Sikstuksen kappeli
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit
Vatikaanimuseot ovat avoinna 1.6. alkaen. Kaikkien kävijöiden terveyden ja turvallisuuden takaamiseksi väkijoukkoja rajoitetaan, lämpö tarkastetaan ja kasvonaamiot vaaditaan sisäänpääsyn yhteydessä. Vähemmän täynnä oleva Vatikaanin kokemus on erityinen.
Hanki lippusi nyt

Sikstuksen kappeli: Varaa liput ja kierrokset

Sikstuksen kappeli: Kaikki retket ja aktiviteetit

Rooma: huippunähtävyydet

Kaikki 1340 lippua ja kierrosta

Sikstuksen kappelin kohokohdat

Kunnioitusta herättävä Sikstuksen kappeli on Vatikaanivaltion todellinen helmi, jonka renessanssiajan taiteilijoiden sekä arkkitehtien taidonnäytteet häikäisevät. Tässä lista kappelin viidestä upeasta kohokohdasta.

Sikstuksen kappelin sisäkatto

Sikstuksen kappelin sisäkatto

Sikstuksen kappeli on Michelangelon mestariteos. Se on jaettu yhdeksän Mooseksen kirjan luvun mukaan, jotka kertovat maailman syntytarinan valon ja pimeyden sekä Aatamin ja Eevan kautta.

Aatamin luominen

Aatamin luominen

Sisäkaton keskipisteessä yksi maailman tunnetuimmista taideteoksista, jossa Jumala herättää Aatamin eloon sormenpäällään.

Michelangelon Viimeinen tuomio

Michelangelon Viimeinen tuomio

Michelangelon Viimeinen tuomio -fresko sijaitsee kappelin alttarin yläpuolella. Michelangelo aloitti neljä vuotta vieneen työn tekemisen 25 vuotta sisäkaton valmistumisen jälkeen.

Eteläpuolen seinä: Mooseksen tarina

Eteläpuolen seinä: Mooseksen tarina

Näe otteita Mooseksen elämästä, kuten hänen matkastaan Egyptin halki. Seinällä on renessanssimestarien, kuten Botticellin, Peruginon sekä Rossellin mestariteoksia.

Pohjoispuolen seinä: Jeesuksen tarina

Pohjoispuolen seinä: Jeesuksen tarina

Alttarin oikealla puolella olevalla seinällä on renessanssimaalaajien upeita teoksia, jotka herättävät Jeesuksen tarinan eloon.

Sisäpiirin vinkkimme

Mikä tekee Sikstuksen kappelista niin merkittävän?

Vuodesta 1508 alkaen Michelangelo erakoitui vuosiksi työstämään kappelin sisäkattoa sekä alttaria, jotka kuuluvat maailman upeimpiin taideteoksiin. Goethen sanoin: jos et ole nähnyt Sikstuksen kappelia, et voit käsittää mihin kaikkeen ihminen pystyy. Seinät heräävät eloon heti huoneeseen astuttuasi!

Hyvä tietää

Älä pukeudu shortseihin, lyhyeen hameeseen tai hihattomaan paitaan, sillä kappelissa on noudatettava pukeutumissääntöjä.

Voitko vierailla Sikstuksen kappelissa itsenäisesti?

Sikstuksen kappeli on osa Vatikaanin museoita ja sinne pääsee sisään vain museon kautta. Kappelin sisäänpääsy kuuluu Vatikaanimuseon lipun hintaan. Älä usko ketään, joka yrittää myydä lippuja ainoastaan kappelia varten - kyseessä on huijaus.

Vältä jonot

Sikstuksen kappelissa vierailee vuosittain yli 4,5 miljoonaa kävijää, joten ruuhkien välttäminen on hankalaa. Kappelissa on hiljaisempaa keskiviikkoaamuisin Paavin messun aikaan sekä lounasaikaan. Lippujen etukäteen varaaminen verkossa on suositeltavaa ja pieni opastettu ryhmäkierros on oiva tapa ohittaa jonot.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Suljettu sunnuntaisin sekä katolisina pyhäpäivinä. Aukioloajat saattavat vaihdella, joten tarkista ajankohtaiset tiedot etukäteen internetistä.
 • Hinta
  Tavallinen pääsymaksu on 17 €
 • Tarvitsenko oppaan?
  Kyllä, jos haluat tutustua upeisiin taideteoksiin tarkemmin. Voit käydä kappelissa myös pienryhmäkierroksella tai vierailla siellä Rome City Pass -kaupunkilippusi avulla.
 • Kuinka päästä perille
  Vatikaanikaupunki sijaitsee Roomassa. Pääset perille bussilla numero 49 sekä punaisella metrolinjalla. Lähimmän aseman nimi on Cipro.
 • Lisävinkkejä

  • Varo taskuvarkaita etenkin ruuhkaisissa joukkoliikennevälineissä. Pidä laukustasi kiinni ja arvokkaat tavarasi pois näkyviltä.

  • Ota mukaasi takki tai jokin muu pitkähihainen vaate, jolla voit peittää käsivartesi ennen Sikstuksen kappeliin menemistä.

Sikstuksen kappeli : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana
4.4 / 5
perustuen 99 529 arvosteluun

Todella tarpeellinen, lapsiperheelle vaivatonta luksusta

Todellista ajan-ja jalkojen säästöä!! Ruuhkaa ei museon sisällä voi kuitenkaan välttää...Se on hyvä muistaa. Hommaa tämä skippaus ja jaksat jonottaa samana päivänä Pietarin kirkkoon. Pitkältä näyttävä jono kirkkoon vei turvatarkastuksineen vain 50min. 10 vuotta sitten vähän pidempi jono vei 45min., mutta ilman turvatarkastusta!!

Loistava opas Maggie opasti elävällä ja hauskalla. Hirveä ruuhka etenkin Vatikaanin museossa, koko ajan hoputettiin eteenpäin. Pietarin kirkossa väljempää. Suosittelen opastettua kierrosta lämpimästi!

Vatikaanin museot, Pietarinkirkko ja Paavien haudat Arvostelija:

Hyvä kierros, näki paljon ja siirtyminen loogista paikasta toiseen, mutta oppaan englannin kieli olisi voinut olla selkeämpää, välillä ei saanut mitää selvää mitä hän selitti, mikä oli ikävää.

Olimme ajoissa paikalla ja pääsimmekin sisään jo reilusti ennen lippuun merkattua sisäänpääsyaikaa, kun meitä oli vain seitsemän hengen ryhmä.

Miko was a warm and excellent quide. He told us a lot of interesting facts with a humorous touch. He made us all feel special. Thanks!