Tekemistä kohteessa

Rooma

Tutustu sekä muinaisen että modernin sivilisaation ihmeisiin tässä 2500 vuotta vanhassa metropolissa.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

10 kohdetta Roomassa, joita ei kannata jättää kokematta

Oletko aina halunnut käydä Roomassa? Valmistaudu sukeltamaan ajassa taaksepäin yli 2500 vuotta. Kaupungissa on paljon muutakin nähtävää kuin pelkkiä museoita. Tässä 10 nähtävyyttä, joita ei kannata jättää väliin.

 • Vatikaani

  1. Vatikaani

  842 asukkaanVatikaanivaltio on maailman pienin itsenäinen valtio, joka sijaitsee Rooman sisällä. Vatikaanissa on muun muassa Sikstuksen kappeli sekä Pietarinkirkko.

 • Vatikaanimuseo

  2. Vatikaanimuseo

  Vatikaanimuseossa on lukuisia ainutlaatuisia nähtävyyksiä, kuten Sikstuksen kappeli. Opastettu kierros museossa on ehdottomasti rahanarvoinen kokemus.

 • Sikstuksen kappeli

  3. Sikstuksen kappeli

  Sikstuksen kappelin katossa oleva Michelangelon fresko on yksi maailman upeimmista taideteoksista. Ihaile myös alttarin seinällä olevaa Viimeinen tuomio -teosta.

 • Forum Romanum

  4. Forum Romanum

  Jos olet kiinnostunut muinaisen Rooman raunioista, suuntaa Forum Romanumille. Forum oli antiikin Rooman aukio, jota ympäröivät entisten hallintorakennusten vaikuttavat rauniot.

 • Colosseum

  5. Colosseum

  Käy kierroksella tässä maailmankuulussa amfiteatterissa ja ihaile vuoden 72 arkkitehtuuria. 2000 vuotta vanha Colosseum on vaikuttavampi kuin yksikään jalkapallostadion, jonka olet nähnyt.

 • Palatium

  6. Palatium

  Palatiumia pidetään paikkana, jossa Rooma perustettiin. Kaivaukset ovat paljastaneet, että alueella on asunut ihmisiä aina vuodesta 1000 e.Kr. saakka.

 • Pietarinkirkko

  7. Pietarinkirkko

  Tämä nähtävyys on katolisen maailman tärkein paikka. Tyrmäävä Pietarinkirkko rakennettiin paikkaan, johon apostoli Pietari eli ensimmäinen paavi haudattiin.

 • Rafaelin huoneet

  8. Rafaelin huoneet

  Rafaelin 1500-luvulla maalaamat freskot koristavat Vatikaanin julkisten vastaanottohuoneiden seiniä. Huoneet tunnetaan nimellä Rafaelin huoneet.

 • Galleria Borghese

  9. Galleria Borghese

  Galleria Borghesea pidetään yhtenä Rooman parhaista museoista. Se sijaitsee Borghesen puistossa olevassa 1600-luvun kartanossa. Museossa voi ihailla muun muassa antiikkiesineitä, renessanssitaidetta sekä barokkiteoksia.

 • Trevin suihkulähde

  10. Trevin suihkulähde

  Rooman maailmankuulu Trevin suihkulähde kuvaa Neptunusta ja kahta Tritonia. Mukava paikka jäätelön syömistä, kolikon suihkulähteeseen heittämistä ja ihmisten katselemista varten.

Suunnittele vierailusi

 • Kauanko Roomassa kannattaa viipyä?

  Et takuulla pitkästy Roomassa! Merkittävimmät nähtävyydet voi nähdä 4-5 päivässä, mutta kaupungissa voi viettää jopa kuukausia. Roomassa käveleminen on miellyttävää, joten voit aistia kunkin kaupunginosan tunnelman jalan. Sivukaduilta löytyy erinomaisia ravintoloita ja jopa muinaisia raunioita.

 • Paljonko rahaa kannattaa varata?

