Valtiopäivätalo
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit
Suosikki
berliini 3. valtakunta ja kylmä sota pienryhmäkierros

Berliini: 3. valtakunta ja Kylmä sota, pienryhmäkierros

Kesto: 2 tuntia
537 asiakasarvostelua
GetYourGuide Original
537

Tutustu Berliinin ainutlaatuiseen historiaan kahden tunnin kävelykierroksella. Nauti pienryhmäelämyksestä, joka alkaa Brandenburgin portilta.…

Valtiopäivätalo: Varaa liput ja kierrokset

Valtiopäivätalo: Kaikki retket ja aktiviteetit

Berliini: huippunähtävyydet

Kaikki 377 lippua ja kierrosta

Reichstag ja sen viisi historiallista virstanpylvästä

Saksan valtiopäivätalon Reichstagin tarina on värikäs ja monimuotoinen Saksan keisarikunnan ajoista aina tähän päivään saakka. Tässä viisi merkittävää Reichstagin historiallista virstanpylvästä.

Kuningas Vilhelm I muuraa rakennuksen peruskiven

Kuningas Vilhelm I muuraa rakennuksen peruskiven

Reichstagin peruskivi muurattiin 29.6.1884, mutta rakennus valmistui vasta kymmenen vuotta myöhemmin. Tuolloin rakennuksen eklektinen arkkitehtuuri herätti paljon kritiikkiä.

Weimarin tasavallan synty

Weimarin tasavallan synty


 1. marraskuuta 1918 politiikko Philipp Scheidemann julisti valtiopäivätalon parvekkeelta Weimarin tasavallan perustetuksi. Tuon päivän jälkeen Saksan keisarikuntaa ei enää ollut olemassa.

Reichstagin tulipalo

Reichstagin tulipalo

Reichstagin tulipalo syttyi 27. helmikuuta 1933 ja sen varsinainen syttymissyy herättää keskustelua vielä tänäkin päivänä. Hitler käytti Reichstagin paloon liittyvää säädöstä natsien vallan lujittamiseen.

Saksojen yhdistyminen

Saksojen yhdistyminen

Berliinin muurin murtumisen sekä Itä-Saksan kaatumisen jälkeen Saksojen yhdistymistä juhlittiin Reichstagissa 3. lokakuuta 1990.

Parlamentti muuttaa takaisin Reichstagiin

Parlamentti muuttaa takaisin Reichstagiin

Parlamentti muutti takaisin Reichstagiin 19. huhtikuuta 1999 laajan jälleenrakennusurakan päätteeksi. Nykyään Reichstag on Saksan toiseksi suosituin nähtävyys.

Sisäpiirin vinkkimme

Vieraile rakennuksen kupolissa

Reichstagin maailmankuulussa kupolissa voit ihailla Berliinin upeita näkymiä. Kupolissa voi vierailla ilmaiseksi, mutta sinun tulee rekisteröitä vierailusi etukäteen Reichstagin verkkosivuilla. Rakennus on auki joka päivä klo 8.00-0.00.

Käy ilmaisella kierroksella

Jos haluat tutustua Reichstagin värikkääseen historiaan sekä muihin mielenkiintoisiin faktoihin tarkemmin, voit käydä ilmaisella kierroksella. Kierrokset ovat suosittuja ja paikat varataan täyteen nopeasti, joten varmista omasi hyvissä ajoin varaamalla kierros verkossa.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Joka päivä paitsi 24. joulukuuta. Rakennuksella on ajoittain korjaustoimenpiteintä, joten tarkista aukioloajat verkkosivuilta.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Kyllä, jos haluat tutustua Reichstagin historiaan tarkemmin. Useat Berliinin hallinnollisen alueen kierrokset käyvät myös Reichstagilla.
 • Kuinka päästä perille
  Reichstagille pääsee helposti Berliinin junaverkoston avulla. Lähin pysäkki on Brandenburger Tor -S-Bahn-pysäkki
 • Lisävinkkejä

  • Otathan mukaasi virallisen henkilöllisyystodistuksen, sillä se tulee esittää Reichstagilla verkossa tehtyjen varausten yhteydessä.

  • Saavu paikalle noin 30 minuuttia ennen kierrosaikaasi, jotta ehdit käydä turvatarkastuksessa.

Valtiopäivätalo : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana
4.7 / 5
perustuen 21 115 arvosteluun

Mielenkiintoista; hyvä, kun alkupuoli englanniksi ryhmän toivomuksesta

Oppaamme, Ulrich, oli oikein hyvä ja miellyttävä. Saimme kunnon selostuksen ulkokierroksella ja vielä englanniksi koko ryhmän toiveen mukaisesti. Hienoa oli nähdä, missä parlamentti kokoontuu. Kuuluisa lasikupoli oli myös kokemus ja näkymät hienoja. Parlamentin oman oppaan esitys oli saksaksi, minkä tiesimmekin etukäteen. Tähän aktiviteettiin kannatti ilman muuta osallistua.

Kierros on pitkä ja raskaskin, mutta erittäin antoisa. Jos on vain vähän aikaa Berliinissä, tällä kierroksella saa tärkeistä nähtävyyksistä hyvän kokonaiskäsityksen. Kaikkien tähän saakka tapaamieni GetYourGuide - oppaiden tietotaso ja ammattitaito ovat olleet erittäin vakuuttavia!

Discover Berlin -kävelykierros Arvostelija:

Brilliant and highly recommended. Perfect start to our trip! Walter was a fantastic tour quide - knowledgeable and enthusiastic. Thank you Walter!

Discover Berlin -kävelykierros Arvostelija:

Minulla oli mahtavat neljä tuntia kiertää oppaani Tobiaksen kanssa Berliinin olennaisimmat nähtävyydet! Suosittelen lämpimästi.

Discover Berlin -kävelykierros Arvostelija:

Loistava tiivistelmä historiaa ja nykypäivää

Hieno juttu nähdä kaikki hallintorakennukset yhdestä paikasta. Istuntosalin luento oli erinomainen.

Kierros saksaksi: Reichtagin kupoli ja hallintoalue Arvostelija: