Sikstuksen kappeli

Vieraile Paavin talossa ja näe Michelangelon kuuluisa kattomaalaus.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Suunnittele vierailusi

 • Mikä tekee Sikstuksen kappelista niin merkittävän?

  Vuodesta 1508 alkaen Michelangelo erakoitui vuosiksi työstämään kappelin sisäkattoa sekä alttaria, jotka kuuluvat maailman upeimpiin taideteoksiin. Goethen sanoin: jos et ole nähnyt Sikstuksen kappelia, et voit käsittää mihin kaikkeen ihminen pystyy. Seinät heräävät eloon heti huoneeseen astuttuasi!

 • Hyvä tietää

  Älä pukeudu shortseihin, lyhyeen hameeseen tai hihattomaan paitaan, sillä kappelissa on noudatettava pukeutumissääntöjä.

 • Voitko vierailla Sikstuksen kappelissa itsenäisesti?

  Sikstuksen kappeli on osa Vatikaanin museoita ja sinne pääsee sisään vain museon kautta. Kappelin sisäänpääsy kuuluu Vatikaanimuseon lipun hintaan. Älä usko ketään, joka yrittää myydä lippuja ainoastaan kappelia varten - kyseessä on huijaus.

 • Vältä jonot

  Sikstuksen kappelissa vierailee vuosittain yli 4,5 miljoonaa kävijää, joten ruuhkien välttäminen on hankalaa. Kappelissa on hiljaisempaa keskiviikkoaamuisin Paavin messun aikaan sekä lounasaikaan. Lippujen etukäteen varaaminen verkossa on suositeltavaa ja pieni opastettu ryhmäkierros on oiva tapa ohittaa jonot.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Suljettu sunnuntaisin sekä katolisina pyhäpäivinä. Aukioloajat saattavat vaihdella, joten tarkista ajankohtaiset tiedot etukäteen internetistä.
 • Hinta
  Tavallinen pääsymaksu on 17 €
 • Tarvitsenko oppaan?
  Kyllä, jos haluat tutustua upeisiin taideteoksiin tarkemmin. Voit käydä kappelissa myös pienryhmäkierroksella tai vierailla siellä Rome City Pass -kaupunkilippusi avulla.
 • Kuinka päästä perille
  Vatikaanikaupunki sijaitsee Roomassa. Pääset perille bussilla numero 49 sekä punaisella metrolinjalla. Lähimmän aseman nimi on Cipro.
 • Lisävinkkejä

  • Varo taskuvarkaita etenkin ruuhkaisissa joukkoliikennevälineissä. Pidä laukustasi kiinni ja arvokkaat tavarasi pois näkyviltä.

  • Ota mukaasi takki tai jokin muu pitkähihainen vaate, jolla voit peittää käsivartesi ennen Sikstuksen kappeliin menemistä.

Sikstuksen kappeli: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Sikstuksen kappeli? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Sikstuksen kappeli : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 116 911 arvosteluun

Se oli hieno kokemus. Ostin liput Get your Guide -sivustolla, koska liput myytiin loppuun Vatikaanin museoiden verkkosivuilla. Menimme keräilypisteeseen (matkatoimistoon), jossa meidät sitten veivät jonon ohittaen museoon sisään, missä he sitten ojensivat meille liput.

Passi on käyttökelpoinen 72 tuntia tai kauemmin riippuen siitä, onko sinulla muutama ylimääräinen päivä Roomassa etkä ole ehtinyt tehdä kaikkea.... 72 tuntiin rajoitettu kuljetus on mielenkiintoista, jos olet hieman Vatikaanin ulkopuolella monumentteja, suosittelen

The tour was very good. Our guide was friendly and shared a lot of stories and information about the paintings, statues and buildings and their history. Everything worked with the planned schedule.

Suurenmoinen kierros johon oli valittu museoiden runsaasta valikoimasta sopiva 'anbos'

Ennakkolippu säästää jonosta. Kaikki toimi hienosti äänioppaan kanssa.