Rooma
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Rooma

Rooma: Kaikki retket ja aktiviteetit

Rooma: huippunähtävyydet

10 kohdetta Roomassa, joita ei kannata jättää kokematta

Oletko aina halunnut käydä Roomassa? Valmistaudu sukeltamaan ajassa taaksepäin yli 2500 vuotta. Kaupungissa on paljon muutakin nähtävää kuin pelkkiä museoita. Tässä 10 nähtävyyttä, joita ei kannata jättää väliin.

Vatikaani

Vatikaani

842 asukkaanVatikaanivaltio on maailman pienin itsenäinen valtio, joka sijaitsee Rooman sisällä. Vatikaanissa on muun muassa Sikstuksen kappeli sekä Pietarinkirkko.

Vatikaanimuseo

Vatikaanimuseo

Vatikaanimuseossa on lukuisia ainutlaatuisia nähtävyyksiä, kuten Sikstuksen kappeli. Opastettu kierros museossa on ehdottomasti rahanarvoinen kokemus.

Sikstuksen kappeli

Sikstuksen kappeli

Sikstuksen kappelin katossa oleva Michelangelon fresko on yksi maailman upeimmista taideteoksista. Ihaile myös alttarin seinällä olevaa Viimeinen tuomio -teosta.

Forum Romanum

Forum Romanum

Jos olet kiinnostunut muinaisen Rooman raunioista, suuntaa Forum Romanumille. Forum oli antiikin Rooman aukio, jota ympäröivät entisten hallintorakennusten vaikuttavat rauniot.

Colosseum

Colosseum

Käy kierroksella tässä maailmankuulussa amfiteatterissa ja ihaile vuoden 72 arkkitehtuuria. 2000 vuotta vanha Colosseum on vaikuttavampi kuin yksikään jalkapallostadion, jonka olet nähnyt.

Palatium

Palatium

Palatiumia pidetään paikkana, jossa Rooma perustettiin. Kaivaukset ovat paljastaneet, että alueella on asunut ihmisiä aina vuodesta 1000 e.Kr. saakka.

Pietarinkirkko

Pietarinkirkko

Tämä nähtävyys on katolisen maailman tärkein paikka. Tyrmäävä Pietarinkirkko rakennettiin paikkaan, johon apostoli Pietari eli ensimmäinen paavi haudattiin.

Rafaelin huoneet

Rafaelin huoneet

Rafaelin 1500-luvulla maalaamat freskot koristavat Vatikaanin julkisten vastaanottohuoneiden seiniä. Huoneet tunnetaan nimellä Rafaelin huoneet.

Galleria Borghese

Galleria Borghese

Galleria Borghesea pidetään yhtenä Rooman parhaista museoista. Se sijaitsee Borghesen puistossa olevassa 1600-luvun kartanossa. Museossa voi ihailla muun muassa antiikkiesineitä, renessanssitaidetta sekä barokkiteoksia.

Trevin suihkulähde

Trevin suihkulähde

Rooman maailmankuulu Trevin suihkulähde kuvaa Neptunusta ja kahta Tritonia. Mukava paikka jäätelön syömistä, kolikon suihkulähteeseen heittämistä ja ihmisten katselemista varten.

Suunnittele käyntisi paikassa Rooma

Kauanko Roomassa kannattaa viipyä?

Et takuulla pitkästy Roomassa! Merkittävimmät nähtävyydet voi nähdä 4-5 päivässä, mutta kaupungissa voi viettää jopa kuukausia. Roomassa käveleminen on miellyttävää, joten voit aistia kunkin kaupunginosan tunnelman jalan. Sivukaduilta löytyy erinomaisia ravintoloita ja jopa muinaisia raunioita.

Paljonko rahaa kannattaa varata?

Suosituimmille nähtävyyksille tulee ostaa lippu. Esimerkiksi lippu Colosseumille maksaa 10 €. Voit myös ilmaiseksi katsella raunioita ja kirkkoja niiden ulkopuolelta ja herkutella kohtuuhintaisella italialaisruoalla. Suositeltava ilmainen aktiviteetti on Villa Borghesen Casa del Cinema -ulkoilmaelokuvateatteri. Hae kaupasta viiniä sekä ravintolasta pizza, istahda nurmelle ja katso elokuva ilmaiseksi.

