Suosittelemamme elämykset kaupungissa Venetsia

Venetsia: Gondolimatka ja kommentointi sovelluksessa, Canal Grande

1. Venetsia: Gondolimatka ja kommentointi sovelluksessa, Canal Grande

Tämä elämys vie sinut Canal Grandelle ja esittelee sinulle Venetsian parhaat palat gondolikierroksella. Nähtävyyksistä sinulle kertoo audio-opas, jota voit kuunnella sovelluksen avulla. Elämyksesi alkaa, kun tapaat kierrosisännän. Hän kertoo sinulle näiden gondoleista ja niitä ohjastavien gondolieerien taustoista. Gondolimatkalla kuuntele ilmaiseksi ladattavan applikaation avulla selostusta. Ihastele Puntadella Doganan, Grittin palatsin, Salute-kirkon ja Peggy Guggenheim -palatsin kaltaisia nähtävyyksiä Canal Granden varrella. Näe lisäksi muun muassa Mozart-talo sekä legendaarinen teatteri, La Fenice ihastuttavien kanavien varrella. Voit kokea myös San Giorgion saaren sekä Markuksen altaan näkymät kierroksen loppupuolella.

Venetsia: Dogen palatsin varattu sisäänpääsylippu

2. Venetsia: Dogen palatsin varattu sisäänpääsylippu

Hanki varatut pääsyliput ja suuntaa Dogen palatsiin Venetsiassa. Tämä maamerkki on toiminut Venetsian hallinnon pääkohteena vuosisatojen ajan. Palatsi tunnetaan sen vaikuttavasta goottilaisesta arkkitehtuurista. Lippusi avulla voit vierailla myös Marcianan kirjastossa, Correr-museossa sekä arkeologisessa museossa. Dogen palatsi toimi tuhatvuotisen tasavallan hallintorakennuksena aina keskiajalta saakka. Huokausten sillalla voit kokea tunnelman, kun vangit kävelivät sen yli. 1300- ja 1400-luvuilta peräisin olevat palatsin perustukset tunnetaan sen vaikuttavista renessanssiajan ja mannerismin piirteistä. Katsele taideteoksien upeutta ja ihaile upeaa kultaista portaikkoa. Lippusi oikeuttaa myös sisäänpääsyyn Correr-museoon, joka sijaitsee Markuksen aukiolla. Alun perin Napoleonin asuinpaikaksi valmistunut rakennus oli myöhemmin myös Italian kuninkaan koti.

Venetsia: Venekierros Muranossa, Torcellossa ja Buranossa sekä lasinpuhallus

3. Venetsia: Venekierros Muranossa, Torcellossa ja Buranossa sekä lasinpuhallus

Tämä elämys vie sinut koko päivän ajaksi kokomaan kuuluisimpiin saariin, jotka löytyvät Venetsian laguunista. Hyppää aluksen kannelle oppaan kanssa ja suuntaa kohtia Muranoa, Buranoa sekä Torcelloa. Markuksen aukiolta lähtevä elämys alkaa, kun hyppäät mukavan kiertoajeluveneen kannelle. Opas kertoo matkan aikana saarista, jonne kierros suuntautuu. Noin 30 minuutin matkan aikana voit bongailla näkymiä historialliseen kaupunkiin. Ensimmäinen etappi kierroksella on Muranon saari. Katsele, mestarillista lasinpuhallusesitystä. Lasimestari kertoo sinulle lisäksi tietoa tästä upeasta taiteenlajista. Hyödynnä 20 % alennusta lasitehtaan myymälässä. Muranossa sinulla on myös vapaata aikaa tutustua alueeseen itsenäisesti. Seuraava etappi on kierroksella Buranon saari. Ihastele ihastuttavia taloja saaren rannoilla ja katsele, kuinka pitsiä valmistetaan alueella. Maailmanlaajuisesti tunnettu käsityöläistaito on taatusti vaikuttava kokemus. Maistele sitten evästauon aikana Buranolle tyypillistä biscottia. Kierroksen kolmas ja viimeinen kohde on Torcellon saari. Tunnin saarivierailun aikana voit katsella kellotornin, Attilan valtaistuimen, Maria Assuntan katedraalin ja Paholaisen sillan kaltaisia ikonisia monumentteja. Elämyksesi päättyy, kun matkaat tunnin paluumatkalla takaisin Venetsiaan maisemia ihaillen.

