Suosittelemamme elämykset kaupungissa Sudin alue

Bukarest: Brasovin vanhakaupunki, Peles ja Branin linna

1. Bukarest: Brasovin vanhakaupunki, Peles ja Branin linna

Tämä Bukarestista alkava elämys esittelee sinulle Romanian tunnetuimmat linnat opastetusti. Koe Branin sekä Pelesin linnat ja tutustu vanhaankaupunkiin kävellen Brasovissa. Elämys alkaa Bukarestin alueelta tapahtuvalla noudolla, jonka jälkeen suuntaat kohti Sinaiaa. Käy muinoin romanialaisten kuninkaiden kodissa, Pelesin linnassa. Ihastele aina 1400-luvulta 1800-luvulle peräisin olevia esineitä, kuten aseita, koristeita, huonekaluja, mattoja, veistoksia, maalauksia ja seinävaatteita. Seuraava kohde on Draculan linnanakin tunnettu Branin linna. Tutustu linnan taustoihin ja sen roolista Valakian sekä Transilvanian välisen rajan strategisena kivijalkana. Koe Brasovin kadut itsenäisesti ihaillen sen uusklassisia, barokin, provinssin ja renessanssityylin kohteita. Näe myös aikansa vahvin linnake koko Euroopassa, Brasov. Vaikuttava kalastajalinnake, muinaiset muurit ja valkomustat tornit kuuluvat sen kohokohtiin. Seuraavaksi koet Katariinan portin. Sen neljä pientä tornia kertovat tarinaa elämästä ja kuolemasta, ja se sijaitsee Scrhein portin lähellä läntisellä puolella.

Bukarest: Draculan linna, Peleș & Braşov, pienryhmäkierros

2. Bukarest: Draculan linna, Peleș & Braşov, pienryhmäkierros

Hyödy noudosta keskeisesti sijaitsevalta hotelliltasi, hostelliltasi tai majoituspaikasta, ja suuntaa sitten tutustumaan Transilvanian historiallisiin linnoihin Braşovin keskiaikaisessa kaupungissa. Pysähdy matkalla Sinaian pienessä kaupungissa ja vieraile Peleșin linnassa tutustuaksesi Romanian kuninkaallisten entiseen kesäpalatsiin.  Jatka Braniin, joka tunnetaan sen mahtavasta kreivi Draculaan liittyvästä linnoituksesta. Kuuntele tarinoita Vlad III:sta, jonka sanotaan innoittaneen Bram Stokeria. Ihaile panoraamanäkymiä linnoituksen raunioilta ympäröiville vuorille. Käy matkamuistomarkkinoilla ja vieraile sitten Brasovin vanhassakaupungissa opastetulla kierroksella paikallisoppaan kanssa. Vietä hieman vapaa-aikaa ennen matkustamista takaisin Bucharestiin, jossa sinut viedään takaisin hotellillesi.

Bukarestista: Päiväretki Transylvaniaan

3. Bukarestista: Päiväretki Transylvaniaan

Aloita kierroksesi Pelesin linnan vierailulla, joka sijaitsee Sinaian vaikuttavalla vuoristoalueella, ja jota kutsutaan Karpaattien helmeksi. Tutustu Romanian kuninkaallisen perheen vanhaan kesäasuntoon, joka tunnetaan sen saksalaisesta renessanssityylistä. Vuosien 1873-1883 aikana Romanian ensimmäisen kuninkaan, Kaarle I:n rakentama palatsi on yksi tyylinsä kauneimpia Euroopassa. Seuraavaksi suuntaat Brasovin kaupunkiin, joka tunnettiin aiemmin nimellä Kronstadt. Ihaile kaupungin historiallista keskustaa, vuosisatoja vanhoja koteja sekä pieniä mukulakivikatuja, jotka luovat kaupunkiin ihastuttavan saksalaisen charmin. Kävelykierros alkaa pääaukiolta, ja voit nähdä goottilaisen mustan kirkon (Biserica Neagra, vierailu sisällä), vanhan kaupungintalon, vartiotornit, entisen linnoituksen muurit sekä Euroopan kapeimman kadun. Pysähdy lopuksi Branin linnalla, joka tunnetaan myös Draculan linnana (vierailu sisällä). Wallachian ja Transylvanian rajaksi alun perin rakennettu linnoitus tunnetaan näkymistä laaksoon. Tämän keskiaikaisen maamerkin strateginen rooli sen vaikuttavine torneineen on helposti nähtävissä. Goottilaisen ulkonäön lisäksi voit oppia lisää Vlad-lävistäjästä, sekä legendaarisesta vampyyrista.

