Vatikaanin museot

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Vatikaanin museot: Varaa liput ja kierrokset

Vatikaanimuseoiden top 5 -nähtävyydet

Pidä huoli siitä, että ehdit vierailla Rooman matkasi aikana Vatikaanin maailmankuuluissa museoissa. Museoissa on huikea paavien vuosisatojen aikana kokoama taiteen mestariteosten kokoelma. Nähtävää riittää lähes rajattomasti. Suosittelemme, että käyt katsomassa ainakin näitä viittä kohokohtaa.

 • Sikstuksen kappeli

  1. Sikstuksen kappeli

  Sikstuksen kappeli on Vatikaanimuseoiden ehdoton helmi. Kappelin maailmankuulut renessanssimaalareiden maalaamat freskot ovat henkeäsalpaavia.

 • Rafaelin huoneet

  2. Rafaelin huoneet

  Neljä upeaa Rafaelin huonetta muodostavat paavin huoneistojen yleisölle avoinna olevan osan. Rafaelin upeat seinämaalaukset vetävät vertoja jopa Sikstuksen kappelin freskoille.

 • Belvederen torso

  3. Belvederen torso

  Tämä tyrmäävä ja lihaksikas torsoveistos innoitti useita renessanssitaiteilijoita, kuten Michelangeloa. Huomaa Sikstuksen kappelin Viimeinen tuomio -teoksessa Kristuksen samankaltainen asento.

 • Leonardo Da Vincin Pyhä Hieronymus

  4. Leonardo Da Vincin Pyhä Hieronymus

  Tämä upea maalaus on upea esimerkki Leonardon taidoista, vaikka teos onkin keskeneräinen. Tarinan mukaan maalaus revittiin aikanaan kahtia ja toinen puoli päätyi parturin tuolinpäälliseksi.

 • Sala Rotonda (pyöreä huone)

  5. Sala Rotonda (pyöreä huone)

  Tämä neoklassisen arkkitehtuurin mestariteos on pienoiskokoisen pantheonin muotoon rakennettu huone. Sen lattiaa peittävät upeat mosaiikit ja sen seiniä reunustavat upeat muinaiset patsaat.

Suunnittele vierailusi

 • Paras aika vierailla

  Vatikaanimuseot ovat suosittuja ympäri vuoden. Vieraile museoissa marraskuun ja helmikuun välisenä aikana, mikäli haluat tutustua museoiden aarteisiin sesonkiajan ulkopuolella.

 • Säästä rahaa

  Vatikaanimuseoissa vieraileminen on ilmaista jokaisen kuun viimeisenä sunnuntaina klo 9.00-12.30. Näinä päivinä vieraileminen on hyvä keino säästää rahaa, mutta ota huomioon, että nämä päivät ovat myös suosituimpia vierailupäiviä. On suositeltavaa, että vierailet museossa jonain muuna päivänä, mikäli haluat välttää ruuhkat.

 • Valitse oikea kellonaika vierailullesi

  Museon lippupiste aukeaa klo 9.00. Saavu paikalle hyvissä ajoin, mikäli haluat tutustua Vatikaanimuseoihin kauttaaltaan - niiden koko on yli 14 km! Mikäli haluat välttää jonot, saavu paikalle noin klo 13.00, sillä suuri osa ihmisistä on silloin lounaalla. Voit tuolloin kävellä suoraan sisään ilman jonottamista.

 • Älä jätä vierailuasi viime tippaan

  Älä saavu paikalle liian myöhään, vaikka haluaisitkin välttää jonot. Lippupiste sulkeutuu klo 16.00 ja museot klo 18.00. Jos haluat nähdä Sikstuksen kappelin, saavu Vatikaanimuseoille viimeistään klo 15.00.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Ympäri vuoden!
 • Hinta
  Ilmainen ulkopuolelta katseltaessa. Lippujen hinnat vaihtelevat.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Opas ei ole pakollinen, mutta suositeltava
 • Kuinka päästä perille
  Taksilla, bussilla, metrolla, raitiovaunulla tai jalan Roomasta. Löydät lisätietoja täältä.
 • Lisävinkkejä

  • Museoihin ei saa tuoda suuria laukkuja, joten jätä suuret tavarat hotellillesi.

