Versailles'n palatsi
Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit
Hanki lippusi nyt

Versailles'n palatsi: Varaa liput ja kierrokset

Versailles'n palatsi: Kaikki retket ja aktiviteetit

Pariisi: huippunähtävyydet

Kaikki 746 lippua ja kierrosta

Versailles'n palatsin top 5 -kohokohdat

Versailles'n palatsi on liioittelematta yksi maailman upeimmista ja majesteettisimmista paikoista. Se kerää vuosittain yli 10 miljoonaa ihailijaa. Mikäli et ehdi tutustua linnan jokaiseen nurkkaan, voit aloittaa näistä viidestä kohokohdasta.

Peilisali

Peilisali

Tämä on yksi palatsin häikäisevimmistä huoneista, jonka 17 kaarevaa ikkunaa on koristeltu 21:llä peilillä. Valoisaan aikaan salin 357 peiliä luovat huoneeseen upean valoshow'n!

Kuninkaallinen kappeli

Kuninkaallinen kappeli

Palatsissa on yhteensä viisi kappelia, joista kuninkaallinen kappeli on henkeäsalpaavin. Marie Antoinetten häät järjestettiin tässä ylenpalttisessa arkkitehtonisessa tilassa.

Kuninkaalliset asunnot

Kuninkaalliset asunnot

Näissä ainutlaatuisissa asunnoissa on hurmaavia lattiasta kattoon koristeltuja huoneita, jotka kelpaavat vaativimmallekin kuninkaalle.

Kellohuone
Valokuva: Trizek@ wikimedia commons (CC BY-SA 3.0)

Kellohuone

Kellohuoneen 250 vuotta vanha kello on todellinen tekninen ihme. Ajan, päivämäärän ja kuun vaiheiden näyttämisen lisäksi kellossa on myös toimiva aurinkokunnan malli!

Puutarhat

Puutarhat

Puutarhojen virheettömät nurmikentät, geometriset kukkapenkit, patsasrivit sekä kauniit koristejärvet ja kanavat ovat vähintäänkin yhtä hienoja kuin palatsin sisätilat.

Sisäpiirin vinkkimme

Vältä maanantaita

Vierailuasi suunnitellessasi muista, että palatsi on suljettu maanantaisin. Se on avoinna kaikkina muina päivinä klo 9.00-17.30. Palatsi on lisäksi huhtikuusta lokakuuhun saakka auki tuntia pidempään.

Saavu paikalle hyvissä ajoin

Versailles'n palatsi on valtava rakennus, jossa on paljon nähtävää. Varaa vierailullesi reilusti aikaa, vaikka aikoisitkin tutustua vain palatsin kohokohtiin. Vietä rakennuksella halutessasi useampi päivä, jos haluat tutustua siihen läpikotaisin.

Suihkulähdeshow

Versailles'n palatsin musikaaliset suihkulähde-esitykset ovat ällistyttäviä ja vierailun varaaminen niiden aikaan on suositeltavaa. Esityksiä järjestetään huhtikuusta lokakuuhun viikonloppuisin sekä vapaapäivisin klo 11.00-12.00 sekä klo 15.30-17.00.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Suljettu maanantaisin. Aukioloajat vaihtelevat sesonkiajan (1.4.-31.10.) ja ei-sesonkiajan (1.11.-31.3.) välillä.
 • Hinta
  Opastetut kierrokset alkaen 32 €, valitusta kierrostyypistä riippuen.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Et, mutta voit ottaa käyttöösi äänioppaan.
 • Kuinka päästä perille
  Versailles sijaitsee noin tunnin matkan päässä kaupungista. Voit mennä palatsille Versailles Express -bussilla, joka lähtee kahdesti päivässä Eiffel-tornilta, tai SNCF-junalla joko Montparnassen tai Saint-Lazaren asemalta.
 • Lisävinkkejä

  • Varmista lippujen saatavuus ja juna-aikataulut ennen vierailuasi.

  • Salamavalojen käyttö palatsissa on kielletty.

Versailles'n palatsi : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana
4.3 / 5
perustuen 22 751 arvosteluun

Versailles is worth of seeing. Althought I had bought this ticket before going, I had to wait on the same line with those who had not bought the ticket, for 2 hours, but everything went quickly as I had nice people around the line. We had nice conversations and they kept my place while I went to Ladies room. So, be social there! Reserve the whole day for visiting Versailles, it is a huge place inside and outside. So gorgeous rooms and Royal Opera. On a warm day, hats are useful at the Gardens. Reserve also water to drink. There is a restaurant and cafe inside the Palace, delicious food and pastries. I recommend, I ate pasta, took cappuccino and strawberry cake. There is a little train going to other sightseeings inside the area, to the lake, where people can hire a boat to row, to Maria Antoinette Palace etc. It was 8€, round trip. Nice experience just to relax. I did not see the fountain show, but they were playing so wonderful music in the Gardens, which warmed my heart.

Ensin puutarhassa kierrettiin pari tuntia oppaan kanssa ja sitten linnan sisällä sai vapaasti kiertää äänioppaan kanssa. Opas oli mukava ja kertoi hyvin Versaillesin historiasta. Linnan huoneissa tuli ruuhkia, vaikka sisäänkäynnillä oli ajoitettu sisäänpääsy. Tapaamispaikka löytyi helposti ja junayhteys Pariisi-Versailles oli nopea ja takaisin Pariisiin sai lähteä kun halusi. Jonon ohitus -lippu säästi runsaasti aikaa, mutta opasryhmät joutuivat silti odottamaan jonkin aikaa, mutta reilusti lyhyemmän ajan kuin ilman lippua olevat. Erittäin onnistunut kierros. Tähän aikaan vuodesta puutarhassa ei ollut vielä kaikkia istutuksia esillä, joten se vähän harmitti.

Versailles: Ohita jonot -kierros Pariisista junalla Arvostelija:

Oppaamme oli paras mahdollinen, teki kierroksestamme täydellisen !

Kannattaa ehdottomasti ottaa opas kierrokselle palatsiin, siitä saa niin paljon enemmän kuin itsekseen kiertelisi ympäriinsä. Päästiin tosi nopeasti sisäänpääsystä etenemään. Samana päivänä saimme tutustua puutarhaan ilmaiseksi :)

Loistavinta mitä olen ikinä kokenut, suosittelen kaikille!

Big Ben osasi asiansa loistavasti ja ammattitaitoisesti! Ei mitään valitettavaa, pelkkää positiivista palauttetta. Opas teki kirroksesta mielenkiintoisen ja humoristisen kuitenkaan unohtamatta historillista näkökantaa! =D

Vietimme ystäväni kanssa upean päivän Versaillesissa, Grand Trianonissa sekä Petit Trianonissa mukavan ja osaavan oppaamme Annan sekä muun ryhmämme kanssa! Suosittelen lämpimästi! Unohtumaton päivä!