Sikstuksen kappeli

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Sikstuksen kappeli: Varaa liput ja kierrokset

Sikstuksen kappelin kohokohdat

Kunnioitusta herättävä Sikstuksen kappeli on Vatikaanivaltion todellinen helmi, jonka renessanssiajan taiteilijoiden sekä arkkitehtien taidonnäytteet häikäisevät. Tässä lista kappelin viidestä upeasta kohokohdasta.

 • Sikstuksen kappelin sisäkatto

  1. Sikstuksen kappelin sisäkatto

  Sikstuksen kappeli on Michelangelon mestariteos. Se on jaettu yhdeksän Mooseksen kirjan luvun mukaan, jotka kertovat maailman syntytarinan valon ja pimeyden sekä Aatamin ja Eevan kautta.

 • Aatamin luominen

  2. Aatamin luominen

  Sisäkaton keskipisteessä yksi maailman tunnetuimmista taideteoksista, jossa Jumala herättää Aatamin eloon sormenpäällään.

 • Michelangelon Viimeinen tuomio

  3. Michelangelon Viimeinen tuomio

  Michelangelon Viimeinen tuomio -fresko sijaitsee kappelin alttarin yläpuolella. Michelangelo aloitti neljä vuotta vieneen työn tekemisen 25 vuotta sisäkaton valmistumisen jälkeen.

 • Eteläpuolen seinä: Mooseksen tarina

  4. Eteläpuolen seinä: Mooseksen tarina

  Näe otteita Mooseksen elämästä, kuten hänen matkastaan Egyptin halki. Seinällä on renessanssimestarien, kuten Botticellin, Peruginon sekä Rossellin mestariteoksia.

 • Pohjoispuolen seinä: Jeesuksen tarina

  5. Pohjoispuolen seinä: Jeesuksen tarina

  Alttarin oikealla puolella olevalla seinällä on renessanssimaalaajien upeita teoksia, jotka herättävät Jeesuksen tarinan eloon.

Suunnittele vierailusi

 • Mikä tekee Sikstuksen kappelista niin merkittävän?

  Vuodesta 1508 alkaen Michelangelo erakoitui vuosiksi työstämään kappelin sisäkattoa sekä alttaria, jotka kuuluvat maailman upeimpiin taideteoksiin. Goethen sanoin: jos et ole nähnyt Sikstuksen kappelia, et voit käsittää mihin kaikkeen ihminen pystyy. Seinät heräävät eloon heti huoneeseen astuttuasi!

 • Hyvä tietää

  Älä pukeudu shortseihin, lyhyeen hameeseen tai hihattomaan paitaan, sillä kappelissa on noudatettava pukeutumissääntöjä.

 • Voitko vierailla Sikstuksen kappelissa itsenäisesti?

  Sikstuksen kappeli on osa Vatikaanin museoita ja sinne pääsee sisään vain museon kautta. Kappelin sisäänpääsy kuuluu Vatikaanimuseon lipun hintaan. Älä usko ketään, joka yrittää myydä lippuja ainoastaan kappelia varten - kyseessä on huijaus.

 • Vältä jonot

  Sikstuksen kappelissa vierailee vuosittain yli 4,5 miljoonaa kävijää, joten ruuhkien välttäminen on hankalaa. Kappelissa on hiljaisempaa keskiviikkoaamuisin Paavin messun aikaan sekä lounasaikaan. Lippujen etukäteen varaaminen verkossa on suositeltavaa ja pieni opastettu ryhmäkierros on oiva tapa ohittaa jonot.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Suljettu sunnuntaisin sekä katolisina pyhäpäivinä. Aukioloajat saattavat vaihdella, joten tarkista ajankohtaiset tiedot etukäteen internetistä.
 • Hinta
  Tavallinen pääsymaksu on 17 €
 • Tarvitsenko oppaan?
  Kyllä, jos haluat tutustua upeisiin taideteoksiin tarkemmin. Voit käydä kappelissa myös pienryhmäkierroksella tai vierailla siellä Rome City Pass -kaupunkilippusi avulla.
 • Kuinka päästä perille
  Vatikaanikaupunki sijaitsee Roomassa. Pääset perille bussilla numero 49 sekä punaisella metrolinjalla. Lähimmän aseman nimi on Cipro.
 • Lisävinkkejä

  • Varo taskuvarkaita etenkin ruuhkaisissa joukkoliikennevälineissä. Pidä laukustasi kiinni ja arvokkaat tavarasi pois näkyviltä.

  • Ota mukaasi takki tai jokin muu pitkähihainen vaate, jolla voit peittää käsivartesi ennen Sikstuksen kappeliin menemistä.

Sikstuksen kappeli: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Sikstuksen kappeli? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Sikstuksen kappeli : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 103 709 arvosteluun

Olimme ajoissa paikalla ja pääsimmekin sisään jo reilusti ennen lippuun merkattua sisäänpääsyaikaa, kun meitä oli vain seitsemän hengen ryhmä.

Miko was a warm and excellent quide. He told us a lot of interesting facts with a humorous touch. He made us all feel special. Thanks!

Asiansa erittäin hyvin osaava opas ja erinomaisesti organisoitu, informatiivisen tiivis kierros Vatikaanin nähtävyyksien halki.

Opas oli hauska, mukava ja huolehtivainen! Selostuksesta sai hyvin selvää ja hän vaikutti innokkaalta sekä nauttivan työstään.

Ulkopuolella yritetään selittää "pakollisista" lisämaksuista. Ei kannata kuunnella.