Tietosuojakäytäntö

Tietosuojalausunto
Rekisterinpitäjänä GetYourGuide Deutschland GmbH (jäljempänä "GetYourGuide" tai "me") suhtautuu henkilötietojesi suojaukseen erittäin vakavasti. Käsittelemme henkilötietojasi luottamuksellisesti ja tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Tämä tietosuojalausunto kertoo, miten, missä määrin ja mihin tarkoituksiin asiakkaan henkilötietoja käsitellään GetYourGuide-sivustolla ja sovelluksessa.
Versionro: 1,0
Päiväys: 01.06.2018

I. TIETOSUOJAN AIHE


Tietosuojan aihe ovat henkilötiedot. Tiedot ovat henkilökohtaisia, jos ne voidaan osoittaa tunnistetulle tai tunnistettavalle luonnolliselle henkilölle. Tämä sisältävät tietoja, kuten esimerkiksi nimiä, osoitteita, sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita.

II. HENKILÖTIETOJEN KERÄYS, KÄSITTELY JA KÄYTTÖ PYYNNÖSTÄ


Sivustomme ja sovelluksemme käyttö on yleensä mahdollista ilman henkilötietoja. Sinulla ei ole velvollisuutta vierailla tällä verkkosivustolla eikä antaa mitään henkilökohtaisia tietoja. Jos et anna meille henkilötietoja, et välttämättä pysty käyttämään tämän sivuston yksittäisiä toimintoja. Muissa tapauksissa sinulle ei tule seurauksia. Käyttäjien henkilötietojen luovuttaminen sivustollamme on aina vapaaehtoista lukuun ottamatta jäljempänä kuvattuja tapauksia. Haluamme huomauttaa, että Internetin välityksellä tapahtuvassa tiedonsiirrossa (esim. viestinnässä sähköpostilla) voi olla tietoturva-aukkoja. Tietojen täydellinen suojaaminen kolmansien osapuolten käyttöä vastaan ei ole mahdollista.
Keräämme, käsittelemme ja käytämme henkilötietojasi, jotka olet luovuttanut meille varaamalla tai rekisteröimällä tili jäsenalueellemme siltä osin kuin se on tarpeen kaikissa tapauksissa seuraaviin tarkoituksiin:

1. Sopimuksen rekisteröinti ja täytäntöönpano


» Tilin käyttöön perustuvat tiedot, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, matkapuhelinnumerosi, osoite ja tiedot, jotka luovutetaan käytettävän palvelun mukaan
» Keräämme, käsittelemme ja käytämme aktiviteettitietojasi verkkosivustolla (esimerkiksi ostot, tuottamasi sisältö tai joka liittyy tiliisi)
» Laskutus ja muut tiedot, jotka olet luovuttanut ostosta varten
» Arvostelujen, chat-keskustelujen ja kirjeenvaihdon yhteydessä kerätty tieto verkkosivuilla tai sähköpostilla, faksilla ja postitse
» Muut henkilötiedot, joita voimme pyytää sinulta erityistarkoituksiin
» Jos vapaaehtoisesti luovutat meille lisää henkilötietoja rekisteröinnin aikana, näitä tietoja käytetään myös käyttösuhteen toteuttamiseen.

2. Yhteydenotto


Jos annat meille henkilötietojasi saadaksesi meihin yhteyttä, käytämme näitä tietoja, koska se on välttämätöntä vastaavan tiedonannon kannalta.

3. Markkinointi


GetYourGuide voi käsitellä ja käyttää henkilötietojasi markkinointitarkoituksiin, esim. lähettämällä yleistietoja tai mainonnan luonteisen (uutiskirjeen) sisältäviä sähköpostiviestejä meille antamasi suostumuksen perusteella.
Voit peruuttaa meille antamasi suostumusilmoitukset milloin tahansa tulevaisuudessa. Jos haluat lopettaa näiden sähköpostiviestien vastaanottamisen, noudata meiltä sähköpostissa saamiasi ohjeita, joiden avulla voit estää tällaisten sähköpostiviestien vastaanottamisen. Lisäksi voit vastustaa tietojen käyttöä - sikäli kuin käytämme henkilötietojasi lain sallimissa puitteissa esim. markkinointitoimenpiteet postitse. Molemmissa tapauksissa riittää, että lähetät sähköpostia seuraavaan osoitteeseen: support@getyourguide.com.

