Tietosuojakäytäntö

Tietosuojaseloste

Henkilötietojesi suojeleminen on meille tärkeää. Tässä tietosuojaselosteessamme haluamme selittää tarkasti, mitä henkilötietoja keräämme ja mihin tarkoituksiin kyseisiä tietoja käsitellään.

  1. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot

    Rekisterinpitäjä henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksessa on:

    GetYourGuide Deutschland GmbH

    Sonnenburger Strasse 73

    10437 Berlin

    Saksa

    Jos sinulla on kysyttävää tai ehdotuksia tietosuojasta tai jos haluat käyttää oikeuksiasi, ota meihin mielellään yhteyttä seuraavan linkin avulla: https://www.getyourguide.com/contact/?utm_force=0

    Voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteella: dataprotectionofficer@getyourguide.com.

  2. Tietosuojan kohde

    Tietosuojan kohteena on henkilötiedot, ts. kaikki tiedot, jotka koskevat tunnistettua tai tunnistettavissa olevaa luonnollista henkilöä. Henkilötietoihin viitataan jäljempänä myös yksinkertaisesti sanalla "tiedot".

  3. Automaattinen tiedonkeruu

    Kun avaat verkkosivustomme, päätelaitteesi lähettää automaattisesti tietoja teknisistä syistä. Seuraavat tiedot tallentuvat erilleen muista tiedoista, joita saatat lähettää meille:

    • avatun sivun URL-osoite
    • verkkoyhteyden latenssi
    • päivämäärä ja kellonaika.

    Säilytämme kyseisiä tietoja seuraaviin tarkoituksiin:

    • kuormantasaukseen, ts. verkkosivustomme käytön jakamiseksi useiden laitteiden kesken ja tarjotaksemme mahdollisimman nopeat latausajat
    • tietotekniikkajärjestelmiemme turvallisuuden varmistamiseen, ts. puolustaaksemme järjestelmiämme niihin kohdistuvilta erityisiltä hyökkäyksiltä ja tunnistaaksemme hyökkäystavat
    • tietotekniikkajärjestelmiemme moitteettoman toiminnan varmistamiseen, esim. sellaisten virheiden sattuessa, joita voimme korjata ainoastaan tallentamalla IP-osoitteen
    • rikosoikeudellisten toimenpiteiden mahdollistamiseen, vaarasta varoittamiseen ja oikeusmenettelyjen toteuttamiseen havaitessamme rikosten tunnusmerkkejä.

    IP-osoitteesi säilyy tallennettuna 30 päivän ajan..

    Tässä tapauksessa käsittelyn tarkoituksena on varmistaa, että käsittely tapahtuu turvallisesti yleisen tietoturva-asetuksen 32 artiklan mukaisesti sekä perustuen oikeutettuun etuumme suojata itsemme palveluidemme väärinkäytöltä (yleisen tietoturva-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta).

  4. GetYourGuide-tili
    1. Rekisteröinti

      Voit luoda GetYourGuide-asiakastilin esimerkiksi varausten hallitsemista, suosikkien tallentamista ja aikaisempien varausten tarkastelemista varten. Tätä tarkoitusta varten sinun on annettava seuraavat pakolliset tiedot:

      • sukunimi, etunimi
      • sähköpostiosoite
      • salasanat.

      Vaihtoehtoisesti voit kirjautua Facebook-, Google- tai Apple-tilisi kautta. Tällöin saamme Facebookilta tai Googlelta tai Applelta seuraavat tiedot, jotta voimme luoda sinulle käyttäjätilin:

      • nimi
      • sähköpostiosoite
      • valokuva (vain Facebook)
      • tunnisteväline.

      Rekisteröintitietojasi tarvitaan käyttäjätilisi avaamiseksi ja hallitsemiseksi. Tällöin solmit kanssamme (ilmaisen) sopimuksen, jonka perusteella keräämme mainitut tiedot (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan b alakohta).

      Sopimuksen solmimiseksi sinun on annettava meille mainitut tiedot. Sinulla ei ole kuitenkaan sopimuspohjaista eikä lakisääteistä velvollisuutta solmia sopimusta eikä antaa meille noita tietoja.

    2. Toivelistat

      Asiakastilin luomisen jälkeen voit luoda toivelistoja, jotka sisältävät aktiviteetteja ja kierroksia, ja jakaa näitä toivelistoja muiden käyttäjien kanssa. Tietojasi käsitellään näihin tarkoituksiin, jotta pystymme tarjoamaan käyttöösi vastaavia toimintoja (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan b alakohta).

  5. Arvostelut ja arvioinnit

    Verkkosivustollamme on mahdollista arvioida ja kommentoida kierroksia ja aktiviteetteja. Käytyäsi verkkosivustomme kautta varaamallasi kierroksella saatamme pyytää sinua antamaan siitä arvioinnin. Arvioinnin lähettäminen on tietenkin vapaaehtoista. Lähettäessäsi arvioinnin keräämme syöttämäsi tiedot voidaksemme käsitellä niitä käyttämäsi toiminnon mukaisesti ja julkaistaksemme ne verkkosivustollamme. Voit pyytää arviointisi poistamista milloin tahansa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

    Tietojasi käsitellään näihin tarkoituksiin oikeutetun etumme puolustamiseksi. Oikeutettu etumme on tällöin tarjota käyttäjillemme mahdollisimman paljon tietoa tarjoamistamme kierroksista. Käyttäjien antamien arviointien näyttäminen on myös kaikkien käyttäjien edun mukaista. Siten käsittely perustuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohtaan.

  6. Asiakastuki
    1. Tiedustelujen käsittely

      Jos lähetät meille tiedusteluja sähköpostitse, yhteydenottolomakkeellamme, WhatsAppin kautta tai sosiaalisen median kanaviemme kautta tai esität niitä puhelimitse tai muulla tavalla, käsittelemme antamiasi tietoja tässä yhteydessä tiedustelusi käsittelemistä varten (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan b alakohta). Tiedustelusi yhteydessä välitettyjen tietojen muun käsittelyn perusteena on oikeutettu etumme liiketoimintamme asianmukaiseen dokumentointiin ja oikeudellisen asemamme turvaaminen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta) ja, jos soveltuu, lakisääteisten velvollisuuksiemme täyttäminen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan c alakohta).

      Pyyntösi käsittelee henkilötietojen käsittelijä, GetYourGuide Global Services GmbH.

      Tiedustelujen käsittelemistä varten me tai GetYourGuide Global Services GmbH käytämme Yhdysvalloissa sijaitsevan Freshworks Inc. -yhtiön (jäljempänä "Freshworks") järjestelmiä. Tiedustelusi tallennetaan vastaavasti Freshworksin palvelimille. EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyteen liittyvää päätöstä Yhdysvaltojen suhteen. Olemme sen vuoksi ottaneet käyttöön EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet Freshworksin kanssa yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti. Lisäksi tietoja säilytetään Saksan Frankfurtissa.

      Puhelimitse esitettävien tiedustelujen käsittelemistä varten me tai GetYourGuide Global Services GmbH käytämme Yhdysvalloissa sijaitsevan Talkdesk Inc. -yhtiön (jäljempänä "Talkdesk") järjestelmiä. EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyteen liittyvää päätöstä Yhdysvaltojen suhteen. Olemme sen vuoksi ottaneet käyttöön EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet Talkdeskin kanssa yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti. Lisäksi tietoja säilytetään Irlannissa.

      Sosiaalisen median kanavien kautta esitettävien tiedustelujen käsittelemistä varten me tai GetYourGuide Global Services GmbH käytämme myös Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevan NICE Ltd -yhtiön palveluja. Olemme sen vuoksi ottaneet käyttöön EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet NICEn kanssa yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti..

    2. Asiakaspalvelumme kehittäminen

      Kehittääksemme jatkuvasti asiakaspalveluamme analysoimme meille lähetettyjä tiedusteluja tiettyjen parametrien ja avainsanojen pohjalta. Siitä huolimatta, että henkilötietojen perusteella ei tehdä periaatteessa analyysejä, yksittäisissä tapauksissa ei voida sulkea pois sitä mahdollisuutta, että myös henkilötietoja käsitellään tässä yhteydessä. Tässä yhteydessä käsittely tapahtuu asiakaspalvelumme jatkuvaan kehittämiseen liittyvän oikeutetun etumme sekä asiakkaidemme oikeutetun edun nojalla (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta).

