Sevilla
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Sevilla

Sevilla: Kaikki retket ja aktiviteetit

Sevilla: huippunähtävyydet

Sevillan top 10 -aktiviteetit ja -nähtävyydet

Maurit toivat toivon kipinän Andalusiaan, kun muu Eurooppa riutui pimeän keskiajan kourissa. Myös Espanjan siirtomaavallan ja Amerikkojen rikkauksien vaikutukset näkyvät selvästi Sevillassa, jossa käyskennellessäsi voit matkustaa ajassa taaksepäin kulta-aikaan.

Sevillan Alcázar
Valokuva: Elliott Brown@flickr (CC BY-SA 2.0)

Sevillan Alcázar

Vuonna 930 linnoituksesi perustettu maurikuninkaiden asunto on muuttunut vuosisatojen aikana. Upeine puutarhoineen se on ainutlaatuinen esimerkki mudéjar-arkkitehtuurista.

Sevillen katedraali

Sevillen katedraali

Maailman kolmanneksi suurin kirkko sijaitsee entisen 1100-luvulta peräisin olevan Almohad-moskeijan paikalla. Katedraali on ollut myös Kristoffer Kolumbuksen viimeinen lepopaikka vuodesta 1898 saakka.

La Giralda

La Giralda

104 metriä korkea katedraalin kellotorni oli paikalla aiemmin sijainneen moskeijan minareetti. Tornin huipulla oleva pronssinen tuuliviiri on kuvannut uskoa aina 1500-luvulta saakka.

Torre del Oro

Torre del Oro

Ennen kultaisilla laatoilla koristeltu "Kultainen torni" sijaitsee Guadalquivir-joen törmällä. Rakennuksessa on nykyään merimuseo, joka kertoo espanjalaisten siirtomaavuosista Amerikassa.

Parque de María Luisa
Valokuva: Elliott Brown@flickr (CC BY-SA 2.0)

Parque de María Luisa

Tämä vehmas ja rauhallinen joen rannalle levittäytyvä puisto oli vuoden 1929 espanjalais-amerikkalaisen maailmannäyttelyn keskipiste. Se on erinomainen paikka rentoutumiselle lämpimänä kesäpäivänä.

Plaza de España

Plaza de España

Vuoden 1929 näyttelyä varten Parque de María Luisan reunalle rakennettu suuri puoliympyräkompleksi ja sen Espanjan provinsseja kuvaavat alkovit on koristeltu suihkulähtein ja pienin kanaalein.

Archivo de Indias

Archivo de Indias

Casa Lonja de Mercaderesissä sijiatseva arkisto on peräisin vuodelta 1785. Arkistossa on yli 43 000 asiakirjaa, jotka kertovat Espanjan 300-vuotisen siirtomaahistorian tarinan.

Teatro de la Maestranza

Teatro de la Maestranza

Vuoden 1992 maailmannäyttelyä varten rakennettu teatteri tunnetaan lähinnä oopperoiden, musiikkiesitysten ja espanjalaisten Zarzuela-operettien tapahtumapaikkana.

Museo de Bellas Artes de Sevilla

Ihaile taiteilijoiden, kuten Zurbaránin, Murillon ja Goyan mestariteoksia vuonna 1839 perustetussa museossa, jossa on teoksia aina keskiajalta 1900-luvulle saakka.

Metropol Parasol

Polemiikkia aiheuttanut vohvelimainen rakennus elävöitti väsähtänyttä kaupunginosaa. Huipulta avautuu upeat näkymät kaupunkiin, kun taas maan alla on roomalaisia ja maurilaisia raunioita.

Suunnittele käyntisi paikassa Sevilla

Matkan kesto

Neljässä päivässä ehdit tutustua Sevillan päänähtävyyksiin kiireettä. Mikäli saavut kaupunkiin keväällä värikästä Feria de Abril -tapahtumaa varten, varaa festivaalille ainakin yksi tai kaksi lisäpäivää. Mikäli haluat viettää unohtumattoman viikon, suuntaa Sevillaan Semana Santan, eli pyhän pääsiäisviikon aikaan.

Kaupungissa liikkuminen

Kaupungissa on hyvä bussi- ja metroverkosto sekä paljon takseja. Sevillan päänähtävyydet sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan. Mikäli majoitut Trianassa tai haluat tutustua kaupunginosaan, huomioi, että metro- ja bussilinjat kattavat alueen.

Majoitusvinkit Sevillaan

Keskeinen Santa Cruzin kaupunginosa on melko lähellä kaikkia Sevillan nähtävyyksiä. Myös Arenal on hyvä aluevaihtoehto, sekä joen toisella puolella sijaitseva entinen juutalaiskortteli Triana. Huomaathan, että Semana Santan aikaan jotkut hotellit vaativat, että huone varataan koko viikoksi.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Espanja
 • Rahayksikkö
  EUR (€)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +34
 • Paras aika vierailla
  Maaliskuusta toukokuuhun kaupungissa on lämmin ja miellyttävä sää, vähemmän ihmisjoukkoja sekä mielenkiintoisia festivaaleja.

Tekemistä: Sevilla

Huippunähtävyydet kohteessa Sevilla

Kaupungit: Espanja

Sevilla: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Sevilla? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Sevilla : Mitä vierailijat sanovat

Loistava retki, järjestelyt oli hoidettu tosi hyvin!

Retki oli todella hieno. Matkan järjestäjä hoiti hommansa loistavasti. Retkiryhmö oli mukavan pieni. Olimme super tyytyväisiä. Voimme siis suositella tätä retkeä!

Sevillasta: Caminito del Reyn patikkaretki Arvostelija: Leena, 06.05.2018