Suosittelemamme elämykset kaupungissa Tirana

Tiranasta: Tiranassa: Gamti-vuori ja Bovilla-järvi Vaellusretki

1. Tiranasta: Tiranassa: Gamti-vuori ja Bovilla-järvi Vaellusretki

Sukellu Albanian maaseudun henkeäsalpaavaan luonnonkauneuteen retkellä Gambi-vuorelle ja Bovilla-järvelle Tiranasta. Nauti edestakaisesta kuljetuksesta ilmastoidulla ajoneuvolla. Aloita retkesi noutamalla sinut aamulla majapaikastasi ja lähde maisemalliselle ajomatkalle Bovilla-järvelle. Tutustu Tiranan esikaupunkielämän kuvioihin, kun kuljet kaupungin läpi matkallasi maaseudulle. Kun lähestyt Bovilla-järveä, näet järven vaikuttavan padon. Ihaile Gamtin vuoren juurella sijaitsevan järven hohtavaa teeri- ja turkoosia vettä. Suuntaa vaellusreitille ja aloita nousu vuorelle, jossa voit nauttia luonnon tunnelmasta.Hyvästi. Noin 40 minuutin vaelluksen jälkeen saavut vuoren parvekkeelle ja voit tarkkailla edessäsi levittäytyviä laajoja, kumpuilevia metsiä ja kukkuloita. Jalkojesi juurella voit ihmetellä upeita näkymiä Bovilla-järvelle. Hengitä raikasta vuoristoilmaa poskillesi puhtaassa luonnonkauniissa ympäristössä.Hengitä raikasta vuoristoilmaa poskillesi. Tauota siemailemaan vettä ja keskustelemaan vuoristoluolan varjossa ennen kuin laskeudut alas vuorta samaa reittiä pitkin. Kun olet lopettanut vaelluksen, päätä matkasi käymällä joen rannalla ja ihailemalla ainutlaatuisia, kanjonimaisia maisemia samalla kun roiskit ja melot viileässä vedessä. Huomautus: Uiminen järvessä on mahdollista vain: toukokuusta syyskuuhun.

Tiranasta: Beratin kaupunki Unescon kulttuuriperintökohde ja Belshi-järven kiertoajelu

2. Tiranasta: Beratin kaupunki Unescon kulttuuriperintökohde ja Belshi-järven kiertoajelu

Lähde kulttuuriselle ja taiteelliselle pyhiinvaellukselle. Tutustu mestarimaalari Onufrin töihin Beratin kirkoissa. Vieraile Beratissa, Onufri-museossa, Mangalemin ja Gorican kaupunginosissa sekä Gorican sillalla. Tapaa oppaasi hotellissasi ja aloita Beratin kaupunkikierros. Berat on yksi Albanian suosituimmista ja tyypillisimmistä kaupungeista. Se on Unescon suojeluksessa, ja sitä pidetään maailmanperintökohteena ainutlaatuisen arkkitehtuurinsa vuoksi. Vieraile Beratin linnassa ja Onufri-museossa. Beratin linna on erityisen kiinnostava, koska ihmiset asuvat edelleen sen muurien sisällä perinteisissä taloissaan, aivan kuten heidän esi-isänsä tekivät vuosisatojen ajan. Tutustu tähän linnoitukseen, josta on näkymät Beratin kaupunkiin ja sen moniin bysanttilaisiin kirkkoihin. Linnassa oli aikoinaan yli 40 kirkkoa, joista 7 on edelleen jäljellä, mukaan lukien Pyhän Marian nukkumisen kirkko. Jälkimmäinen on muutettu Onufri-museoksi, jolla kunnioitetaan 1500-luvun albanialaista maalarimestaria, joka maalasi monia ortodoksikirkkoja Albaniassa ja Kreikassa. Todista museossa joitakin kauneimmista punaisen ja kullan sävyistä, joita olet koskaan nähnyt. Jatka sitten seuraavalle pysähdyspaikallesi Mangalemin ja Gorican vanhoihin kaupunginosiin, jotka yhdistää toisiinsa Gorican silta Osumi-joen yli. Paluumatkalla vierailet Belshissä, hyvin pienessä kaupungissa, jonka rakennusten edessä on pieni järvi.

