Van Gogh -museo

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Tutustu Van Goghiin: Van Gogh -museo

Van Goghista tulee useille ensimmäisenä mieleen Tähtikirkas yö sekä leikattu korva. Suuntaa Amsterdamissa sijaitsevaan Van Gogh -museoon ja tutustu hänen elämäänsä sekä ihaile mestarin parhaita teoksia.

 • Perunansyöjät 1885

  1. Perunansyöjät 1885

  Van Gogh piti tätä maalausta todisteena siitä, että hän osasi maalata muotokuvia. Hän halusi kuvata talonpoikia realistisesti ja valitsi tarkoituksellisesti teoksen malleiksi rumia maalaisia.

 • Makuuhuone Arlesissa 1888

  2. Makuuhuone Arlesissa 1888

  Alankomaissa syntynyt Van Gogh muutti myöhemmin Ranskan Arlesiin, jossa hän toivoi pääsevänsä eroon juopottelustaan. Van Gogh maalasi keltaisessa talossa sijaitsevan makuuhuoneensa toipuessaan sairaudestaan.

 • Auringonkukkia 1889

  3. Auringonkukkia 1889

  Post-impressionistinen taiteilija loi kaksi auringonkukkasarjaa koristellakseen keltaisen talon huoneen taitelijaystävälleen Gauguinille.

 • Kurjenmiekat 1890

  4. Kurjenmiekat 1890

  Van Gogh taisteli psyykkistä sairausta vastaan ja maalasi Kurjenmiekat asuessaan ranskalaisessa hoitolaitoksessa vuoteen 1890 saakka, jolloin hän kuoli. Van Goghin kukissa voi nähdä todellista tunnetta.

 • Viljapelto 1889

  5. Viljapelto 1889

  Van Gogh maalasi Viljapelto-sarjan katsellessaan hoitolaitoksen ikkunasta näkyvää viljapeltoa. Sarjaan kuuluu neljä versiota, joissa on elonkorjaaja, myrskynjälkeinen näkymä, syksyinen tunnelma sekä keväisiä kukkia.

Suunnittele vierailusi

 • Museossa vieraileminen

  Van Gogh -museo sijaitsee Amsterdamin Museoaukiolla. Museossa on maailman suurin Van Gogh -maalausten ja piirrosten kokoelma. Pysyvän kokoelman lisäksi museossa voi nähdä Van Goghin impressionistisia ja post-impressionistisia teoksia. Museossa on myös kahvila sekä kauppa, josta voit ostaa taiteilijan parhaimpien teosten printtejä.

 • Aukioloajat

  Van Gogh - museo on avoinna päivittäin klo 9.00-18.00 ja perjantaisin klo 22.00 saakka.

 • Paljonko museon pääsymaksu on?

  Pääsymaksu on 15 €. Mikäli varaat lipun etukäteen verkosta, voit ohittaa jonot kuponkilinjaa käyttämällä. Edulliseen hintaan voit tutustua Van Goghin elämään ja hänen mestariteoksiinsa lähietäisyydeltä - et tule katumaan päätöstäsi.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Avoinna joka päivä klo 9.00-17.00. Avoinna klo 22.00 saakka perjantaisin.
 • Hinta
  Pääsymaksu on 15 €.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Et. Tutustu museoon omaan tahtiisi!
 • Kuinka päästä perille
  Lähin raitiovaunupysäkki on Van Baerlestraat, jonne pääsee linjoilla 2, 3, 5 ja 12. Pääset Museumpleinille myös busseilla 145, 170 tai 172.
 • Lisävinkkejä

  • Museossa saavat ottaa valokuvia ainoastaan lehdistön edustajat, joiden tulee anoa kuvauslupaa etukäteen.

  • Varaa lippu verkossa etukäteen jonojen välttämiseksi!

Van Gogh -museo: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Van Gogh -museo? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Van Gogh -museo : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.6 / 5

perustuen 17 849 arvosteluun

Jos käyt museoissa, ok, samalla matkakortti.

Kannattaa ostaa paikanpäältä, meidät neuvottiin aivan väärään paikkaan kun menimme lunastamaan netissä maksettua lippua, ja saimme pelkän matkustuskortin, Sehän kävi ilmi kun menimme ensimmäiseen museoon. Palasimme takaisin sinne minne ensin menimme ja saimme kyllä oikeat liput, mutta kyllä ketutti...

Amsterdam-kortti oli tosi kätevä ja vaivaton, rahan arvoinen.

Hotellimme sijaitsi n. 5 km päässä keskustasta, joten käytimme raitsikkaa aina liikuessamme. Amsterdam-kortti toimi hyvin maksuvälineenä niin raitsikassa kuin tutustuessamme lukuisiin museoihin ja nähtävyyksiin. Muutamiin tutustumispaikkoihin sisäänpääsymaksua ei peritty lainkaan tai alennus oli 25 %.

Paljon vaihtoehtoja, vielä kun olisi linkit ratikoihin.

Ainut ongelma oli, että lipun lunastus tuotti ongelmaa. Tuntui, että vain yksi henkilö tiesi miten lippu lunastetaan. Lisäksi vieressä oleva liikenteen lipputoimisto ei tienyt asiasta mitään vain vaihto lipun 12,50 euron liikennelipuksi. Siitä sitten käytiin kädenvääntöä, että saatiin oikea lippu.

julkisilla kulkuneuvoilla liikkuminen vaivatonta

Amsterdamin museotarjonta huippuluokkaa, ilman korttia ei olisi käyty yli kymmenessä museossa

Hieno paikka, kuulokkeista tuleva kerronta teoksista ja taiteilijasta oli erinomainen.