Tekemistä kohteessa
Sikstuksen kappeli

Vieraile Paavin talossa ja näe Michelangelon kuuluisa kattomaalaus.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Sikstuksen kappeli: Varaa liput ja kierrokset

Sikstuksen kappelin kohokohdat

Kunnioitusta herättävä Sikstuksen kappeli on Vatikaanivaltion todellinen helmi, jonka renessanssiajan taiteilijoiden sekä arkkitehtien taidonnäytteet häikäisevät. Tässä lista kappelin viidestä upeasta kohokohdasta.

 • Sikstuksen kappelin sisäkatto

  1. Sikstuksen kappelin sisäkatto

  Sikstuksen kappeli on Michelangelon mestariteos. Se on jaettu yhdeksän Mooseksen kirjan luvun mukaan, jotka kertovat maailman syntytarinan valon ja pimeyden sekä Aatamin ja Eevan kautta.

 • Aatamin luominen

  2. Aatamin luominen

  Sisäkaton keskipisteessä yksi maailman tunnetuimmista taideteoksista, jossa Jumala herättää Aatamin eloon sormenpäällään.

 • Michelangelon Viimeinen tuomio

  3. Michelangelon Viimeinen tuomio

  Michelangelon Viimeinen tuomio -fresko sijaitsee kappelin alttarin yläpuolella. Michelangelo aloitti neljä vuotta vieneen työn tekemisen 25 vuotta sisäkaton valmistumisen jälkeen.

 • Eteläpuolen seinä: Mooseksen tarina

  4. Eteläpuolen seinä: Mooseksen tarina

  Näe otteita Mooseksen elämästä, kuten hänen matkastaan Egyptin halki. Seinällä on renessanssimestarien, kuten Botticellin, Peruginon sekä Rossellin mestariteoksia.

 • Pohjoispuolen seinä: Jeesuksen tarina

  5. Pohjoispuolen seinä: Jeesuksen tarina

  Alttarin oikealla puolella olevalla seinällä on renessanssimaalaajien upeita teoksia, jotka herättävät Jeesuksen tarinan eloon.

Suunnittele vierailusi

 • Mikä tekee Sikstuksen kappelista niin merkittävän?

  Vuodesta 1508 alkaen Michelangelo erakoitui vuosiksi työstämään kappelin sisäkattoa sekä alttaria, jotka kuuluvat maailman upeimpiin taideteoksiin. Goethen sanoin: jos et ole nähnyt Sikstuksen kappelia, et voit käsittää mihin kaikkeen ihminen pystyy. Seinät heräävät eloon heti huoneeseen astuttuasi!

 • Hyvä tietää

  Älä pukeudu shortseihin, lyhyeen hameeseen tai hihattomaan paitaan, sillä kappelissa on noudatettava pukeutumissääntöjä.

 • Voitko vierailla Sikstuksen kappelissa itsenäisesti?

  Sikstuksen kappeli on osa Vatikaanin museoita ja sinne pääsee sisään vain museon kautta. Kappelin sisäänpääsy kuuluu Vatikaanimuseon lipun hintaan. Älä usko ketään, joka yrittää myydä lippuja ainoastaan kappelia varten - kyseessä on huijaus.

 • Vältä jonot

  Sikstuksen kappelissa vierailee vuosittain yli 4,5 miljoonaa kävijää, joten ruuhkien välttäminen on hankalaa. Kappelissa on hiljaisempaa keskiviikkoaamuisin Paavin messun aikaan sekä lounasaikaan. Lippujen etukäteen varaaminen verkossa on suositeltavaa ja pieni opastettu ryhmäkierros on oiva tapa ohittaa jonot.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Suljettu sunnuntaisin sekä katolisina pyhäpäivinä. Aukioloajat saattavat vaihdella, joten tarkista ajankohtaiset tiedot etukäteen internetistä.
 • Hinta
  Tavallinen pääsymaksu on 17 €
 • Tarvitsenko oppaan?
  Kyllä, jos haluat tutustua upeisiin taideteoksiin tarkemmin. Voit käydä kappelissa myös pienryhmäkierroksella tai vierailla siellä Rome City Pass -kaupunkilippusi avulla.
 • Kuinka päästä perille
  Vatikaanikaupunki sijaitsee Roomassa. Pääset perille bussilla numero 49 sekä punaisella metrolinjalla. Lähimmän aseman nimi on Cipro.
 • Lisävinkkejä