Mitkä ovat Rooman parhaat shoppailukohteet?

Roomasta löytyy kaikille tyyleille ja budjeteille sopivia shoppailualueita. Espanjalaisille portaille vievällä Via Connottilla on italialaisten huippumerkkien, kuten Pradan ja Guccin liikkeitä. Käy myös Colosseumin läheisyydessä sijiatsevalla Mercato Montilla, josta löytyy vaatekauppoja, muistoesineliikkeitä sekä kirpputoreja.

Kuinka vanha Rooma onkaan?

Roomalaisen legendan mukaan kaupunki perustettiin 753 e.Kr., mutta arkeologien mukaan alueella on asunut ihmisiä jo ennen sitä!

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Italia
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +39
 • Paras aika vierailla
  Rooma sijaitsee Italian eteläosassa, joten talvilämpötilat ovat miellyttäviä. Muista tarkistaa katolisten pyhäpäivien ajankohdat - nähtävyydet saattavat olla silloin kiinni tai hyvin ruuhkaisia. Tee etukäteen huolellinen matkasuunnitelma, halusitpa sitten nähdä Vatikaanin pääsiäisen aikaan tai et.

Tekemistä: Rooma

Huippunähtävyydet kohteessa Rooma

Kaupungit: Italia

Rooma: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Rooma? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Rooma : Mitä vierailijat sanovat

Suurenmoinen pläjäys taidetta ja historiaa!

Pietarin kirkko, Sikstuksen kappeli ja osa Vatikaanin museoista tuli kierreltyä mainion, englanninkielisen oppaan ohjauksessa. Opimme valtavasti uuttakin. Ja mikä kokemus! Pietarin kirkko on kyllä aivan uskomattoman rikas paikka. Valtavan suuri ja taidetta tulvillaan. Tosin se kolme tuntia oppaan kanssa ei riitä. Kannattaa varata aikaa myös omaan vaelteluun ja mm. kupolissa käymiseen. Kiipeäminenkään ei ollut paha urakka. Kupolista näkee läheltä Michelangelon kattofreskot, maiseman sisälle kirkkoon sekä tietysti maiseman ulos kaupungille. Apostolien takana, kattotasanteella, on ihan kelvollinen pieni kahvila-ravintola, matkamuistomyymälä ja vessat.

Erinomainen opas Joe kruunasi esittelyn.

Otimme lapsen kanssa tunnin setin, jossa käytiin läpi Colosseumin ja Rooman vaiheita ja Gladiaattorien elämää. Tunti oli tiivis ja sopiva mittainen setti lapsen kanssa. Suosittelen, kohde on ehdottomasti vielä enemmän kuin legendaarinen maineensa. Oppaalle 5/5. Huomioikaa tapaamispaikka, jossa pitää olla vähintään 30 min ennen kierroksen alkamisaikaa.

Rooma: Jonon ohi Colosseumiin ja gladiaattoriareenalle Arvostelija: Tapio Antero, 05.07.2019

Todella tarpeellinen, lapsiperheelle vaivatonta luksusta

Todellista ajan-ja jalkojen säästöä!! Ruuhkaa ei museon sisällä voi kuitenkaan välttää...Se on hyvä muistaa. Hommaa tämä skippaus ja jaksat jonottaa samana päivänä Pietarin kirkkoon. Pitkältä näyttävä jono kirkkoon vei turvatarkastuksineen vain 50min. 10 vuotta sitten vähän pidempi jono vei 45min., mutta ilman turvatarkastusta!!

Hämmästyttävän koristeellinen Pietarin kirkko

Pietarin kirkossa riitti katselemista aina vaan enemmän ja enemmän. Niin me perheryhmäni aikuiset kuin teinitkin olimme yhtä kiinnostuneita näkemästämme. Wau! Kokemuksemme kruunasi lopuksi kiipeäminen portaita pitkin Pietarinkirkon kupoliin. Taisin ylittää itseni!

Hauskaa ja historiallistakin, mutta erityisesti hauskaa!

Hauska pienryhmäreissu, jossa pääsee myös paikkoihin, joita ei tiennyt olevankaan. Toki niitä nähtävyyksiäkin katsotaan. Segway on mainio tapa liikkua vähän pidemmätkin välit. Kun 3,5 tuntia oli ohi, olisin voinut lähteä heti uudelleen.