4. Maksunkäsittelijöille luovuttamasi tiedot


Kaikki maksut käsittelee puolestamme PCI/DSS-yhteensopiva (nämä ovat maksukorttiyritysten tietoturvastandardeja) maksujenkäsittelypalvelu. Kaikki näiden kolmannen osapuolen tarjoajien maksujen käsittelyä varten keräämät tiedot eivät ole käytettävissämme, ellet ole muutoin antanut meille näitä tietoja verkkosivujemme, tuotteidemme tai palveluidemme käytön yhteydessä.

5. Yhteen kootut tiedot


Voimme jakaa tietojasi kumppaniemme tai muiden kolmansien osapuolten kanssa anonyymisti yhteen kootussa muodossa. Vaikka nämä tiedot eivät tunnista sinua henkilökohtaisesti, joissakin tapauksissa nämä kolmannet osapuolet voivat yhdistää nämä yhteenvetotiedot muihin tietoihin, joita heillä on sinusta tai kolmansien osapuolten saamiin tietoihin siten, että he voivat tunnistaa sinut henkilökohtaisesti.

III. VERKKOSIVUSTON KÄYTÖN MAHDOLLISTAVA TIETOJENKÄSITTELY


Kun vierailet verkkosivuillamme, keräämme tarvittavat tiedot, jotka mahdollistavat verkkosivuston käyttösi (käyttötietoja). Tämä sisältää IP-osoitteen ja tietoja verkkosivuston käytön aloituksesta, lopetuksesta ja kohteesta sekä mahdollisista tunnistetietoista (esim. kirjautumistietosi, kun kirjaudut suojatulle alueelle). Näitä tietoja käytetään palvelun suunnitteluun ja tarjoamiseen käyttäjien mieltymysten mukaan. Nämä tiedot poistetaan aina heti, kun niitä ei enää tarvita ja jos säilytysvelvollisuutta ei ole. Tietoja salanimellä toimivien käyttöprofiilien käsittelystä on kohdassa VII.

IV. TIETOJENKÄSITTELY MOBIILISOVELLUKSISSA JA LAITTEISSA


Kun lataat tietoja, käytät mobiilisovelluksia tai käytät yhtä mobiililaitteille optimoitua sivustoamme, voimme kerätä tietoja sinusta ja mobiililaitteestasi, kuten edellä tässä tietosuojalausunnossa selostettiin. Tämä voi sisältää esimerkiksi sijaintitietoja, jos luovutat niitä mobiilisovelluksellemme. Käytämme näitä tietoja tarjotaksemme sinulle sijaintiin perustuvia palveluita, kuten hakutuloksia ja muuta henkilökohtaista sisältöä, jos sinä ja laitteesi olet hyväksynyt sen. Voit ohjata tai poistaa käytöstä sijaintipalveluja useimpien mobiililaitteiden asetusten valikosta. Jos sinulla on kysyttävää sijaintiasetusten käytöstä poistamisesta laitteessasi, suosittelemme ottamaan yhteyttä mobiilipalveluntarjoajaasi tai laitteesi valmistajaan.
Jos keräämme muitakin henkilötietoja, jotka siirretään mobiilisovellusten käytön tai verkkosivustojemme kautta mobiililaitteellasi, pyydämme sille nimenomaisen suostumuksesi etukäteen.

V. MUISTA LÄHTEISTÄ KERÄTYT TIEDOT


Saamme lisätietoja sinusta kolmansilta osapuolilta täydentämään tilitietojamme lain sallimissa rajoissa. Tämä sisältävät demografiset ja navigointitiedot, luoton tarkistustiedot ja muut luottoyrityksiltä saadut tiedot lain sallimissa rajoissa.

VI. Evästeet


Kun vierailet sivuillamme, tietoja voidaan tallentaa tietokoneellesi evästeen muodossa.
Tässä jaksossa kuvataan käyttämämme evästeet ja selitetään, miksi käytämme evästeitä ja miten kerättyjä tietoja käsitellään. Kappaleessa kerrotaan myös, kuinka evästeet mahdollistavat verkkosivustomme ja sovelluksiemme toimimisen oikein ja miksi et voi kokea verkkosivuston täydellistä toimintaa, jos poistat evästeet käytöstä. Kun vierailet verkkosivustollamme muuttamatta asetuksiasi, hyväksyt kaikki evästeet ja muut tiedonkeruuvälineet. Jos et kuitenkaan hyväksy näitä evästeitä, voit muuttaa evästeasetuksia milloin tahansa. Kaikilla yrityksillä tai verkostoilla, joissa työskentelemme, on omat tietosuojakäytännöt ja ne tarjoavat mekanismin, jonka avulla käyttäjät voivat estää seurannan ja kohdistamisen käyttäytymistapaan, joka on saatavissa mainoksen kautta tai sellaisten opt-out-mekanismien kautta, jotka on lueteltu kohdassa Evästeiden hallinta ja poistaminen.

