Split
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Parhaat nähtävyydet: Split

Split: Kaikki retket ja aktiviteetit

Splitin ja lähiympäristön yhdeksän nähtävyyttä

Kroatian Split on monille kaupunki, josta tehdään matkoja muille saarille. Kaupungin dalmatialaiseen kulttuuriin, kauniiseen rannikkoon sekä perinteistä ja modernia yhdistelevään tunnelmaan kannattaa kuitenkin tutustua.

Diocletianuksen palatsi

Diocletianuksen palatsi

Tämä valtava muinainen palatsi on yksi kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä. Kaupungin keskusta muodostuu rakennelman raunioista, joissa on nykyään lukuisia baareja, ravintoloita ja kauppoja.

Marjan

Marjan

Marjan on kaunis puisto, joka on omiaan iltapäiväkävelylle, pyöräretkelle tai rentoutumiselle.

Ivan Mestrovicin galleria

Laatuun panostavassa museossa voi tutustua 1900-luvun mestaritaiteilijan parhaisiin luomuksiin. Hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsevan museon kaunis ympäristö on ehdottomasti matkan arvoinen elämys.

Pyhän Domniuksen katedraali

Pyhän Domniuksen katedraali

Tämä 600-luvulta peräisin oleva rakennus on pysynyt lähes alkuperäisessä kunnossa. Kaupungin paras näköalatasanne sijaitsee katedraalin kellotornissa.

Kroatian kansallisteatteri

Kroatian kansallisteatteri

Tämä kaunis rakennus on kaupungin kulttuurin kehto. Oopperatalon kohokohtiin kuuluu Sustipan, joka on omiaan ulkoilmadrinkille.

Festivaali
Valokuva: kris krüg@flickr(CC BY-SA 2.0)

Festivaali

Zabavne Glazbe Split -musiikkifestareilla ovat esiintyneet Kroatian parhaat artistit aina 1960-luvulta lähtien.

Hvar

Hvar

Muutaman tunnin lauttamatkan päässä Splitin eteläpuolella sijaitseva Hvar-saari on erinomainen parin päivän matkakohde. Kaupunki tunnetaan sen erinomaisista ravintoloista, venesatamista, museoista, gallerioista ja kahviloista.

Brac

Brac

Brac-saari tunnetaan valkoisesta kivestä, jota on käytetty muun muassa Valkoisen talon rakentamisessa. Tutustu saaren keskellä sijaitseviin hylättyihin kivikyliin.

Venematka Dubrovnikiin

Venematka Dubrovnikiin

Splitistä pääsee helposti vesiteitse historialliseen Dubrovnikiin, joka on upea Adrianmeren kauneuden ympäröimä kaupunki.

Suunnittele käyntisi paikassa Split

Matkusta bussilla

Paikallisten bussien käyttäminen on helppoa, kätevää ja turvallista.

Älä puhu puhelimessa kun ajat autoa

Muista tutustu paikallisiin liikennessääntöihin, mikäli vuokraat auton. Erityisesti puhelimessa puhumista ratissa kannattaa välttää.

Rantaetiketti

Monilla rannoilla saa ottaa aurinkoa yläosattomissa, mutta käytä silti maalaisjärkeä. 90 prosenttia kroatialaisista on katolisia ja osa saarista, kuten Vrbnik, on hyvinkin uskonnollisia.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Kroatia
 • Rahayksikkö
  Kroatian kuna (kn)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +385
 • Paras aika vierailla
  Rantasäät ovat parhaimmillaan heinäkuussa ja elokuussa. Ennen rantasesonkia matkustava voi kuitenkin hyödyntää edullisempia hintoja, nauttia nähtävyyksistä ilman ruuhkaa ja osallistua hauskoihin tapahtumiin.

Tekemistä: Split

Huippunähtävyydet kohteessa Split

Kaupungit: Kroatia

Split: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Split? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Split : Mitä vierailijat sanovat

Antoisa retki ainutlaatuisessa luonnossa.

++Opas osasi kertoa paljon Kroatian historiasta ja luonnosta. Mukava kun pysähdyttiin matkalla ja päivällinen oli hyvä retken jälkeen!! - - Emme saaneet vastausta kysymykseemme, että lähteekö retki Trogirista kun sitä kysyimme sähköpostilla jo etukäteen. Meille luvattiin vastata 24 tunnin kuluessa, muttei vastattu. Meidän apartementoksen emännän piti selvittää asiaa ja sai sen selville, muttei osannut neuvoa tarkkaa odotuspaikkaa eli olimme Trogirin keskustassa väärässä paikassa ja muut joutuivat odottamaan ja aikaa meni hukkaan.

Krka kansallispuiston oli huikea kaunis paikka.

Mukava koko päivän matka ja kansallispuisto Krkan maisemat olivat huumaavan kauniita ihanien vesiputouksin johdosta. Aikaa olisi saanut retkellä olla enemmän, koska 2 tuntia kiertämiseen ei meinannut riittää. Lounaspaikka kansallispuiston alueella oli todella kaunis ja ruoka hyvää (homemade). Sibenik ei ollut niin ihana paikka ja sen ajan olisin mieluummin viettänyt vesiputouksilla. Opas oli hyvä ja kertoi paljon Kroatian historiasta ja nykypäivästä. Suosittelen ehdottomasti retkeä Krkan kansallispuistoon.

Mykistävä paikka jossa joka mutkan takana uusi uskomaton näky.

GYG:n kautta kaikki toimi. Oppaat olivat loistavia, varsinkin miespuolisella oppaalla hyvä, selkeä ja kuuluva ääni. Sinisellä sateenvarjolla oli hyvä näkyvyys Ainoa harmitus oli aamulla lähtötilanteessa, kun bussia piti odottaa melkein tunnin, että pääsimme matkaan. Luulen,että tämä oli yksittäinen tapaus ja syy tähän jäi tuntemattomaksi mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, koska päivän anti oli loistava. Aion jatkossakin käyttää tätä kanavaa lippujen hankintaan.

Ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka.

Monipuolinen koko päivän kestävä retki. Puisto ja sen vesiputoukset ovat vaikuttavia. Olin reissussa 8- ja 11-vuotiaiden lasten kanssa. Molemmat pitivät myös retkeä Kroatian matkan kohokohtana. Retken opas Petra oli todella mukava ja asiansa osaava. Suosittelen!

Mukava risteily ensin auringon paisteessa ja sitten kuun loisteessa

Tarjoilu pelasi ja kolmehenkinen orkesteri soitti ja lauloi mukavaa kansainvälistä musiikkia