Tiranasta: Komani-järvi ja Shala-joen päiväretki

3. Tiranasta: Komani-järvi ja Shala-joen päiväretki

Komani-järven ja Shala-joen päiväretki sopii ihmisille, jotka etsivät raikasta ja rauhallista päivää Komani-järven ja Shala-joen maisemissa. Saat mahdollisuuden tehdä veneretken Komani-järvellä ja sitten uida ja rentoutua Shala-joen raikkaissa, kristallinkirkkaissa vesissä, joista avautuu unenomainen luonto. Retki alkaa Tiranasta kello 6.00 aamulla, ja siihen sisältyy 3 tunnin ja 20 minuutin automatkat, joilla pysähdytään matkalla Komani-järvelle, joka muodostettiin 1970-luvulla patoamalla Drini-laakso. Sen jälkeen vierailijat nousevat veneeseen ja lähtevät ajelulle syvien rotkojen ja toisiinsa liittyvien järvien läpi, kulkevat korkeiden vuorten välissä ja nauttivat luonnon rauhallisesta kauneudesta. Matka jatkuu noin tunnin ajan, kunnes saavutaan Shala-joelle, joka on tunnettu kristallinkirkkaista vesistään ja henkeäsalpaavista maisemistaan. Vierailijat voivat halutessaan jopa pulahtaa joen viileään veteen. Lisäksi on mahdollisuus lähteä 45 minuutin vaellukselle Shala-joen varrella olevalle vuorelle, josta pääsee kauniille näköalapaikalle. Tämän jälkeen vierailijat palaavat veneeseen ja lähtevät takaisin Komanin padolle kello 15.30 mennessä, minkä jälkeen he ajavat takaisin Tiranaan. Kaiken kaikkiaan tämä retki tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen ja unohtumattoman kokemuksen tutustua Albanian Komani-järven ja Shala-joen upeaan luonnonkauneuteen, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon luonnon ystäville ja seikkailunhaluisille.

Tiranasta: Sari Salltik -kiertoajelu

4. Tiranasta: Sari Salltik -kiertoajelu

Osallistu opastetulle kierrokselle Krujan kaupunkiin ja tutustu sen ikonisiin nähtävyyksiin. Vieraile Krujan linnassa, Skanderbegin museossa, kansallisessa etnografisessa museossa, vanhassa basaarissa ja Sari Salltikin luolassa. Tapaa oppaasi klo 9 aamulla hotellin aulassa. Aloita kierros Krujan linnasta, jossa sijaitsee Skanderbegin museo. Se oli kansallissankari Skanderbegin johtaman legendaarisen albaanien vastarinnan keskus ottomaaneja vastaan 1400-luvulla. Näe kopio Skanderbegin kypärästä ja miekasta pääsalissa sekä kansallissankaria tukeneiden silloisten tunnettujen sukujen liput ja varret. Jatka matkaasi kansalliseen etnografiseen museoon, jossa on erilaisia arjen esineitä Beratin historian kaikilta aikakausilta. Katsele alkuperäisiä seinämaalauksia, puusta veistettyjä kattoja, harvinaisia huonekaluja, vanhan ajan mattoja ja 250 vuoden takaisia perinnepukuja. Talon sisällä on höyryävä turkkilainen sauna, joka on yksi Albanian ainoista jäljellä olevista. Museossa on myös 1 200 esinettä, jotka ovat eläviä todisteita muinaisten albanialaisten elämäntyylistä ja perinteistä. Kun olet nauttinut kulttuurista ja historiasta, tutustu vanhan basaarin nykyiseen taide- ja käsityöläistarjontaan. Etsi matkamuistoja, mukaan lukien taidokkaita paikallisia käsitöitä. Vieraile lopuksi Sari Salltikin pyhässä paikassa. Suuntaa tähän 1176 metriä korkean vuoren reunalla sijaitsevaan luolaan. Suuntaa sen jälkeen takaisin Tiranaan.

