Suosittelemamme elämykset kaupungissa Shkoder

Tiranasta: Komani-järvi ja Shala-joen päiväretki

1. Tiranasta: Komani-järvi ja Shala-joen päiväretki

Komani-järven ja Shala-joen päiväretki sopii ihmisille, jotka etsivät raikasta ja rauhallista päivää Komani-järven ja Shala-joen maisemissa. Saat mahdollisuuden tehdä veneretken Komani-järvellä ja sitten uida ja rentoutua Shala-joen raikkaissa, kristallinkirkkaissa vesissä, joista avautuu unenomainen luonto. Retki alkaa Tiranasta kello 6.00 aamulla, ja siihen sisältyy 3 tunnin ja 20 minuutin automatkat, joilla pysähdytään matkalla Komani-järvelle, joka muodostettiin 1970-luvulla patoamalla Drini-laakso. Sen jälkeen vierailijat nousevat veneeseen ja lähtevät ajelulle syvien rotkojen ja toisiinsa liittyvien järvien läpi, kulkevat korkeiden vuorten välissä ja nauttivat luonnon rauhallisesta kauneudesta. Matka jatkuu noin tunnin ajan, kunnes saavutaan Shala-joelle, joka on tunnettu kristallinkirkkaista vesistään ja henkeäsalpaavista maisemistaan. Vierailijat voivat halutessaan jopa pulahtaa joen viileään veteen. Lisäksi on mahdollisuus lähteä 45 minuutin vaellukselle Shala-joen varrella olevalle vuorelle, josta pääsee kauniille näköalapaikalle. Tämän jälkeen vierailijat palaavat veneeseen ja lähtevät takaisin Komanin padolle kello 15.30 mennessä, minkä jälkeen he ajavat takaisin Tiranaan. Kaiken kaikkiaan tämä retki tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen ja unohtumattoman kokemuksen tutustua Albanian Komani-järven ja Shala-joen upeaan luonnonkauneuteen, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon luonnon ystäville ja seikkailunhaluisille.

Tutustu kauniiseen Shala-jokeen päiväretkellä Durresista käsin

2. Tutustu kauniiseen Shala-jokeen päiväretkellä Durresista käsin

Albanian kuuluisa "Thailand", piilotettu laakso, joka sijaitsee korkeiden kallioiden, syvien rotkojen ja tiheiden metsien keskellä ja tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia. Näet nämä maisemat venematkalla, joka vie sinut Shala-joen halki ja tutustut matkan varrella luoliin ja vesiputouksiin. Matka alkaa Koman-järveltä, joka on noin 3,30 tunnin ajomatkan päässä Durresista. Koet ajelun paikallisella veneellä ja pääset nauttimaan kauniista maisemista ja upeista näkymistä. Ajelun jälkeen sinulla on vapaata aikaa tutustua alueeseen, ottaa aurinkoa, uida joen kylmissä kristallivesissä, syödä lounasta paikallisessa ravintolassa, ottaa upeita valokuvia tai vain rentoutua ihailemalla ainutlaatuisia maisemia. Palaa myöhään iltapäivällä lähtöpaikalle Koman-järvelle ja aloita matka takaisin Durresiin (odotettu saapumisaika noin klo 20.00).

Tiranasta: 3-päiväinen Komani-järvi, Valbona ja Thethi-kierros.

3. Tiranasta: 3-päiväinen Komani-järvi, Valbona ja Thethi-kierros.

1. päivä: Komani-järvelle. Järvellä nousemme veneeseen ja purjehdimme 2 tuntia upean dramaattisen vuoristonäkymän läpi Fierza-järvelle. Sen jälkeen otamme yksityisen kuljetuksen kohti Valbonan laaksoa. 2. päivä: Aloitamme päivän aikaisin aamulla, jolloin patikoimme Valbonan laakson kansallispuistosta Thethin laakson kansallispuistoon. Vaellus on kohtalainen ja kestää noin 6 tuntia. Näiden 6 tunnin aikana meillä on runsaasti aikaa levätä ja mikä tärkeintä, nauttia yhdestä Albanian parhaista osista, Alppien sydämestä. Iltapäivällä saavumme Thethin kansallispuistoon. 3. päivä: Aloitamme päivän vierailemalla Thethin mielenkiintoisimmissa osissa, kuten Curchissa, Grunasin vesiputouksessa ja Blue Eye -puistossa. Iltapäivällä lähdemme takaisin Tiranaan ja käymme lyhyesti Shkodran kaupungissa. Saavumme Tiranaan illansuussa. Palvelumme päättyy.

