Tekemistä kohteessa

Split

Rakastatko historiaa, luontoa ja rantaelämää? Saarihyppely ja Diocletianuksen palatsi odottavat sinua.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Splitin ja lähiympäristön yhdeksän nähtävyyttä

Kroatian Split on monille kaupunki, josta tehdään matkoja muille saarille. Kaupungin dalmatialaiseen kulttuuriin, kauniiseen rannikkoon sekä perinteistä ja modernia yhdistelevään tunnelmaan kannattaa kuitenkin tutustua.

 • Diocletianuksen palatsi

  1. Diocletianuksen palatsi

  Tämä valtava muinainen palatsi on yksi kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä. Kaupungin keskusta muodostuu rakennelman raunioista, joissa on nykyään lukuisia baareja, ravintoloita ja kauppoja.

 • Marjan

  2. Marjan

  Marjan on kaunis puisto, joka on omiaan iltapäiväkävelylle, pyöräretkelle tai rentoutumiselle.

 • 3. Ivan Mestrovicin galleria

  Laatuun panostavassa museossa voi tutustua 1900-luvun mestaritaiteilijan parhaisiin luomuksiin. Hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsevan museon kaunis ympäristö on ehdottomasti matkan arvoinen elämys.

 • Pyhän Domniuksen katedraali

  4. Pyhän Domniuksen katedraali

  Tämä 600-luvulta peräisin oleva rakennus on pysynyt lähes alkuperäisessä kunnossa. Kaupungin paras näköalatasanne sijaitsee katedraalin kellotornissa.

 • Kroatian kansallisteatteri

  5. Kroatian kansallisteatteri

  Tämä kaunis rakennus on kaupungin kulttuurin kehto. Oopperatalon kohokohtiin kuuluu Sustipan, joka on omiaan ulkoilmadrinkille.

 • Festivaali

  6. Festivaali

  Zabavne Glazbe Split -musiikkifestareilla ovat esiintyneet Kroatian parhaat artistit aina 1960-luvulta lähtien.

 • Hvar

  7. Hvar

  Muutaman tunnin lauttamatkan päässä Splitin eteläpuolella sijaitseva Hvar-saari on erinomainen parin päivän matkakohde. Kaupunki tunnetaan sen erinomaisista ravintoloista, venesatamista, museoista, gallerioista ja kahviloista.

 • Brac

  8. Brac

  Brac-saari tunnetaan valkoisesta kivestä, jota on käytetty muun muassa Valkoisen talon rakentamisessa. Tutustu saaren keskellä sijaitseviin hylättyihin kivikyliin.

 • Venematka Dubrovnikiin

  9. Venematka Dubrovnikiin

  Splitistä pääsee helposti vesiteitse historialliseen Dubrovnikiin, joka on upea Adrianmeren kauneuden ympäröimä kaupunki.

Suunnittele vierailusi

 • Matkusta bussilla

  Paikallisten bussien käyttäminen on helppoa, kätevää ja turvallista.

 • Älä puhu puhelimessa kun ajat autoa

  Muista tutustu paikallisiin liikennessääntöihin, mikäli vuokraat auton. Erityisesti puhelimessa puhumista ratissa kannattaa välttää.

 • Rantaetiketti

  Monilla rannoilla saa ottaa aurinkoa yläosattomissa, mutta käytä silti maalaisjärkeä. 90 prosenttia kroatialaisista on katolisia ja osa saarista, kuten Vrbnik, on hyvinkin uskonnollisia.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Kroatia
 • Rahayksikkö
  Kroatian kuna (kn)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +385
 • Paras aika vierailla
  Rantasäät ovat parhaimmillaan heinäkuussa ja elokuussa. Ennen rantasesonkia matkustava voi kuitenkin hyödyntää edullisempia hintoja, nauttia nähtävyyksistä ilman ruuhkaa ja osallistua hauskoihin tapahtumiin.

Split: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Split? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Split : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 8 586 arvosteluun

Odotukset ylittyi mennen tullen. Ernest-opas oli loistava. Puhui englantia, että kaikki ymmärsi. Myös kertoi paljon ja mielenkiintoisesti historiasta ja paikoista esim.45min menomatka meni siivillä. Paljon naurua! Kävelyä paljon, joten hyvät kengät jalkaan. Paljon upeita paikkoja koko päivän, joten valokuvia saa ottaa paljon (muista ladata kännykkä ennen matkaa täyteen).Boris-kuljettaja oli myös turvallinen. Suosittelen!

It is really worth the money. Our guide Jadran was great, very friendly, professional and easy to be around. On the way we stopped at amazing viewpoints, which were just breathtaking.

Hieno retki vesiputouksille, paljon katsottavaa. Järjestelyt toimivat upeasti, kiitos loistavan oppaan. Daniela oli aivan mahtava, sydämellinen ja hauska.

Guide Darijo was awesome, good humour. Waterfalls were beautiful, place was clean, many restaurants.

Mukava risteily ensin auringon paisteessa ja sitten kuun loisteessa

Tarjoilu pelasi ja kolmehenkinen orkesteri soitti ja lauloi mukavaa kansainvälistä musiikkia