Bukarest: Therme Bucuresti pääsylipun kanssa kuljetukset

4. Bukarest: Therme Bucuresti pääsylipun kanssa kuljetukset

Vietä rentouttava ja vaivaton päivä kylpylässä Bukarestin matkallasi. Nauti kätevästä hotellista noutamisesta ja kuljetuksesta Therme Spa Bucharestiin, joka sijaitsee kaupungin pohjoisosassa. Tämä on Euroopan suurin sisätiloissa sijaitseva wellness-keskus, ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen nähtävyys lomasi aikana. Saapuessasi voit hyödyntää jonon ohittavan pääsylippusi. Tällä passilla pääset kaikkiin Span 2 alueeseen: Galaxy ja The Palm. Kylpyläkompleksissa on 10 lämpölämmitteistä uima-allasta, 11 saunaa, 16 vesiliukumäkeä ja Romanian suurin kasvitieteellinen puutarha. Tämän jälkeen voit hyödyntää parantavia infrapunavaikutuksia rentoutuessasi sängyllä tai nauttia cocktailin allasbaarissa. Kun olet tankannut energiaa, kuljettaja kuljettaa sinut takaisin Bukarestiin. Kyyditys Baneasa-ostoskeskukseen tai Otopenin lentokentälle voidaan järjestää pyynnöstä.

Bukarestista: Draculan linnan kokopäiväretki

5. Bukarestista: Draculan linnan kokopäiväretki

Heittäydy kreivi Draculan tarinaa inspiroineen Vlad Seivästäjän legendan pauloihin tällä Bukarestista alkavalla koko päivän Transilvania-kierroksella. Aloita kierros ajamalla Valahian alueelle. Tutustu Pelesin linnaan kuvankauniissa Sinaian kylässä, joka tunnetaan "Karpaattien helmenä". Jatka seuraavaksi Branin upeisiin vuoristomaisemiin ja vieraile Branin linnassa, joka tunnetaan myös Draculan linnana. Tutustu pelottavan Dracula-hahmon legendaan. Päivän viimeinen etappi on Transilvanian ytimessä sijaitseva Brasov, jonka historiallisen keskustan kävelykierroksella voit nähdä upeita nähtävyyksiä, kuten Biserica Neagrăn goottilaisen kirkon sekä keskiaikaisen Katariinan portin, joka on ainoa kaupunkia puolustaneiden muurien säästynyt osa.

Brasovista: kierros linnoissa ja ympäröivällä alueella

6. Brasovista: kierros linnoissa ja ympäröivällä alueella

Kierros alkaa Brasovin keskustassa sijaitsevasta kokoontumispaikasta. Sinut ajetaan mukavasti talonpoikien linnoitukseen, keskiaikaiseen linnoitukseen, joka on rakennettu aikana, jolloin saksalaiset ritarikunnat hallitsivat Brasovin lääniä. Tutustu linnoituksen historiaan ja tarinoihin ja nauti vierailusta linnoituksen ja näköalapaikan ympärillä. Pysähdy nauttimaan upeista näkymistä Brasovin ylätasangolle ja ympäröiville vuorille. Matka jatkuu kohti Branin linnaa. Vuonna 1388 valmistunut linna on rakennettu jyrkälle kalliolle Măguran ja Dealul Cetăţii -vuorten välille, ja sieltä on poikkeukselliset näkymät läheisille kukkuloille. Opi tästä kuuluisasta linnasta ja erityisesti kreivi Draculan tarinoista kävellessäsi muinaisissa saleissa. Seuraavaksi suuntaat Sinaiaan, Romanian kuningasperheen entiseen kesäasuntoon. Tunnin ajomatka tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon ja villieläimiin. Sen jälkeen voit tutustua Pelesin linnaan, jota pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista linnoista. Vieraile arkkitehtuurin mestariteoksessa, tutustu sen upeisiin salonkeihin ja opi perinnöstä. Kotimatkalla näet näkymät Transilvanian Alpeille, Bucegi-vuorille sekä Bustenin ja Predealin vilkkaille lomakohteille.