Tiranan lentoasema: Tirana Central

5. Tiranan lentoasema: Tirana Central

Rentoudu Tiranan kansainväliseltä lentoasemalta (TIA) Tiranaan ja päinvastoin kulkevan kuljetuspalvelun avulla. Matkusta vaivattomasti säännöllisellä bussilinjalla, joka tarjoaa 24h-palvelua 7 päivänä viikossa. Vältä vaivalloista julkisen liikenteen navigointia ennen tai jälkeen pitkän matkan ja rentoudu sen sijaan ja nauti Tiranan näkymistä mukavasti istuimeltasi. Henkilökunta toivottaa sinut tervetulleeksi ja tukee sinua junassa. Nouse moderniin bussiin ja jätä huolet taaksesi ja saavu ajoissa määränpäähäsi lentokentälle tai kaupunkiin vain 20 minuutin matkalla. Voit vapaasti suunnitella lähtöaikasi lipulla, joka on voimassa enintään 24 tuntia ostopäivästä.

Pikakierros Tiranassa

6. Pikakierros Tiranassa

Lähde kävelykierrokselle Tiranaan, Albanian vilkkaaseen pääkaupunkiin. Tutustu sen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin tutustuessasi ikonisiin maamerkkeihin, kuten Skanderbegin aukiolle, kansalliseen historialliseen museoon ja Et'hem Beyn moskeijaan. Seuraa opastasi kävelykadun läpi, koe Tiranan linnan viehätysvoima ja ihaile Pyramidin ainutlaatuista arkkitehtuuria. Tutustu kaupungin uskonnolliseen monimuotoisuuteen vierailemalla Pyhän Paavalin kirkossa ja Namazgah-moskeijassa. Tutustu kommunistisen Albanian kiehtovaan menneisyyteen Post-Blockin tarkastuspisteen muistomerkillä ja Enver Hoxhan entisessä museossa. Koe vanhan ja uuden kiehtova sekoitus, joka jättää sinut innokkaaksi löytämään lisää piilotettuja aarteita tästä kiehtovasta kaupungista.

Kävelykierros Tiranassa, TAI tutustuminen kaupungin museoihin.

7. Kävelykierros Tiranassa, TAI tutustuminen kaupungin museoihin.

Albanian pääkaupunki Tirana tunnetaan laajalti nykyaikaisesta Dolce Vita -kahviloiden ja -ravintoloiden tunnelmastaan, ja se on kuin mikään muu Balkanin pääkaupunki. Hiljattain tapahtuneen nopean muodonmuutoksensa jälkeen Tiranassa on nykyään ikonista kerrostaloarkkitehtuuria ja uudelleen suunniteltuja julkisia tiloja, jotka ovat tunnettujen arkkitehtien luomia, joiden työt herättävät kansainvälistä huomiota ja voittavat palkintoja ympäri maailmaa. Albanian viivästyneestä kapitalismista kertoo ennennäkemätön rakennusbuumi, joka ilmentää myös belgialaisten ja alankomaalaisten huippumodernien arkkitehtien suunnittelun laatua ja ammattitaitoa, aivan kuten itävaltalaiset ja italialaiset arkkitehdit, jotka sata vuotta sitten muuttivat Tiranan itämaisesta kaupungista länsimaiseksi kaupungiksi. Tapaamme sovittuna aikana Tirana International -hotellin edessä. Puolipäiväinen kävelykierroksemme alkaa kaupungin monumentaalisen keskustan sydämestä, jossa näemme, miten paljon eroa on kulttuuripalatsin ja kansallisen historiallisen museon valloittavien kommunistirakennusten ja italialaisen arkkitehdin Armando Brasinin 1920-luvun italialaisten hallintorakennusten välillä. Kun kävelemme Albanian kansallissankarin Skenderbegin patsaan ohi, suuntaamme aluksi Et'hem Beyn moskeijaan ja Vartiotorniimme, jotka muistuttavat Tiranan 1600- ja 1800-luvun laajentumisesta ja myöhemmin sen 1900-luvun myrskyisästä historiasta. Ennen kuin tutustumme Tiranan historiallisesta sydämestä jäljellä olevaan vanhaan basaariin, meillä on mahdollisuus kävellä äskettäin uudelleen avatun Toptanin linnan ja kivisen Tannerin sillan ohi. Pysähdymme pikaisesti uudelleen käyttöön otetun pyramidin luona ja vierailemme Bllokun alueella sekä diktaattori Enver Hoxhan huvilassa. Sen jälkeen voimme viettää aikaa yhdessä muodikkaassa Bllokun kahvilassa ja käsitellä lisäkysymyksiä historiastamme, paikallisista ravintoloista, tavoista tai muista Albaniassa ollessasi kiinnostavista asioista. Vaihtoehto(t) - AM vs. PM-kierros: Olipa päivä tai yö, Tirana on kaunis kaoottisessa ja vilkkaassa energiassaan. AM-kierroksellamme sinua odottaa herkullinen kahvi tai cappuccino. PM-kierroksella menemme baariin maistelemaan cocktailia sen päätteeksi. VALINNAINEN: Museokierros (vain tiistaista lauantaihin) Vaikka monia taidelaitoksia rakennetaan uudelleen 26. marraskuuta 2019 tapahtuneen hirvittävän maanjäristyksen vuoksi, meidän Tiranan MUSEOKIERROS - joka on saatavilla 15. lokakuuta 2023 asti tiistaista lauantaihin - on ainutlaatuinen. Se on suunniteltu kävelykierrokseksi ammattitaitoisen ja kokeneen oppaan johdolla ja esittelee pääkaupunkimme kolme erilaista museota: Kansallinen historiallinen museo, Albanian Nobel-ehdokas "Ismail Kadaren studiomuseo", ja Sali Shijakun talo, jossa esitellään yhden kuuluisimmista taidemaalareista 300 vuotta vanhassa talossaan. Meillä on ilo lisätä tietojasi ja jakaa kanssasi nämä Albanian kulttuurin aarteet.

Tiranasta: Tiranassa: Berat Day Tour

8. Tiranasta: Tiranassa: Berat Day Tour

Lähde Beratiin klo 8.30 ja sinut siirretään tähän kauniiseen kaupunkiin noin 2,5 tunniksi. Tämä on yksi vanhimmista kaupungeista ja Albanian arkkitehtuurin ylpeys. Vanhan kaupungin kolme tärkeintä kaupunginosaa ovat Mangalemi, Gorica ja Kala, joissa itse linna sijaitsee. Aloitat kiertueemme linnan alueelta. "Kala" vierailee jyrkästi kävellä ylös mukulakivistä polkua, mutta huipulle pääsevät palkitaan kauniilla näkymillä ympäröivälle alueelle. Vierailet Onufri-ikonografian museossa, joka kantaa rikkaan perinnön jättäneen kuuluisan freskon ja ikonimaalaajan Onufrin nimeä. Tämä museo sijaitsee Pyhän Marian taivaaseenastumisen katedraalissa. Vierailet myös Punaisessa moskeijassa, joka tunnetaan yksinäisestä minareetistaan ja Pyhän Kolminaisuuden kirkosta. Linnoituksen jälkeen vierailet Mangalemin korttelissa ja Kansallisessa Etnografisessa museossa. Tämä museo sijaitsee yhdessä kaupungin tunnusomaisimmista ja mielenkiintoisimmista taloista, jossa on runsaasti perinteisiä esineitä (yli 1000) ja se on yksi Beratin pitkän historian ja kulttuurin suurimmista esimerkkeistä. Osumi-joen toisella puolella sijaitsee Gorican kaupunginosa, jonka talot ovat Mangalemin taloja päin. Gorican kaarisilta, rakennettu vuonna 1780, on kaunis arkkitehtoninen muistomerkki, joka on rakennettu yhdistämään Gorica ja Mangelemi. Nauti vapaa-ajasta kävellä sillalla. Kierroksen jälkeen on valinnainen lounas ravintolassa, jossa on perinteistä ruokaa (lisämaksusta) Paluu Tiranaan.

