Rijksmuseum
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit
Hanki lippusi nyt

Rijksmuseum: Varaa liput ja kierrokset

Rijksmuseum: Kaikki retket ja aktiviteetit

Amsterdam: huippunähtävyydet

Kaikki 499 lippua ja kierrosta

Rijksmuseumin viisi kuuluisinta maalausta

Alankomaiden kansallismuseo tunnetaan historiallisista esineistä sekä upeista taideteoksista. Museossa on yli 2 000 teosta Alankomaiden kulta-ajan taiteilijoilta, kuten Rembrandt, Van Gogh ja Vermeer. Tässä viisi teosta, joita et voi jättää välistä!

Johann Vermeer: Maitotyttö

Johann Vermeer: Maitotyttö

Vermeerin arkipäiväisessä teoksessa ainoa liike on maito, jota nainen kaataa kulhoon. Teos on upea esimerkki Vermeerin mestarillisesta valon käytöstä.

Vincent Van Gogh: Omakuva

Vincent Van Gogh: Omakuva

Tämä varhainen omakuva on esimerkki taiteilijan siirtymästä postimpressionistiseen tyyliin, josta häntä myöhemmin ylistettiin. Täydellinen alkupala lähellä sijaitsevalle Van Gogh -museolle!

Jan Willem Pieneman: Waterloon taistelu

Jan Willem Pieneman: Waterloon taistelu

Vaikka myrskypilvet ajelehtivatkin Napoleonin armeijan päällä pahaenteisesti, auringonsäteet puhkaisevat pilvipeitteen ja valaisevat Englanti-Hollannin sankarit upeasti. Teosta katsellessa ei voi olla arvaamatta, kumman puolella taiteilija oli!

Rembrandt: varhainen omakuva

Rembrandt: varhainen omakuva

Epätavallisessa omakuvassa Rembrandtin kasvot ovat varjon peitossa. Kritsoiko hän aikalaistensa turhamaisuutta vai onko kyseessä vain huiputus, jolla katselija pyritään vangitsemaan teoksen pariin?

Jan Asselijn: Uhattu joutsen

Jan Asselijn: Uhattu joutsen

Asselijnin teoksessa lähestyvän koiran uhkaama joutsen on kung-fumaisessa asennossa. Teoksen alkuperäistä tarkoitusta ei tiedetä tarkkaan, mutta siitä tuli nopeasti vastarintaliikkeen symboli.

Sisäpiirin vinkkimme

Paras aika vierailulle?

Rijksmuseum on avoinna joka päivä klo 9.00-17.00 (myös jouluna!). Välttääksesi jonot paikalle kannattaa saapua aamulla ennen klo 10.00 tai klo 15.00 jälkeen, jolloin et kuitenkaan ehdi nähdä yhtä paljon. Huhtikuu, toukokuu ja elokuu ovat suosituimpia kuukausia, jolloin jonot saattavat olla ruuhka-aikaan puolen tunnin mittaisia.

Missä museo sijaitsee?

Rijksmuseum sijaitsee Museumpleinilla (museoaukio), Amsterdamin eteläpuolella. Perille pääsee raitiovaunulla 2 ja 5 Rijksmuseumin pysäkille, 7 ja 12 Museumpleinin pysäkille sekä 10 Spiegelgrachtin pysäkille.

Paljonko aikaa kannattaa varata?

Jotkut haluavat tutustua kuhunkin teokseen rauhassa, kun toiset taas haluavat nähdä museon parhaat palat. Varaa aikaa vähintään 2-3 tuntia.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Avoinna ympäri vuoden klo 9.00-17.00.
 • Hinta
  Aikuisten liput alkaen 17,50 €.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Opas on ehdottomasti avuksi. Katsasta suosituimmat kierroksemme.
 • Kuinka päästä perille
  Raitiovaunut 2, 5, 7, 10 ja 12 vievät kaikki Rijksmuseumin lähettyville. Tarkasta pysäkin nimi, ennen kuin hyppäät pois raitiovaunusta!
 • Lisävinkkejä

  • Rijksmuseumin puutarhaan, myymälään ja kahvilaan pääsee ilman lippua.

  • Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi.

Rijksmuseum : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana
4.6 / 5
perustuen 10 847 arvosteluun

Amsterdam-kortti oli tosi kätevä ja vaivaton, rahan arvoinen.

Hotellimme sijaitsi n. 5 km päässä keskustasta, joten käytimme raitsikkaa aina liikuessamme. Amsterdam-kortti toimi hyvin maksuvälineenä niin raitsikassa kuin tutustuessamme lukuisiin museoihin ja nähtävyyksiin. Muutamiin tutustumispaikkoihin sisäänpääsymaksua ei peritty lainkaan tai alennus oli 25 %.

I Amsterdam -kaupunkikortti Arvostelija:

Jos käyt museoissa, ok, samalla matkakortti.

Kannattaa ostaa paikanpäältä, meidät neuvottiin aivan väärään paikkaan kun menimme lunastamaan netissä maksettua lippua, ja saimme pelkän matkustuskortin, Sehän kävi ilmi kun menimme ensimmäiseen museoon. Palasimme takaisin sinne minne ensin menimme ja saimme kyllä oikeat liput, mutta kyllä ketutti...

I Amsterdam -kaupunkikortti Arvostelija:

Paljon vaihtoehtoja, vielä kun olisi linkit ratikoihin.

Ainut ongelma oli, että lipun lunastus tuotti ongelmaa. Tuntui, että vain yksi henkilö tiesi miten lippu lunastetaan. Lisäksi vieressä oleva liikenteen lipputoimisto ei tienyt asiasta mitään vain vaihto lipun 12,50 euron liikennelipuksi. Siitä sitten käytiin kädenvääntöä, että saatiin oikea lippu.

I Amsterdam -kaupunkikortti Arvostelija:

julkisilla kulkuneuvoilla liikkuminen vaivatonta

Amsterdamin museotarjonta huippuluokkaa, ilman korttia ei olisi käyty yli kymmenessä museossa

I Amsterdam -kaupunkikortti Arvostelija:

Hieno kokemus, täytti lupauksensa paremmin kuin odotin.

Laaja-alainen, kattava ja koko Hollannin taiteen hienon historian kävijälle välittävä.