  Suosituimmille nähtävyyksille tulee ostaa lippu. Esimerkiksi lippu Colosseumille maksaa 10 €. Voit myös ilmaiseksi katsella raunioita ja kirkkoja niiden ulkopuolelta ja herkutella kohtuuhintaisella italialaisruoalla. Suositeltava ilmainen aktiviteetti on Villa Borghesen Casa del Cinema -ulkoilmaelokuvateatteri. Hae kaupasta viiniä sekä ravintolasta pizza, istahda nurmelle ja katso elokuva ilmaiseksi.

 • Mitkä ovat Rooman parhaat shoppailukohteet?

  Roomasta löytyy kaikille tyyleille ja budjeteille sopivia shoppailualueita. Espanjalaisille portaille vievällä Via Connottilla on italialaisten huippumerkkien, kuten Pradan ja Guccin liikkeitä. Käy myös Colosseumin läheisyydessä sijiatsevalla Mercato Montilla, josta löytyy vaatekauppoja, muistoesineliikkeitä sekä kirpputoreja.

 • Kuinka vanha Rooma onkaan?

  Roomalaisen legendan mukaan kaupunki perustettiin 753 e.Kr., mutta arkeologien mukaan alueella on asunut ihmisiä jo ennen sitä!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Italia
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +39
 • Paras aika vierailla
  Rooma sijaitsee Italian eteläosassa, joten talvilämpötilat ovat miellyttäviä. Muista tarkistaa katolisten pyhäpäivien ajankohdat - nähtävyydet saattavat olla silloin kiinni tai hyvin ruuhkaisia. Tee etukäteen huolellinen matkasuunnitelma, halusitpa sitten nähdä Vatikaanin pääsiäisen aikaan tai et.

Rooma: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Rooma? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Rooma : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 239 866 arvosteluun

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun sain varauksen oppaallani, ja minulla oli sekava kokemus. Tuotevalikoimani, ostokseni ja kuponkini lähettäminen sähköpostitse toimi täydellisesti. Kaikki oli juuri niin kuin kuvittelin. Yhteistyökumppani paikan päällä oli kuitenkin enemmän kuin epäammattimaista. Emme olleet tyytyväisiä hoitoon ja ilmoitin siitä oppaalle vastaavasti. Getyourguiden asiakaspalvelu oli erinomaista. Ammattitaitoinen, kohtelias, ahkera ja nopea. Postin mukaan pyyntöni käsittely kestää 5 päivää, ja viiden päivän kuluttua sain myös sähköpostin, joka sisälsi kohteliaisuuden ja anteeksipyynnön. Voin kunnioittaa sitä ja haluan kiittää sinua siitä. Annan mielelläni oppaalle uuden mahdollisuuden seuraavalla lomallani

Tämä kokemus oli todella paras. Henkilökunta oli erittäin avulias ja tämä yleinen kokemus oli kätevä verrattuna kaikkiin muihin yrityksiin, jotka veloittivat paljon jokaisesta lipusta tai yksinkertaisesti loppuunmyyty. Raffaella auttoi minua ja perhettäni parhaiten, ja olemme ikuisesti kiitollisia. Varaan jälleen teidän kanssanne ja suosittelen sitä varmasti kaikille kiinnostuneille. 5 tähteä ansaittiin.

Lennonjohtajan lakon vuoksi kuljettaja joutui valitettavasti odottamaan meitä pitkään. Ensimmäisten vaikeuksien jälkeen pystyimme ottamaan häneen yhteyttä whats upin kautta ja meidät tuotiin hotelliin limusiinilla pakettiauton sijaan. Kuljettaja oli erittäin mukava ja Italian liikenteelle erittäin turvallinen ja rentouttava meille.

Jos tarvitset lipun viime hetkellä etkä voi saada sitä tavallisen lippusivuston kautta, tämä on hyvä vaihtoehto korkeampaan hintaan. Sinun on kuitenkin mentävä heidän toimistoonsa ja noutettava tositteet, ja sinun on ensin mentävä foorumille ja toinen ajoitettu sisäänkäynti Colosseumiin.

Vain ostetut 2 junalippua eivät ole toimintaa !! Ei onnellinen löytää Rooman keskusta suljettuna liikenteeltä varhain sunnuntai-iltana-mikään taksi ei kertoisi meille hotellillemme!!!