  • Varo taskuvarkaita etenkin ruuhkaisissa joukkoliikennevälineissä. Pidä laukustasi kiinni ja arvokkaat tavarasi pois näkyviltä.

  • Ota mukaasi takki tai jokin muu pitkähihainen vaate, jolla voit peittää käsivartesi ennen Sikstuksen kappeliin menemistä.

Sikstuksen kappeli: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Sikstuksen kappeli? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Sikstuksen kappeli : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 108 731 arvosteluun

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun sain varauksen oppaallani, ja minulla oli sekava kokemus. Tuotevalikoimani, ostokseni ja kuponkini lähettäminen sähköpostitse toimi täydellisesti. Kaikki oli juuri niin kuin kuvittelin. Yhteistyökumppani paikan päällä oli kuitenkin enemmän kuin epäammattimaista. Emme olleet tyytyväisiä hoitoon ja ilmoitin siitä oppaalle vastaavasti. Getyourguiden asiakaspalvelu oli erinomaista. Ammattitaitoinen, kohtelias, ahkera ja nopea. Postin mukaan pyyntöni käsittely kestää 5 päivää, ja viiden päivän kuluttua sain myös sähköpostin, joka sisälsi kohteliaisuuden ja anteeksipyynnön. Voin kunnioittaa sitä ja haluan kiittää sinua siitä. Annan mielelläni oppaalle uuden mahdollisuuden seuraavalla lomallani

Tämä oli toinen yrityksemme kanssa varattu kiertue ja se oli upea, kaikki sujui niin sujuvasti. Opasmme, pahoittelen, että olen unohtanut hänen nimensä - muistanut kaikkien nimet ja mistä he olivat matkustaneet. Hänen välittämänsä tiedot olivat fantastisia, hän ei kiirehtinyt - meidän kiertueemme meni yli kahden tunnin. Vastasi kaikkiin kysyttyihin kysymyksiin ja koska sää oli niin hyvä, neuvoi meitä menemään Pyhän Pietarin kupolin yläosaan. Näkemykset ovat ehdottomasti kannattaa kiivetä 551 askelmaa!

Kiertue oli upea, meitä seurattiin nopeasti kaikkien sisäänkäyntien läpi. Opas Tiffany oli todella osaava ja korosti keskeisiä yksityiskohtia. Sanoisin, ja ettei oppaan syytä ole, että jos haluat viettää enemmän aikaa Vatikaanin museoissa, sinun on palattava takaisin itse, kun kävelet melko nopeasti läpi päästäksesi Sixtan-kappeliin ja sitten Pietarinkirkkoon.

Olimme hämmästyneitä Vatikaanin kauneudesta ja sen salaisuuksista, kun emme pohjalla ole uskonnollisia harjoittajia, ja tämä kaikki ei olisi ollut mahdollista ilman nuorta oppaamme PASQUALEa, joka puhuu täydellistä ranskaa ja tietää pienimmätkin legendat Vatikaanista! Kaikki tämä keskellä ripaus huumoria, intohimoinen beritable, kiitos!

Todella nautinnollinen päivä suosittelisi kiertomatkaa. Mikki, oppaamme, oli niin osaava, uskomattoman ystävällinen ja muisti ryhmässämme olevan 18 ihmisen nimen sekunnissa, mikä teki kaikista vaivan. niin mielenkiintoisia paikkoja, tämä oli kohokohta vierailullemme toistaiseksi