Tekemistä kohteessa
Rijksmuseum

Ihaile Rembrandtin, Vermeerin ja muiden hollannin kulta-ajan mestareiden teoksia.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Rijksmuseumin viisi kuuluisinta maalausta

Alankomaiden kansallismuseo tunnetaan historiallisista esineistä sekä upeista taideteoksista. Museossa on yli 2 000 teosta Alankomaiden kulta-ajan taiteilijoilta, kuten Rembrandt, Van Gogh ja Vermeer. Tässä viisi teosta, joita et voi jättää välistä!

 • Johann Vermeer: Maitotyttö

  1. Johann Vermeer: Maitotyttö

  Vermeerin arkipäiväisessä teoksessa ainoa liike on maito, jota nainen kaataa kulhoon. Teos on upea esimerkki Vermeerin mestarillisesta valon käytöstä.

 • Vincent Van Gogh: Omakuva

  2. Vincent Van Gogh: Omakuva

  Tämä varhainen omakuva on esimerkki taiteilijan siirtymästä postimpressionistiseen tyyliin, josta häntä myöhemmin ylistettiin. Täydellinen alkupala lähellä sijaitsevalle Van Gogh -museolle!

 • Jan Willem Pieneman: Waterloon taistelu

  3. Jan Willem Pieneman: Waterloon taistelu

  Vaikka myrskypilvet ajelehtivatkin Napoleonin armeijan päällä pahaenteisesti, auringonsäteet puhkaisevat pilvipeitteen ja valaisevat Englanti-Hollannin sankarit upeasti. Teosta katsellessa ei voi olla arvaamatta, kumman puolella taiteilija oli!

 • Rembrandt: varhainen omakuva

  4. Rembrandt: varhainen omakuva

  Epätavallisessa omakuvassa Rembrandtin kasvot ovat varjon peitossa. Kritsoiko hän aikalaistensa turhamaisuutta vai onko kyseessä vain huiputus, jolla katselija pyritään vangitsemaan teoksen pariin?

 • Jan Asselijn: Uhattu joutsen

  5. Jan Asselijn: Uhattu joutsen

  Asselijnin teoksessa lähestyvän koiran uhkaama joutsen on kung-fumaisessa asennossa. Teoksen alkuperäistä tarkoitusta ei tiedetä tarkkaan, mutta siitä tuli nopeasti vastarintaliikkeen symboli.

Suunnittele vierailusi

 • Paras aika vierailulle?

  Rijksmuseum on avoinna joka päivä klo 9.00-17.00 (myös jouluna!). Välttääksesi jonot paikalle kannattaa saapua aamulla ennen klo 10.00 tai klo 15.00 jälkeen, jolloin et kuitenkaan ehdi nähdä yhtä paljon. Huhtikuu, toukokuu ja elokuu ovat suosituimpia kuukausia, jolloin jonot saattavat olla ruuhka-aikaan puolen tunnin mittaisia.

 • Missä museo sijaitsee?

  Rijksmuseum sijaitsee Museumpleinilla (museoaukio), Amsterdamin eteläpuolella. Perille pääsee raitiovaunulla 2 ja 5 Rijksmuseumin pysäkille, 7 ja 12 Museumpleinin pysäkille sekä 10 Spiegelgrachtin pysäkille.

 • Paljonko aikaa kannattaa varata?

  Jotkut haluavat tutustua kuhunkin teokseen rauhassa, kun toiset taas haluavat nähdä museon parhaat palat. Varaa aikaa vähintään 2-3 tuntia.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Avoinna ympäri vuoden klo 9.00-17.00.
 • Hinta
  Aikuisten liput alkaen 17,50 €.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Opas on ehdottomasti avuksi. Katsasta suosituimmat kierroksemme.
 • Kuinka päästä perille
  Raitiovaunut 2, 5, 7, 10 ja 12 vievät kaikki Rijksmuseumin lähettyville. Tarkasta pysäkin nimi, ennen kuin hyppäät pois raitiovaunusta!
 • Lisävinkkejä

  • Rijksmuseumin puutarhaan, myymälään ja kahvilaan pääsee ilman lippua.

  • Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi.

Rijksmuseum: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Rijksmuseum? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Rijksmuseum : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 11 521 arvosteluun

Erittäin kaunis, se on pakko nähdä, jos olet Amsterdamissa. Myös museon toisella puolella oleva tontti on erittäin kaunis. Jos otat repun, sinun on kirjattava se sisään ja voit myös tarkistaa takit jne (ilmainen) erittäin kätevä, jos on lämmin päivä, joten kaikkea ei tarvitse kantaa mukanasi.

Musée avec des expositions biens organsées avec un plan simple est précis. Musée très riche non seulement en peintures ; mais également en œuvres d'art diverses: posliinit, aseet, maquettes de bateaux...

Héél mooi Museum maar boek je lippu niet te laat want het is om 17 uur gesloten. Dus wij startten om 15.30 uur met het bezoek en hadden dus iets te weinig tijd om alles te doen.

Kiertue on pakollinen, matkaoppaat ovat mahtavia, vaikka sateesta huolimatta nautimme siitä todella

Hieno museo. Kannattaa köydä mutta varaa riittävästi aikaa ja hyvät kengät.