Tiranasta: Shkoder, Rozafan linna ja Skadar-järven päiväretki

4. Tiranasta: Shkoder, Rozafan linna ja Skadar-järven päiväretki

Lähtö Tiranasta. Saapuminen Shkodraan ja kiertueen aloitus vierailulla linnaan ja sisällä olevaan museoon, jossa on mielenkiintoinen kokoelma esineitä ja asiakirjoja, jotka havainnollistavat kaupungin historiaa illyrialaisesta ottomaanien aikakauteen, Scutarin sotia vastaan Roomalaiset, bysanttilaiset ja slaavit sekä paikallisten sankarillinen vastarinta ottomaanien armeijan piirityksessä. Opastettu kierros kaupungissa ja Marubi-museossa (valinnainen), joka on maan tärkein valokuvamuseo ja yksi Balkanin tärkeimmistä. Vastineeksi lounasmahdollisuus Skadar-järven rannalla, alueella, joka tunnetaan yleisesti nimellä "Shiroke", jossa kalan ystävät voivat maistaa paikallista erikoisuutta, casarolessa keitettyä Karpia.

Shkoderista: 2-päiväinen matka Thethiin majoituksineen

5. Shkoderista: 2-päiväinen matka Thethiin majoituksineen

Retkikokemuksesi alkaa kello 6.30, ja matkustat Qafe Thoreen, jossa pidät pienen tauon ihaillaksesi panoraamanäkymää. Suuntaat Thethiin ja saavut sinne noin kello 11. Sinut toivotetaan tervetulleeksi "bujtine"-ravintolaan, jossa nautit paikallisiin tuotteisiin perustuvan perinteisen lounaan. Lounaan jälkeen tutustut kylän nähtävyyksiin: vanhaan kirkkoon, "kulla e ngujimit"-torniin ja Gerlan siltaan. Voit myös käydä kanjonissa ja vesiputouksella. Sitten on aika illalliselle.

Shkodërista: Bogë ja Thethin kansallispuisto

6. Shkodërista: Bogë ja Thethin kansallispuisto

myTour on laatinut sinulle yllättävän matkasuunnitelman, joka on ihana sekoitus luontoa ja kulttuuria. Löydämme Thethin kylässä, miten voimme edelleen elää luonnon ja vuodenaikojen rytmiä seuraamalla. Lähdemme aikaisin aamulla, tapaamme oppaamme hotellilla. Muutaman kilometrin jälkeen pysähdymme Qafe Thoressa, joka on kaunis näköalapaikka ja muinainen vartioasema. Jatkamme matkaa kohti Thethiä, jonne saavumme klo 11 jälkeen. Kylään saavuttuamme meidät toivotetaan tervetulleeksi paikalliseen hostelliin (bujtina) ja tutustumme näiden alueiden asukkaiden perinteiseen vieraanvaraisuuteen. Lounaan jälkeen omistaudumme Thethin muinaisen kylän löytämiseen opastetulla kierroksella, joka etenee täysin rauhassa, kävellen. Ensimmäinen pysähdyspaikka on Thethin kirkko, joka on rakennettu vuonna 1892 ja kunnostettu vuonna 2005. Siirrymme kaupungin sisälle, huomaamme tyypilliset tornitalot ja saavumme Kulla e ngujimitiin. Tämä torni on symboli Albanialle, jota ei enää ole olemassa ja joka liittyy perinteisiin perheriitoihin. Tornia käytettiin itse asiassa suojana verikoston (gjakmarrja) sattuessa perheiden välisten riitojen aikana. Iltapäivällä käännytään takaisin Shkodëriin.