1. Mitä evästeet ovat?


Evästeet ovat tekstitiedostoja, jotka sisältävät pieniä määriä tietoja, jotka ladataan tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen, kun vierailet tietyllä verkkosivulla. Sitten jokaisesta seuraavasta vierailusta evästeet lähetetään takaisin alkuperäiselle verkkosivustolle tai muulle verkkosivulle, joka tunnistaa tämän evästeen. Evästeitä käytetään laajalti, jotta verkkosivustot toimisivat tai toimisivat tehokkaammin sekä antamaan tietoja sivuston omistajille.
Evästeet tekevät paljon erilaisia toimintoja, kuten että voit siirtyä tehokkaasti sivujen välillä, muistaa asetukset ja yleisesti parantaa käyttökokemustasi. Evästeet voivat kertoa meille esimerkiksi, oletko käynyt verkkosivustollamme ennen vai oletko uusi kävijä. Ne voivat myös auttaa varmistamaan, että verkossa näkyvät mainokset ovat oleellisempia sinua ja kiinnostuksiasi kohtaan.
Evästeitä on kahdenlaisia:
» Ensimmäisen osapuolen evästeet, jotka me toimitamme suoraan tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi;
» Kolmansien osapuolten evästeet, jotta kolmannet osapuolet toimittavat puolestamme. Voimme käyttää kolmannen osapuolen evästeitä toimivuus-, suorituskyky- / analyysi-, mainonta- / seuranta- ja sosiaalisen median tarkoituksiin.
Evästeet voivat jäädä tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen eri pituisiksi ajanjaksoiksi. Jotkin evästeet ovat istuntoevästeitä, mikä tarkoittaa, että ne tallennetaan vain väliaikaisesti selausistunnon ajaksi ja ne vanhentuvat, kun suljet selaimen. Muut evästeet ovat pysyviä evästeitä, joten ne tallennetaan tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen tietyksi ajaksi eikä niitä poisteta, kun selain on suljettu. Sivustomme voivat käyttää niitä tunnistamaan tietokoneesi tai mobiililaitteesi, kun avaat selaimesi ja selaat Internetiä uudelleen.

2. Miksi käytämme evästeitä?


Evästeitä käytetään useista eri syistä, mukaan lukien:
» ne mahdollistavat, helpottavat ja tehostavat verkkosivujemme toimintaa ja niiden käyttöäsi;
» ne seuraavat liikennevirtoja ja liikennemalleja verkkosivustollamme;
» saamme tietoja verkkosivustomme kävijöiden kokonaismäärästä jatkuvasti ja kävijöidemme käyttämistä Internet-selaimista (esimerkiksi Firefox, Chrome tai Internet Explorer) ja käyttöjärjestelmistä (esim. Windows tai MacOS);
» voimme seurata verkkosivujemme tehokkuutta ja parantaa sitä jatkuvasti;
» voimme muokata ja parantaa verkkokokemustasi.

3. Minkä tyyppisiä evästeitä käytämme?


Eri evästeet, joita me ja kumppanimme käyttävät verkkosivustollamme, voidaan luokitella yhteen viidestä luokasta eli "evästeisiin, jotka ovat välttämättömiä välttämättömille tarkoituksillemme", "toiminnallisuusevästeisiin", "suorituskyky- ja analyysievästeisiin", "mainonta- ja seurantaevästeisiin "ja" sosiaalisen median evästeisiin". Esitämme seuraavassa taulukossa joitain lisätietoa kustakin luokasta ja evästeiden tarkoituksista, joihin me ja kolmannet osapuolet käytämme niitä.

