Pyhä ehtoollinen

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Viisi vinkkiä, joiden avulla saat kaiken irti Pyhästä ehtoollisesta

Da Vincin Pyhä ehtoollinen on todellinen kulttuuriklassikko. Alkuperäinen teos on esillä Milanossa ja se kerää vuosittain lukemattoman määrän ihailijoita joka puolelta maailmaa. Tässä viisi vinkkiä, joiden avulla Pyhä ehtoollinen -kokemuksestasi tulee entistäkin antoisampi.

 • Santa Maria delle Grazie

  1. Santa Maria delle Grazie

  Tämä UNESCOn maailmanperintölistaan kuuluva kirkko on Pyhän ehtoollisen koti. Kirkon arkkitehtuurilla on italialaisille suuri merkitys, sillä se selvisi toisesta maailmansodasta.

 • 2. Inside The Last Supper -näyttely

  Ota osaa tähän multimedianäyttelyyn, jonka avulla voit oppia analysoimaan teosta, tutustua renessanssiaikaan sekä kokea uuden tuoksuominaisuuden!

 • Castello Sforzesco

  3. Castello Sforzesco

  Tämä keskiaikainen linna on Italian renessanssiajan todellinen symboli, joten se soveltuu hyvin Pyhä ehtoollinen -kokemuksesi täydentämiseen.

 • Santa Maria presso San Satiro

  4. Santa Maria presso San Satiro

  San Satirona tunnettu kirkko on pieni, mutta sen sisätilat ja varhainen trompe l'oeil -teos ovat häikäiseviä ja taatusti tutustumisen arvoisia.

 • Vanhan ajan raitiovaunukierros

  5. Vanhan ajan raitiovaunukierros

  Lähde kierrokselle 1930-luvun tyyliin! Istu alas ja rentoudu samalla, kun katselet historiallisia monumentteja, kuten Piazza della Repubblicaa sekä La Scala -oopperataloa.

Suunnittele vierailusi

 • Onko vierailu maalauksella rajoitettu?

  Vain yksi ryhmä voi kerrallaan katsella Pyhää ehtoollista sen katselualueelta Santa Mara della Grazien kappelissa. Yhden ryhmän maksimikoko on 15 henkeä.

 • Milloin näyttely järjestetään?

  Viimeinen ehtoollinen lähietäisyydeltä -näyttely voi olla nähtävillä ainoastaan elokuussa. Kannattaa siis tarkistaa etukäteen, voiko sen nähdä.

 • Onko kirkossa pukukoodia?

  Sinun täytyy pitää huoli, että olkapääsi ja polvesi on peitetty kirkossa.

 • Mikä on paras tapa tutustua Milanoon?

  Kävelykierroksen varaamalla voit nähdä kaikki merkittävimmät nähtävyydet jalan! Kaupungissa on lisäksi myös kattava metroverkosto.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Pyhä ehtoollinen on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 8.15-19.00. Suljettu 1. toukokuuta, uuden vuoden päivänä sekä joulupäivänä.
 • Hinta
  Lippujen hinnat vaihtelevat. Tarkista verkosta parhaat hinnat ja varaa kierroksesi etukäteen sekä ohita jonot.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Suosittelemme opasta, sillä nähtävyydellä on paljon koettavaa.
 • Kuinka päästä perille
  Mene punaisella linjalla Conciliazionelle, tai punaisella tai vihreällä linjalla Cardonalle. Pääset perille myös raitiovaunulla 16.
 • Lisävinkkejä

  • Varaa kierroksesi etukäteen ja vältä pitkät jonot.

  • Liput varataan loppuun nopeasti, mutta silloin tällöin voit saada lipun viime hetkellä.

Pyhä ehtoollinen: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Pyhä ehtoollinen? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Pyhä ehtoollinen : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 14 798 arvosteluun

Upea kokemus ja hieno kiertue! Itse kiertue kestää noin tunnin. Enemmän kuin tarpeeksi oppiaksesi kaikki tärkeät asiat kirkosta Santa Maria Della Grazie ja Leonardos -maalaus "Viimeinen illallinen". Kiertueen ohjannut nainen puhuu erinomaista englantia (mikä on valitettavasti harvinaista Italiassa). Ske piti huomiomme alusta loppuun erinomaisella tietämyksellä ja värikkäällä tulkinnalla curchista ja maalaushistoriasta. Jos tie vie minut uudelleen Milanoon, käytän varmasti tätä palvelua uudelleen.

Opas oli erittäin asiantunteva ja paimensi pientä ryhmäämme Covid -seulonta- ja lippuprosessin kautta asiantuntevasti. Hän tarjosi opittua kertomusta kiertueemme aikana, mutta oli myös viisas salliessaan viettää hiljaista, arvaamatonta aikaa viettääksemme Viimeisen illallisen. Varaisin mielelläni tämän oppaan kanssa uudelleen.

Ensimmäinen kerta Milanossa, joten emme halunneet jättää näkemättä Leonardon mestariteosta. Emme olleet onnistuneet saamaan lippuja etukäteen, joten kiertue vaikutti parhaalta vaihtoehdolta. Menimme illalla, kun oli pimeää, mikä lisäsi kokemusta. Se oli lyhyt vierailu (15 minuuttia), mutta erinomainen.

Erinomainen opas teki kokemuksesta todella mieleenpainuvan. Suosittelen:)

Very beautiful, informative and interesting. Much more than I expected.