      Tiedustelujen arvioimiseen käytämme seuraavien palveluntarjoajien palveluita: Chattermill Analytics Limited (Iso-Britannia), Miuros S.A.S. (Ranska) ja Looker Data Sciences, Inc. (Yhdysvallat). EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyteen liittyvää päätöstä Yhdysvaltojen suhteen. Olemme sen vuoksi ottaneet käyttöön EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet Looker Data Sciences, Inc. -yhtiön kanssa yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti.

    3. Käännökset

      Tietyissä tapauksissa meidän on välttämätöntä kääntää saapuvat pyynnöt tietylle kielelle. Tämä saattaa edellyttää henkilötietojen käsittelyä sen ollessa välttämätöntä kansainvälisen asiakaspalvelun tarjoamiseen liittyvän oikeutetun etumme puolustamiseksi yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohdan mukaisesti. Tähän tarkoitukseen käytämme Yhdysvalloissa sijaitsevan Unbabel Inc. -yhtiön (jäljempänä "Unbabel") palveluja. EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyteen liittyvää päätöstä Yhdysvaltojen suhteen. Olemme sen vuoksi ottaneet käyttöön EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet Unbabelin kanssa yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti.

    4. Puhelinsoittojen tallentaminen ja arvioiminen

      Puhelinsoittoja tallennetaan ja analysoidaan ainoastaan silloin, kun asiakas on antanut siihen etukäteen suostumuksensa. Käytämme näitä tietoja voidaksemme kehittää asiakaspalveluamme. Tallenteet poistetaan kolmen kuukauden jälkeen. Oikeudellinen peruste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan a alakohta. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa ottamalla yhteyttä jollakin tässä tietosuojaselosteessa mainitulla yhteydenottotavalla. Tämä ei vaikuta ennen perumista suorittamiemme käsittelytoimien laillisuuteen.

  7. Teknisten palveluiden tarjoajat

    We use technical service providers for hosting and some of the services required for the website. Accordingly, the processing of data takes place on the servers of these service providers. These service providers only process the data according to our explicit instructions and are obliged to guarantee sufficient technical and organisational measures for data protection. Consequently, our service providers act for us as so-called processors within the meaning of Art. 28 GDPR.

    1. Verkkosivuston isännöiminen

      Verkkosivustomme isännöimiseen käytämme Luxemburgissa sijaitsevan Amazon Web Services EMEA S.a.r.l. -yhtiön (jäljempänä "AWS") palveluja. Kun siis olet vuorovaikutuksessa verkkosivustomme kanssa tai ilmoitat henkilötietojasi, niin niitä käsitellään tästä syystä AWS:n palvelimilla. Käytämme ainoastaan Euroopan unionissa sijaitsevia palvelimia. Etähuollon ja vastaavien toimintojen tarjoamiseksi olemme ottaneet käyttöön vakiosopimuslausekkeet AWS:n kanssa yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti.

    2. Sähköpostijärjestelmä

      Sähköpostien lähettämiseen käytämme Yhdysvalloissa sijaitsevan Twilio Inc. -yhtiön (jäljempänä "Twilio") Sendgrid-palvelua. Tietosuojan riittävyyteen liittyvää päätöstä ei ole tehty Yhdysvaltojen suhteen. Olemme sen vuoksi ottaneet käyttöön EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet Twilion kanssa yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti.

  8. Uutiskirje

    Voit rekisteröityä verkkosivustollamme uutiskirjeemme tilaajaksi. Uutiskirjeellämme haluamme lähettää sinulle tietoja tarjouksista, kierroksista, aktiviteeteista ja erityisisalennuksista mahdollisimman pitkälle yksilöllisesti räätälöityinä. Rekisteröitymällä uutiskirjeemme tilaajaksi annat meille siis suostumuksesi käsitellä sähköpostiosoitettasi uutiskirjeen lähettämisen tarkoituksessa. Tämän käsittelyn oikeudellinen peruste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan a alakohta. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa lopettamalla uutiskirjeemme tilaamisen. Tähän tarkoitukseen voit käyttää jokaisen sähköpostiviestin lopussa olevaa perumislinkkiä tai lähettää meille viestin käyttämällä linkkiä https://www.getyourguide.com/contact/. Sähköpostiosoitteesi tarkistamiseksi saat ensin rekisteröitymissähköpostin, joka sinun on vahvistettava linkin kautta (kaksivaiheinen valintamenettely). Kun rekisteröidyt uutiskirjeemme tilaajaksi, tallennamme IP-osoitteesi ja rekisteröintisi päivämäärän ja kellonajan. Näiden tietojen käsitteleminen on välttämätöntä sen todistamiseksi, että suostumus on annettu. Oikeusperuste juontuu lakisääteisestä velvollisuudestamme todistaa asiakkaan antama suostumus (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan c alakohta yhdessä 7 art. 1 kohdan kanssa).

    Jos olet varannut kierroksen verkkosivustoltamme tai luonut GetYourGuide-tilin, lähetämme sinulle uutiskirjeemme perustuen oikeutettuun etuumme mainostaa varaukseesi tai tiliisi nähden samankaltaisia palveluita (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta, Saksan epäreilun kilpailun vastaisen lain, UWG, 7 §:n 3 kohta), ellet ole vastustanut tätä käytäntöä. Jos personointiin käytetään evästeitä, pyydämme siihen erillisen suostumuksen.

    Voit vastustaa tätä milloin tahansa – myös rekisteröitymisen aikana – poistamalla valintamerkin vastaavasta valintaruudusta tai napauttamalla kulloisessakin sähköpostiviestissä olevaa perumislinkkiä.

    Uutiskirjeemme lähettämiseen ja sisällön personointiin käytämme Yhdysvalloissa sijaitsevan Braze Inc. -palveluntarjoajan (jäljempänä "Braze) palveluita. EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyteen liittyvää päätöstä Yhdysvaltojen suhteen. Olemme sen vuoksi ottaneet käyttöön EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet Brazen kanssa yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti.

  9. Varaukset ja maksut
    1. Varaukset

      Varatessasi kierroksen, aktiviteetin tai vastaavan sivustoltamme, keräämme tiedot, jotka vaaditaan tällaisen kierroksen toteuttamiseen. Niihin sisältyvät yleensä seuraavat tiedot: etu- ja sukunimi, laskutusosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, osallistujien lukumäärä, päivämäärä ja kellonaika. Varatusta aktiviteetista riippuen meidän on ehkä myös kerättävä lisätietoja, kuten lennon numero tai osallistujien iät. Tässä yhteydessä tapahtuvan tietojen käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan b alakohta. Siirrämme tietojasi siinä määrin kuin se on välttämätöntä kierroksesta tai aktiviteetista vastaavalle taholle. Mikäli niitä on siirrettävä Euroopan talousalueen ulkopuoliseen maahan, se tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 49 art. 2 kohdan b ja c alakohtien perusteella. Jos teet varauksia kumppanisivustojen kautta, saamme tiedot, jotka vaaditaan kumppanin kautta tehtävää varausta varten.

    2. Maksut

      Voit maksaa varauksesi eri tavoin. Tällöin käsittelemme kulloisessakin tapauksessa vaadittavia tietoja riippuen valitusta maksutavasta. Tässä yhteydessä henkilötietojasi käsitellään alla kuvatulla tavalla, minkä perusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan b alakohta ja mikä on välttämätöntä valitsemasi maksutavan käyttämiseen.

      1. Luottokorttimaksut

        Luottokorttimaksujen käsittelyyn käytämme Alankomaissa sijaitsevan Adyen N.V. -palveluntarjoajan (jäljempänä "Adyen") palveluita. Adyen välittää maksun aikana annetut tiedot vastaaville pankeille tai rahoituslaitoksille maksun käsittelyä varten. Luottokorttimaksujen yhteydessä me saamme ainoastaan tiedon siitä, että maksu on suoritettu tai että sitä ei ole suoritettu. Siten luottokorttinumerosi ei ole meidän tiedossamme.