Evästeet, jotka ovat välttämättömiä meidän tarkoituksillemme:


Nämä evästeet ovat välttämättömiä, jotta voimme tarjota verkkosivuston ja kaikki sivuston kautta käytettävissä olevat palvelut käyttöösi ja että voit käyttää joitain sen ominaisuuksia, kuten pääsyä suojatuille alueille. Ilman näitä evästeitä palvelut, joita olet pyytänyt, kuten tapahtumasivut ja suojatut kirjautumistilit, eivät olisi mahdollisia.

Toiminnallisuusevästeet:


Toiminnallisuusevästeet tallentavat tietoja tehdyistä valinnoista ja antavat meille mahdollisuuden muokata verkkosivustoa juuri sinulle. Nämä evästeet merkitsevät sitä, että kun käytät tai palaat takaisin verkkosivustolle, voimme tarjota sinulle palveluitamme, koska olet pyytänyt niitä toimitettavaksi. Näiden evästeiden avulla voimme esimerkiksi:
- tallentaa sijaintiasetuksesi, jos olet määrittänyt sijaintisi aloitussivullesi, soveltuvin osin, saadaksesi paikallisen sääennusteen;
-
- muistaa asetuksesi, kuten ulkoasu, tekstin koko, mieltymykset ja värit;
- näyttää, kun olet kirjautunut sisään; ja
-
- säilyttää helppokäyttömahdollisuuksia.

Suorituskyky- ja analyysievästeet:


Käytämme suorituskyky- ja analyysievästeitä analysoimaan, miten verkkosivustoamme käytetään tai kuinka se toimii, jotta saat paremman käyttökokemuksen ja voimme ylläpitää, hallinnoida ja parantaa jatkuvasti verkkosivustoa. Näiden evästeiden avulla voimme esimerkiksi:
- ymmärtää paremmin verkkosivuillamme kävijöitä, jotta pystymme parantamaan sisältömme esittämistä.
-
- testata erilaisia suunnitteluideoita tietyille sivuille, kuten aloitussivullemme;
-
- kerätä tietoa sivuston kävijöistä, kuten missä he sijaitsevat ja millaisia selaimia he käyttävät;
-
- määrittää verkkosivustollemme ainutlaatuisten käyttäjien määrän;
-
- parantaa verkkosivustoamme mittaamalla mahdolliset virheet, ja
-
- suorittaa tutkimusta ja diagnostiikkaa tuotteidemme tarjonnan parantamiseksi.
Käytämme Google Analytics -palvelua ja monia muita sivustojen analysointityökaluja, joiden avulla voimme ymmärtää, miten käyttäjät käyttävät verkkosivustoamme. Kuten monet palvelut, nämä verkkoanalyysipalvelut käyttävät ensimmäisen osapuolen evästeitä käyttäjien välisten vuorovaikutusten seurantaan, kuten meidänkin tapauksessamme, jossa keräämme tietoja siitä, miten käytät verkkosivustoamme. Näitä tietoja kerätään raporttien laatimiseksi ja luodaksemme palveluita, joiden avulla voimme parantaa verkkosivustoamme ja niihin liittyviä palveluita. Raportit kertovat verkkosivujen kehityksestä yksilöimättä yksittäisiä kävijöitä. Jotkin palvelut antavat sinulle mahdollisuuden estää palvelun seurannan suoraan. Vaikka esimerkiksi et voi estää evästeiden käyttöä sivustollamme, voit poistaa käytöstä Google Analyticsin vaikuttamatta siihen, miten käytät sivustoamme. Lisätietoja siitä, miten voit estää Google Analyticsiä seuraamasta miten käytät eri sivustoja, on Googlen sivulla.

Mainos- ja seurantaevästeet:


Voimme sallia, että kolmannen osapuolen yritykset, kuten mainostoimistot (esimerkiksi Google), voivat asettaa evästeitä verkkosivuillemme. Nämä evästeet mahdollistavat, että nämä yritykset seuraavat toimintaa eri sivustoilla, joissa ne näyttävät mainoksia ja tallentavat toimintaansa, jotta ne voivat näyttää mainoksia, jotka he ajattelevat olevan sinulle oleellisia Internetin selaamisen aikana. Nämä evästeet tallentavat tietoja selaamastasi sisällöstä sekä laitteeseen tai IP-osoitteeseen yhdistetyn tunnisteen avulla.
Nämä evästeet antavat myös meille ja kolmansille osapuolille mahdollisuuden tietää, oletko nähnyt mainoksen tai mainostyypin ja kuinka kauan on kulunut siitä, kun viimeksi olet nähnyt sen. Näitä tietoja käytetään taajuusrajoitustarkoituksiin, jotka auttavat muokkaamaan sinulle näytettäviä mainoksia ja mittaamaan mainosten tehokkuutta.