Bukarest: Parlamentin palatsi Liput ja opastettu kierros

7. Bukarest: Parlamentin palatsi Liput ja opastettu kierros

Tunnettiin aiemmin nimellä Casa Republicii, sitten Casa Poporului, mutta se ei ole tarkoitettu ihmisille, ja se on kommunistisen ajan tärkein symboli, joka on tarkoitettu ministeriöiden, kommunistisen puolueen toimistojen tai korkeiden virkamiesten asuntojen majoittamiseen. Se rakennettiin vuodesta 1984 alkaen kaupungin turvallisimmalle paikalle, kun otetaan huomioon suuri maanjäristysriski, ja siinä on 12 kerrosta ja 4 maanalaista kerrosta.Viime vuonna 1984 se rakennettiin kaupungin turvallisimmalle paikalle, kun otetaan huomioon suuri maanjäristysriski. Kierroksen varrella ohitat rakennuksen tärkeimmät huoneet, konferenssisalit, parvekkeen, josta on upeat näkymät pääaukiolle, pääportaat, suuret käytävät ja vaikuttavat galleriat. Yllätyt ylellisesti sisustetuista sisätiloista, jotka on kaikki valmistettu paikallisista materiaaleista (marmori, kristalli, matot, verhot, stukki) ja paikallisten käsityöläisten toimesta.

Suceavasta: Bucovinan maalatut luostarit päiväretki

8. Suceavasta: Bucovinan maalatut luostarit päiväretki

Bucovinan maalatut luostarit -kierros on kysytyin päiväkierroksemme, jossa sinulla on mahdollisuus ihailla joitakin Bucovinan ainutlaatuisimmista maalatuista luostareista: "Voronetin luostari, Humorin luostari, Moldovitan luostari ja Sucevitan luostari, jotka kaikki on merkitty Unescon maailmanperintöluetteloon. Bucovina Painted Monasteries Tour ei koske vain luostareita ja hengellisyyttä, joka viipyy näissä erityiskohteissa. Kierros tutustuttaa sinut myös Bucovinan bukoliseen ilmapiiriin, jossa on viehättäviä perinteisiä kyliä, tiheitä metsiä, upeita vuoristoteitä ja paikallisia käsityöläisiä, jotka säilyttävät vanhoja perinteitä. Kaikki tämä yhdessä ainoassa päivässä, matkan pituus on 200 km ja noin 8 tuntia.

Brasov: Pelesin linna, Branin linna ja Rasnovin linnoitus päiväretki

9. Brasov: Pelesin linna, Branin linna ja Rasnovin linnoitus päiväretki

Koe Transilvanian ikonisten nähtävyyksien viehätysvoima eksklusiivisella pienryhmäpäiväretkellä, johon osallistuu vain 8 henkilöä. Seikkailu alkaa Brasovista, ja matkan varrella pääset todistamaan maaseutualueiden viehättävää kauneutta Karpaattien vuoria taustanaan pitäen. Ensimmäinen pysähdyspaikka on kunnioitusta herättävä Pelesin linna, joka sijaitsee viehättävässä Sinaian kaupungissa ja jonka lumoava julkisivu huokuu ylellisyyttä ja eleganssia. Ohitat jonon ja pääset tutustumaan linnan sisätiloihin ja nauttimaan sen upeasta tunnelmasta. Kierrokseen sisältyy myös vierailu Sinaian luostariin, joka on pyhä maamerkki, joka on tunnettu vaikuttavasta arkkitehtuuristaan, rikkaasta historiastaan ja hengellisestä merkityksestään. Seuraavaksi on vuorossa Branin linna, joka on tunnettu siitä, että se on yhdistetty Vlad Pampulan legendaan, ja sitä kutsutaan tunnetusti Draculan linnaksi. Oppaasi asiantuntemuksen avulla saat selville kiehtovia tarinoita linnan muurien takaa ja sen kiehtovan yhteyden pahamaineiseen Draculaan. Tämän merkittävän kierroksen viimeinen pysähdyspaikka on luonnonkaunis Rasnovin linnoitus, historiallinen paikka, josta on henkeäsalpaavat näkymät Transilvanian maisemiin. Tutustu linnoitukseen oppaasi oivaltavien kommenttien avulla ja saat syvemmän käsityksen sen roolista Romanian historiassa. Ennen kuin palaat takaisin Brasoviin, sinulla on mahdollisuus herkutella paikallisella keittiöllä Branin kylän perinteisessä ravintolassa. Nauti Romanian rikkaan kulinaarisen perinnön mauista, kun muistelet unohtumatonta matkaasi Transilvaniassa. Tällä kiertomatkalla sinulla on runsaasti aikaa ottaa upeita valokuvia, ja koska voit ohittaa jonon, vältyt pitkiltä jonoilta. Kierros päättyy kello 17.00, jolloin saat vaalittuja muistoja ja unohtumattomia kokemuksia Transilvanian kulttuuriperinnöstä. Älä missaa tätä poikkeuksellista tilaisuutta tutustua Transilvanian parhaisiin puoliin.

