Lisää päivät

Skopjen kaupunginmuseo

Skopjen kaupunginmuseo: Suosittelemamme kierrokset ja aktiviteetit

Sofiasta: Skopje, Pohjois-Makedonia

1. Sofiasta: Skopje, Pohjois-Makedonia

Skopjen historia alkoi traakialaisten asuttamisesta ja Scupin linnoituksen perustamisesta. Sittemmin kaupunki on vaihtanut hallitsijaansa lukuisia kertoja, sillä se on kuulunut lyhytaikaisesti roomalaisiin, bysanttilaisiin, bulgarialaisiin ja serbialaisiin maihin. Osmanit valloittivat kaupungin vuonna 1392 ja muuttivat sen nimen Uskubiksi, josta tuli lukuisten osmanien, bulgarialaisten ja albaanien koti. Vuonna 1912 kaupunki vapautettiin ottomaaneilta ensimmäisen Balkanin sodan aikana, ja siitä tuli lopulta osa Serbian maata. Kahden maailmansodan aikana kaupunki luovutettiin lopulta Bulgarialle, minkä jälkeen siitä tuli Makedonian federaation pääkaupunki Jugoslavian sosialistisessa tasavallassa. Sen jälkeen kaupunki alkoi kasvaa nopeasti teollisesti ja taloudellisesti. Valitettavasti valtava maanjäristys vuonna 1963 tuhosi suuren osan kaupungista, ja yli 100 000 ihmistä jäi ilman kotia. Skopje onnistui toipumaan siitä nopeasti, juuri ajoissa tullakseen itsenäisen Makedonian pääkaupungiksi. Päiväsi Skopjessa (Pohjois-Makedonia) Lähtö on aikaisin, noin klo 8.00 riippuen hotellista noutoaikasi, sillä ajoaika on 4 tuntia kumpaankin suuntaan, ja rajanylitys voi kestää jonkin aikaa. Matkalla Makedoniaan käytät viehättävää tietä Osogovo-vuoriston kautta, joka on yksi kauneimmista vuoristoista sekä Bulgariassa että Makedoniassa. Jossain klo 11.30 (10.30 paikallista aikaa) saavut Skopjeen. Kävelykierros alkaa Skopjen historian museosta, joka on omistettu kaupungille ja joka sijaitsee vanhalla rautatieasemalla. Sieltä jatkat matkaa kohti Äiti Teresan muistotaloa ja tutustut albanialaista alkuperää olevan hämmästyttävän makedonialaisen naisen elämään. Tällä hetkellä tiedon nälkäsi korvataan hyvällä ruoalla, kun suuntaat kohti pääaukiota nähdäksesi Aleksanteri Suuren valtavan patsaan ja löytääksesi ihanan ravintolan Vardar-joen etelärannalta. Lounaan jälkeen jatkat kävelykierrosta Vardar-joen toiselle puolelle ylittäen sen Kivisillan kautta - Skopjen vanhimman ja kuuluisimman sillan, joka on nykyään kaupungin symboli. Sen jälkeen suuntaat kohti vanhaa linnoitusta, jonka huipulta voit ottaa upeita kuvia kaupungista. Lopuksi vierailet vanhassa kaupunginosassa ja sen kuuluisassa Pyhän Vapahtajan kirkossa. Kun sinulla on hieman vapaata aikaa ostaa matkamuistoja, suuntaat kohti autoa unohtamatta ohittaa Skopje 2014 -hankkeen valtavia rakennuksia. Noin klo 15:30-16:00 lähdette Skopjesta ja saavutte takaisin Sofiaan noin klo 19:30-20:00.