Kolmannen osapuolen evästeet:


Sivustomme eräillä sivuilla kolmannet osapuolet, jotka tarjoavat sovelluksia verkkosivustollamme, voivat asettaa omat evästeensä seuratakseen sovellustensa onnistumista tai mukauttaa sovelluksia sinua varten. Evästeiden toimivuuden vuoksi emme voi käyttää näitä evästeitä, eivätkä kolmannet osapuolet voi käyttää tietoja evästeistä, joita me käytämme. Jotkin verkkosivuston sivut saattavat sisältää myös sulautettua sisältöä ja nämä kolmansien osapuolten sivustot voivat määrittää omat evästeensä.

4. Evästeiden hallinta tai poistaminen


Sinulla on oikeus hyväksyä tai estää evästeiden tallentaminen laitteeseesi milloin tahansa muuttamalla selaimesi asetuksia evästeasetusten mukaiseksi.
Huomaa, että et voi käyttää kaikkia verkkosivujen ja/tai verkkokurssien ja sisällön interaktiivisia ominaisuuksia, jos evästeet on poistettu käytöstä.
Useimmat selaimet tarjoavat ohjeet evästeasetusten muuttamisesta. Nämä asetukset löytyvät tavallisesti selaimesi "valinnat" tai "asetukset" -valikosta.
Jos haluat vain rajoittaa kolmannen osapuolen mainosevästeitä, voit poistaa tällaiset evästeet käytöstä seuraavista linkeistä:
Your Online Choices
Network Advertising Initiative
Digital Advertising Alliance
Muista, että näillä sivustoilla on paljon enemmän yrityksiä kuin ne, jotka asettavat evästeitä verkkosivustollamme.

5. Evästeet, jotka on asetettu aiemmin


Jos olet poistanut käytöstä yhden tai useamman evästeen, voimme silti käyttää evästeistä kerättyjä tietoja, ennen kuin olet poistanut käytöstä haluamasi asetukset, mutta lopetamme käytöstä poistetun evästeen käyttämisen kerätäksemme lisätietoja.

VII. SALANIMELLÄ TOIMIVAT KÄYTTÖPROFIILIT MAINOS- JA MARKKINATUTKIMUKSESSA (VERKKOSEURANTA JA ANALYYSI)


GetYourGuide käyttää verkkoseurantajärjestelmiä mainontaa ja markkinatutkimusta varten, ja tehdäksemme verkkosivustomme mahdollisimman miellyttäväksi. Näin voimme kehittää verkkosivustoamme ja mukauttaa sen sisältöä tarpeidesi mukaisesti. GetYourGuide ja kolmannen osapuolen yritykset voivat käyttää sivustojen kautta kerättyjä tietoja evästeiden, verkkomajakkojen ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla online-mainosohjelmien hallinnoimiseksi. Nämä tiedot antavat meille ja kolmannen osapuolen mainospalveluille ja muille kolmannen osapuolen yrityksille mahdollisuuden seurata käyttäjien toimintaa verkossa ajan mittaan, eri verkkosivustojen tai alustojen välityksellä markkinointitoimia koskevien tilastojen mittaamiseen ja toimittaaksemme sähköisiä mainoksia, jotka voivat olla oleellisempia yksittäisille kuluttajille ja jotka parantavat kuluttajien kokemuksia. Lisätietoja siitä, miten seuranta toimii verkkomainontatarkoituksissa, ja mitä tapahtuu, kun valitset älä seuraa -vaihtoehdon, on sivulla http://www.aboutads.info/choices. Lisäksi tietyt kolmannen osapuolen yritykset voivat tarjota mekanismin, joka poistaa niiden teknologian pois käytöstä. Lisätietoja käytöstäpoistoprosessista saat Network Advertising Initiative -sivustolla osoitteessa http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp.