  • Museoissa ei ole ilmastointia, joten pukeudu asianmukaisesti ja tuo mukanasi pullo vettä.

Vatikaanin museot: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Vatikaanin museot? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Vatikaanin museot : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 104 778 arvosteluun

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun sain varauksen oppaallani, ja minulla oli sekava kokemus. Tuotevalikoimani, ostokseni ja kuponkini lähettäminen sähköpostitse toimi täydellisesti. Kaikki oli juuri niin kuin kuvittelin. Yhteistyökumppani paikan päällä oli kuitenkin enemmän kuin epäammattimaista. Emme olleet tyytyväisiä hoitoon ja ilmoitin siitä oppaalle vastaavasti. Getyourguiden asiakaspalvelu oli erinomaista. Ammattitaitoinen, kohtelias, ahkera ja nopea. Postin mukaan pyyntöni käsittely kestää 5 päivää, ja viiden päivän kuluttua sain myös sähköpostin, joka sisälsi kohteliaisuuden ja anteeksipyynnön. Voin kunnioittaa sitä ja haluan kiittää sinua siitä. Annan mielelläni oppaalle uuden mahdollisuuden seuraavalla lomallani

Varasin vierailun sen jälkeen, kun Get you -oppaamainokset "lyövät minut" Facebookissa toivoen, ettei se ollut vain yksi. Sen sijaan ne osoittautuivat vakaviksi ja nopeiksi huolimatta tuhansista ihmisistä, jotka hallitsivat ja välittivät määränpäähänsä. Onnellinen, etten ole tehnyt 3 tuntia peräkkäin ja olen käynyt lähes 3 tuntia vierailulla perheeni kanssa upeissa museoissa ja kappelissa äänioppaidemme kanssa (joten meillä oli koko ajan haluamamme aika). Luku on sen arvoinen. Lisäksi he varoittivat meitä viestillä seuraavan päivän ajanmuutoksesta Ja onneksi saavuimme aikaisemmin kuin pyydetty aika, joten teimme sen rauhallisemmin.

Tämä oli toinen yrityksemme kanssa varattu kiertue ja se oli upea, kaikki sujui niin sujuvasti. Opasmme, pahoittelen, että olen unohtanut hänen nimensä - muistanut kaikkien nimet ja mistä he olivat matkustaneet. Hänen välittämänsä tiedot olivat fantastisia, hän ei kiirehtinyt - meidän kiertueemme meni yli kahden tunnin. Vastasi kaikkiin kysyttyihin kysymyksiin ja koska sää oli niin hyvä, neuvoi meitä menemään Pyhän Pietarin kupolin yläosaan. Näkemykset ovat ehdottomasti kannattaa kiivetä 551 askelmaa!

Kiertue oli upea, meitä seurattiin nopeasti kaikkien sisäänkäyntien läpi. Opas Tiffany oli todella osaava ja korosti keskeisiä yksityiskohtia. Sanoisin, ja ettei oppaan syytä ole, että jos haluat viettää enemmän aikaa Vatikaanin museoissa, sinun on palattava takaisin itse, kun kävelet melko nopeasti läpi päästäksesi Sixtan-kappeliin ja sitten Pietarinkirkkoon.

Todella nautinnollinen päivä suosittelisi kiertomatkaa. Mikki, oppaamme, oli niin osaava, uskomattoman ystävällinen ja muisti ryhmässämme olevan 18 ihmisen nimen sekunnissa, mikä teki kaikista vaivan. niin mielenkiintoisia paikkoja, tämä oli kohokohta vierailullemme toistaiseksi