Sibiu: Päivittäinen kaupunkikierros

10. Sibiu: Päivittäinen kaupunkikierros

Oletko ensimmäistä kertaa Sibiussa? Kiehtooko sinua kaikki ympärilläsi ja oletko utelias tutustumaan tapahtumiin, jotka ovat muokanneet tätä 900 vuotta vanhaa keskiaikaista kaupunkia? Kutsumme sinut nauttimaan viehättävästä kävelykierroksesta Sibiun keskiaikaisessa kaupungissa sertifioitujen oppaidemme seurassa, jotka hallitsevat tarinankerronnan taidon. Päivittäinen kaupunkikierroksemme vie sinut 1,5 tunnin opastetulle kierrokselle vanhaan kaupunkiin, jossa on keskiaikaisia aukioita, monia kirkkoja ja erityistä charmia. Kierros kattaa kaikki kaupungin tärkeimmät nähtävyydet: Cetăţii-katu, jossa on kaikki kohokohdat. Oppaamme ruokkii uteliaisuuttasi ja jakaa kanssasi piilotettuja tarinoita kuuluisien nähtävyyksien takana, kuten Valehtelijan silta ja Sibiun kattojen silmät.

Lisää päivät

Tekemistä kohteessa
Sudin alue

Parhaat aktiviteetit

Sudin alue: parhaat nähtävyydet

Kaikki aktiviteetit

375 aktiviteettia löydetty
Järjestys:
Sivu 1 / 24

Immersiivisiä elämyksiä

Sudin alue: Koe enemmän

Näytä kaikki

Sudin alue: usein kysytyt kysymykset

Sudin alue: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Sudin alue? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Sudin alue : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.7 / 5

perustuen 10 306 arvosteluun

Kaunis kiertue, häpeä Pelesin linnasta, jota emme tienneet, että se oli myös suljettuna tiistaisin. Tämän kompensoimiseksi Mattia opasti meidät Brasovin kaupungissa, joka ei kuulunut retkelle, ja arvostimme häntä suuresti sekä hänen ystävällisyydestään että ammattitaitostaan. Kaikki on todella täydellistä, paitsi että hanki oppaasi tulisi välttää retkiä kiertueeseen sisältyvien monumenttien sulkemispäivinä tai korostaa sitä niin, että se on kaikkien luettavissa eikä vain vältyissä yksityiskohdissa. Todiste tästä on, että olimme noin kolmekymmentä bussissamme eikä kukaan ollut lukenut tilannetta. Bravissimo Mattia korjausyrityksestä ja selityksistään.

Serban on erinomainen opas, joka tietää kaiken Pelesistä, Branin linnasta, Brasovista ja Draculasta. Kaikki kerrotaan hauskalla ja viihdyttävällä tavalla. Hän on hyvin juhlava ja romanialaista brandyä tarjoiltiin paluumatkalla bussissa. Peles on erittäin kaunis linna ja vierailun arvoinen. Paljon vaikuttavia yksityiskohtia ja jännittävä tarina. Branin linna oli valitettavasti erittäin turisti ja suhteellisen pieni (Tulimme 30/10, sesonkiaika). Pelesiin verrattuna Branin linna ei ole kovin vaikuttava arkkitehtonisesta näkökulmasta. Brasov on kodikas ja erittäin mukava kaupunki. Matkan suurin miinus oli erittäin pitkä jono takaisin kohti Burkarestia.

Hyvin jäsennelty kiertue erittäin pätevän italialaisen oppaan kanssa, joka rikasti selitystä monilla ajankohtaisilla uutisilla Romaniasta vierailun aikana. Erinomainen järjestely aikataulujen suhteen, mutta myös osallistujien tarpeita kunnioittaen. Suosittelen varaamista välttäen maanantaita, koska kansalliset museot ovat kiinni, emmekä voineet vierailla Pelesin linnassa.

Päivä oli kaikin puolin täydellinen. Oppaamme Serban oli uskomattoman hauska, informatiivinen ja mikä tärkeintä, hyvin järjestetty. Meidän kaksi Narcis ja Mihai olivat erittäin turvassa. Bussi oli mahtava! Varaisin matkan uudestaan ja uudestaan!

La nostra esperienza è stata fantastinen! Giorgio on stato una guida precisa, divertente e disponibile. Attento ai nostri bisogni r alle nostre necessità! Assolutamente consigliato!