VII. SALANIMELLÄ TOIMIVAT KÄYTTÖPROFIILIT MAINOS- JA MARKKINATUTKIMUKSESSA (VERKKOSEURANTA JA ANALYYSI)


GetYourGuide käyttää verkkoseurantajärjestelmiä mainontaa ja markkinatutkimusta varten, ja tehdäksemme verkkosivustomme mahdollisimman miellyttäväksi. Näin voimme kehittää verkkosivustoamme ja mukauttaa sen sisältöä tarpeidesi mukaisesti. GetYourGuide ja kolmannen osapuolen yritykset voivat käyttää sivustojen kautta kerättyjä tietoja evästeiden, verkkomajakkojen ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla online-mainosohjelmien hallinnoimiseksi. Nämä tiedot antavat meille ja kolmannen osapuolen mainospalveluille ja muille kolmannen osapuolen yrityksille mahdollisuuden seurata käyttäjien toimintaa verkossa ajan mittaan, eri verkkosivustojen tai alustojen välityksellä markkinointitoimia koskevien tilastojen mittaamiseen ja toimittaaksemme sähköisiä mainoksia, jotka voivat olla oleellisempia yksittäisille kuluttajille ja jotka parantavat kuluttajien kokemuksia. Lisätietoja siitä, miten seuranta toimii verkkomainontatarkoituksissa, ja mitä tapahtuu, kun valitset älä seuraa -vaihtoehdon, on sivulla http://www.aboutads.info/choices. Lisäksi tietyt kolmannen osapuolen yritykset voivat tarjota mekanismin, joka poistaa niiden teknologian pois käytöstä. Lisätietoja käytöstäpoistoprosessista saat Network Advertising Initiative -sivustolla osoitteessa http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp.

IX. SOSIAALISET VERKOSTOT


Sivustollamme on linkkejä sosiaalisiin verkostoihin (Facebook, Instagram, Twitter, Google+, Pinterest, LinkedIn). Näitä sosiaalisia verkostoja käyttävät yksinomaan kolmannet osapuolet. Jos seuraat linkkejä, tietoja voidaan lähettää näille kolmansille osapuolille. Käytämme nk. 2-napsautusratkaisua. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, ettei mitään henkilötietoja siirretä, jos vierailet sivustollamme.

X. SIIRTO KOLMANSILLE OSAPUOLILLE


Henkilötiedot lähetetään vain kolmansille osapuolille, jos se on laillisesti sallittua tai olet antanut siihen etukäteen suostumuksesi. Emme erityisesti myy tietojasi kolmansille osapuolille tai markkinoi niitä millään muulla tavalla. Tietoja luovutetaan vain viranomaisille osana oikeudellisia velvoitteita tai virallisen päätöksen tai tuomioistuimen päätöksen seurauksena. Työntekijämme ja kumppanimme ovat sitoutuneet pitämään tiedot salaisina ja noudattamaan tietosuojasäännöksiä.

XI. MITEN JAAMME HENKILÖTIETOJA KOLMANSILLE OSAPUOLILLE


Lukuun ottamatta mitä tässä tietosuojalausunnossa on sovittu tai kun olet siihen nimenomaisesti suostunut, emme luovuta henkilötietojasi, joita keräämme sinusta kolmansille osapuolille, ellei meidän tarvitse jakaa näitä tietoja täydentämään pyyntöäsi tai laillisiin liiketarkoituksiin. GetYourGuide jakaa henkilötietoja seuraavissa tilanteissa:
Voimme jakaa tietojasi myyjien tai kolmansien osapuolten kanssa, jotka toimittavat tai tarjoavat tavaroita ja palveluja tai muutoin toimivat GetYourGuiden puolesta tai sen ohjauksessa. Näihin kolmansiin osapuoliin voivat kuulua esimerkiksi kolmannen osapuolen (teknologia) tarjoajat, toimittajat ja yhteistyökumppanit. Nämä kolmannen osapuolen palveluntarjoajat saavat vain tarvittavat tiedot niiden rajallisten toimintojen suorittamiseksi meidän puolestamme.

