Sikstuksen kappeli
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit
Hanki lippusi nyt

Sikstuksen kappeli: Varaa liput ja kierrokset

Sikstuksen kappeli: Kaikki retket ja aktiviteetit

Rooma: huippunähtävyydet

Kaikki 1414 lippua ja kierrosta

Sikstuksen kappelin kohokohdat

Kunnioitusta herättävä Sikstuksen kappeli on Vatikaanivaltion todellinen helmi, jonka renessanssiajan taiteilijoiden sekä arkkitehtien taidonnäytteet häikäisevät. Tässä lista kappelin viidestä upeasta kohokohdasta.

Sikstuksen kappelin sisäkatto

Sikstuksen kappelin sisäkatto

Sikstuksen kappeli on Michelangelon mestariteos. Se on jaettu yhdeksän Mooseksen kirjan luvun mukaan, jotka kertovat maailman syntytarinan valon ja pimeyden sekä Aatamin ja Eevan kautta.

Aatamin luominen

Aatamin luominen

Sisäkaton keskipisteessä yksi maailman tunnetuimmista taideteoksista, jossa Jumala herättää Aatamin eloon sormenpäällään.

Michelangelon Viimeinen tuomio

Michelangelon Viimeinen tuomio

Michelangelon Viimeinen tuomio -fresko sijaitsee kappelin alttarin yläpuolella. Michelangelo aloitti neljä vuotta vieneen työn tekemisen 25 vuotta sisäkaton valmistumisen jälkeen.

Eteläpuolen seinä: Mooseksen tarina

Eteläpuolen seinä: Mooseksen tarina

Näe otteita Mooseksen elämästä, kuten hänen matkastaan Egyptin halki. Seinällä on renessanssimestarien, kuten Botticellin, Peruginon sekä Rossellin mestariteoksia.

Pohjoispuolen seinä: Jeesuksen tarina

Pohjoispuolen seinä: Jeesuksen tarina

Alttarin oikealla puolella olevalla seinällä on renessanssimaalaajien upeita teoksia, jotka herättävät Jeesuksen tarinan eloon.

Sisäpiirin vinkkimme

Mikä tekee Sikstuksen kappelista niin merkittävän?

Vuodesta 1508 alkaen Michelangelo erakoitui vuosiksi työstämään kappelin sisäkattoa sekä alttaria, jotka kuuluvat maailman upeimpiin taideteoksiin. Goethen sanoin: jos et ole nähnyt Sikstuksen kappelia, et voit käsittää mihin kaikkeen ihminen pystyy. Seinät heräävät eloon heti huoneeseen astuttuasi!

Hyvä tietää

Älä pukeudu shortseihin, lyhyeen hameeseen tai hihattomaan paitaan, sillä kappelissa on noudatettava pukeutumissääntöjä.

Voitko vierailla Sikstuksen kappelissa itsenäisesti?

Sikstuksen kappeli on osa Vatikaanin museoita ja sinne pääsee sisään vain museon kautta. Kappelin sisäänpääsy kuuluu Vatikaanimuseon lipun hintaan. Älä usko ketään, joka yrittää myydä lippuja ainoastaan kappelia varten - kyseessä on huijaus.

Vältä jonot

Sikstuksen kappelissa vierailee vuosittain yli 4,5 miljoonaa kävijää, joten ruuhkien välttäminen on hankalaa. Kappelissa on hiljaisempaa keskiviikkoaamuisin Paavin messun aikaan sekä lounasaikaan. Lippujen etukäteen varaaminen verkossa on suositeltavaa ja pieni opastettu ryhmäkierros on oiva tapa ohittaa jonot.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Suljettu sunnuntaisin sekä katolisina pyhäpäivinä. Aukioloajat saattavat vaihdella, joten tarkista ajankohtaiset tiedot etukäteen internetistä.
 • Hinta
  Tavallinen pääsymaksu on 17 €
 • Tarvitsenko oppaan?
  Kyllä, jos haluat tutustua upeisiin taideteoksiin tarkemmin. Voit käydä kappelissa myös pienryhmäkierroksella tai vierailla siellä Rome City Pass -kaupunkilippusi avulla.
 • Kuinka päästä perille
  Vatikaanikaupunki sijaitsee Roomassa. Pääset perille bussilla numero 49 sekä punaisella metrolinjalla. Lähimmän aseman nimi on Cipro.
 • Lisävinkkejä

  • Varo taskuvarkaita etenkin ruuhkaisissa joukkoliikennevälineissä. Pidä laukustasi kiinni ja arvokkaat tavarasi pois näkyviltä.