      2. Maksaminen PayPal-palvelulla

        Jos käytössäsi on PayPal-tili, voit suorittaa maksusi myös PayPal-palvelulla. Tällöin emme saa PayPal-yhtiöltä ainoastaan tiedon maksetusta maksusta, vaan myös sähköpostiosoitteen ja osoitteen, joilla olet rekisteröitynyt PayPal-palveluun.

      3. Maksu laskulla

        Jos maksat laskun laskulla, välitämme henkilötietojasi Ruotsissa sijaitsevalle Klarna Bank AB (publ) -yhtiölle (jäljempänä "Klarna"). Klarna käsittelee tietoja ensin luottokelpoisuusluokitusta varten ja sitten, jos tarpeen, maksun käsittelyä varten.

      4. Maksunpalautukset

        Maksunpalautusten yhteydessä siirrämme välttämättömät tiedot Irlannissa sijaitsevalle Global Merchant Risk Technologies -yhtiölle, joka toimii Chargeback Company (Chargebacks911) -toiminimellä, maksunpalautuksen käsittelyä varten. Vaadittaviin tietoihin sisältyvät nimi, varaustiedot, puhelinnumero ja maksutiedot. Chargebacks911 käsittelee sitten maksunpalautuksen pankin tai PayPalin tai Aydenin kautta. Käsittely suoritetaan sopimuksen toteuttamiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan b alakohta) sekä perustuen oikeutettuun etuumme käsitellä maksunpalautuksia tehokkaasti (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta).

  10. Petosten ennalta ehkäiseminen

    Suojellaksemme itseämme ja aktiviteettien tarjoajia petoksiin tähtääviltä varauksilta arvioimme asiakkaidemme ilmoittamat tiedot varausprosessin aikana, myös heidän laitteidensa teknisesti välittömät tiedot, siinä määrin kuin se on välttämätöntä oikeutetun etumme ja aktiviteettien tarjoajien suojelemiseksi luotettavien varausten osalta (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta).

    Tähän tarkoitukseen käytämme seuraavien palveluntarjoajien palveluita: Sift Science, Inc. (USA), Adyen N.V. (Alankomaat) ja Ethoca Inc. (Kanada). EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyteen liittyvää päätöstä Yhdysvaltojen suhteen. Olemme sen vuoksi ottaneet käyttöön EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet Sift Science, Inc. -yhtiön kanssa yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti. EU-komissio on tehnyt päätöksen Kanadan tietosuojan riittävyydestä yleisen tietosuoja-asetuksen 45 artiklan mukaisesti yksityisen sektorin organisaatioiden taholta tapahtuvaa tietojen käsittelyä varten.

  11. Suojautuminen roboteilta

    Suojautuaksemme roboteilta ja vastaavanlaisilta tekniikoilta käytämme Israelissa sijaitsevan CHEQ AI Technologies Ltd. -yhtiön (jäljempänä "Cheq") tarkastuspalveluita. Cheq käyttää asiakkaan laitteen automaattisesti välittämiä tietoja sen määrittämiseen, tuleeko pyyntö todennäköisesti ihmiseltä. Muunlaista tietojen tallennusta ei tapahdu. Tietojen käsittelyn tarkoituksena on varmistaa, että käsittely tapahtuu turvallisesti yleisen tietoturva-asetuksen 32 artiklan mukaisesti ja perustuen oikeutettuun etuumme suojata itsemme palveluidemme väärinkäytöltä (yleisen tietoturva-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta). EU-komissio on tehnyt päätöksen Israelin tietosuojan riittävyydestä yleisen tietoturva-asetuksen 45 artiklan mukaisesti.

  12. Evästeet

    Käytämme nk. evästeitä tarjotaksemme tiettyjä toimintoja verkkosivustollamme ja optimoidaksemme verkkosivustomme käytön. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallentuvat asiakkaan laitteelle hänen verkkoselaimensa avulla.

    Käytämme erityisesti seuraavia evästeitä (ellei muita evästeitä ole määritetty muualla tässä tietosuojaselosteessa tai evästeitä koskevassa suostumusilmoituksessamme):

    • Istuntoevästeet: Näitä evästeitä tarvitaan tiettyjen teknisten tietojen tallentamiseen vieraillessasi verkkosivustollamme, esim. sen määrittämiseksi, oletko kirjautunut sisään.
    • Pysyvät evästeet: Näitä evästeitä tarvitaan säilyttämään tietoja selainistunnon jälkeenkin, jos haluat tehdä niin.

    Näiden evästeiden käytön oikeusperusteena on Saksan telemedialain (TMG) 15 §:n 1 kohta tai yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 b kohta, sikäli kuin ne ovat välttämättömiä verkkosivustomme ja valitsemiesi toimintojen käytössä. Muussa tapauksessa käytämme evästeitä – alla kuvatulla tavalla – suostumuksesi perusteella. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa käyttämällä evästesuostumusten hallintatoimintoamme.

  13. Markkinointi- ja uudelleenmarkkinointipalvelut
    1. Internetissä ja sosiaalisen median alustoilla esitettävien mainosten arviointi

      Asetamme mainoksia, pikkuohjelmia, maksullisia linkkejä jne. ulkopuolisten tahojen verkkosivustoille internetiin ja sosiaalisen median alustoille. Mainontamme onnistumisen mittaamiseksi asetamme evästeitä – jos olet antanut siihen suostumuksesi – kun sinut ohjataan edelleen ulkopuolisen tahon verkkosivustolta meidän verkkosivustollemme käyttääksemme niitä napsautuskäyttäytyminen analysoimiseen laskutustarkoituksissa. Evästeiden käyttö ja napsautuskäyttäytymisen analysointi perustuvat suostumukseesi, jonka olemme saaneet ennen vastaavan evästeen asettamista (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan a alakohta). Voit perua suostumuksesi milloin tahansa käyttämällä evästesuostumusten hallintatoimintoamme. Tämä ei vaikuta ennen perumistasi suorittamiemme käsittelytoimien laillisuuteen.

      Sosiaalisen median kautta tapahtuvan mainonnan osalta käytämme Suomessa sijaitsevan Smartly.io Solutions Oy -yhtiön tarjoamaa palvelua analysoidaksemme mainontamme onnistumista.

    2. Googlen palvelut

      Käytämme Google LLC -yhtiön, 1600 Amphitheatre Pkwy Mountain View, California 94043, USA (jäljempänä "Google"), palveluita alle kuvatulla tavalla. EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyteen liittyvää päätöstä Yhdysvaltojen suhteen. Olemme sen vuoksi ottaneet käyttöön EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet Googlen kanssa yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti.

      Perustietoa Googlen toimesta tapahtuvan henkilötietojen käsittelystä on nähtävissä täällä: https://policies.google.com/privacy?hl=en.

      You also have the following setting options with Google:

      1. Google Analytics 360

        Jos annat tähän suostumuksen, käytämme verkkopohjaista Google Analytics 360 -analytiikkapalvelua. Google Analytics 360 kerää pseudonymisoituja tietoja verkkosivuston käytöstäsi, mukaan lukien lyhennetty IP-osoitteesi, ja käyttää tähän evästeitä. Tiedot välitetään Yhdysvalloissa sijaitsevalle Googlen palvelimelle, jolla niitä säilytetään. Google käyttää näitä tietoja verkkosivuston käyttösi arvioimiseen, verkkosivuston toimintaraporttien laatimiseen ja muiden verkkosivuston toimintaan ja internetin käyttöön liittyvien palveluiden tarjoamiseen. Google voi myös siirtää näitä tietoja ulkopuolisille tahoille, jos laki niin edellyttää tai jos tällaiset ulkopuoliset tahot käsittelevät tietoja Googlen puolesta.

        Google Analytics säilyttää tietojasi 14 kuukauden ajan. Tämän jakson päätyttä tiedot poistetaan ja ainoastaan yhdistetyt tilastolliset tiedot säilytetään.

        Google Analytics -palvelun käyttö perustuu antamaasi suostumukseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan a alakohta).

        Voit perua suostumuksesi milloin tahansa ja deaktivoida Google Analytics -toiminnon käyttämällä selaimesi lisäosaa. Voit ladata sen täältä: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Vaihtoehtoisesti voit perua suostumuksesi tässä kuvatulla tavalla: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/user-opt-out.Voit perua suostumuksesi käyttämällä evästesuostumusten hallintatoimintoamme. Tämä ei vaikuta ennen perumistasi suorittamiemme käsittelytoimien laillisuuteen.

