Uffizin galleriat

Yksi Firenzen vanhimmista ja kuuluisimmista museoista, josta löytyy laaja kokoelma italialaisia mestariteoksia.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Viisi taideteosta Uffizin galleriassa, jotka sinun on nähtävä

Uffizin taidegalleria on yksi Firenzen vanhimmista ja suosituimmista museoista, jonka kokoelman laajuus on haastava vaativimmallekin taiteen ystävälle. Suosittelemme panostamaan laatuun määrän sijaan. Tässä viisi mestariteosta, joiden näkeminen taatusti kannattaa.

 • Madonna lapsen kanssa (huone 7)

  1. Madonna lapsen kanssa (huone 7)

  Masaccion mestarillinen värin ja ulottuvuuden käyttö teki hänestä varhaisrenessanssin ensimmäisen huippumaalarin. Hänen teoksensa on rinnakkain Masolinon maalaamien goottilaisenkeleiden kanssa.

 • Venuksen syntymä (huone 10)

  2. Venuksen syntymä (huone 10)

  Botticellin mestariteos kuvaa Venuksen nousua merestä ja on kenties Uffizin kuuluisin taideteos.

 • Kuninkaiden kumarrus (huone 15)

  3. Kuninkaiden kumarrus (huone 15)

  Tämä Leonardo da Vincin keskeneräinen maalaus ei ole ehkä hänen paras teoksensa, mutta siinä voi nähdä mestaritaiteilijan ainutlaatuiset työtavat erinomaisesti.

 • Madonna delle Arpie (huone 26)

  4. Madonna delle Arpie (huone 26)

  Andrea del Sarto on yksi renessanssin unohdetuista sankareista. Huoneessa 26 voi ihailla hänen rohkeita ja vaikuttavia teoksiaan. Ne ovat verrattavissa Rafaelin, tuon ajan tunnetumman maalarin teoksiin.

 • Bacchus (ensimmäinen kerros, huone 4)

  5. Bacchus (ensimmäinen kerros, huone 4)

  Caravaggio oli aikansa edistyinein varjojen käyttäjä. Hänen vähemmän dramaattinen teoksensa kuvaa onnistuneesti ihmisluonnon heikkoutta Rooman viinin jumalan muodossa.

Suunnittele vierailusi

 • Taidegallerian aukioloajat

  Uffizin galleria on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 8.15-18.50. Museo on suljettu 1. tammikuuta, 1. toukokuuta, 25. joulukuuta sekä maanantaisin.

 • Kuinka kauan museossa kannattaisi viipyä?

  Jos Uffizin galleria on osa laajempaa päiväsuunnitelmaa, voit nähdä sen kohokohdat noin kolmessa tunnissa. Varaa aikaa kaksinkertaisesti, mikäli olet taiteen ystävä tai haluat ottaa kaiken irti lipustasi!

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Tiistaista sunnuntaihin klo 8.15-18.50
 • Hinta
  Hinnat alkaen 23 €. Vinkki: kuun ensimmäisenä sunnuntaina voit vierailla galleriassa ilmaiseksi, mutta saavu paikalle hyvissä ajoin varmistaaksesi sisäänpääsysi.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Oppaasta voi olla hyötyä. Suosittelemme katsastamaan suosituimmat kierroksemme.
 • Kuinka päästä perille
  Uffizi sijaitsee Piazza della Signorian oikealla puolella, jonne kävelee kymmenessä minuutissa Firenzen päärautatieasemalta.
 • Lisävinkkejä

  • Salamavalot ovat kiellettyjä museossa.

  • Uffizissa kannattaa vierailla osana laajempaa Firenzen kaupunkikierrosta.

Uffizin galleriat: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Uffizin galleriat? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Uffizin galleriat : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 15 628 arvosteluun

Todella helppo tapa ostaa lippuja Firenzen erilaisiin kohteisiin. Mobiililipun sai ongelmitta vaihdettua viralliseen, ja odottamista kertyi tuntien sijasta noin kymmenen minuuttia! Myös suomenkieliset ohjeet ja palvelu olivat plussaa. Uffizin galleria on must-see-kohde jokaiselle Firenzeen saapuvalle, sisältäen kerroksittain historiallisia taideaarteita. Ihmisiä oli paljon, mutta ei minkäänlaista tungosta.

Yhdellä matkalla on liikaa nähtävää. Se on upea museo. Jos minun pitäisi tehdä se uudelleen, valitsisin vain muutaman kohteen, jotka todella halusin nähdä, ja keskittyisin siihen. Se on ylivoimaista. Se oli upea kokemus. Haluan palata takaisin ja nähdä enemmän ja keskittyä tällä kertaa tiettyihin taiteilijoihin tai aikakehykseen, kuten renessanssiin.

Hieno kokemus, upea rakennus ja kauniita tauluja ja patsaita monipuolinen kattaus. Kannattaa tähyillä ylöspäinkin, gallerian katot/kattomaalaukset on upeat. Ei ollut tungosta, kivasti mahtui kulkemaan. Vieralimme syyskuun lopulla, ja lippuja sai oveltakin 10min.jonotuksella 20€, maksoimme etukäteislipuista 29€ !

Kaikki sujui hyvin. Sain lipun ajallaan ja pääsin ajallaan sisälle vaikkakin jonoa oli myös ennakkolippujen ostajille.

Kannattaa ottaa liput etukäteen kaikkiin kohteisiin joihin haluaa tutustua ainakin sesonkiaikaan, jonot on hurjat.