Thames-joki

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Thames-joki: Varaa liput ja kierrokset

Koe Thames-joen taika

243 kilometriä pitkä Thames on Lontoon ja sen ympäristön sydän. Kun olet viettänyt päivän joella tai sen varrella alat toivomaan, että voisit viipyä kaupungissa hieman pidempään. Tässä muutamia jokiaktiviteetteja, joiden parissa viihtyy takuulla.

 • Laivakierrokset

  1. Laivakierrokset

  Hyppää risteilyaluksen kannelle ja näe Lontoon parhaat nähtävyydet kuten Tower of London ja parlamentin talot, sekä tutustu kaupungin historiaan.

 • Lounasristeilyt

  2. Lounasristeilyt

  Lounasristeilyllä voit tutustua Lontooseen ja Thames-jokeen tyylikkäästi samalla, kun herkuttelet lounaalla, siemailet viiniä tai maistelet teetä.

 • Illallisristeilyt

  3. Illallisristeilyt

  Näe Lontoo ja sen nähtävyydet iltavalaistuksessa ja nauti viinistä neljän ruokalajin illallisen kera. Ihaile maisemia panoraamaikkunoilla varustetun aluksen kannella samalla, kun kuuntelet livemusiikkia.

 • Käveleminen

  4. Käveleminen

  Mikäli et pidä veden päällä ajelehtimisesta, voit nauttia Thamesista myös kuivalla maalla. Joen virheettömillä kävelyreiteillä voit käydä kierroksella, jolla opas esittelee sinulle Lontoon nähtävyyksiä.

 • Pyöräileminen

  5. Pyöräileminen

  Thames on Euroopan ainoa joki, jonka varrella kulkee niin sanottu kansallinen polku. Hyppää pyörän selkään ja nauti Lontoon maisemista sekä joen ympäristöstä.

Suunnittele vierailusi

 • Knoppitietoa

  Sekä lontoolaiset että turistit nauttivat Thames-joesta. Joessa asustaa 25 kalalajia, joten voit nähdä kalastajia työssään samalla, kun herkuttelet jokivarren kahviloissa tai ravintoloissa. Joen silloilta voit nauttia upeista näkymistä sekä ottaa postikorttimaisia kuvia Lontoosta. Joella järjestetään myös vuosittaisia tapahtumia, kuten syyskuinen Totally Thames.

 • Kierrosten varaaminen

  Verkosta voit löytää lisätietoa pyöräkierroksista tai jokiristeilyistä. Voit nauttia upeista näkymistä, halusitpa sitten käydä lounas- tai illallisristeilyllä, tai kävellä rannalla ystäviesi kanssa.

 • Missä risteilyiden lähtöpaikka sijaitsee?

  Useat Thames-jokiristeilyistä lähtevät Westminsteristä, Towerilta tai Greenwich Piersiltä. Kierroksen järjestäjä kertoo risteilyn tarkan lähtöpaikan.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Joki on luonnollisestikin aina avoinna.
 • Hinta
  Ilmainen, joskin kierrosten hinnat vaihtelevat.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Opas ei ole pakollinen, mutta suositeltava.
 • Kuinka päästä perille
  Thamesille pääsee monesta Lontoon kaupunginosasta. Mikset kulkisi metrolla Westminsterille ja ihailisi siellä Westminster Bridgeä tai Lambeth Bridgeä?
 • Lisävinkkejä

  • Muista katsoa sääennustus ennen kävelyretkeä jokivarressa.

  • Parhaat näkymät avautuvat laivan kannelta, joten suosittelemme jokiristeilyn varaamista.

Thames-joki: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Thames-joki? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Thames-joki : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 23 671 arvosteluun

Varaa oppaasi kautta. Tulostetut liput pois, mutta myös ladattu sovellus. Ostimme päiväpassin, joten selvitettiin, mitä voisimme tehdä päivässä käyttämällä Passia. Käytetyt Big Bus Tours. Koko kaupungin ympyrän kiertäminen kestää vuosia. Meille kerrottiin 2 tuntia, mutta se on enemmän kuin 2 ja 1/2. Jotkut maamerkit jäivät näkemättä tieosuuksien vuoksi. Kävimme Westminster Abbeyssä. Varattu klo 15.00-15.30 St Paul'sissa. Nousin bussiin kello 1.45 ja tein paikan vasta kello 15.30. Bussi meni Abbeyn ohi 3 tai 4 kertaa, mikä oli outoa. St Paul'sista teimme varauksen klo 18 Shardissa. Suosittelen ostamaan passin ja vieraillut nähtävyydet.

Perla oli ilahduttava ja antoi molemmat loistavan kuvan Harry Potter -elokuviin sekä Lontoon kulttuuriin ja historiaan. Aloitimme Palace-teatterissa, jossa he näyttävät kirotun lapsen. Kävimme sitten Lontoon ympäri katsomaan sekä elokuvien sivustoja että kirjoja inspiroivia sivustoja. Aluksi epäilin "inspiroivista sivustoista", mutta tapa, jolla hän näytti meille alueen, kysyi siitä, mitä se muistutti meitä elokuvissa, näytti meille leikkeen elokuvasta ja antoi meille kuinka se kaikki silmäilee oli mahtavaa.

Mukava kiertue Harry Potter -sivustojen ympäri, joista et ehkä muuten tiennyt, ja jos et ole koskaan käynyt Lontoossa, se on loistava tapa saada maku joihinkin tärkeisiin kaupungin osiin. Oppaamme Perla oli hauska ja piti kiertueen mielenkiintoisena. Meidät lajiteltiin taloihin ennen kiertueen alkamista ja Perla isännöi triviakilpailua talojen välillä. Kiertueelle tuotiin iPad, joka kertoi kadulla näytetystä elokuvasta.

Helppo, loistava tapa nähdä kaupunki, jos sinulla ei ole kauan käydä. Käytä kuulokkeita, jos sinulla ei ole opasta, opit paljon enemmän kaupungista ja voit löytää muita vierailukohteita. Bussilla toimitettua karttaa oli helppo käyttää, ja jokaiseen pysäkkiin sijoitetut työntekijät auttoivat vastaamaan kysymyksiin.

Kierros oli kiva ja sopivan pituinen. Vaati tosin paljon tietoa Harry Pottereista, mikäli halusi vastata kierroksella esitettyihin kysymyksiin.