Albania/Eurooppa: eSim-mobiilidatapaketti

9. Albania/Eurooppa: eSim-mobiilidatapaketti

Tee Albanian-matkastasi vaivatonta kätevän eSIM-korttisi avulla. Pysy matkallasi yhteydessä Albanian ja 43 muun Euroopan alueen (täydellinen luettelo alla) nopean kuuluvuuden ansiosta.Hyvin nopea kuuluvuus Albaniassa ja 43 muulla Euroopan alueella (täydellinen luettelo alla). Osta ja asenna eSIM-käyttökorttisi milloin ja minne tahansa ja valitse useista datapaketeista, voimassaolovaihtoehdoista ja kattavuudesta muissa maissa. Skannaa vain eSIM QR-koodi, niin pääset käyttämään kaikkia tärkeitä sovelluksiasi matkallasi. Vältä useiden SIM-korttien hallinnoinnista aiheutuva vaiva tämän jätteetön ratkaisun avulla. Hanki yksi eSIM-laite per laite ja täydennä puhelinta yksinkertaisesti ostamalla ja aktivoimalla lisää eSIM-sopimuksia matkan aikana. Aktivoinnin jälkeen kattavuutesi alkaa valitsemasi keston mukaisesti. Useimmat vuoden 2019 jälkeen julkaistut laitteet ovat yhteensopivia eSIMin kanssa (esim. iPhone XR, XS malleista eteenpäin, Google Pixel 4 ja siitä eteenpäin). Jos olet epävarma, tarkista yhteensopivuus yhteensopivuusohjeen kuvasta varmistaaksesi kelpoisuuden. Jos et voi muodostaa yhteyttä internetiin tämän eSIM:n asennuksen jälkeen, noudata GYG-voucherisi sisältämää vianmääritysopasta.Mikäli et voi muodostaa yhteyttä internetiin tämän eSIM:n asentamisen jälkeen, noudata GYG-voucherisi sisältämää vianmääritysopasta. Verkon kattavuus: Albania, Itävalta, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Kypros, Tšekki, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Gibraltar, Kreikka, Unkari, Islanti, Irlanti, Mansaari, Italia, Jersey, Kazakstan, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Alankomaat, Pohjois-Makedonia, Norja, Puola, Portugali, Romania, San Marino, Serbia, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Espanja, Sveitsi, Turkki, Ukraina, Uzbekistan, Tšekki, Unkari, Viro ja Vatikaanivaltio. Albaniassa käytettävät operaattorit: Vodafone

Tiranasta: Pohjois-Makedonia, Ohrid-järvi ja Saint Naum -kierros.