      2. Googlen uudelleenmarkkinointi ja mainosten personointi Googlen verkostossa

        Jos annat tähän suostumuksen, käytämme Googlen uudelleenmarkkinointipalveluita. Google käyttää evästeitä tarkkaillakseen tapaasi käyttää verkkosivustoamme, jotta se voi näyttää kiinnostuksen kohteisiin perustuvaa mainontaa tuotteistamme muilla Googlen mainosverkostoon kuuluvilla sivuilla eri laitteilla. Tähän sisältyvät Google-haku ja muut Googlen ja tytäryhtiöiden operoimat verkkosivustot sekä Googlen mainoskumppanien operoimat verkkosivustot. Tiedot välittyvät vastaavasti Googlelle ja Googlen kumppaneille. Tietojen ylimääräinen käsittely on mahdollista vain, jos annat Googlelle luvan linkittää selaushistoriasi Google-tiliisi ja käyttää Google-tilisi tietoja verkossa näkemiesi mainosten yksilölliseen räätälöimiseen. Tällöin Google käyttää tietojasi yhdessä Google Analyticsin tietojen kanssa luodakseen ja määritelläkseen kohderyhmien luetteloita uudelleenmarkkinointia varten. Tätä tarkoitusta varten Google linkittää tiedot väliaikaisesti Google Analyticsin tietoihin – näin se saa muodostettua kohderyhmiä.

        Näiden palveluiden käyttö perustuu antamaasi suostumukseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan a alakohta).

        Voit perua suostumuksesi käyttämällä evästesuostumusten hallintatoimintoamme. Tämä ei vaikuta ennen perumistasi suorittamiemme käsittelytoimien laillisuuteen. Uudelleenmarkkinointieväste poistetaan automaattisesti heti, kun sitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen mihin olemme keräänneet sen tai käyttäneet sitä edellä esitettyjen kappaleiden mukaisesti.

      3. YouTube-pikseli

        Jos annat tähän suostumuksen, käytämme YouTube-pikseliä. Kyseessä on seurantakoodi, joka ladataan, kun käyttäjä vierailee verkkosivustollamme tai tietyillä alasivuilla ja suorittaa tiettyjä toimenpiteitä. Siten sen avulla seurataan käyttäytymistä verkkosivustollamme. Lisäksi pikseli kerää käyttötietoja (kuten URL-osoitteen, viite-URL-osoitteen, IP-osoitteen, laitteen ja selaimen ominaisuudet ja aikaleiman). Lähetämme nämä tiedot Googlelle, jotta Google pystyy näyttämään mainoksia YouTubessa silä perusteella, miten olet toiminut verkkosivustollamme.

        YouTube-pikselin käyttö perustuu antamaasi suostumukseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan a alakohta). Voit perua suostumuksesi milloin tahansa käyttämällä evästesuostumusten hallintatoimintoamme. Tämä ei vaikuta ennen perumistasi suorittamiemme käsittelytoimien laillisuuteen.

      4. Googlen laajennetut konversiot

        Tämä tekniikka ei perustu evästeisiin eikä pikseleihin. Kun käytät verkkosivustoamme ja sinut ohjaa edelleen toiseen paikkaan Googlen mainos, lähetämme hajautetun tunnisteen ja tietoja mahdollisista ostoista Googlelle. Google käyttää näitä tietoja ainoastaan ymmärtääkseen, mitä mainoksia olet napsauttanut, mitatakseen tiettyjen mainosten vaikutusta ja antaakseen meille nämä tiedot yhteenliitetyssä muodossa. Erityisesti Google ei käytä tietoja näyttääkseen sinulle tai muille käyttäjille kohdistettuja mainoksia tai tallentaakseen tai käyttääkseen tietoja muihin tarkoituksiin. Lähetämme nämä tiedot perustuen oikeutettuun etuumme hallita markkinointitoimintojamme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta).

    3. Facebookin palvelut

      Käytämme Facebook Ireland Limitedin (jäljempänä "Facebook") palveluita alle kuvatulla tavalla. Huomaa, että tämä saattaa merkitä myös Yhdysvalloissa sijaitsevan Facebook Inc. -yhtiön toimesta tapahtuvaa tietojen käsittelyä. EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyteen liittyvää päätöstä Yhdysvaltojen suhteen. Tällöin Facebook käyttää EU-komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita, jotka muodostavat sopivan takuun yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti kolmansiin maihin siirtämisen osalta.

      Perustietoja Facebookin tavoista käsitellä ja käyttää tietojasi sekä yksityisyytesi suojausvaihtoehdoista Facebookin suhteen on nähtävissä Facebookin tietosuojaseloste osoitteessa https://www.facebook.com/privacy/explanation.

      1. Facebook-pikseli

        Jos annat tähän suostumuksesi, käytämme verkkosivustollamme Facebook-pikseliä. Kyseessä on Javascript-koodi. Facebook-pikseli tallentaa tietoja, kun suoritat tiettyjä toimenpiteitä verkkosivustollamme tai käyt verkkosivustomme tietyissä osioissa. Lisäksi Facebook-pikseli kerää käyttötietoja (kuten URL-osoitteen, viite-URL-osoitteen, IP-osoitteen, laitteen ja selaimen ominaisuudet ja aikaleiman). Facebook-pikseli luo tarkistussumman (hajautusarvon) näistä tiedoista ja välittää tämän hajautusarvon Facebookille. Jos saatavilla, se on yhteydessä myös Facebook-evästeeseen ja välittää Facebook-käyttäjätunnuksesi. Jos sinulla on Facebook-tili ja olet sille kirjautuneena, saat nähdä Facebookissa kohdistettuja, yksilöllisiä mainoksia pikselin välittämien tietojen perusteella. Facebook jättää käyttämättä ja hylkää ne tiedot, jotka liittyvät käyttäjiin, joilla ei ole Facebook-profiilia.

        Facebook-pikselin käyttö perustuu antamaasi suostumukseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan a alakohta). Voit perua suostumuksesi milloin tahansa käyttämällä evästesuostumusten hallintatoimintoamme. Tämä ei vaikuta ennen perumistasi suorittamiemme käsittelytoimien laillisuuteen.

      2. Facebook palvelimelta palvelimelle

        Tämä tekniikka ei perustu evästeisiin eikä pikseleihin. Kun käytät verkkosivustoamme ja Facebook on ohjannut sinut edelleen, lähetämme Facebook Click -tunnuksesi ja tietoja mahdollisista ostoista ja muista toimenpiteistä verkkosivustollamme Facebookille. Facebook käyttää näitä tietoja ymmärtääkseen, mitä mainoksia olet napsauttanut, mitatakseen tiettyjen mainosten vaikutusta ja antaakseen meille nämä tiedot yhteenliitetyssä muodossa. Facebook ei käytä tietoja näyttääkseen sinulle tai muille käyttäjille kohdistettuja mainoksia. Lähetämme nämä tiedot perustuen oikeutettuun etuumme hallita markkinointitoimintojamme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta).

    4. Muut uudelleenmarkkinointipalvelut

      Jos annat tähän suostumuksesi, käytämme verkkosivustollamme myös alla kuvattuja uudelleenmarkkinointipalveluja. Jos tapauksessa toimintaasi verkkosivustollamme analysoidaan evästeitä käyttäen. Palveluntarjoajat käyttävät näitä tietoja näyttääkseen personoituja mainoksia ulkopuolisten tahojen verkkosivustoilla.

      • Ranskassa sijaitsevan Criteo S.A. -yhtiön (jäljempänä "Criteo") uudelleenmarkkinointipalvelut. Criteo tarjoaa personoituja mainoksia verkkosivustoilla, jotka on liitetty Criteon verkostoon.
      • Irlannissa sijaitsevan Microsoft Ireland Operations Limited -yhtiön (jäljempänä "Microsoft") tarjoamat uudelleenmarkkinointipalvelut. Microsoft käyttää evästetietoja tarjotakseen personoituja mainoksia Bing-hakukoneen kautta ja näyttääkseen sinulle mainoksia ulkopuolisten tahojen verkkosivustoilla.
      • Yhdysvalloissa sijaitsevan Outbrain Inc -yhtiön (jäljempänä "Outbrain") tarjoamat uudelleenmarkkinointipalvelut. Outbrain käyttää evästetietoja näyttääkseen sinulle personoituja mainoksia ulkopuolisten tahojen verkkosivustoilla.
      • Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevan Snap Group Limited -yhtiön (jäljempänä "Snapchat") tarjoamat uudelleenmarkkinointipalvelut. Snapchat käyttää evästetietoja näyttääkseen sinulle personoituja mainoksia.

