Tekemistä kohteessa
Versailles'n palatsi

Käsittämätön runsaus ja loppumattomat puutarhat tekevät Versailles'ta yhden mahtavimmista paikoista maailmassa.

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Versailles'n palatsin top 5 -kohokohdat

Versailles'n palatsi on liioittelematta yksi maailman upeimmista ja majesteettisimmista paikoista. Se kerää vuosittain yli 10 miljoonaa ihailijaa. Mikäli et ehdi tutustua linnan jokaiseen nurkkaan, voit aloittaa näistä viidestä kohokohdasta.

 • Peilisali

  1. Peilisali

  Tämä on yksi palatsin häikäisevimmistä huoneista, jonka 17 kaarevaa ikkunaa on koristeltu 21:llä peilillä. Valoisaan aikaan salin 357 peiliä luovat huoneeseen upean valoshow'n!

 • Kuninkaallinen kappeli

  2. Kuninkaallinen kappeli

  Palatsissa on yhteensä viisi kappelia, joista kuninkaallinen kappeli on henkeäsalpaavin. Marie Antoinetten häät järjestettiin tässä ylenpalttisessa arkkitehtonisessa tilassa.

 • Kuninkaalliset asunnot

  3. Kuninkaalliset asunnot

  Näissä ainutlaatuisissa asunnoissa on hurmaavia lattiasta kattoon koristeltuja huoneita, jotka kelpaavat vaativimmallekin kuninkaalle.

 • Kellohuone

  4. Kellohuone

  Kellohuoneen 250 vuotta vanha kello on todellinen tekninen ihme. Ajan, päivämäärän ja kuun vaiheiden näyttämisen lisäksi kellossa on myös toimiva aurinkokunnan malli!

 • Puutarhat

  5. Puutarhat

  Puutarhojen virheettömät nurmikentät, geometriset kukkapenkit, patsasrivit sekä kauniit koristejärvet ja kanavat ovat vähintäänkin yhtä hienoja kuin palatsin sisätilat.

Suunnittele vierailusi

 • Vältä maanantaita

  Vierailuasi suunnitellessasi muista, että palatsi on suljettu maanantaisin. Se on avoinna kaikkina muina päivinä klo 9.00-17.30. Palatsi on lisäksi huhtikuusta lokakuuhun saakka auki tuntia pidempään.

 • Saavu paikalle hyvissä ajoin

  Versailles'n palatsi on valtava rakennus, jossa on paljon nähtävää. Varaa vierailullesi reilusti aikaa, vaikka aikoisitkin tutustua vain palatsin kohokohtiin. Vietä rakennuksella halutessasi useampi päivä, jos haluat tutustua siihen läpikotaisin.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Suljettu maanantaisin. Aukioloajat vaihtelevat sesonkiajan (1.4.-31.10.) ja ei-sesonkiajan (1.11.-31.3.) välillä.
 • Hinta
  Opastetut kierrokset alkaen 32 €, valitusta kierrostyypistä riippuen.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Et, mutta voit ottaa käyttöösi äänioppaan.
 • Kuinka päästä perille
  Versailles sijaitsee noin tunnin matkan päässä kaupungista. Voit mennä palatsille Versailles Express -bussilla, joka lähtee kahdesti päivässä Eiffel-tornilta, tai SNCF-junalla joko Montparnassen tai Saint-Lazaren asemalta.
 • Lisävinkkejä

  • Varmista lippujen saatavuus ja juna-aikataulut ennen vierailuasi.

  • Salamavalojen käyttö palatsissa on kielletty.

Versailles'n palatsi: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Versailles'n palatsi? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Versailles'n palatsi : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.2 / 5

perustuen 14 366 arvosteluun

Näkemisen arvoinen kokonaisuus

Palatsi alueineen on valtavan suuri. Kierrokseen sisätiloissa sisältyy muutama kalustettu huone ja kuuluisa peilisali sekä tyhjiä huoneita. Millimuru kokonaisuudesta. Audio-opastus on ensiluokkainen. Siinä on ensin perustiedot huoneesta ja muutamassa kohdin lisänappi, mikäli haluat lisätunnelmointia aiheesta ja menneestä ajasta. Huonekoodeja audiolaitteeseen en löytänyt ja henkilökuntaa oli luokattoman vähän. Kuten joka puolella Ranskaa, kaikki asiaa selventävät taulut on kirjoitettu vain ranskaksi. Kierrostamme valaisi hyvä opas minivanissa. Hän kertoi mennen tullen laajasanaisesti Ranskan/Pariisin/Versaillesin historiasta ja pisteenä iin päälle ajoi Prinsessa Dianan tunnelin kautta viedessään meidät hotelliimme.

Se on loistava!

Se on loistava vaihtoehto, joka säästää rahaa ja aikaa ohittamalla pitkät jonot museoissa. Muista mennä Louvrelle sen jälkeen, kun olet ostanut tämän passin, mennä Louvren viralliselle verkkosivustolle varaamaan vapaa lomasi vierailullesi passilla, se on helppoa ja sen arvoista! Erittäin suositeltavaa! Jos vierailet Pariisissa kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina, muista, että suurin osa museoista on ilmaisia, joten suosittelen, että aloitat passisi ennen tai jälkeen.

Loistavinta mitä olen ikinä kokenut, suosittelen kaikille!

Big Ben osasi asiansa loistavasti ja ammattitaitoisesti! Ei mitään valitettavaa, pelkkää positiivista palauttetta. Opas teki kirroksesta mielenkiintoisen ja humoristisen kuitenkaan unohtamatta historillista näkökantaa! =D

Se oli uskomaton matka perheen kanssa

Ensimmäistä kertaa Pariisissa. Olimme hämmästyneitä!!!Tyttäreni surullinen paras matka kaikesta mitä hänellä on, ja olemme olleet monissa paikoissa!!! Parispassi säästää aikaa ja rahaa!!!

Hyvä, kaikki meni odotusten ja lupausten mukaan.

Erittäin hyvä opas, puhui jopa omaa kieltämme. Kaikki meni nappiin. Esite sivulla voisi olla paremmin käännetty kuin nyt. Kääntäjällä tehty teksti ei ole aivan selvää kaikilata osin.