Kuljetus vesitaksilla Venetsiaan Marco Polon lentokentältä

4. Kuljetus vesitaksilla Venetsiaan Marco Polon lentokentältä

Tämä jaettu vesitaksi vie sinut kätevästä Venetsian keskustan hotelleille Marco Polon lentoasemalta tai toiseen suuntaan. Saatavilla on joko meno-paluulippuja tai yhden suunnan kuljetuksia, joita säestävät upeat maisemat. Nouda vain matkatavarasi kentälle saapuessasi ja hyppää sitten vesitaksin kyytiin. Hyödynnä kuljetus hotellisi tai lähellä olevan kohteen luo. Kyseessä on suora kuljetus, joka vie sinut romanttisesti kohteeseesi. Kuljetuksia on saatavilla Hilton Stuckyn kaltaisille hotelleille Canal Granden varrella. Mikäli hotellisi sijaitsee pienemmällä kanaalilla, jätetään sinut hotelliasi lähimpänä olevalle kohteelle.  Kuljetus vie sinut kohteeseen Marriott-hotellin shuttle-venettä Pyhän Markuksen aukion lähellä, mikäli majoitut San Clementen saarella tai JW Marriott Isola delle Rosessa.

Tunnin kierros Dogen palatsissa

5. Tunnin kierros Dogen palatsissa

Palazzo Ducale eli Dogen palatsi oli vuosisatojen ajan Venetsian poliittisen vallan kehto. Tämän tunnin kestävän kierroksen aikana pääset ihailemaan palatsin huikeita huoneita, jotka on koristeltu sadoin taiteen mestariteoksin ja joista herttua neuvostoineen ohjaili 1000-vuotiaan tasavallan kohtaloa. Asiantunteva oppaasi herättää palatsin eloon näyttäessään sinulle sen saleja ja kertoessaan mielenkiintoisia yksityiskohtia palatsin historiasta aina keskiajalta eteenpäin. Ihaile kultaisen porraskäytävän yksityiskohtia ja useiden taiteilijoiden merkittävän realistisia mestariteoksia, jotka koristavat palatsin seiniä. Tunne Huokausten sillan ylittäneiden vankien tuska vieraillessasi venetsialaisissa vankityrmissä, jotka ovat kuuluisia pahamaineisista vangeistaan, kuten Giacomo Casanova.

Ohita jonot: Pyhän Markuksen tuomiokirkko, opastettu kierros

6. Ohita jonot: Pyhän Markuksen tuomiokirkko, opastettu kierros

Yhdessä Curia di Venezian kanssa järjestämän oppaan kanssa vietät kokonaisen päivän kierroksella Kultaisessa basilikassa. Basilika oli aikanaan Venetsian dogejen yksityinen kappeli ja se on kultaisista mosaiikeistaan ja marmorilattioistaan johtuen ainutlaatuinen. Istahda mukavasti ja kuuntele oppaasi selostusta esillä olevista raamatullisista kohtauksista sekä antiikkisen basilikan historiasta ja erikoisuuksista. Ihaile Pala d'Oroa, upeaa esimerkkiä bysanttilaisesta taiteesta tuhansine jalokivineen.

Dogen palatsi, Markuksen kirkko ja terassi -kierros

7. Dogen palatsi, Markuksen kirkko ja terassi -kierros

Tutustu Venetsian kiehtovaan historiaan kolmen tunnin opastetulla kierroksella Pyhän Markuksen tuomiokirkossa ja Dogen palatsissa, joko yksityiskierroksella tai jaetulla kierroksella. Koe kaupungin kaksi merkittävintä maamerkkiä, ja tutustu aikanaan Välimeren merkittävimpänä kaupankäynnin keskuksena toimineen kaupungin historiaan.  Aloita elämyksesi tutustumalla Pyhän Markuksen aukioon oppaasi kanssa ennen kuin suuntaat vilkkaaseen katedraalin. Ensimmäisen kerroksen terassilta pääset ihailemaan näkymiä laguunin yli ja näkemään kuuluisat pronssihevoset lähietäisyydeltä. Kuule miten ne matkustivat koko matkan Pariisiin ja takaisin Napoleonin aikana.  Hyödynnä sitten etuoikeutettu sisäänkäyntijonoa Dogen palatsiin, jossa asui ennen Venetsian tasavallan johtaja. Vieraile suuren neuvoston salissa, oikeussaleissa ja muissa paikoissa. Palatsin kohokohtiin kuuluu esimerkiksi Tintoretton freskoja sekä jättiläisten portaikko.  Ylitä sitten surullisenkuuluisa Huokausten silta, joka yhdistää uudet vankilat Dogen palatsiin. Tutustu sillan nimen alkuperään ja sen rakentamiseen 1600-luvulla ihaillessasi upeita näkymiä kanaville. Kierroksesi päätteeksi voit vapaasti jäädä tutustumaan Dogen palatsiin itsenäisesti oppaasi antamien vinkkien avulla.