XII. TIETOJEN SIIRTO EUROOPAN UNIONIN ULKOPUOLISIIN MAIHIN


Sikäli kuin tämä on välttämätöntä sopimuksen solmimiseksi tai toteuttamiseksi, esim. toimintovarausten käsittelyyn EU:n ulkopuolisissa maissa - lähetämme tietosi EU:n ulkopuolelle. Sama pätee, jos tällainen lähetys osoittautuu tarpeelliseksi meidän tarkoituksiimme. Tältä osin varmistetaan, että tietojen vastaanottaja takaa asianmukaisen tietosuojatason ja että mikään muu suojaamisen arvoinen etu ei ole ristiriidassa tiedonsiirron kanssa. GetYourGuide vetoaa GDPR:n 49 §:ssä säädettyihin poikkeuksiin siinä tapauksessa, että ei ole olemassa riittävän sopivaa päätöstä eikä muita GDPR:n mukaisia takeita (esimerkiksi sitovia yrityksiä koskevia sääntöjä ETA:n ulkopuolelle suuntautuvasta siirrosta). Erityisesti keräämme ja siirrämme EU:n ulkopuolisiin maihin vain henkilötietoja: sinun nimenomaisella suostumuksella; tehdäksemme sopimuksen kanssasi; tavalla, joka ei ole merkittävämpi kuin oikeutesi ja vapautesi. Jos näitä tietoja ei käsitellä ja siirretä, GetYourGuide ei pysty solmimaan sopimusta kanssasi tai sinulla ei ole pääsyä mihinkään tai kaikkiin tilitapahtumaasi liittyviin etuihin ja ominaisuuksiin. Pyrimme soveltamaan asianmukaisia suojatoimenpiteitä henkilötietojesi yksityisyyden ja tietoturvan suojaamiseksi ja käyttämään sitä vain sinun ja GetYourGuiden liikesuhteen puitteissa ja tämän tietosuojalausunnon mukaisia käytäntöjä noudattaen. Jos sinulla on tähän liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme.

XIII. TIETOJEN POISTAMINEN


Säilytämme tietoja liikesuhteemme keston ajan ja muutoin sovellettavan lain mukaan. Henkilötietoja säilytetään vain sen ajan, mikä on välttämätöntä siihen tarkoitukseen, johon henkilötietoja käsitellään. Pidämme henkilötietojasi niin kauan kuin sinulla on jäsentili tai tarvitset palveluitamme, jotta voimme tarjota sinulle nämä palvelut.
Jos olet Euroopan talousalueella sillä hetkellä, kun peruutat suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn, kaikki vastaanotetut ja tallennetut henkilötiedot poistetaan, jos niitä ei enää tarvita. Ellei meillä ole velvollisuutta säilyttää näitä henkilötietoja lain mukaan tai noudattaa sääntömääräisiä velvoitteitamme. Tällaisessa tapauksessa säilytämme näitä henkilötietoja vain niin kauan kuin on tarpeen. Jos haluat lisätietoja siitä, missä ja kuinka kauan henkilötietojasi tallennetaan, sekä lisätietoja niiden poistamismahdollisuuksista ja siirrettävyydestä, ota yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme osoitteessa dataprotectionofficer@getyourguide.com.

XIV. TIETOTURVA


GetYourGuide on toteuttanut tarvittavat tekniset ja organisatoriset toimenpiteet suojellakseen henkilötietojasi häviämiseltä, tuhoutumiselta, manipuloimiselta ja luvattomalta käytöltä. Työntekijämme ja kaikki tietojenkäsittelyyn osallistuvat henkilöt ovat velvollisia noudattamaan tietosuojalakeja ja käsittelemään henkilötietoja luottamuksellisesti. Työntekijämme on koulutettu vastaavasti. Sekä sisäiset että ulkoiset auditoinnit varmistavat kaikkien GetYourGuiden tietosuojaprosessien noudattamisen.
Käytämme suojattua verkkolähetysmenettelyä eli ns. Secure Socket Layer (SSL) -siirtoa käyttäjien henkilötietojen suojaamiseksi. Tämä näkyy siitä, että http://-osoitekomponenttiin lisätään "s" (https://) tai siinä näkyy vihreä, suljettu lukkokuvake. Napsauttamalla kuvaketta saat tietoa käytetystä SSL-varmenteesta. Kuvakkeiden näyttö riippuu käyttäjän käyttämästä selainversiosta. SSL-salaus takaa sen, että tietosi lähetetään salattuina ja täydellisinä.