10. Tiranasta: Pohjois-Makedonia, Ohrid-järvi ja Saint Naum -kierros.

Tutustu Euroopan toiseksi vanhimpaan järveen, joka rajoittuu Pohjois-Makedonian lounaisosaan ja Albanian itäosaan. Aja Ohrid-järveä pitkin, joka innoitti NASA:ta vuonna 2010 nimeämään Titanin järvet sen mukaan, ja sen unohtumatonta seesteisyyttä riippumatta siitä, mihin vuodenaikaan varaat matkasi! Yksi Balkanin parhaiten varjelluista salaisuuksista säilyttää viehättävän identiteettinsä, koska Unesco julisti sen maailmanperintökohteeksi vuonna 1979, ja myös sen albanialainen puoli on nimetty maailmanperintökohteeksi vuonna 2019. Lähdemme aikaisin aamulla Tiranan hotelliltasi ilmastoidulla ajoneuvolla samaa reittiä pitkin kuin roomalaiset, jotka matkustivat kohti Constandinopolea. Pidämme lyhyen kahvitauon Shkumbinjoen varrella (15 minuuttia) ennen kuin saavumme Albanian ja Pohjois-Makedonian rajalle - kaksi tuntia pääkaupungista Tiranasta lähdön jälkeen. Kokopäiväretkellämme vierailemme ensin Ohridin kaupungissa, joka tunnettiin aikoinaan "Balkanin Jerusalemina", koska siellä on 365 kirkkoa, yksi vuoden jokaiselle päivälle. Matkailu on vallalla tässä koskemattomassa vanhassa kaupungissa, joka on yksi vain 28:sta Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvasta kulttuuri- ja luontokohteesta. Ohrid mainitaan ensimmäisen kerran 2400 vuotta ennen uutta ajanlaskumme alkua, jolloin kaupungin nimi oli Lychnidos, joka todennäköisesti tarkoittaa "valon kaupunkia" tai kirjaimellisesti "valoa säteilevää jalokiveä". Kävelemme Via Egnatia -tien varrella, joka oli aikoinaan Balkanin merkittävin roomalainen liikenneväylä, ja vierailemme Ohridin muinaisessa makedonialaisessa teatterissa, Pyhän Johanneksen teologin kirkossa ja vuonna 1295 rakennetussa bysanttilaisessa Pyhän Marian Perybleptos-kirkossa, joka on tunnettu taidokkaista seinämaalauksistaan. Siellä on myös mahdollisuus löytää hyvin säilyneiden kaapelikivien joukosta tuulisia teitä, alkuperäisiä makeanvedenhelmikoruja, jotka on valmistettu paikallisesti - täydellinen lahja rakkaillesi. Näissä kolmessa tunnissa on runsaasti aikaa tutustua vanhaan kaupunkiin ja ihailla sen henkeäsalpaavia panoraamakuvia. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa upeita valokuvia ja nauttia paikallisesta ruoasta sekä vapaa-aikaa ennen kuin suuntaat hiljaiseen ja upeaan Saint Naumin luostariin. Voimme pysähtyä lyhyesti Bay of Bones -museossa - rekonstruoidussa kivitalojen kylässä, jossa on esillä Ohrid-järvestä löytyneitä pronssi- ja rautakautisia esineitä. Voit ottaa valokuvia ja halutessasi käydä siellä - aikaa on 30 minuuttia, mutta liput eivät sisälly hintaan. Sitten meillä on tunti aikaa nauttia Pyhän Naumin luostarin koskemattomasta kauneudesta. Pyhän Naumin luostari on itäortodoksinen luostari, joka on nimetty keskiaikaisen bulgarialaisen kirjailijan ja valistajan Pyhän Naumin mukaan, joka perusti sen vuonna 905. Kirkkoon haudattu Ohridin pyhä Naum oli yksi Bulgarian ensimmäisen keisarikunnan seitsemästä apostolista, ja hänet yhdistetään kyrillisen kirjoituksen luomiseen. Vierailun jälkeen tässä ikonisessa kohteessa, joka toimii edelleen kouluna, suuntaamme takaisin Albanian rajalle myöhään iltapäivällä, ja sinut jätetään Tiranassa sijaitsevaan hotelliin, josta sinut noudettiin.

Lisää päivät

Tekemistä kohteessa
Tirana

Kaikki aktiviteetit

169 aktiviteettia löydetty
Järjestys:

Immersiivisiä elämyksiä

Tirana: Koe enemmän

Näytä kaikki

Tirana: usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat parhaat päiväretket ja -kierrokset kohteesta Tirana?

Parhaat päiväretket ja -kierrokset kohteesta Tirana ovat

Berat

Mitkä ovat parhaat tarjoukset ja alennukset aktiviteetteihin ja nähtävyyksille kohteessa Tirana?

Tirana: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Tirana? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.