Suosittelemamme elämykset kaupungissa Vatos

Korfun Paratrike-lento länsirannikon yli

1. Korfun Paratrike-lento länsirannikon yli

Nauti lintuperspektiivistä Korfun länsirannikolle tällä innostavalla paramotering-kierroksella Vatosista. Nouse Ropan laaksosta Kontogialoksen ja Glyfadan upeiden hiekkarantojen yli. Peitä enemmän maata lyhyemmässä ajassa moottoroidulla varjoliitolennolla. Tapaa oppaasi Vatosissa ja istu luonnonkauniilla ajomatkalla Korfun maaseudun halki Ropan laaksoon. Pue lentovarusteesi ja varmista, että olet kunnolla kiinnitetty. Koe maasta nousun adrenaliinipursu. Anna lentäjäsi navigoida puolestasi, kun istut alas ja nautit lennosta. Vietä 20 minuuttia nauttien upeista näkymistä aalloista, jotka osuvat alapuolellasi olevaan rannikkoon, ennen kuin koet turvallisen laskeutumisen jännityksen. Palaa kohtaamispaikkaasi Vatosissa kiertueesi lopussa.

Iraklion: Arkadin luostarin kanssa.

2. Iraklion: Arkadin luostarin kanssa.

Tapaa oppaasi Cretan Spiti Travelin terminaalissa Eleftherias-aukiolla Astoria Capsis -hotellin edessä klo 08.30 ja lähde ajamaan ensimmäiselle pysähdyspaikalle Zarosiin, joka on viehättävä, virkistävän koskematon kylä, joka on kuuluisa lähdevedestään, jota nykyään pullotetaan ja myydään kaikkialla Kreikassa, ja ihanteellinen tukikohta kävelijöille, jotka haluavat tutustua kauniiseen luontoon. Zarosissa on myös hienoja bysanttilaisia luostareita ja herkullisia maatilalla kasvatettuja taimenia, joita tarjoillaan tavernoissa ympäri kaupunkia ja smaragdinvihreällä Votomos-järvellä, jossa vieraillaan. Sen jälkeen jatkamme matkaa perinteiseen kreetalaiseen Vatosin kylään, joka on pieni, vehreään piilossa oleva kylä, josta löytyy kaikki sen perinteen elementit. Kävelemme kujia pitkin ja vierailemme vanhassa koulussa ja sen suihkulähteessä sekä museossa, jossa on aikaisempien aikojen maataloustyökaluja ja -välineitä. Lopetamme retken kylän kattilalla, jossa valmistetaan Raki (Kreetan kuuluisa alkoholijuoma). Spili on seuraava pysähdyspaikkamme, joka tunnetaan venetsialaisesta käärmeestään, jossa on pitkä rivi 25 kivileijonan päätä, jotka juoksuttavat viileää vettä suustaan. Sitten vierailemme Lampinissa, kirkossa ja Panagian museossa. Kirkko on kaiverrettu kupoli, ja siinä on freskoja 1200- ja 1300-luvuilta. Se oli episkopaalinen kirkko, sillä Lampinin kylässä sijaitsi aikoinaan kuuluisan Lampisin episkopaatin kotipaikka, joka oli ollut olemassa vuodesta 431 lähtien. Aja Pyhän Antonioksen rotkoon, lyhyt kävely kauniissa luonnossa Pyhän Antonioksen luolalle ja nauti lounas Drymos-ravintolassa (vapaaehtoinen). Lounaan jälkeen Amariosin vehreiden kylien läpi saavumme Arkadin luostariin, joka on arkkitehtuurin ja sivilisaation maamerkki, kun otetaan huomioon kirkon upea julkisivu, erittäin kehittynyt hengellinen perinne sekä kuvataiteen kukoistava kehitys. Vuonna 1866 tapahtunut joukkomurha antoi kuitenkin luostarille merkittävän aseman historiassa ja nosti sen ikuiseksi vapauden ja sankaruuden symboliksi, joka on tunnustettu maailmanlaajuisesti. Myöhään iltapäivällä klo 19:00 palaamme Heraklioniin Astoria Capsis -hotellin edessä olevasta terminaalista.

Kreeta: Ruoanlaittokurssi autenttisessa kylätalossa

3. Kreeta: Ruoanlaittokurssi autenttisessa kylätalossa

Vieraile perinteisessä kodissa Vatosin kylässä, jossa paikallinen kreetalainen isäntäsi kertoo kaiken tietonsa perheestään ja perinteisestä kreetalaisesta kodistaan. Maista tuoretta leipää perinteisestä uunista. Juttele isäntäväen kanssa samalla kun maistelet ja nautit perinteisiä kreetalaisia meze-välipaloja, viiniä ja kreetalaista rakia. Suuntaa sen jälkeen keittiöön, jossa opit isäntäväeltäsi, miten valmistetaan perinteisiä kreetalaisia ruokia. Kaikille vieraille annetaan esiliinat, ja useimmat ruoanlaittoon tarvittavat ainekset ovat helposti saatavilla keittiössä. Isäntäsi opastaa sinua koko prosessin ajan, jotta jokainen voi hallita ruoanlaittotaitojaan. Lounaan valmistumista odotellessasi voit rentoutua ja keskustella ympärillä olevien kanssa.

Kreeta: Leivontatunti Vatosin kylässä

4. Kreeta: Leivontatunti Vatosin kylässä

Koe ainutlaatuinen retki, joka on osittain perinteinen leivontatunti ja osittain kulttuurikokemus pienessä Kreetan kylässä. Vieraile Vatosin kylässä ja ota leivänvalmistustieto mukaasi lähtiessäsi. Hallitse perusteet ja opi perinteisiä tekniikoita, kun harjoittelet leivän valmistusta kivimyllyä ja puu-uunia käyttäen. Tee kierros kylässä odottaessasi taikinan lepäämistä. Tutustu kylän kouluun, perinteisiin vesihanoihin ja rakin valmistukseen käytettyyn kattilaan. Palaa taikinan ääreen 45 minuutin kuluttua ja muotoile leipä lopulliseen muotoonsa. Siirry perinteiseen perhekotiin, jossa nautit vastaleivotun leivän ohella kotitekoisen kreetalaisen ruoan lounaan.

Kreeta: Viininmaistelu sommelierin kanssa kylätalossa

5. Kreeta: Viininmaistelu sommelierin kanssa kylätalossa

Astu sisään Vatosissa sijaitsevan kauniin perinteisen kreetalaisen talon ruokasaliin ja pääset maistelemaan joitakin Kreetan parhaista viineistä. Maista viinejä kolmesta eri merkistä, jotka edustavat saaren alueita. Opi lisää kreikkalaisista viinilajikkeista, kun maistat viiniä ammattitaitoisen sommelierin kanssa. Maistelun yhteydessä voit napostella paikallisia suosikkeja ja nauttia sen jälkeen isäntäväen tarjoileman perinteisen kreetalaisen ruoan lounaan.

Lisää päivät

Tekemistä kohteessa
Vatos

5 aktiviteettia löydetty
Järjestys:

Vatos: Koe enemmän

Näytä kaikki

Vatos: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Vatos? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.