Versailles'n palatsi
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit
Suosikki
versailles opastettu ohita jonot kierros

Versailles: Opastettu ohita jonot -kierros

Kesto: 1,5 tuntia
Pienryhmä
902 asiakasarvostelua
GetYourGuide Original
902

Nauti yksinoikeutetusta kierroksesta yhdessä maailman suurimmista linnoista. Näet muun muassa valtion asunnot, kuninkaan makuuhuoneen ja peilisalin.

Versailles'n palatsi: Varaa liput ja kierrokset

Versailles'n palatsi: Kaikki retket ja aktiviteetit

Pariisi: huippunähtävyydet

Kaikki 759 lippua ja kierrosta

Versailles'n palatsin top 5 -kohokohdat

Versailles'n palatsi on liioittelematta yksi maailman upeimmista ja majesteettisimmista paikoista. Se kerää vuosittain yli 10 miljoonaa ihailijaa. Mikäli et ehdi tutustua linnan jokaiseen nurkkaan, voit aloittaa näistä viidestä kohokohdasta.

Peilisali

Peilisali

Tämä on yksi palatsin häikäisevimmistä huoneista, jonka 17 kaarevaa ikkunaa on koristeltu 21:llä peilillä. Valoisaan aikaan salin 357 peiliä luovat huoneeseen upean valoshow'n!

Kuninkaallinen kappeli

Kuninkaallinen kappeli

Palatsissa on yhteensä viisi kappelia, joista kuninkaallinen kappeli on henkeäsalpaavin. Marie Antoinetten häät järjestettiin tässä ylenpalttisessa arkkitehtonisessa tilassa.

Kuninkaalliset asunnot

Kuninkaalliset asunnot

Näissä ainutlaatuisissa asunnoissa on hurmaavia lattiasta kattoon koristeltuja huoneita, jotka kelpaavat vaativimmallekin kuninkaalle.

Kellohuone
Valokuva: Trizek@ wikimedia commons (CC BY-SA 3.0)

Kellohuone

Kellohuoneen 250 vuotta vanha kello on todellinen tekninen ihme. Ajan, päivämäärän ja kuun vaiheiden näyttämisen lisäksi kellossa on myös toimiva aurinkokunnan malli!

Puutarhat

Puutarhat

Puutarhojen virheettömät nurmikentät, geometriset kukkapenkit, patsasrivit sekä kauniit koristejärvet ja kanavat ovat vähintäänkin yhtä hienoja kuin palatsin sisätilat.

Sisäpiirin vinkkimme

Vältä maanantaita

Vierailuasi suunnitellessasi muista, että palatsi on suljettu maanantaisin. Se on avoinna kaikkina muina päivinä klo 9.00-17.30. Palatsi on lisäksi huhtikuusta lokakuuhun saakka auki tuntia pidempään.

Saavu paikalle hyvissä ajoin

Versailles'n palatsi on valtava rakennus, jossa on paljon nähtävää. Varaa vierailullesi reilusti aikaa, vaikka aikoisitkin tutustua vain palatsin kohokohtiin. Vietä rakennuksella halutessasi useampi päivä, jos haluat tutustua siihen läpikotaisin.

Suihkulähdeshow

Versailles'n palatsin musikaaliset suihkulähde-esitykset ovat ällistyttäviä ja vierailun varaaminen niiden aikaan on suositeltavaa. Esityksiä järjestetään huhtikuusta lokakuuhun viikonloppuisin sekä vapaapäivisin klo 11.00-12.00 sekä klo 15.30-17.00.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Suljettu maanantaisin. Aukioloajat vaihtelevat sesonkiajan (1.4.-31.10.) ja ei-sesonkiajan (1.11.-31.3.) välillä.
 • Hinta
  Opastetut kierrokset alkaen 32 €, valitusta kierrostyypistä riippuen.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Et, mutta voit ottaa käyttöösi äänioppaan.
 • Kuinka päästä perille
  Versailles sijaitsee noin tunnin matkan päässä kaupungista. Voit mennä palatsille Versailles Express -bussilla, joka lähtee kahdesti päivässä Eiffel-tornilta, tai SNCF-junalla joko Montparnassen tai Saint-Lazaren asemalta.
 • Lisävinkkejä

  • Varmista lippujen saatavuus ja juna-aikataulut ennen vierailuasi.

  • Salamavalojen käyttö palatsissa on kielletty.

Versailles'n palatsi : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana
4.3 / 5
perustuen 22 751 arvosteluun

Oppaamme oli paras mahdollinen, teki kierroksestamme täydellisen !

Kannattaa ehdottomasti ottaa opas kierrokselle palatsiin, siitä saa niin paljon enemmän kuin itsekseen kiertelisi ympäriinsä. Päästiin tosi nopeasti sisäänpääsystä etenemään. Samana päivänä saimme tutustua puutarhaan ilmaiseksi :)

Silti piti jonottaa 1,5h, vaikka oli etukäteen hankittu lippu.

Lipulla olisi päässyt Maria Antoinetten palatsiin, mutta sinne oli 25 minuutin kävelymatka. Sisältyi lipun hintaan, vaikka en olisi välttämättä halunnut maksaa siitä, koska se jäi käyttämättä.

Hyvä, kaikki meni odotusten ja lupausten mukaan.

Erittäin hyvä opas, puhui jopa omaa kieltämme. Kaikki meni nappiin. Esite sivulla voisi olla paremmin käännetty kuin nyt. Kääntäjällä tehty teksti ei ole aivan selvää kaikilata osin.

Kierros vastasi odotuksia ja opas oli erinomainen.

Sopivan mittainen opastettu kierros. Erittäin mukava opas, jolla oli mielenkiintoisia tarinoita aurinkokuninkaan ja häntä seuraaneiden Ludvigien ajoilta.