Venetsia: Dogen palatsi, Markuksenkirkko ja kohokohdat

8. Venetsia: Dogen palatsi, Markuksenkirkko ja kohokohdat

Tämä elämys esittelee sinulle Dogen palatsin sekä Markuksen tuomiokirkon. Koe myös muut kohokohdat pienryhmäkierroksen aikana. Tutustu nähtävyyksiin omassa tahdissasi ja hyödynnä ennakkolippuja, jotka oikeuttavat pääsyyn jonojen ohi. Suuntaa Pyhän Markuksen aukiolle aloittaaksesi kierroksesi. Näe aukiolla upeat marmoriset leijonat ja katsele sen kellotornia. Tämän jälkeen opas vie sinut sisään kirkkoon. Kirkossa voit nähdä palan Venetsian vallan mahdista, kun katselet sen vaikuttavaa muotoilua ja kultamosaiikkeja. Suuntaa sitten Venetsian muinaiseen parlamenttitaloon, Dogen palatsiin, ja koe sen goottilaistyyli. Kuuntele 1300-luvulla palatsissa työskennelleiden veistäjien edesottamuksista sekä tarinoita Venetsian dogejen historiasta.  Upealta maamerkiltä avautuu huikeat näkymät yli Venetsian laguunin. Opi tuntemaan Casanovan poikkeuksellinen tarina sekä Huokausten sillan ja Vanhan ja Uuden vankilan tärkeys. Voit jäädä kierroksesi päätyttyä kokemaan muita kaupungin kulttuurillisia ja historiallisia kohteita, kuten Marcianan kirjaston, arkeologisen kansallismuseon ja Correr Museum -museon.

Venetsia: Markuksen basilika ja terassi & Dogen palatsi.

9. Venetsia: Markuksen basilika ja terassi & Dogen palatsi.

Yhdistä Venetsian kaksi parasta nähtävyyttä yhdellä poikkeuksellisella kiertoajelulla paikallisen oppaan johdolla. Ennakkoon varattujen lippujen ja jonon ohittamisen ansiosta voit suunnata suoraan Pyhän Markuksen basilikaan ja Dogen palatsiin opastetulle kokemukselle. Valitse klo 8 aamulla järjestettävä kierros, jotta pääset ajoissa sisään Dogen palatsiin ja ovi avataan vain ryhmällesi tuntia ennen yleisön saapumista. Astu ensin sisälle Venetsian tärkeimpään kirkkoon, Pyhän Markuksen basilikaan, ja tutustu sen itä-länsi-arkkitehtuuriin ja henkeäsalpaaviin kultaisiin mosaiikkeihin. Tutustu paikallisen oppaan johdolla joihinkin basilikan suurimpiin aarteisiin, kuten vuosituhansia vanhaan neljän kultahevosen Quadriga-kuvioon. Sinulla on kerran elämässä tilaisuus ihailla kauniita näkymiä Pyhän Markuksen aukiolle avautuvalta parvekkeelta. Joka askeleella kuulet kiehtovan tarinan siitä, miten suurin osa basilikan arvokkaista esineistä päätyi tänne epärehellisin keinoin. Matkasuunnitelman toinen pysähdyspaikka ei ole yhtä kaunis. Palazzo Ducale eli Dogen palatsi oli Venetsian dogen eli herttuan koti ja hänen hallituspaikkansa. Jätä pitkä jono väliin ennakkoon varatuilla lipuilla ja kävele suoraan sisälle tutustumaan valtaviin valtuustosaleihin, uskomattomiin audienssihuoneisiin ja upeaan juhlasaliin, jossa on elämää suurempia teoksia tunnetuilta venetsialaisilta mestareilta, kuten Veronese ja Tintoretto. Kuuntele tämän rakennuksen kiehtova historia, jossa sijaitsi maailman vanhin tasavalta - sekä sen kiehtova hallitus ja jopa vangittu Casanova. Aamupäivän päätteeksi voit kävellä menneiden vuosisatojen köyhien venetsialaisten jalanjäljissä. Suuntaa Huokausten sillan yli sisäpuolelta ja mene synkkiin uusiin vankiloihin, jotka muodostavat jyrkän mutta kiehtovan vastakohdan kapean kanavan toisella puolella sijaitsevan palatsin runsaille saleille ja gallerioille.