XV. EUROOPAN UNIONIN REKISTERÖITYJEN OIKEUDET


Euroopan unionin yleinen tietosuojadirektiivi ja muiden maiden tietosuojalainsäädäntö antaa rekisteröidyille oikeuksia. Jos haluat varmistaa, että GetYourGuide käsittelee henkilötietojasi tai haluat nähdä henkilötiedot, jotka GetYourGuidella saattaa olla sinusta tai sinulla on muita kysymyksiä, ota meihin yhteyttä osoitteessa dataprotectionofficer@getyourguide.com.
Voit myös pyytää seuraavia tietoja: käsittelyn tarkoituksesta; kyseisten henkilötietojen luokat; kuka muu GetYourGuiden ulkopuolella olisi saattanut vastaanottaa meiltä tietoja; mikä tietojen lähde on ollut (jos et toimittanut sitä suoraan GetYourGuidelle); missä henkilötiedot on tallennettu ja kuinka kauan niitä tallennetaan. Sinulla on oikeus korjata (oikaista) henkilötietojesi tietue, jos se on virheellinen. Voit vaatia, että tieto poistetaan tai sen käsittely lopetetaan tietyin poikkeuksin. Voit myös vaatia, että henkilötietojasi täydennetään tai päivitetään tai muutetaan nimettömiksi tai lainvastaisesti tallennetut tiedot estetään sekä vastustaa niiden käsittelyä kaikista oikeutetuista syistä. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn tai henkilötietojen lisäkäsittelyyn toimestamme milloin tahansa. Voit myös pyytää, että GetYourGuide lakkaa käyttämästä tietoja suoramarkkinointitarkoituksiin. Monissa maissa (myös ETA-maissa) sinulla on oikeus tehdä kantelu asianmukaiselle tietosuojaviranomaiselle, jos olet huolestunut siitä, miten GetYourGuide käsittelee henkilötietojasi. Kun se on teknisesti mahdollista, toimitamme sinulle henkilötiedot pyynnöstäsi tai lähetämme ne suoraan toiselle rekisterinpitäjälle. Sinulla on oikeus vastaanottaa henkilötietojasi jäsennellyssä ja vakiomuodossa.
Tämän tietosuojalausunnon sisältämien tietojen lisäksi saatat saada lisätietoa ja asiayhteystietoja tietyistä palveluista tai henkilötietojen keräämisestä ja käsittelypyynnöstä.

XVI. EI AUTOMAATTISTA YKSITTÄISTÄ PÄÄTÖSTÄ


Emme käytä henkilötietojasi automaattisten yksittäispäätösten tekemiseen.

XVII. MITEN VOIT OTTAA YHTEYTTÄ?


Löydät yhteystietomme vastuullisena tahona merkinnöistä.
Jos haluat käyttää kohdassa XIV mainittuja oikeuksiasi tai jos sinulla on kysyttävää tietosuojakäytännöstämme tai tätä tietosuojalausunnosta, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteessa:
GetYourGuide GmbH
Sonnenburger Strasse 73
10437 Berlin
Saksa
Puhelin: +49 (0) 30 568 394 45
Tai sähköpostitse: service@getyourguide.com
Voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteessa: dataprotectionofficer@getyourguide.com.

XVIII. MUUTOKSET TIETOSUOJALAUSUNTOON


Ajoittain me voimme joutua päivittämään tai muuttamaan tätä tietosuojalausuntoa, jotta se vastaisi liiketoimintakäytäntöjämme, tiedonkeruumenetelmiä tai organisaatiota koskevia muutoksia. Pidätämme itsellään oikeuden muuttaa tätä tietosuojalausuntoa milloin tahansa, mistä tahansa syystä ilman erillistä ilmoitusta, muuten kuin muutetun tietosuojatiedon lähettämisestä verkkosivuillamme, tai jos olet antanut sähköpostiosoitteen meille lähettämällä sinulle sähköpostiviestin, jossa ilmoitamme sinulle muutetusta tietosuojalausunnosta. On erittäin suositeltavaa tarkistaa verkkosivusto usein, viitaten viimeiseen muutokseen, joka on listattuna ylhäällä. Emme kuitenkaan saa vähentää tämän tietosuojalausunnon mukaisia oikeuksiasi ilman nimenomaista ja tietoista suostumustasi. Jos et hyväksy muutoksia, sinun kannattaa lopettaa verkkosivuston käyttö ja lopettaa henkilötietojen luovuttaminen meille ennen muutetun tietosuojalausunnon voimaansaattamista. Jos jatkat verkkosivuston käyttämistä tai luovutat henkilötietoja muutetun tietosuojalausunnon jälkeen, sitoo muutettu tietosuojalausunto sinua.