      Näiden palveluiden käyttö perustuu antamaasi suostumukseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan a alakohta). Voit perua suostumuksesi milloin tahansa käyttämällä evästesuostumusten hallintatoimintoamme. Tämä ei vaikuta ennen perumistasi suorittamiemme käsittelytoimien laillisuuteen.

  14. Integroidut ulkopuolisten tahojen sisällöt

    Verkkosivustollamme on myös integroituja ulkopuolisten tahojen sisältöjä. Nämä sisällöt ladataan vastaavien palveluntarjoajien palvelimilta, jolloin päätelaitteesi lähettää tiettyjä teknisesti välttämättömiä tietoja kyseiselle ulkopuoliselle palveluntarjoajalle. Erityisesti ei voida poissulkea sitä mahdollisuutta, että jotkin näistä palveluntarjoajista saattavat tallentaa IP-osoitteesi. Mikäli tällöin käsitellään henkilötietoja, niin se tapahtuu kulloisenkin ulkopuolisen palveluntarjoajan tietosuojakäytännön mukaisesti. Integrointitoimintomme perustuu siihen oikeutettuun etuumme, että pystymme tarjoamaan käyttäjillemme tarpeelliset sisällöt ja toiminnot ja operoimaan verkkosivustoamme taloudellisesti, vrt. yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta. Integroimme tarkalleen ottaen seuraavan ulkopuolisten tahojen sisällöt:

    • Contentstack: Olemme integroineet sisältöä Yhdysvalloissa sijaitsevan Contentstack LLC -yhtiön Contentstack-tomitusverkostosta. Huomaa, että EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyteen liittyvää päätöstä Yhdysvaltojen suhteen. Olemme sen vuoksi ottaneet käyttöön EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet Contentstack LLC:n kanssa yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti. Lisätietoja Contentstack LLC -yhtiön tietosuojakäytännöstä on nähtävissä osoitteessa: https://www.contentstack.com/privacy.
  15. Sosiaalinen media

    Operoimme sivuja ja profiileja useilla sosiaalisen median alustoilla. Tässä yhteydessä henkilötietojasi käsitellään alla kuvatulla tavalla.

    Jos olet kanssamme vuorovaikutuksessa sosiaalisen median verkkosivustojen tai postaustemme kautta, keräämme ja käsittelemme tässä yhteydessä antamiasi tietoja, mukaan lukien nimeäsi ja mahdollista profiilikuvaasi, jos soveltuu, esimerkiksi jos merkitset postaukseen "tykkäyksen", jos jaat sen tai "tviittaat sen edelleen", kirjoitat kommentin tai annat muuta sisältöä. Tietojen käsittely tapahtuu tällöin tavallisesti perustuen oikeutettuun etuumme tarjota toimintojamme sosiaalisen median sivuillamme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta) ja, jos soveltuu, perustuen vastaavan verkoston operaattorille antamaasi suostumukseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan a alakohta) tai perustuen operaattorin ja itsesi väliseen sopimukseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan b alakohta). Huomaa myös, että tämä sisältö julkaistaan vastaavilla sosiaalisen median sivuillamme tiliasetustesi mukaisesti, ja kuka tahansa pystyy tarkastelemaan niitä ympäri maailman.

    Voimme käsitellä tietoja muullakin tavoin pystyäksemme vastaanottamaan ja käsittelemään tiedusteluja ja viestejä sosiaalisen median sivustojemme kautta (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan b alakohta).

    Lisäksi vastaavat operaattorit keräävät ja käsittelevät henkilötietojasi omalla tietosuojaan liittyvällä vastuullaan, kun käyt sosiaalisen median sivustoillamme ja/tai olet vuorovaikutuksessa niiden tai postaustemme kanssa. Tämä pätee erityisesti silloin, kun olet rekisteröitynyt tai kirjautunut vastaavaan verkostoon. Vaikket olisi kirjautuneena sisään verkostoon, operaattorit keräävät tiettyjä henkilötietoja, kun avaat sivun, kuten yksilöllisen tunnisteen, joka on linkitetty selaimeesi tai laitteeseesi. Huomaa, että nämä tiedot voidaan kerätä yhteen eri alustoilta ja palveluista, jos niitä operoi sama toimija. Esimerkiksi sekä Facebookia että Instagramia operoi Facebook Ireland Limited. Lisätietoja on nähtävissä vastaavien, alla mainitsemiemme toimijoiden tietosuojaselosteissa.

    Käytämme erityisesti seuraavia sosiaalisen median toimintoja:

    1. Facebook

      Facebook-fanisivustomme löytyy osoitteesta: https://www.facebook.com/GetYourGuide/

      Facebookia operoi Facebook Ireland Limited -yhtiö, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irlanti (jäljempänä "Facebook"). Jos käyt Facebook-sivullamme tai "tykkäät" siitä rekisteröityneenä Facebookin käyttäjänä, Facebook kerää sinusta henkilötietoja. Vaikket olisikaan rekisteröitynyt Facebookin käyttäjäksi ja käyt Facebook-sivullamme, Facebook voi kerästä sinulta pseudonymisoituja käyttötietoja. Katso lisätietoja Facebookin tietosuojaselosteesta osoitteesta https://www.facebook.com/about/privacy/ ja https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data. Tietosuojaselosteessa on myös tietoja Facebook-tilisi asetusmahdollisuuksista.

      Henkilötietojasi saatetaan antaa myös muille Facebook-yrityksille. Tähän saattaa sisältyä henkilötietojen siirtämistä Yhdysvaltoihin ja muihin kolmansiin maihin, joiden suhteen EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyttä koskevaa päätöstä. Tällöin Facebook käyttää EU-komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita. Lisätietoa on nähtävissä Facebookin tietosuojaselosteessa.

      Lisäksi osana Facebook-sivumme toimintaa olemme yhdessä Facebookin kanssa vastuussa nk. uusien kävijätietojen (page insights) käsittelystä. Näiden uusien kävijätietojen avulla Facebook analysoi Facebook-sivumme toimintaa ja antaa meille tietoja ei-henkilökohtaisessa muodossa. Tätä tarkoitusta varten olemme solmineet Facebook Ireland -yhtiön kanssa yhteistä tietosuojavastuuta koskevan sopimuksen, joka on nähtävissä tämän linkin kautta: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum. Tässä sopimuksessa Facebook sitoutuu mm. ottamaan pääasiallisen vastuun uusien kävijätietojen käsittelystä yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti ja noudattamaan kaikkia yleisellä tietosuoja-asetuksella säädettyjä velvollisuuksia, jotka liittyvät uusien kävijätietojen käsittelyyn.

    2. Instagram

      Instagram-sivumme löytyy osoitteesta: https://www.instagram.com/GetYourGuide/

      Instagramia operoi Facebook Ireland Limited -yhtiö, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irlanti (jäljempänä "Facebook Ireland"). Instagramin tietosuojaseloste on nähtävissä osoitteessa: https://help.instagram.com/519522125107875. Se sisältää myös tietoja tilisi asetusmahdollisuuksista.

      Henkilötietojasi saatetaan antaa myös muille Facebook- tai Instagram-yrityksille. Tähän saattaa sisältyä henkilötietojen siirtämistä Yhdysvaltoihin ja muihin kolmansiin maihin, joiden suhteen EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyttä koskevaa päätöstä. Tällöin Facebook käyttää EU-komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita. Lisätietoa on nähtävissä Instagramin tietosuojaselosteessa.

