Tekemistä kohteessa

Tukholma

Ruotsin monisaarinen pääkaupunki yhdistää historiallisen ja modernin aidosti skandinaavisella tavalla.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Tukholman parhaat nähtävyydet ja aktiviteetit

Tukholma on Ruotsin dynaaminen pääkaupunki, jonka saarikaupunginosat tarjoavat nähtävää ja koettavaa jokaiselle. Kaipaatko matkaltasi modernia taidetta, historiallisia kyliä, upeita palatseja ja sykkivää yöelämää? Suuntaa Tukholmaan!

 • Tukholman kaupungintalo

  1. Tukholman kaupungintalo

  Vaikka rakennuksen ulkokuori onkin vaatimaton kaupungintaloksi, kannattaa sen upeisiin saleihin, kultaisiin mosaiikkeihin ja valtaviin urkuihin tutustua tarkemmin kierroksella.

 • Skansen

  2. Skansen

  Ruotsin vanhin ulkoilmamuseo ja eläintarha Skansen on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, joka tunnetaan sen historiallisista rakennuksista, kuten 1800-luvun kylän jäljennöksestä.

 • Vasa-museo

  3. Vasa-museo

  Vasa-sotalaiva upposi neitsytmatkallaan vain noin kilometrin matkattuaan. Epäonninen laiva ei kiinnosta ainoastaan ruotsalaisia, vaan se on nykyään Skandinavian suosituimman museon keskipiste!

 • Drottningholmin linna

  4. Drottningholmin linna

  Silloinen kuningatar osti alkuperäisen linnan vuonna 1661, mutta se paloi samana vuonna. Kuningatar rakennutti yhä tänäkin päivänä Ruotsin kuningasperheen yksityisasuntona toimivan linnan uudelleen!

 • Moderna Museet

  5. Moderna Museet

  Tukholman johtavassa modernin taiteen museossa Moderna Museetissa voi tutustua muun muassa Picasson, Dalin ja Matissen mestariteoksiin.

 • Fotografiska

  6. Fotografiska

  Fotografiska on jo rakennuksena upea, mutta sen sisältä löytyy vertaansa vailla oleva nykyvalokuvien kokoelma. Kulttuurista kiinnostuneiden ykköskohde!

 • Tukholman kuninkaanlinna

  7. Tukholman kuninkaanlinna

  Päätä itse kumpi rakennuksista on upeampi – Kuninkaallinen palatsi vai sen vieressä oleva Riksdag-parlamenttitalo. Rakennukset ovat upeimmillaan hämärän aikaan tai venekierroksella!

Suunnittele vierailusi

 • Paras aika vierailulle

  Ruotsin talvet ovat melko samanlaisia kuin Suomessakin. Lämpötilat ovat korkeimmillaan kesäkuusta elokuuhun, mutta tuolloin myös nähtävyysliput ja hotellien hinnat ovat hieman kalliimpia. Mikäli haluat matkustaa edullisesti etkä kaihda leutoa säätä, suuntaa Tukholmaan toukokuussa!

 • Matkan kesto

  Tukholman suosituimmat nähtävyydet sijaitsevat melko lähellä toisiaan, joten ne voi nähdä kolmessa päivässä. Kaupungissa on kuitenkin kokonaisen päiväretken arvoisia museoita sekä kohteita, kuten Drottningholmin linna, joten Tukholmassa viihtyy helposti viikonkin. Muista, että osa museoista on suljettu maanantaisin.

Hyödyllistä tietoa

 • Kieli
  Ruotsi
 • Rahayksikkö
  Ruotsin kruunu (kr)
 • Aikavyöhyke
  UTC (+01:00)
 • Maakoodi
  +46
 • Paras aika vierailla
  Lämpötilat ovat parhaimmillaan loppukeväästä ja kesällä. Toukokuussa vieraileminen on edullisempaa kuin kesäkuukausina, jolloin nähtävyyksien sekä hotellien hinnat ovat hieman korkeampia.

Tukholma: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Tukholma? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Tukholma : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.5 / 5

perustuen 8 440 arvosteluun

Upea, erilainen ja mukavasti aktivoiva paikka

Tätä museota voi kutsua jopa hauskaksi. Siellä voi olla itsekin aktiivinen (jos hauaa) ja mokata julkisesti laulamalla Abban jäsenten mukana lavalla - tai itsekseen kopissa. Ellei vielä sisään mennessä ole korvamatona Abban musiikki, niin ulos tullessa on varmasti. Aika pieni paikka, mutta paljon tekemistä ja näkemistä. Meillä aikaa kului lähes 2 tuntia, kun osallistuimme kaikkiin mahdollisiin aktiviteetteihin.

Kuvia, haastatteluja ja musiikkinäytteitä oli runsaasti. Pelkästään Abban jäsenistä olisi riittänyt materiaalia yhteen museoon

Hieno, kattava kokonaisuus! Ainoa miinus oli se, ettei suomalaista selostusta ollut kaikilla osastoilla tarjolla.

audio opas kannattaa ottaa jos se on omalla kielellä, koska silloin aitivteetistä saa enemmän irti.

Vastasi odotuksia, kattava paketti asiaa vuosien varrelta. Paljon kiinnostavaa katseltavaa