Rijksmuseum

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Rijksmuseumin viisi kuuluisinta maalausta

Alankomaiden kansallismuseo tunnetaan historiallisista esineistä sekä upeista taideteoksista. Museossa on yli 2 000 teosta Alankomaiden kulta-ajan taiteilijoilta, kuten Rembrandt, Van Gogh ja Vermeer. Tässä viisi teosta, joita et voi jättää välistä!

 • Johann Vermeer: Maitotyttö

  1. Johann Vermeer: Maitotyttö

  Vermeerin arkipäiväisessä teoksessa ainoa liike on maito, jota nainen kaataa kulhoon. Teos on upea esimerkki Vermeerin mestarillisesta valon käytöstä.

 • Vincent Van Gogh: Omakuva

  2. Vincent Van Gogh: Omakuva

  Tämä varhainen omakuva on esimerkki taiteilijan siirtymästä postimpressionistiseen tyyliin, josta häntä myöhemmin ylistettiin. Täydellinen alkupala lähellä sijaitsevalle Van Gogh -museolle!

 • Jan Willem Pieneman: Waterloon taistelu

  3. Jan Willem Pieneman: Waterloon taistelu

  Vaikka myrskypilvet ajelehtivatkin Napoleonin armeijan päällä pahaenteisesti, auringonsäteet puhkaisevat pilvipeitteen ja valaisevat Englanti-Hollannin sankarit upeasti. Teosta katsellessa ei voi olla arvaamatta, kumman puolella taiteilija oli!

 • Rembrandt: varhainen omakuva

  4. Rembrandt: varhainen omakuva

  Epätavallisessa omakuvassa Rembrandtin kasvot ovat varjon peitossa. Kritsoiko hän aikalaistensa turhamaisuutta vai onko kyseessä vain huiputus, jolla katselija pyritään vangitsemaan teoksen pariin?

 • Jan Asselijn: Uhattu joutsen

  5. Jan Asselijn: Uhattu joutsen

  Asselijnin teoksessa lähestyvän koiran uhkaama joutsen on kung-fumaisessa asennossa. Teoksen alkuperäistä tarkoitusta ei tiedetä tarkkaan, mutta siitä tuli nopeasti vastarintaliikkeen symboli.

Suunnittele vierailusi

 • Paras aika vierailulle?

  Rijksmuseum on avoinna joka päivä klo 9.00-17.00 (myös jouluna!). Välttääksesi jonot paikalle kannattaa saapua aamulla ennen klo 10.00 tai klo 15.00 jälkeen, jolloin et kuitenkaan ehdi nähdä yhtä paljon. Huhtikuu, toukokuu ja elokuu ovat suosituimpia kuukausia, jolloin jonot saattavat olla ruuhka-aikaan puolen tunnin mittaisia.

 • Missä museo sijaitsee?

  Rijksmuseum sijaitsee Museumpleinilla (museoaukio), Amsterdamin eteläpuolella. Perille pääsee raitiovaunulla 2 ja 5 Rijksmuseumin pysäkille, 7 ja 12 Museumpleinin pysäkille sekä 10 Spiegelgrachtin pysäkille.

 • Paljonko aikaa kannattaa varata?

  Jotkut haluavat tutustua kuhunkin teokseen rauhassa, kun toiset taas haluavat nähdä museon parhaat palat. Varaa aikaa vähintään 2-3 tuntia.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Avoinna ympäri vuoden klo 9.00-17.00.
 • Hinta
  Aikuisten liput alkaen 17,50 €.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Opas on ehdottomasti avuksi. Katsasta suosituimmat kierroksemme.
 • Kuinka päästä perille
  Raitiovaunut 2, 5, 7, 10 ja 12 vievät kaikki Rijksmuseumin lähettyville. Tarkasta pysäkin nimi, ennen kuin hyppäät pois raitiovaunusta!
 • Lisävinkkejä

  • Rijksmuseumin puutarhaan, myymälään ja kahvilaan pääsee ilman lippua.

  • Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi.

Rijksmuseum: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Rijksmuseum? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Rijksmuseum : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 10 886 arvosteluun

Oikeat vapaat ajoitukset tulee mainita kartalla. Vain GVB-kuljetukset ovat käytettävissä tälle passille. R-net eivät ole. Kaiken kaikkiaan se on paras tarjous. Niin monia paikkoja on vierailulla. Muista, että luottokortti on aina mukanasi, koska tämä kortti on voimassa vain Amsterdamissa, ei missään muussa kaupungissa, joten joudut maksamaan kuljetuksen luottokortillasi muihin kaupunkeihin. Tämä kulku oli todella hyödyllinen meille monissa yhteyksissä. IAmsterdamin edustajat opastavat sinua parhaiten. Epäilemättä heidän taitoissaan. Kiitos hämmästyttävästä palvelustasi IAmsterdam

Jos käyt museoissa, ok, samalla matkakortti.

Kannattaa ostaa paikanpäältä, meidät neuvottiin aivan väärään paikkaan kun menimme lunastamaan netissä maksettua lippua, ja saimme pelkän matkustuskortin, Sehän kävi ilmi kun menimme ensimmäiseen museoon. Palasimme takaisin sinne minne ensin menimme ja saimme kyllä oikeat liput, mutta kyllä ketutti...

Amsterdam-kortti oli tosi kätevä ja vaivaton, rahan arvoinen.

Hotellimme sijaitsi n. 5 km päässä keskustasta, joten käytimme raitsikkaa aina liikuessamme. Amsterdam-kortti toimi hyvin maksuvälineenä niin raitsikassa kuin tutustuessamme lukuisiin museoihin ja nähtävyyksiin. Muutamiin tutustumispaikkoihin sisäänpääsymaksua ei peritty lainkaan tai alennus oli 25 %.

Paljon vaihtoehtoja, vielä kun olisi linkit ratikoihin.

Ainut ongelma oli, että lipun lunastus tuotti ongelmaa. Tuntui, että vain yksi henkilö tiesi miten lippu lunastetaan. Lisäksi vieressä oleva liikenteen lipputoimisto ei tienyt asiasta mitään vain vaihto lipun 12,50 euron liikennelipuksi. Siitä sitten käytiin kädenvääntöä, että saatiin oikea lippu.

Oikein toimiva systeemi, enemmänkin olisi voinut hyödyntää mutta aika ei riittänyt niin moneen aktiviteettiin. Helppo kun sai käyttää liikennevälineissä rajattomasti. Ei tarvinnut etsiä automaattia matkalipun ostoa varten.Olis saanut Anne Frankin museo kuulua museokierroksiin.