Valtiopäivätalo

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Valtiopäivätalo: Varaa liput ja kierrokset

Reichstag ja sen viisi historiallista virstanpylvästä

Saksan valtiopäivätalon Reichstagin tarina on värikäs ja monimuotoinen Saksan keisarikunnan ajoista aina tähän päivään saakka. Tässä viisi merkittävää Reichstagin historiallista virstanpylvästä.

 • Kuningas Vilhelm I muuraa rakennuksen peruskiven

  1. Kuningas Vilhelm I muuraa rakennuksen peruskiven

  Reichstagin peruskivi muurattiin 29.6.1884, mutta rakennus valmistui vasta kymmenen vuotta myöhemmin. Tuolloin rakennuksen eklektinen arkkitehtuuri herätti paljon kritiikkiä.

 • Weimarin tasavallan synty

  2. Weimarin tasavallan synty


  1. marraskuuta 1918 politiikko Philipp Scheidemann julisti valtiopäivätalon parvekkeelta Weimarin tasavallan perustetuksi. Tuon päivän jälkeen Saksan keisarikuntaa ei enää ollut olemassa.

 • Reichstagin tulipalo

  3. Reichstagin tulipalo

  Reichstagin tulipalo syttyi 27. helmikuuta 1933 ja sen varsinainen syttymissyy herättää keskustelua vielä tänäkin päivänä. Hitler käytti Reichstagin paloon liittyvää säädöstä natsien vallan lujittamiseen.

 • Saksojen yhdistyminen

  4. Saksojen yhdistyminen

  Berliinin muurin murtumisen sekä Itä-Saksan kaatumisen jälkeen Saksojen yhdistymistä juhlittiin Reichstagissa 3. lokakuuta 1990.

 • Parlamentti muuttaa takaisin Reichstagiin

  5. Parlamentti muuttaa takaisin Reichstagiin

  Parlamentti muutti takaisin Reichstagiin 19. huhtikuuta 1999 laajan jälleenrakennusurakan päätteeksi. Nykyään Reichstag on Saksan toiseksi suosituin nähtävyys.

Suunnittele vierailusi

 • Vieraile rakennuksen kupolissa

  Reichstagin maailmankuulussa kupolissa voit ihailla Berliinin upeita näkymiä. Kupolissa voi vierailla ilmaiseksi, mutta sinun tulee rekisteröitä vierailusi etukäteen Reichstagin verkkosivuilla. Rakennus on auki joka päivä klo 8.00-0.00.

 • Käy ilmaisella kierroksella

  Jos haluat tutustua Reichstagin värikkääseen historiaan sekä muihin mielenkiintoisiin faktoihin tarkemmin, voit käydä ilmaisella kierroksella. Kierrokset ovat suosittuja ja paikat varataan täyteen nopeasti, joten varmista omasi hyvissä ajoin varaamalla kierros verkossa.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Joka päivä paitsi 24. joulukuuta. Rakennuksella on ajoittain korjaustoimenpiteintä, joten tarkista aukioloajat verkkosivuilta.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Kyllä, jos haluat tutustua Reichstagin historiaan tarkemmin. Useat Berliinin hallinnollisen alueen kierrokset käyvät myös Reichstagilla.
 • Kuinka päästä perille
  Reichstagille pääsee helposti Berliinin junaverkoston avulla. Lähin pysäkki on Brandenburger Tor -S-Bahn-pysäkki
 • Lisävinkkejä

  • Otathan mukaasi virallisen henkilöllisyystodistuksen, sillä se tulee esittää Reichstagilla verkossa tehtyjen varausten yhteydessä.

  • Saavu paikalle noin 30 minuuttia ennen kierrosaikaasi, jotta ehdit käydä turvatarkastuksessa.

Valtiopäivätalo: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Valtiopäivätalo? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Valtiopäivätalo : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.7 / 5

perustuen 22 459 arvosteluun

BigBus - ei pidä sekoittaa muihin punaisiin busseihin - on loistava! Yhteistyö yhteistyökumppanin kanssa (vihreät linja -autot) avaa erityisesti Berliinin hotspotit. Selittävät kommentit monilla kielillä olivat myös erinomaisia. Tuntuu 3 kertaa laajemmalta ja informatiivisemmalta kuin muut punaiset! Kiitos paljon!

Varasin Hop On Hop Off -kiertueen. Lippuni oli hyvä 48 tuntia ja sisälsi kävelykierroksen ja curry -wurstin! Nautin kovasti bussikierroksesta, näin monia asioita, joita en olisi koskaan nähnyt, ja opin myös paljon. Mukana tuleva ääni oli myös erittäin hyvä. Tämä on hyvä tapa kiertää Berliiniä.

Erittäin informatiivinen ja loistava tapa nähdä kaupunki. Hyvä arvo, jota voisin käyttää kaikkina päivinä, kun olin täällä kiertää kaupunkia!

Näin paljon Berlibiä lyhyessä ajassa, oppi paljon opastetulla kävelykierroksella, opas Freddy oli erittäin hauska ja loistava tarinankertoja.

Huumorintajuinen osaava kaiutin, loistava kuljettaja. Sen arvoinen.