Tiranasta: 3-päiväinen Koman-järven, Valbonan ja Thethin vaellusretki

7. Tiranasta: 3-päiväinen Koman-järven, Valbonan ja Thethin vaellusretki

Tämä aktiivinen usean päivän kierros Valbonassa ja Thethissä Albanian Alppien sydämessä vie sinut Koman-järvelle, Valbonan laaksoon ja viehättävään Thethin kylään. Nauti luonnonkauniista luonnosta ja albanialaisesta vieraanvaraisuudesta henkilökohtaisen oppaan kanssa. Yksityinen matkasi sisältää majoituksen, ateriat ja kaikki kuljetukset. Päivä 1: Tirana – Komanjärvi – Valbona Poistu Tiranasta aikaisin ajaaksesi kohti Koman-järveä ajoissa lautalle, joka lähtee Fierzaan järven toiselta puolelta. Vuodesta 1985 lähtien tämä ihmisen rakentama järvi on ainoa tapa, jolla alueella asuvat paikalliset voivat saada yhteyden nykymaailmaan. Aja Fierzasta Valbonaan, aja noin 45 minuuttia alueen Bajram Currin kautta. Nauti lounastauosta Valbonassa ja vaelluksesta Kukajissa, hyvin syrjäisellä alueella Valbonan laaksossa, jossa pääset näkemään kuinka paikalliset asuvat. Päivän päätteeksi yövy guesthousessa. Päivä 2: Vaellus Valbonasta – Theth Kiertueen suurena päivänä pidettynä lähdet jännittävälle vaellukselle Valbonasta Thethiin muinaista polkua pitkin, jota paikalliset ovat käyttäneet vuosia. Aikoinaan Valbonasta Shkoderiin oli mahdollista matkustaa vain jalkaisin, jolloin käveltiin kaksi täyttä päivää. Tällä polulla kävelemällä kuljet kylän vanhimman osan läpi, jossa ihmiset asuvat edelleen yli 100 vuotta vanhoissa kivitaloissaan, jotka ovat merkittäviä jäänteitä menneisyydestä. 18 kilometrin vaellus tarjoaa upeat näkymät pitkille kivilaaksoille ja vehreille metsille. Pysähdy lounaalle johonkin matkan varrella olevista perinteisistä kahviloista ja valitse välipaloja. Noin 7-8 tunnin vaelluksen jälkeen saavut Thethiin. Vietä aikaa ihaillen Thethin ainutlaatuista luontoa, historiaa ja perinteitä, mukaan lukien kylän symboli, Lock-In Tower. Pysy yöksi ja syö illallinen guesthousessa. Päivä 3: Theth – Shkoder – Tirana Vierastalossa aamiaisen jälkeen Grunas-vesiputous on seuraava nähtävyys. Kävele noin 45 minuutin kävelymatkan päässä kylän keskustasta ja kulje suurimman osan kylästä pehmeään mäkiseen maastoon. Jätä Theth taakse ja aja noin 3 tuntia, saavuta Shkoder, Albanian pohjoisosan suurin kaupunki. Nauti vapaa-ajasta Shkoderissa ennen paluuta Tiranaan illalla kiertueen päättämiseksi.

Tiranasta: 2 päivän opastettu retki Thethin kansallispuistoon

8. Tiranasta: 2 päivän opastettu retki Thethin kansallispuistoon

Tutustu Thethin kansallispuistoon kahden päivän opastetulla retkellä ja näe henkeäsalpaavia luonnonihmeitä, kuten Blue Eye ja Grunasin vesiputous, sekä historiallisia ihmeellisyyksiä, kuten Thethin kirkko ja Lock-in Tower. Saavu Thethiin ja käytä aikaa majoittua huoneeseesi. Suuntaa sitten alas laaksoon ja kävele maisemakävelylle jokea pitkin ennen kuin pysähdyt Lock-in Towerin luona. Kuule asiantuntijaoppaaltasi tämän vanhan vankilan kiehtova historia. Jatka Grunasin vesiputoukselle ja näe yksi Albanian Alppien ainutlaatuisimmista luonnonmuodostelmista, joka on julistettu valtion suojelemaksi luonnonmuistomerkiksi. Palaa sitten takaisin majataloon. Aloita aamusi perinteisellä aamiaisella ennen kuin matkustat Blue Eyeen. Ihaile matkan varrella uskomattomia maisemia, joiden yläpuolella on vuorijonoja ja kallioisia makean veden altaita, jotka ovat erinomaisia uimiseen. Saavu lopuksi Cape Kapreen, joka on yksi Alppien kauneimmista kylistä. Täällä voit ihailla upeaa Blue Eye -allasta. Hyödynnä tilaisuus ottaa uskomattomia valokuvia tai vain rentoutua ryhmän kanssa reunalla. Herkullisen lounaan jälkeen matkustatte takaisin Tiranan kaupunkiin.

Tiranasta tai Shkoderista: 4-päiväinen Valbonan ja Thethin vaellusmatka

9. Tiranasta tai Shkoderista: 4-päiväinen Valbonan ja Thethin vaellusmatka

Löydä maistiaisia Albanian maaseudusta yksityisellä 4 päivän vaellusretkellä Tiranasta ammattitaitoisen oppaan johdolla. Vieraile Koman-järvellä, Valbonassa, Thethissä, "Sinisellä silmällä", Gurnasin vesiputouksella ja Shkoderissa. Nauti majoituksesta ja aterioista majatalossa. 1. päivänä lähdet Tiranasta aikaisin noutamisen jälkeen majapaikastasi ja ajat kohti Koman-järveä. Siellä otat lautan Fierzaan, joka sijaitsee tämän ihmisen tekemän järven toisella puolella ja on paikallisten ainoa yhteys, jolla he saavat yhteyden nykymaailmaan. Aja seuraavaksi Fierzasta Valbonaan ja kulje Bajram Currin kautta. Pysähdy lounastauolle Valbonassa ja lähde sitten patikoimaan Kukajiin, joka on syrjäinen alue Valbonan laaksossa. Näe, miten paikalliset ihmiset elävät, ennen kuin kirjaudut majataloosi yöksi.Viime yöksi. Kakkospäivänä patikoi noin 20 kilometriä Valbonasta Thethiin seuraten muinaista polkua, joka oli aikoinaan ainoa tapa matkustaa Valbonan ja Shkoderin välillä. Kulje vanhojen kylien läpi, joissa ihmiset asuvat yhä yli 100 vuotta vanhoissa kivitorneissaan. Nauti upeista näkymistä pitkälle kalliolaaksolle, joka sekoittuu hiljaiseen ja rauhalliseen metsään, ja valitse lounastauon ajaksi perinteisistä kahviloista. Saavu Thethiin ja valmistaudu hämmästymään sen ainutlaatuisesta luonnosta, historiasta ja perinteistä. Ihaile Thethin lukitustornia ja kuule sen mielenkiintoisesta menneisyydestä. Yövy Thethissä. Kolmantena päivänä patikoi "Siniselle silmälle", luonnolliselle vesialtaalle, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Thethin keskustasta. Sininen silmä on 5 metriä syvä ja sen vesi on jäistä (5 °C), ja se on muodostunut vuorilta laskeutuvan veden aiheuttamasta kallioperän eroosiosta. Nauti piknik-lounas Blue Eye -vesistöllä ja palaa majataloon iltapäivällä. 4. päivänä nauti aamiainen majatalossa ja suuntaa sitten Gurnasin vesiputoukselle, joka sijaitsee noin 45 minuutin kävelymatkan päässä kylän keskustasta. Sen jlkeen jätat Thethin taaksesi ja ajat noin 3 tuntia saavuttaaksesi Shkoderin, Pohjois-Albanian suurimman kaupungin. Nauti vapaa-ajasta Shkoderissa ennen kuin palaat illalla Tiranaan.

Ulcinjista: Rozafan linna, Skadar-järvi ja Skadarin kierros.

10. Ulcinjista: Rozafan linna, Skadar-järvi ja Skadarin kierros.

Skadarin järvi Keskellä upeaa Balkanin maisemaa sijaitsee Skadar-järvi, todellinen luonnonihme, joka kiehtoo kävijöitä henkeäsalpaavalla kauneudellaan ja runsaalla biologisella monimuotoisuudellaan. Montenegron ja Albanian rajalla sijaitseva hohtava jalokivi on Balkanin niemimaan suurin järvi, joka tarjoaa lukemattomia lumoavia kokemuksia niin luonnonystävien, valokuvaajien kuin seikkailunhaluistenkin käyttöön. Rozafan linna Pohjois-Albaniassa sijaitsevan Shkodërin kaupungin yllä majesteettisesti kukkulalla sijaitseva Rozafan linna on kestävyyden, historian ja pysyvien legendojen symboli. Tämä muinainen linnoitus tarjoaa vierailijoille näkymän alueen rikkaaseen menneisyyteen ja kiehtoo heitä kiehtovilla tarinoillaan ja arkkitehtonisilla ihmeillään. Skadar-Shkoder Kävele Shkodërin vilkkaalla kävelykadulla, Rruga Kolë Idromenolla, jota reunustavat kaupat, kahvilat ja ravintolat. Tämä vilkas läpikulkukatu johtaa kaupungin historialliseen keskustaan, jossa voit ihailla kauniisti säilynyttä ottomaanien aikakauden arkkitehtuuria ja vierailla maamerkeissä, kuten Lyijymoskeijassa ja Shkodërin katolisessa katedraalissa.

Lisää päivät

Tekemistä kohteessa
Shkoder

Parhaat aktiviteetit

Shkoder: parhaat nähtävyydet

Kaikki aktiviteetit

31 aktiviteettia löydetty
Järjestys:
Sivu 1 / 2

Immersiivisiä elämyksiä

Shkoder: Koe enemmän

Näytä kaikki

Shkoder: usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat kohteen Shkoder parhaat nähtävyydet?

Shkoder: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Shkoder? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.