivaikutteisiin saakka.

 • Prahan linnan orkesteri

  4. Prahan linnan orkesteri

  Tämä pieni orkesteri soittaa säännöllisesti linnan porttien läheisyydessä. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen musiikkielämys!

 • Vartijan vaihto

  5. Vartijan vaihto

  Prahan linna on Tšekin presidentin virka-asunto ja toimisto, jonka vartijat vaihtuvat joka päivä samaan aikaan.

Suunnittele vierailusi

 • Mitkä ovat linnan aukioloajat?

  Aukioloajat vaihtelevat vuodenajasta riippuen, joten tarkasta voimassa olevat tiedot verkosta. Sisäpihat ovat avoinna huhtikuusta lokakuuhun klo 5.00-0.00 ja marraskuusta maaliskuuhun klo 6.00-23.00. Prahan linnan rakennukset (sisätilat): huhtikuusta lokakuuhun joka päivä klo 9.00-17.00, marraskuusta maaliskuuhun joka päivä klo 9.00-16.00.

 • Kannattaako minun osallistua kierrokselle?

  Valtavalla linna-alueella on niin paljon nähtävää, että kierrokselle osallistuminen on suositeltavaa. Käy opastetulla kierroksella tai valitse ääniopastettu kierros, jonka avulla voit tutustua linnan itsenäisesti.

 • Paljonko liput maksavat?

  Saatavilla on useita erilaisia lippuja riippuen siitä, millä alueilla haluat vierailla. A-kierros on laajin vaihtoehto, joka maksaa 350 Tšekin kruunua (noin 13 euroa). Eläkeläiset ja nuoret pääsevät 175 kruunulla alennettuun hintaan ja perhelipun hinta on 700 kruunua.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Vaihtelevat vuodenajan mukaan. Sisäpihat ovat kesäisin auki klo 5.00-0.00. Linnan rakennuksiin pääsee yleensä klo 9.00-17.00. Talvella aukioloajat ovat hieman typistetymiä.
 • Hinta
  Linnan pihalla voi vierailla ilmaiseksi. Pääsylippujen hinnat vaihtelevat.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Oppaasta on ehdottomasti hyötyä. Katsasta suosituimmat kierroksemme löytääksesi juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.
 • Kuinka päästä perille
  Voit kävellä linnalle jalan, mutta varaudu kävelemään jyrkkää ylämäkeä pitkin. Mikäli haluat säästää pohkeitasi voit mennä raitiovaunu 22:lla Pražský hradia kohti ja jäädä pois Malostranskán asemalla.
 • Lisävinkkejä
  Haluatko ottaa valokuvia rakennuksien sisällä? Muista ostaa valokuvauslupa lippupisteeltä.

Prahan linna : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 11 215 arvosteluun

Oppaan löytäminen oli helppoa. Opas itse oli erittäin kohtelias ja hauska, eikä vitseiltä voinut välttyä matkan aikana. Opas selitti nähtävyyksistä ja pienemmistäkin paikoista hyvin paljon myös sellaista, mitä itse ei välttämättä olisi hoksannutkaan. Hän piti hyvin huolta siitä, että kaikki tulivat matkassa kuitenkaan kiirettä pitämättä. Raitiovaunulla kulkeminen sujui ongelmitta: opas leimasi kaikkien liput itse. Erittäin hyvä reitti (kuninkaallisen puutarhan kautta linnaan ja sieltä katedraaliin). Reissu loppui "kultaisen tien" viereen, josta oli helppo palata takaisin vanhaan kaupunkiin portaita pitkin.

Rudolfiumin edestä autokyydillä linnan pihalle. Matkalla lyhyt selostus kohteista. Lippuaika omatoimista tutustumista omaan tahtiin. Lippu voimassa 2 päivää, kohteisiin pääsee lipulla yhden kerran per kohde.

Sopivat kohteet, 4 erilaista paikkaa, ei jonoja helmikuussa.

Linnaan pääsi kaunista puistotietä pitkin kävellen. Upeat maisemat joelle. Homma toimi ja ehdottomasti käymisen arvoinen kohde.

Alustuspuhe oli sopivan lyhyt ja ytimekäs, sekä saadut ohjeet ja neuvot olivat toimivia Erittäin onnistunut retki.

Reliable and easy! Luotettava ja helppo!

Helpottaa aikataulutusta matkalla, koska tietää ettei tarvitse varmasti jonottaa.