San Francisco
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: San Francisco

San Francisco: Kaikki retket ja aktiviteetit

San Francisco: huippunähtävyydet

Top 10 -aktiviteetit ja -nähtävyydet San Franciscossa

Lännen Pariisina tunnettu San Francisco muuttui kultakuumeen väestönkasvun seurauksena monikulttuuriseksi keskuksesi. Tässä muutama vinkki matkallesi länsirannikon ikoniseen metropoliin.

Alcatraz

Alcatraz

Alcatrazin](/alcatraz-l535/) värikkäästä historiasta tunnetaan parhaiten sen vankila, jossa pidettiin maan vaarallisimpia rikollisia aina Al Caponesta Whitey Bulgeriin.

Washington Square

Washington Square

Aiemmin aliarvostettu ja laiminlyöty Washington Square -aukio on muuttunut eloisaksi kulttuurin kehdoksi, jolla sijaitsevat nykyään San Franciscon parhaat ravintolat ja kahvilat.

San Franciscon lahti

San Franciscon lahti

San Franciscon lahti koostuu itse asiassa useasta lahdesta. Lahden urbaanit rannat tekevät siitä suositun kohteen purjehtijoille, purjelautailijoille sekä upeista maisemista nauttiville!

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Lahden Golden Gate Bridge -silta kuuluu teollisen aikakauden kauneimpien siltojen joukkoon.

San Francisco Bay Bridge -silta

San Francisco Bay Bridge -silta

Myös San Francisco Bay Bridge kilpailee upeimman sillan palkinnosta etenkin upeassa iltavalaistuksessa.

Golden Gate Park

Golden Gate Park

New Yorkin Central Parkista vaikutteita saanut Golden Gate Park tarjoaa hyvät puitteet hengähdystauolle. Puistossa on myös nähtävyyksiä, kuten Academy of Sciences ja japanilainen teepuutarha.

Fisherman's Wharf

Fisherman's Wharf

Fisherman's Wharf on San Franciscon merkittävin turistialue. Alueelta löytyy mereneläviä tarjoavia ravintoloita, joilla on pitkät perinteet, sekä museoita, puistoja ja kokonainen merileijonayhdyskunta!

Stow Lake -järvi

Stow Lake -järvi

Stow Lake on Golden Gate Parkin suurin ja kaunein tekojärvi. Sen Strawberry Hill -saarelta avautuvat upeat näkymät kaupungin keskustaan.

Alamo Square

Alamo Square

Käy retkellä San Franciscon hienostoalueella, Alamo Squarella. Naapuruston puistosta voi ihailla upeita näköaloja. Älä unohda Painted Ladies -taloja!

Painted Ladies

Painted Ladies

Painted Ladies -talot ovat upeita viktoriaanisia rivitaloja, jotka selvisivät vuoden 1906 maanjäristyksestä ja tulipalosta. Kuvitella, että ennen suurin osa kaupungista näytti tältä!

Suunnittele käyntisi paikassa San Francisco

Matkan kesto

San Franciscossa ei tekeminen ja kokeminen lopu kesken, joten aikaa ei voi ainakaan varata liikaa. Ensikertalaisten kannattaa varata aikaa ainakin viikko, vaikkei se olisikaan aivan tarpeeksi!

Missä majoittua?

Valitse majoituskaupunginosasi matkasi luonteen perusteella. Fisherman's Wharfilta löytyy kaikki tarpeellinen lyhyelle matkalle. Union Square on neutraali ja rennompi paikka turisteille. Myös muilla kaupunginosilla on oma viehätysvoimansa, mutta Bayviewin, Hunter's Pointin, Sunnydalen ja Visitation Valleyn kaupunginosia kannattaa välttää.

San Franciscossa liikkuminen

"San Franciscossa on yksi maailman erikoisimmista julkisen liikenteen verkostoista. Bussien ja junien lisäksi kaupungissa kulkee historiallinen köysirata. San Francisossa on lisäksi myös uusi raitiovaunuverkko, mutta köysiratavaunulla matkustaminen kannattaa kokea ainakin kerran. Muista kuitenkin, että esimerkiksi F-Market & Wharves -linja saattaa olla hyvinkin ruuhkainen ja suosittu!
Myös pyöräilyä kannattaa harkita, sillä kaupungissa on pyörätieverkosto sekä pyörävarastoja!"

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Englanti
 • Rahayksikkö
  USD ($)
 • Aikavyöhyke
  UTC (-08:00)
 • Maakoodi
  +1
 • Paras aika vierailla
  Kesä ja syksy

Tekemistä: San Francisco

Huippunähtävyydet kohteessa San Francisco

Kaupungit: Yhdysvallat

San Francisco: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa San Francisco? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.