      Lisäksi osana Instagram-sivumme toimintaa olemme yhdessä Facebookin kanssa vastuussa nk. kävijätietojen (Instagram insights) käsittelystä. Näiden Instagramin kävijätietojen avulla Facebook analysoi Instagram-sivumme toimintaa ja antaa meille tietoja ei-henkilökohtaisessa muodossa. Tätä tarkoitusta varten olemme solmineet Facebook-yhtiön kanssa yhteistä tietosuojavastuuta koskevan sopimuksen, joka on nähtävissä tämän linkin kautta: https://facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum. Tässä sopimuksessa Facebook sitoutuu mm. ottamaan pääasiallisen vastuun uusien kävijätietojen käsittelystä yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti ja noudattamaan kaikkia yleisellä tietosuoja-asetuksella säädettyjä velvollisuuksia, jotka liittyvät uusien kävijätietojen käsittelyyn.

    3. Twitter

      Twitter-tilimme löytyy osoitteesta: https://twitter.com/GetYourGuide/

      Yhdysvaltain ulkopuolisten käyttäjien osalta Twitteriä operoi Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street Dublin 2, D02 AX07, Irlanti (jäljempänä "Twitter International"). Twitterin tietosuojaseloste on nähtävissä osoitteessa: https://twitter.com/en/privacy. Se sisältää myös tietoja Twitter-tilisi asetusmahdollisuuksista.

      Huomaa, että Twitter International siirtää henkilötietoja myös Euroopan talousalueen ulkopuolelle kolmansiin maihin, joiden suhteen EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyttä koskevaa päätöstä. Siltä osin kuin tällaista tiedonsiirtoa tapahtuu, Twitter käyttää EU-komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita.

    4. Pinterest

      Pinterest-sivumme löytyy osoitteesta: https://www.pinterest.com/GetYourGuide/

      Pinterestiä operoi Pinterest Europe Ltd, Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irlanti (jäljempänä "Pinterest"). Pinterestin tietosuojaseloste on nähtävissä osoitteessa: https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy.

      Huomaa, että Pinterest siirtää henkilötietoja myös Euroopan talousalueen ulkopuolelle kolmansiin maihin, joiden suhteen EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyttä koskevaa päätöstä. Siltä osin kuin tällaista tiedonsiirtoa tapahtuu, Pinterest käyttää asianmukaisia tietosuojan takaavia keinoja, kuten soveltaa EU-komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita. Lue lisätietoja Pinterestin tietosuojailmoituksesta.

      Saamme Pinterestiltä myös ei-henkilökohtaista tietoa tilimme käytöstä. Näiden tietojen pohjalta pystymme analysoimaan ja optimoimaan Pinterest-aktiviteettiemme tehokkuutta. Tähän liittyvän tietojen käsittelyn oikeusperusteena on Pinterest-aktiviteettiemme optimointia koskeva oikeutettu etumme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta).

    5. YouTube

      YouTube-sivumme löytyy osoitteesta: https://www.youtube.com/GetYourGuide/

      YouTubea operoi Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti (jäljempänä "Google"). Google Irelandin tietosuojaseloste on nähtävissä osoitteessa: https://policies.google.com/privacy?hl=en. Se sisältää myös tietoja Google-tilisi asetusmahdollisuuksista. Huomaa, että Google-tiliäsi voidaan käyttää useissa Google-palveluissa (esim. Gmail, YouTube, Google-haku) ja että Google Ireland voi yhdistää käyttämiisi Google-palveluihin liittyviä henkilötietojasi Google-tilisi asetusten mukaisesti.

      Huomaa, että Google siirtää henkilötietojasi myös Yhdysvalloissa sijaitsevalle Google LLC:lle ja että EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyteen liittyvää päätöstä Yhdysvaltojen suhteen.

      Saamme Googlelta myös ei-henkilökohtaista tietoa tilimme käytöstä ja vuorovaikutuksesta videoidemme kanssa. Näiden tietojen pohjalta pystymme analysoimaan ja optimoimaan YouTube-aktiviteettiemme tehokkuutta. Tähän liittyvän tietojen käsittelyn oikeusperusteena on YouTube-aktiviteettiemme optimointia koskeva oikeutettu etumme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta).

    6. LinkedIn

      LinkedIn-tilimme löytyy osoitteesta: https://www.linkedin.com/company/getyourguide-ag/

      Euroopan talousalueella ja Sveitsissä asuvien käyttäjien osalta LinkedIniä operoi LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irlanti (jäljempänä "LinkedIn Ireland"). LinkedInin tietosuojaseloste on nähtävissä tässä osoitteessa: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?trk=organization-guest_footer-privacy-policy. Se sisältää myös tietoja LinkedIn-profiilisi asetusmahdollisuuksista.

      Huomaa, että LinkedIn siirtää henkilötietoja myös Euroopan talousalueen ulkopuolelle kolmansiin maihin, joiden suhteen EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyttä koskevaa päätöstä. Siltä osin kuin tällaista tiedonsiirtoa tapahtuu, LinkedIn käyttää EU-komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita. Vastaavat tiedot löytyvät täältä: https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/62533.

      Saamme LinkedIniltä myös ei-henkilökohtaista tietoa tilimme käytöstä ja vuorovaikutuksesta postaustemme kanssa. Näiden tietojen pohjalta pystymme analysoimaan ja optimoimaan LinkedIn-aktiviteettiemme tehokkuutta. Tähän liittyvän tietojen käsittelyn oikeusperusteena on LinkedIn-aktiviteettiemme optimointia koskeva oikeutettu etumme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta).

    7. WhatsApp

      Voit ottaa meihin yhteyttä myös WhatsAppin kautta. WhatsAppia operoi Facebook Ireland Limited -yhtiö, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irlanti (jäljempänä "Facebook Ireland"). WhatsAppin tietosuojaseloste on nähtävissä tässä osoitteessa: https://www.whatsapp.com/legal/privacy-policy-eea?lang=en. Se sisältää myös tietoja tilisi asetusmahdollisuuksista.

      Henkilötietojasi saatetaan antaa myös muille Facebook-yrityksille. Tähän saattaa sisältyä henkilötietojen siirtämistä Yhdysvaltoihin ja muihin kolmansiin maihin, joiden suhteen EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyttä koskevaa päätöstä. Tällöin Facebook käyttää EU-komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita. Lisätietoa on nähtävissä Facebookin tietosuojaselosteessa.

      Tietojen käsittelyn tarkoituksena on pystyä käsittelemään meille lähettämiäsi tiedusteluja (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan b alakohta). Tiedustelusi yhteydessä välitettyjen tietojen muun käsittelyn perusteena on oikeutettu etumme liiketoimintamme asianmukaiseen dokumentointiin ja oikeudellisen asemamme turvaaminen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta) ja, jos soveltuu, lakisääteisten velvollisuuksiemme täyttäminen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan c alakohta).

    8. Kilpailut

      Järjestämme toisinaan kilpailuja sosiaalisen median sivustoillamme. Osallistuaksesi sinun on esimerkiksi kommentoitava jotakin sisältöä, "tykättävä" meistä tai "tägättävä" meidät. Käsittelemme tässä yhteydessä antamiasi tietoja kilpailun toteuttamiseksi ja voittajalle ilmoittamiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan b alakohta).

    9. Sosiaalisen median hallinta

      Sosiaalisen median aktiviteettiemme onnistumisen mittaamiseksi kirjaamme myös ylös, milloin meidät on "tägätty" sosiaalisen median verkostoissa. Tässä yhteydessä käsittelemme myös tietoja ihmisistä, jotka ovat "tägänneet" meidät. Tähän liittyvän tietojen käsittelyn oikeusperusteena on sosiaalisen median aktiviteettiemme optimointia koskeva oikeutettu etumme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta).

      Tähän tarkoitukseen käytämme Yhdysvalloissa sijaitsevan Curalate, Inc. -yhtiön Curalate-työkalua. Huomaa, että EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyteen liittyvää päätöstä Yhdysvaltojen suhteen. Olemme sen vuoksi ottaneet käyttöön EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet Curalaten kanssa yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti.