  • Ota mukaasi takki tai jokin muu pitkähihainen vaate, jolla voit peittää käsivartesi ennen Sikstuksen kappeliin menemistä.

Sikstuksen kappeli : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana
4.4 / 5
perustuen 99 153 arvosteluun

Erinomainen opas sai historian heräämään henkiin!

Kierros ei kattanut koko Vatikaania, mutta itselleni ainakin ne tärkeimmät: Raffaellon maalaukset, entisaikojen paavien asumukset sekä tietenkin Sikstuksen kappelin ja Michelangelon mestariteokset kaikessa upeudessaan. Oppaamme Julia oli aivan mahtava, hän kertoi maalauksista tarkkoja yksityiskohtia ja avasi sitä myöten niiden taakse kätkeytyvää historiaa: paavien vallanhimoa sekä taiteilijoiden mahtipontisuutta ja jopa kostonhimoa. Kuvat seinillä kertoivat taiteilijoiden, paavien ja mesenaattien keskinäisistä kahnauksista ja suhteista enemmän kuin voitaisiin olettaakaan... ilman opasta nämä merkittävät nyanssit olisivat ehdottomasti jääneet huomaamatta, ellei ole taidehistoriaan entuudestaan kovin perehtynyt. Suosittelen lämpimästi opastettua kierrosta!

Suurenmoinen pläjäys taidetta ja historiaa!

Pietarin kirkko, Sikstuksen kappeli ja osa Vatikaanin museoista tuli kierreltyä mainion, englanninkielisen oppaan ohjauksessa. Opimme valtavasti uuttakin. Ja mikä kokemus! Pietarin kirkko on kyllä aivan uskomattoman rikas paikka. Valtavan suuri ja taidetta tulvillaan. Tosin se kolme tuntia oppaan kanssa ei riitä. Kannattaa varata aikaa myös omaan vaelteluun ja mm. kupolissa käymiseen. Kiipeäminenkään ei ollut paha urakka. Kupolista näkee läheltä Michelangelon kattofreskot, maiseman sisälle kirkkoon sekä tietysti maiseman ulos kaupungille. Apostolien takana, kattotasanteella, on ihan kelvollinen pieni kahvila-ravintola, matkamuistomyymälä ja vessat.

Opas oli asiantunteva ja yritti parhaansa, tungos haittasi.

järjestäytymiseen ja kuulokkeiden vaihteluun meni paljon aikaa, eli yli puoli tuntia ennen kuin kierros pääsi alkamaan. Kierros Vatikaanin museoissa olisi voinut olla laajempi (esim. Laokoon ryhmä ohitettiin, samoin eläinhuone). Turhan paljon luennointia asioista, kuten Sikst. kappelista ulkona taulujen ääressä, nämähän voi kaikki lukea itsekin. Opas puhui selkeästi ja oli myönteinen.

Vatikaanin museo, Sikstuksen kappeli ja Pietarinkirkko Arvostelija:

Linda taustoitti taidetta hyvän narratiivin kautta, mistä molto grazie

Oppaamme Linda taustoitti taidetta hyvän narratiivin kautta, mistä molto grazie. Hän myös vastaili omiin kysymyksiimme ja edesauttoi vuorovaikutusta. Ainoa minus tettä välillä kääntäessään päätä hän puhui sivuitse mikkiin ja äänen kuuluvuudessa oli heittoja. Mutta tämä on korjattavissa poskivarsimikillä. Mutta Lindan ansiosta Michelangelo sai monta uutta ja ymmärtäväistä ystävää (:

Todella tarpeellinen, lapsiperheelle vaivatonta luksusta

Todellista ajan-ja jalkojen säästöä!! Ruuhkaa ei museon sisällä voi kuitenkaan välttää...Se on hyvä muistaa. Hommaa tämä skippaus ja jaksat jonottaa samana päivänä Pietarin kirkkoon. Pitkältä näyttävä jono kirkkoon vei turvatarkastuksineen vain 50min. 10 vuotta sitten vähän pidempi jono vei 45min., mutta ilman turvatarkastusta!!