Suosittelemamme elämykset kaupungissa Wien

Wien: Koko päivän elämys Alppihuipulle ja Hallstattiin sekä Skywalk-hissi

1. Wien: Koko päivän elämys Alppihuipulle ja Hallstattiin sekä Skywalk-hissi

Tämä kierros vie sinut tutustumaan myös UNESCO-maailmaperintölistaan kuuluvaan Salzkammergutiin. Koe muun muassa Hallstatt, upeat alppimaisemat sekä valkoinen linna. Elämys alkaa Wienin keskusta-alueen hotellilta, tai vaihtoehtoisesti lähellä sijaitsevalta noutopaikalta, mikäli majoitut noutoalueen ulkopuolella. Hyppää ajoneuvon kyytiin ja aloita matka kohti vaikuttavaa Salzkammergutia. Etapeista ensimmäinen on vaikuttava ja lukuisia häitä kestinnyt Ortin linna. Näe sen tunnettu puusilta ja ota siitä valokuvia. Seuraava etappi on Hallstattin kylä, joka sijaitsee kauniin sinisen järven rannalla, Salzkammergutin alueella. Kävele vaikuttavalla Skywalkilla, josta avautuu näkymät vuorten, kaupungin ja järven kaltaisille kohteille. Vietä hetki aikaa nauttien lounasta ja kävellen Hallstattin kujilla. Lumoudu luonnon kauneudesta, jonka jälkeen paluumatkaa Weniä kohti. Elämys päättyy Wienin valtionoopperan tuntumaan.

Wien: Vivaldin Neljä vuodenaikaa -konsertti Karlskirchessä

2. Wien: Vivaldin Neljä vuodenaikaa -konsertti Karlskirchessä

Koe Vivaldin Neljä vuodenaikaa, klassisen musiikin mestariteos. Lähde nauttimaan Vivaldin Neljästä vuodenajasta jousikvartetin ja basson siivin. Teoksen esittää Orchestra 1756, klassisen periodin instrumenteilla soittava ryhmä. Nauti matkasta ajassa taaksepäin upeiden unohtumattomien sointujen soljuessa korviisi. Historiallinen Neljä vuodenaikaa koostuu neljästä vallankumouksellisesta viulukonsertto-osasta, jotka tulkitsevat eri vuodenaikoja. Sonetit saattelevat kuulijan ukkosen ja salamoiden, murtuvan jään ja linnunlaulun, uinuvan paimenpojan ja metsästysseurueiden, sekä monen muun tapahtuman maailmaan. Ohjelma: Le quattro stagioni – Neljä vuodenaikaa Kevät, Op. 8 Nr. 1 Kesä, Op. 8 Nr. 2 Syksy, Op. 8 Nr. 3 Talvi, Op. 8 Nr. 4 Yksi tai kaksi lisäosaa, jotka vaihtuvat viikoittain ja voivat olla näiltä säveltäjiltä: W. A. Mozart, J. S. Bach, H. I. F Biber ja monia muita säveltäjiä.