    10. Sosiaalisen median aktiviteettiemme analysointi

      Arvioimme myös sosiaalisen median postaustemme onnistumista. Analysoimme sitä, miten usein yksittäisiä postauksia on napautettu. Tähän tarkoitukseen käytämme Yhdysvalloissa sijaitsevan Looker Data Sciences, Inc. -yhtiön palveluita. Tietojen käsittelyn perustana on tällöin oikeutettu etumme saada analysoida toimintamme laajuutta ja sosiaalisen media aktiviteettiemme onnistumista. EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyteen liittyvää päätöstä Yhdysvaltojen suhteen. Olemme sen vuoksi ottaneet käyttöön EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet Looker Data Sciences, Inc. -yhtiön kanssa yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti. Toisaalta käytämme noihin tarkoituksiin Google Analytics -palvelua (katso erillistä Google Analytics -palvelua koskevaa kappaletta).

  16. Asiakassuhteiden hallintajärjestelmä

    Asiakassuhteidemme hallitsemista varten tallennamme henkilötietosi asiakassuhteiden hallintajärjestelmäämme. Näin pystymme vastaamaan tiedusteluihin kohdistetulla tavalla ja esittämään oleellista mainontaa sallittujen sääntöjen puitteissa. Tähän liittyvän tietojen käsittelyn oikeusperusteena on asiakassuhteiden hallintaa koskeva oikeutettu etumme, vrt. yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta. Tähän tarkoitukseen käytämme Yhdysvalloissa sijaitsevan Braze, Inc. -yhtiön (jäljempänä "Braze") palveluita. EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyteen liittyvää päätöstä Yhdysvaltojen suhteen. Olemme sen vuoksi ottaneet käyttöön EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet Brazen kanssa yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti.

  17. Tuotekehittely

    Käsittelemme asiakastietojamme myös tarkoituksenamme kehittää tuotteitamme. Tällöin käytämme pseudonyymejä profiileita, joiden avulla analysoimme, miten tuotteemme ja mainoksemme otetaan vastaan tiettyjen kohderyhmien keskuudessa. Tällöin tietojesi käsittelyn oikeusperusteena on oikeutettu etumme saada parantaa tuotteitamme ja mitata liiketoimintamme onnistumista (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta). Jos tarpeen, pyydämme sinulta myös suostumusta (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan a alakohta). Voit peruuttaa tähän mahdollisesti antamasi suostumuksen milloin tahansa tulevalla vaikutuksella Tätä tarkoitusta varten voit ottaa meihin yhteyttä käyttämällä esimerkiksi edellä esitettyjä yhteystietoja. Peruminen ei vaikuta ennen perumistasi suorittamiimme käsittelytoimiin.

  18. Verkkosivustojen sisällön personointi

    Käsittelemme tietojasi myös näyttääksemme personoitua sisältöä verkkosivustollamme. Tämän oikeusperusteena on oikeutettu etumme saada näyttää kierroksia ja aktiviteetteja, jotka ovat sinulle mielenkiintoisia, vrt. yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta.

  19. Työpaikkahakemukset

    Jos haet meille töihin suoraan tai, jos soveltuu, kykyjenmetsästäjän kautta, käsittelemme hakemusasiakirjojasi ja niiden sisältämiä tietoja tarkoituksenamme käsitellä anomustasi tai tehdä työsuhteen solmimista koskeva päätös. Käsittelemme tietoja edelleen työpaikkahaastattelujen yhteydessä. Tietojen käsittelyn oikeusperusteena ovat tällöin Saksan tietosuojalain (BDSG) 26 §:n 1 ja 3 kohdat.

    Jos emme valitettavasti voi tarjota sinulle työpaikkaa, hakemusasiakirjojasi säilytetään yleensä niin kauan kuin on tarpeen vastaavan hakemusprosessin päättämiseksi ja hakemukseesi liittyviin kysymyksiin vastaamiseksi. Säilytystä voidaan pidentää, mikäli se on välttämätöntä todisteiden hankkimiseksi, erityisesti puolustusta varten, tai vaateiden esittämiseksi tai toimeenpanemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta).

    Muutoin säilytämme hakemustietojasi ainoastaan, jos olet nimenomaisesti antanut siihen suostumuksen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan a alakohta). Ilmoitamme sinulle sitten säännöllisesti yrityksessämme tarjolla olevista kiinnostavista työpaikoista. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa tulevaisuuden osalta. Tätä tarkoitusta varten voit ottaa meihin yhteyttä käyttämällä esimerkiksi edellä esitettyjä yhteystietoja. Peruminen ei vaikuta ennen perumistasi suorittamiimme käsittelytoimiin.

    Hakemusten hallintaan käytämme Yhdysvalloissa sijaitsevan Greenhouse Software, Inc -yhtiön palvelua. Huomaa, että EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyteen liittyvää päätöstä Yhdysvaltojen suhteen. Olemme sen vuoksi ottaneet käyttöön EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet Greenhouse Software, Inc. -yhtiön kanssa yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti.

    1. Matkan varaaminen

      Työpaikkahaastattelun edellyttämän matkan varaamiseen käytämme Yhdysvalloissa sijaitsevan Pana Industries, Inc -yhtiön palveluja. Huomaa, että EU-komissio ei ole tehnyt tietosuojan riittävyyteen liittyvää päätöstä Yhdysvaltojen suhteen. Olemme sen vuoksi ottaneet käyttöön EU-komission hyväksymät vakiosopimuslausekkeet Pana Industries, Inc. -yhtiön kanssa yleisen tietosuoja-asetuksen 46 art. 2 kohdan c alakohdan mukaisesti.

    2. Lähestyminen ammattimaisten sosiaalisten verkostojen kautta

      Pidätämme oikeuden ottaa sinuun yhteyttä myös ammattimaisten sosiaalisten verkostojen kautta liittyen vapaisiin työpaikkoihimme, jos olet ilmoittanut profiiliasetuksillasi, että sinuun voidaan ottaa yhteyttä tämän asian tiimoilta. Tässä yhteydessä käsittelemme myös kyseiseen verkostoon tallennettuja tietojasi. Tietojen käsittely perustuu oikeutettuun etuumme saada lähestyä sopivia ehdokkaita (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta).

    3. Kyselyt

      Jos soveltuu, pyydämme sinua osallistumaan kyselyyn sen jälkeen kun hakuprosessi on päättynyt. Käsittelemme tässä yhteydessä antamiasi tietoja perustuen oikeutettuun etuumme saada kehittää hakuprosessiamme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta). Tähän tarkoitukseen käytämme Ruotsissa sijaitsevan Trustcruit-yhtiön palvelua.

    4. Koodaustestit

      Määrittääksemme sen, onko tietty hakija sopiva koodausalan tiettyyn työhön, käytämme Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevan Codility Limited -yhtiön testejä sekä heidän infrastruktuuriaan. Tietojen käsittely on välttämätöntä työsuhteen solmimiseen liittyvän päätöksen tekemiseen (Saksan BDSG-tietosuojalain 26 §:n 1 kohta).

  20. Tietojen luovuttaminen edelleen

    Edellä esitettyjen tapausten lisäksi henkilötietojasi luovutetaan edelleen ilman nimenomaista etukäteen antamaasi suostumusta seuraavissa tapauksissa:

    • Jos se on välttämätöntä palveluidemme lainvastaisen käytön selvittämiseksi tai oikeusmenettelyjä varten, henkilötietoja luovutetaan edelleen lainvalvontaviranomaisille ja, jos välttämätöntä, rikoksesta kärsineille ulkopuolisille tahoille. Näin tapahtuu kuitenkin vain silloin, jos on olemassa erityisiä merkkejä lainvastaisesta toiminnasta tai väärinkäytöksestä. Tiedonsiirtoa voi tapahtua myös, jos sen tarkoituksena on toimeenpanna käyttöehtoja tai muita sopimuksia. Meillä on myös lakisääteinen velvollisuus toimittaa tietoja tietyille valtion virastoille pyynnöstä. Nämä ovat lainvalvontaviranomaisia, virastoja, jotka käsittelevät sakoilla rangaistavia hallinnollisia rikkomuksia, ja veroviranomaisia.

      Nämä tiedot luovutetaan perustuen oikeutettuun etuumme torjua väärinkäytöksiä, ilmoittaa syyttäjälle rikoksista sekä puolustaa, esittää ja toimeenpanna vaatimuksia sillä edellytyksellä, että se ei loukkaa sinun oikeuksiasi ja etujasi tietosuojan osalta, vrt. yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta, tai yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan c alakohdassa säädetyn lakisääteisen velvollisuuden perusteella.