Skopjen kaupungin parhaat nähtävyydet

2. Skopjen kaupungin parhaat nähtävyydet

Kuljettajasi noutaa sinut hotellistasi tai mistä tahansa Skopjessa sijaitsevasta paikasta mukavalla ilmastoidulla henkilöautolla / tila-autolla ja vie sinut tasangolle, jossa nykytaiteen museo sijaitsee. Sieltä avautuu upea näkymä Skopjen keskiosaan, ja tästä alkaa tarina kaupungista. Sen jälkeen vieraillaan Kalen linnoituksessa. Seuraavaksi käydään Mustapha Pashan moskeijassa ja sen jälkeen Pyhän Vapahtajan kirkossa. Toinen vierailu on Makedonian museossa, joka koostuu kolmesta osasta: ikonigalleriasta, etnologisesta ja historiallisesta osastosta. Sitten jatkat kävelyä vanhan basaarin läpi, jossa on vielä kaksi karavaanarihuonetta, joissa voi nähdä turkkilaiset kylpylät - Chifte Hammam ja Daut Pasha Hammam, jotka ovat peräisin 1400-luvulta. Kierros jatkuu kohti kaupungin modernia osaa Vardar-joen oikealla rannalla. Ennen kuin ylität kivisillan, joka on yksi Skopjen vanhimmista maamerkeistä, näet holokaustin muistokeskuksen ja Makedonian itsenäisyystaistelun, IMRO:n ja kommunismin uhrien museon. Joen toisella rannalla on Makedonian pääaukio, jossa on paljon uusia patsaita ja muistomerkkejä. Kävelet Makedonian pääkatua pitkin, joka yhdistää aukion vanhaan rautatieasemaan. Voit jäädä lyhyelle vierailulle Äiti Teresan muistotaloon, ja kierros päättyy Skopjen kaupungin museon eteen, joka sijaitsee vanhan rautatieaseman rakennuksessa, joka tuhoutui osittain vuoden 1963 maanjäristyksessä. Vodno-vuorelta jatketaan köysiradalla Millennium-ristille ja takaisin keskelle Vodnoa. Kun olet palannut takaisin keskimmäiseen Vodnoon, jatkat autolla / tila-autolla Gorno Nerezin kylään, jossa näet Pyhän Pantelejmonin kirkon. Matka jatkuu vierailulla Matka-kanjoniin, joka sijaitsee noin 17 km Skopjesta, ja jatkamme kävelyä Treska-joen rantaa pitkin, joka on kuuluisa siinä järjestettävistä melontakilpailuista. Seuraat polkua, joka kulkee padon ja keinotekoisen Matka-järven ohi, ja saavut Pyhän Andreaksen luostariin. Tämän jälkeen lähdet veneajelulle pitkin Matka-kanjonia (8 km pitkä) ja nautit upeasta ympäristöstä sekä vierailet Vrelon luolassa.

Skopjen 4 tunnin kävelykierros

3. Skopjen 4 tunnin kävelykierros

Tämä 4 tunnin kävelykierros Skopjessa alkaa yleensä tasangolta, jossa sijaitsee nykytaiteen museo. Sieltä avautuu upea näkymä Skopjen keskiosaan, ja tästä alkaa tarina kaupungista. Sen jälkeen vierailet Kalen linnoituksessa ennen kuin käyt Mustapha Pashan moskeijassa, Pyhän Vapahtajan kirkossa ja Goce Delchevin pienessä museossa. Toinen vapaaehtoinen vierailu on Makedonian museoon, joka koostuu kolmesta osasta: ikonigalleriasta, etnologisesta osastosta ja historiallisesta osastosta. Sitten jatkat kävelyä vanhan basaarin läpi, jossa on vielä 2 karavaanarirakennusta sekä 2 turkkilaista kylpylää: Chifte Hammam ja Daut Pasha Hammam. Kierros jatkuu kohti kaupungin modernia osaa. Ennen kuin ylität kivisillan, joka on yksi Skopjen vanhimmista maamerkeistä, näet Makedonian juutalaisten holokaustin muistokeskuksen ja Makedonian itsenäisyystaistelun, IMRO:n ja kommunismin uhrien museon. Joen toisella rannalla on pääaukio, Makedonia-aukio, jossa on paljon uusia patsaita ja muistomerkkejä. Kävelet pääkatua, Makedonia-katua, pitkin, joka yhdistää aukion vanhaan rautatieasemaan. Jäätte lyhyelle vierailulle Äiti Teresan muistotaloon ja päätätte kierroksen Skopjen kaupungin museon eteen, joka sijaitsee vanhan rautatieaseman rakennuksessa.

Saatavilla olevat aktiviteetit

3 aktiviteettia löydetty
Lajitteluperuste:

Skopjen kaupunginmuseo: suosituimmat nähtävyydet lähellä

Skopjen kaupunginmuseo: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Skopjen kaupunginmuseo? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.