Tekemistä kohteessa
Vatikaani

Näe Vatikaanimuseon, Sikstuksen kappelin ja Pietarinkirkon aarteet.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Mikä on Vatikaanivaltio?

Vatikaani – nimi on tuttu kaikille, mutta mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa? Onko se osa Roomaa vai itsenäinen? Onko Vatikaanikaupunki avoinna ainoastaan papeille? Vatikaanivaltiota ympäröi salaisuuksien ja väärien käsitysten verho. Tässä viisi mielenkiintoista faktaa Vatikaanivaltiosta.

 • Maailman pienin valtio

  1. Maailman pienin valtio

  Vatikaanivaltio on maailman pienin itsenäinen valtio, jonka 44 hehtaarin alueella asuu vain 842 ihmistä. Kääpiövaltion koko vastaa kahdeksasosaa New Yorkin Central Parkin koosta.

 • Talous ilman kauppaa ja veroja

  2. Talous ilman kauppaa ja veroja

  Vatikaanivaltion talous on täysin ei-kaupallinen. Valtion kassa koostuu lahjoituksista, museoiden pääsymaksuista sekä postimerkkien, kirjojen ja matkamuistojen myynnistä.

 • Kulttuurin aarreaitta

  3. Kulttuurin aarreaitta

  Maailmankuulut Vatikaanimuseot sekä Sikstuksen kappeli ja Pietarinkirkko keräävät kaupunkiin joka vuosi yli neljä miljoonaa vierailijaa.

 • Paavin salainen pakotunneli

  4. Paavin salainen pakotunneli

  Vuonna 1277 rakennettu salatunneli rakennettiin Vatikaanin ja lähellä sijaitsevan Castel Sant'Angelo -linnoituksen välille. Tunneli tarjosi paaville pakotien siltä varalta, että kaupunkiin hyökättäisiin.

 • Harlekiineja vai sotilaita?

  5. Harlekiineja vai sotilaita?

  Kaupungin porteilla seisovat värikkäästi pukeutuvat sotilaat kuuluvat Sveitsiläiskaartiin. Nämä entiset palkkasotilaat muodostavat nykyään Vatikaanin virallisen armeijan.

Suunnittele vierailusi

 • Paras aika vuodesta vierailulle

  Vatikaanivaltio on erittäin suosittu matkakohde ympäri vuoden. Mikäli haluat vierailla kaupungissa hiljaisempaan aikaan, suuntaa Vatikaaniin marraskuun ja helmikuun välisenä aikana.

 • Varaa vierailullesi tarpeeksi aikaa

  Vatikaanissa on huikean paljon koettavaa, joten varmista, että aikaa on tarpeeksi. Mikäli haluat nähdä Sikstuksen kappelin, sinun tulee mennä sisään Vatikaanimuseoihin ennen klo 15.00, jotta ehdit kappeliin ennen sen sulkemisaikaa.

 • Haluatko varata kierroksen?

  Vatikaanivaltiossa on paljon nähtävää myös yksin siellä vierailevalle. Mikäli haluat tutustua kaupungin värikkääseen historiaan tarkemmin, voit varata jonkin monista erinomaisista kierroksista. Tarjolla on sekä julkisia että yksityisiä kierroksia. Yksityiskierrokset tulee varata hyvissä ajoin etukäteen.

 • Näe paavi

  Et todennäköisesti törmää paaviin Vatikaanikaupungin vierailullasi. Paavi pitää kuitenkin messun aina keskiviikkoaamuisin kesäisin Pietarinaukiolla ja talvisin messuhallissa. Messu alkaa klo 10.30, mutta monet saapuvat paikalle aikaisin varmistaakseen hyvät paikat. Turvatarkastus alkaa klo 8.00-8.30 välillä.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  365 päivää vuodessa
 • Hinta
  Ilmainen katsella ulkopuolelta. Lippujen hinnat vaihtelevat.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Opas ei ole pakollinen, mutta suositeltava.
 • Kuinka päästä perille
  Taksilla, bussilla, metrolla, raitiovaunulla tai jalan Roomasta. Katso tarkemmat lisätiedot täältä.
 • Lisävinkkejä

  • Museoihin ei saa viedä suuria laukkuja.

  • Isossa osassa museoita ei ole ilmastointia, joten pukeudu asianmukaisesti ja ota mukaasi vesipullo.

Vatikaani: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Vatikaani? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Vatikaani : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 126 675 arvosteluun

Aloitimme lomamme hop-on-hop-off -bussilla, mikä oli hienoa, koska saimme nähdä jo aika paljon nähtävyyksiä ja saada käsityksen siitä, missä kaikki on ja kuinka kaukana. Koska aloitimme matkamme maanantaina Covid-kaudella, olimme hetken aikaa ainoat bussissa, joten saimme istua koko matkan edessä, josta oli upea näköala. Itse bussi oli siisti, pysäkit on merkitty melko selkeästi ja tämän yrityksen kanssa työskentelevät ihmiset olivat erittäin ystävällisiä. Suosittelemme aktivoimaan liput Terminissä, koska Colosseumilla joudut kävelemään melko vähän seuraavalle pysäkille. Suosittelemme myös ottamaan mukaan omat kuulokkeet/kuulokkeet, koska voit kytkeä ne vain aux-kaapelilla, vaikka kuulokkeet onkin bussissa. Äänikierros on ok, mutta toisinaan sitä ei ole synkronoitu bussin sijaintiin, koska liikenne voi olla melko hankalaa, joten voit myös olla kuuntelematta opasta. Lippujen mukana tuleva sovellus tarjoaa lisää kävelyreittejä, jotka ovat mukavia!

Olimme hämmästyneitä Vatikaanin kauneudesta ja sen salaisuuksista, kun emme pohjalla ole uskonnollisia harjoittajia, ja tämä kaikki ei olisi ollut mahdollista ilman nuorta oppaamme PASQUALEa, joka puhuu täydellistä ranskaa ja tietää pienimmätkin legendat Vatikaanista! Kaikki tämä keskellä ripaus huumoria, intohimoinen beritable, kiitos!

Minulla ei ollut ongelmia ollenkaan. Bussit olivat ajoissa aiemmin päivällä ja myöhään iltapäivän liikenteestä johtuen hyvin lähellä aikataulua. Bussi oli puhdas, henkilökunta ystävällistä. Hyvä kokemus aina, kun olen varannut kaupungeista, joissa he toimivat. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde.

Loistava (ja helppo) tapa nähdä kaikki Rooman tärkeimmät nähtävyydet - tätä tapaa on hyvä käyttää nähdäksesi, mihin palaat :) Henkilökunta on mahtavaa ja kaikki sujui hyvin.

Rooma on niin suuri ja paras tapa säästää aikaa ja nähdä kaikki nähtävyydet on ottaa Big Bus.