    • Luovutamme henkilötietoja tilintarkastajille, kirjanpitopalveluiden tarjoajille, asianajajille, pankeille, veroneuvojille ja vastaaville tahoille sikäli kuin se on välttämätöntä palveluidemme tarjoamiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan b alakohta) tai liiketoimintamme harjoittamiseksi asianmukaisesti (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta) tai kun meillä on velvollisuus tehdä niin (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan c alakohta).
    • Käytämme sopimuksella palkattuja ulkopuolisia yrityksiä ja erillisiä palveluntarjoajia ("henkilötietojen käsittelijöitä") palveluiden tarjoamiseen. Tällaisissa tapauksissa henkilötietoja luovutetaan edelleen näille henkilötietojen käsittelijöille, jotta ne voisivat jatkaa tilausten käsittelyä. Valitsemme nämä henkilötietojen käsittelijät huolellisesti ja tarkastamme heidän toimintansa säännöllisesti oikeuksiesi ja vapauksiesi suojelemiseksi. Henkilötietojen käsittelijät saavat käyttää tietoja ainoastaan määrittelemiimme tarkoituksiin, ja velvoitamme heidät myös sopimuksella käsittelemään tietoja pelkästään tämän tietosuojaselosteen ja Saksan tietosuojalakien mukaisesti

      Tiedot siirretään käsittelijöille yleisen tietosuoja-asetuksen 28 art. 1 kohdan nojalla.

    • Liiketoimintamme kehittämisen aikana saattaa tapahtua niin, että GetYourGuide Deutschland GmbH:n rakenne muuttuu sen yritysmuotoa muuttamalla tai perustamalla, ostamalla tai myymällä tytäryhtiöitä, yhtiön osia tai komponentteja. Tällaisten toimenpiteiden yhteydessä asiakkaiden tietoja siirretään edelleen siirrettävän yrityksen osana. Aina kun henkilötietoja luovutetaan ulkopuolisille tahoille edellä esitetyssä laajuudessa, varmistamme, että se tapahtuu tämän tietosuojaselosteen ja asiaankuuluvien tietosuojalakien puitteissa.

      Henkilötietojen luovuttaminen perustuu oikeutettuun etuumme saada mukauttaa yhtiömuotoamme taloudellisiin ja oikeudellisiin olosuhteisiin tarpeen mukaan (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohta).

  21. Automatisoidut yksilölliset päätökset ja profilointitoiminnot

    Me emme käytä automatisoituja käsittelyprosesseja päätösten tekemiseen tai profilointiin.

  22. Käyttäjän tietojen poistaminen

    Henkilötietosi poistetaan tai anonymisoidaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen mihin olemme keräänneet ne tai käyttäneet niitä edellä esitettyjen kappaleiden mukaisesti. Jatkamme tietojesi säilyttämistä, mikäli meillä on siihen lakisääteisiä syitä tai jos tietoja tarvitaan pidemmän aikaa rikosoikeudellisia toimenpiteitä varten tai oikeusvaateiden esittämiseen, puolustamiseen tai toimeenpanemiseen.

    Jos poistat käyttäjätilisi, profiilisi poistetaan kokonaan pysyvästi. Säilytämme tiedoistasi kuitenkin varmuuskopioita siinä määrin ja niin kauan kuin näitä tietoja tarvitaan rikosoikeudellisia toimenpiteitä varten tai oikeusvaateiden esittämiseen, puolustamiseen tai toimeenpanemiseen.

    Jos tietoja on säilytettävä oikeudellisista syistä, niiden käsittelyä rajoitetaan. Tiedot eivät ole sitten enää saatavilla muuhun käyttöön.

    Sopimuspohjaisen suhteen ylittävä tietojen säilytys perustuu edellä mainittuihin oikeutettuihin etuihimme yleisen tietosuoja-asetuksen 6 art. 1 kohdan f alakohdan mukaisesti.

  23. Oikeutesi rekisteröitynä

    Sinulla on alla kuvatut oikeudet liittyen henkilötietojesi käsittelyyn. Jos haluat käyttää oikeuksiasi, voit esittää vastaavan pyynnön täällä, tai kirjoittaa siitä meille postitse tai sähköpostitse edellä mainittuihin osoitteisiin.

    1. Oikeus tietojen tarkastelemiseen

      Sinulla on oikeus saada tietää milloin tahansa pyynnöstä, mitä henkilötietoja käsittelemme sinusta, siinä määrin ja niissä olosuhteissa, jotka on määritelty yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklassa ja Saksan tietosuojalain 34 §:ssä.

    2. Oikeus tietojen oikaisemiseen

      Sinulla on oikeus pyytää meitä oikaisemaan henkilötietojasi ilman viivytyksiä, jos ne ovat epätarkkoja.

    3. Oikeus tietojen poistamiseen

      Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan henkilötietojasi niissä olosuhteissa, jotka on määritelty yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklassa ja Saksan tietosuojalain 35 §:ssä. Näiden ehtojen mukaisesti oikeus tietojen poistamiseen on erityisesti olemassa silloin, kun henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joihin ne on kerätty tai joihin niitä on muulla tavoin käsitelty, sekä lainvastaisen käsittelyn tapauksissa tai jos niiden käsittelyä on vastustettu tai jos Euroopan unionin laki tai meitä koskevan jäsenmaan laki velvoittaa meidät poistamaan ne.

    4. Tietojen käsittelyn rajoitusoikeus

      Sinulla on oikeus pyytää meitä rajoittamaan tietojen käsittelyä yleisen tietosuoja-asetuksen 18 artiklan mukaisesti. Tämä oikeus on olemassa erityisesti siinä tapauksessa, että käyttäjän ja meidän välillä on erimielisyyttä henkilötietojen tarkkuudesta, tarkkuutta koskevan tarkistuksen keston ajan, sekä siinä tapauksessa, että rekisteröity pyytää rajoittamaan tietojensa käsittelyä niiden poistamisen sijaan, jos poistamisoikeus on olemassa; lisäksi siinä tapauksessa, että tietoja ei enää tarvita määrittämiimme tarkoituksiin, mutta käyttäjä pyytää niitä oikeusvaateiden esittämiseksi, toimeenpanemiseksi tai puolustamiseksi, sekä siinä tapauksessa, että meidän ja käyttäjän välillä on edelleen erimielisyyttä käsittelyn vastustamisen onnistumisesta.

    5. Oikeus saada tiedot siirretyiksi

      Sinulla on oikeus saada meille antamasi itseäsi koskevat henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytössä olevassa ja koneluettavassa muodossa yleisen tietosuoja-asetuksen 20 artiklan mukaisesti.

    6. Vastustamisoikeus

      Sinulla on oikeus vastustaa oman erityisen tilanteesi perusteella milloin tahansa henkilötietojesi käsittelyä, joka tapahtuu muun muassa yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan e tai f alakohdan perusteella, yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan mukaisesti. Tällöin lopetamme henkilötietojesi käsittelyn, paitsi jos pystymme osoittamaan käsittelyllä olevan pakottavia oikeudellisia perusteita, jotka syrjäyttävät sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi, tai jos käsittely perustuu oikeusvaateiden esittämiseen, käyttämiseen tai puolustamiseen.

    7. Valitusoikeus

      Sinulla on oikeus ottaa yhteyttä valitsemaasi valvontaviranomaiseen valitustapauksessa.

    8. Tietojen käsittely oikeuksien käyttämisen aikana

      Lopuksi haluamme korostaa, että käsittelemme antamiasi henkilötietoja sinä aikana, kun käytät oikeuksiasi, yleisen tietosuoja-asetuksen 15–22 artiklojen mukaisesti näiden oikeuksien toimeenpanemiseksi ja pystyäksemme esittämään niitä koskevia todisteita. Tietojen käsittely perustuu tällöin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohtaan, yleisen tietosuoja-asetuksen 15–22 artikloihin sekä Saksan tietosuojalain 34 §:ään.

  24. Changes to this privacy policy

    Tämän tietosuojaselosteen ajankohtainen versio on aina saatavilla osoitteessa https://www.getyourguide.com/privacy_policy.

    Tilanne: 6. huhtikuuta 2021