Venetsian lentoasemakuljetus: Marco Polon lentoasemalle/lentoasemalta

10. Venetsian lentoasemakuljetus: Marco Polon lentoasemalle/lentoasemalta

Varaa lentoasemakuljetus ilman pysähdystä Venetsian keskustassa sijaitsevalle Piazzale Romalle. Matkan kesto on vain 20 minuuttia. Tämä bussikuljetus on halvin ja helpoin tapa matkata kentältä Venetsian kaupunkiin ilman, että joudut tinkimään mukavuudesta. Piazzale Romalta voit jatkaa matkaa kohteeseesi jalan, vesibussilla tai vesitaksilla. Voit ostaa myös menopaluulipun, jolloin pääset kätevästi takaisin lentokentälle säästäen aikaa ja rahaa. Bussit lähtevät samasta paikasta Piazzale Romalla, kuin mihin sinut jätettiin; ATVO:n bussilaiturilla aukion keskellä. Henkilökunta on käytettävissäsi, jos tarvitset apua tai lisätietoja.

Lisää päivät

Tekemistä kohteessa
Venetsia
Keskiaikainen tunnelma kohtaa kauneuden ja historiallisen charmin.

Parhaat aktiviteetit

Venetsia: parhaat nähtävyydet

Kaikki aktiviteetit

727 aktiviteettia löydetty
Järjestys:
Sivu 1 / 46

Immersiivisiä elämyksiä

Venetsia: Koe enemmän

Näytä kaikki

Venetsia: usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat parhaat päiväretket ja -kierrokset kohteesta Venetsia?

Parhaat päiväretket ja -kierrokset kohteesta Venetsia ovat

Verona

Venetsia: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Venetsia? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Venetsia : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 138 603 arvosteluun

Oppaamme Miriam oli erittäin perehtynyt proseccon viininvalmistusprosessiin, alueeseen ja viiniin yleensä. Hän vei meidät kahdelle viinitilalle prosecco-tielle - yhden Refrontoloon ja toisen Valdobbiadeneen - molemmat erittäin kauniille alueille vuoren juurella. Tämän lisäksi lounaspysäkkimme oli linna aivan alueen pohjoispuolella, jossa oli hämmästyttävä ravintola, upeat juomavaihtoehdot ja uskomattomat näkymät alla olevaan kaupunkiin. Suosittelemme tätä kiertuetta pariskunnille tai kaveriporukoille.

Kaunis kokemus, Carlotta, oppaamme oli uskomaton. Hän opasti meidät Venetsian callen läpi ja selitti jokaisen yksityiskohdan, niin historiallisen kuin nykyajankin. Gondolissa rentoutuimme ja nautimme esityksestä kanavien läpi. Lopuksi he antoivat meille virtuaalikierroksen Venetsiassa. Viisi tähteä on vähän tälle kokemukselle.

Tämä kiertue Pohjois-Italian upeiden vuoristoviinitarhojen ja pienten kaupunkien läpi oli aivan uskomaton. Vaimoni ja minulla oli ihanaa aikaa. Kiertuekilta oli enemmän kuin osaava ja mukautuva. Myös prosecco oli aivan herkullinen. Suosittelisin tätä kiertuetta kenelle tahansa. Se on ehdottoman välttämätöntä.

Sisältä yltäkylläinen palatsi. Hyvin selvitetty tilojen käyttötarkoitukset.

Sisältä yltäkylläinen palatsi. Hyvin selvitetty tilojen käyttötarkoitukset.