Vatikaani

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Mikä on Vatikaanivaltio?

Vatikaani – nimi on tuttu kaikille, mutta mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa? Onko se osa Roomaa vai itsenäinen? Onko Vatikaanikaupunki avoinna ainoastaan papeille? Vatikaanivaltiota ympäröi salaisuuksien ja väärien käsitysten verho. Tässä viisi mielenkiintoista faktaa Vatikaanivaltiosta.

 • Maailman pienin valtio

  1. Maailman pienin valtio

  Vatikaanivaltio on maailman pienin itsenäinen valtio, jonka 44 hehtaarin alueella asuu vain 842 ihmistä. Kääpiövaltion koko vastaa kahdeksasosaa New Yorkin Central Parkin koosta.

 • Talous ilman kauppaa ja veroja

  2. Talous ilman kauppaa ja veroja

  Vatikaanivaltion talous on täysin ei-kaupallinen. Valtion kassa koostuu lahjoituksista, museoiden pääsymaksuista sekä postimerkkien, kirjojen ja matkamuistojen myynnistä.

 • Kulttuurin aarreaitta

  3. Kulttuurin aarreaitta

  Maailmankuulut Vatikaanimuseot sekä Sikstuksen kappeli ja Pietarinkirkko keräävät kaupunkiin joka vuosi yli neljä miljoonaa vierailijaa.

 • Paavin salainen pakotunneli

  4. Paavin salainen pakotunneli

  Vuonna 1277 rakennettu salatunneli rakennettiin Vatikaanin ja lähellä sijaitsevan Castel Sant'Angelo -linnoituksen välille. Tunneli tarjosi paaville pakotien siltä varalta, että kaupunkiin hyökättäisiin.

 • Harlekiineja vai sotilaita?

  5. Harlekiineja vai sotilaita?

  Kaupungin porteilla seisovat värikkäästi pukeutuvat sotilaat kuuluvat Sveitsiläiskaartiin. Nämä entiset palkkasotilaat muodostavat nykyään Vatikaanin virallisen armeijan.

Suunnittele vierailusi

 • Paras aika vuodesta vierailulle

  Vatikaanivaltio on erittäin suosittu matkakohde ympäri vuoden. Mikäli haluat vierailla kaupungissa hiljaisempaan aikaan, suuntaa Vatikaaniin marraskuun ja helmikuun välisenä aikana.

 • Varaa vierailullesi tarpeeksi aikaa

  Vatikaanissa on huikean paljon koettavaa, joten varmista, että aikaa on tarpeeksi. Mikäli haluat nähdä Sikstuksen kappelin, sinun tulee mennä sisään Vatikaanimuseoihin ennen klo 15.00, jotta ehdit kappeliin ennen sen sulkemisaikaa.

 • Haluatko varata kierroksen?

  Vatikaanivaltiossa on paljon nähtävää myös yksin siellä vierailevalle. Mikäli haluat tutustua kaupungin värikkääseen historiaan tarkemmin, voit varata jonkin monista erinomaisista kierroksista. Tarjolla on sekä julkisia että yksityisiä kierroksia. Yksityiskierrokset tulee varata hyvissä ajoin etukäteen.

 • Näe paavi

  Et todennäköisesti törmää paaviin Vatikaanikaupungin vierailullasi. Paavi pitää kuitenkin messun aina keskiviikkoaamuisin kesäisin Pietarinaukiolla ja talvisin messuhallissa. Messu alkaa klo 10.30, mutta monet saapuvat paikalle aikaisin varmistaakseen hyvät paikat. Turvatarkastus alkaa klo 8.00-8.30 välillä.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  365 päivää vuodessa
 • Hinta
  Ilmainen katsella ulkopuolelta. Lippujen hinnat vaihtelevat.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Opas ei ole pakollinen, mutta suositeltava.
 • Kuinka päästä perille
  Taksilla, bussilla, metrolla, raitiovaunulla tai jalan Roomasta. Katso tarkemmat lisätiedot täältä.
 • Lisävinkkejä

  • Museoihin ei saa viedä suuria laukkuja.

  • Isossa osassa museoita ei ole ilmastointia, joten pukeudu asianmukaisesti ja ota mukaasi vesipullo.

Vatikaani: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Vatikaani? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Vatikaani : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 126 675 arvosteluun

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun sain varauksen oppaallani, ja minulla oli sekava kokemus. Tuotevalikoimani, ostokseni ja kuponkini lähettäminen sähköpostitse toimi täydellisesti. Kaikki oli juuri niin kuin kuvittelin. Yhteistyökumppani paikan päällä oli kuitenkin enemmän kuin epäammattimaista. Emme olleet tyytyväisiä hoitoon ja ilmoitin siitä oppaalle vastaavasti. Getyourguiden asiakaspalvelu oli erinomaista. Ammattitaitoinen, kohtelias, ahkera ja nopea. Postin mukaan pyyntöni käsittely kestää 5 päivää, ja viiden päivän kuluttua sain myös sähköpostin, joka sisälsi kohteliaisuuden ja anteeksipyynnön. Voin kunnioittaa sitä ja haluan kiittää sinua siitä. Annan mielelläni oppaalle uuden mahdollisuuden seuraavalla lomallani

Varasin vierailun sen jälkeen, kun Get you -oppaamainokset "lyövät minut" Facebookissa toivoen, ettei se ollut vain yksi. Sen sijaan ne osoittautuivat vakaviksi ja nopeiksi huolimatta tuhansista ihmisistä, jotka hallitsivat ja välittivät määränpäähänsä. Onnellinen, etten ole tehnyt 3 tuntia peräkkäin ja olen käynyt lähes 3 tuntia vierailulla perheeni kanssa upeissa museoissa ja kappelissa äänioppaidemme kanssa (joten meillä oli koko ajan haluamamme aika). Luku on sen arvoinen. Lisäksi he varoittivat meitä viestillä seuraavan päivän ajanmuutoksesta Ja onneksi saavuimme aikaisemmin kuin pyydetty aika, joten teimme sen rauhallisemmin.

Tämä oli toinen yrityksemme kanssa varattu kiertue ja se oli upea, kaikki sujui niin sujuvasti. Opasmme, pahoittelen, että olen unohtanut hänen nimensä - muistanut kaikkien nimet ja mistä he olivat matkustaneet. Hänen välittämänsä tiedot olivat fantastisia, hän ei kiirehtinyt - meidän kiertueemme meni yli kahden tunnin. Vastasi kaikkiin kysyttyihin kysymyksiin ja koska sää oli niin hyvä, neuvoi meitä menemään Pyhän Pietarin kupolin yläosaan. Näkemykset ovat ehdottomasti kannattaa kiivetä 551 askelmaa!

Kiertue oli upea, meitä seurattiin nopeasti kaikkien sisäänkäyntien läpi. Opas Tiffany oli todella osaava ja korosti keskeisiä yksityiskohtia. Sanoisin, ja ettei oppaan syytä ole, että jos haluat viettää enemmän aikaa Vatikaanin museoissa, sinun on palattava takaisin itse, kun kävelet melko nopeasti läpi päästäksesi Sixtan-kappeliin ja sitten Pietarinkirkkoon.

Todella nautinnollinen päivä suosittelisi kiertomatkaa. Mikki, oppaamme, oli niin osaava, uskomattoman ystävällinen ja muisti ryhmässämme olevan 18 ihmisen nimen sekunnissa, mikä teki kaikista vaivan. niin mielenkiintoisia paikkoja, tämä oli kohokohta vierailullemme toistaiseksi