Wien: Hop-on hop-off -kierros ja WiFi

3. Wien: Hop-on hop-off -kierros ja WiFi

Hyppää bussin kyytiin ja tutki Wieniä omaan tyyliisi. Hop-on-hop-off lipulla voit astu kyytiin tai jäädä pois bussista niin usein kuin haluat millä tahansa pysäkillä - koet nähtävyydet juuri sinulle sopivaan tahtiin. Halutessasi voit istahtaa alas ja nauttia kaupunkikierroksesta mielenkiintoisen ja oivaltavan selostuksen kera. Valitse 3 reitin väliltä, joista jokainen kuljettaa sinut eri sijaintiin Wienissä. Näe Valtionooppera, Kunsthistorisches Museum (taidehistoriallinen museo), Heldenplatz (sankareiden aukio), parlamentti, Burgtheater ja upea Hilton Hotelli. Haluessasi matkaa Schönbrunnin linnaan ja Belvederen palatsiin ennen vierailua KunstHausWien -museolla, Danube Steam Navigation Companylla tai UNO Cityssä - valinta on sinun! Kierroksella voit yhdistellä kolmea eri reittiä toiveidesi mukaan: Punainen Reitti Ihaile Ringstraßen nähtävyyksiä ja näe Valtionooppera, Hofburgin palatsi, Itävallan parlamentti ja kansallisteatteri (Burgtheater). Pysäkit: Valtionooppera - Taidehistorian museo / Sankarien aukio - Burgtheater/Kaupungintalo - Yliopisto - Schwedenplatz - MAK - Hilton Hotel - Kursalon - Valtionooppera Bussit saapuvat 60 minuutin välein Maanantai - sunnuntai klo 9.30-16.30: Keltainen Reitti Koe Schönbrunnin palatsi, Schwarzenberg Platz ja Belvederen palatsi. Pysäkit: Valtionooppera - Schönbrunnin palatsi - Sotahistorian museo - Belvederen palatsi - Valtionooppera Bussit saapuvat 60 minuutin välein Maanantai - sunnuntai klo 10.00 - 16.30 Matka valtionoopperalta Schönbrunnin palatsille kestää noin 25 minuuttia. Sininen reitti: Käy tunnetulla Prater-alueella, tutustu Käyttötaiteiden museon mestariteoksiin ja koe Kuvataiteen museo sekä Kunshaus/Hudertwasser-museo. Tapaa Johann Strauss Stadtparkissa. Pysäkit: Valtionooppera - Prater - Käyttötaidemuseo - Kuvataidemuseo - Hundertwasserhaus - Stadtpark - Johann Straussin monumentti Bussit saapuu 90 minuutin välein Maanantai - sunnuntai klo 10.30-14.45 Lippuun sisältyy myös itseopastettu kävelykierros kaupungin musikaaliseen historiaan. Koe kaupunki omaan tahtiisi ja näe Wienin tunnetuimmat konserttisalit. Näe Valtionooppera, Beethovenin patsas, Wienin konserttisali, Musiikkitalo ja Beethovenin museo. Nouda kuulokkeet ja kartta paikallisen yhteistyökumppanin toimistolta ja seuraa QuietVox Guiding App -sovelluksen ohjeita nähtävyydeltä toiselle. Skannaa QR-koodit nähtävyyksillä oppiaksesi niistä lisää.

Kultainen sali: Mozartin konsertti Wienissä

4. Kultainen sali: Mozartin konsertti Wienissä

Koe upea Mozart-elämys salissa, joka kuuluu kaupungin arvostetuimpien salien joukkoon. Tämän viihdyttävän ja tyylikkään illan aikana näet maineikkaan Wienin Mozart-orkesterin esityksen. Vuonna 1986 perustettu Wienin Mozart-orkesteri koostuu Wienin filharmonikoista ja Wienin sinfoniaorkesterin jäsenistä sekä arvovaltaisista itävaltalaisista yhtyeistä. Maailmanlaajuisten kiertueidensa lisäksi Wienin Mozart-orkesteri on tunnettu tavastaan järjestää Wienin konserttinsa historiallisiin vaatteisiin pukeutuneena. Kuuntele 30 taitavaa muusikkoa, kahta kansainvälisesti tunnustettua solistia ja kahta oopperalaulajaa Wienin kansallisopperasta ja Wienin Volksoperasta, jotka esittävät konsertin 1700-luvun musiikkiakatemioiden tyyliin. Tähtikapellimestarit ja konserttisalien verraton akustiikka sekä vaikuttava arkkitehtuuri takaavat unohtumattoman illan.

Wien: Schönbrunnin palatsi ja puutarhat Skip-the-Line-kierros

5. Wien: Schönbrunnin palatsi ja puutarhat Skip-the-Line-kierros

Vieraile Schönbrunnin palatsissa ja puutarhoissa ja pääset nopeasti sisälle tähän wieniläiseen helmiin opastetulla kierroksella, joka sisältää liput jonon ohittamiseen. Seuraa luvan saanutta opasta ylellisissä sisätiloissa, tutustu Habsburgien kuningasperheeseen ja tutki palatsin koristeellisia puutarhoja. Tapaa oppaasi palatsin edustalla ja aloita opettavaisella johdatuksella kuninkaallisen rakennuksen historiaan. Saat modernin audiolaitteen, jotta kuulet aina matkan varrella kierroksen suoran selostuksen. Hyödy etuoikeutetuista sisäänpääsylippuista ja pääset nopeasti sisään palatsiin. Ihaile suurta sisäänkäyntiä ja aloita opastettu kävelykierros kuuluisan itävaltalaisen palatsin 22 hytin läpi. Ihaile 40 metriä pitkää Suurta galleriaa ja seremoniasalia ja näe, miten Habsburg-dynastia eli, kun kävelet ylellisissä saleissa ja kurkistat yksityisiin kammioihin. Kuuntele paikallisen ja ystävällisen oppaan viihdyttäviä tarinoita entisistä kuninkaallisista, joita paikallinen ja ystävällinen oppaasi höystää tyypillisellä wieniläisellä huumorilla. Opi paitsi Habsburgien kuninkaallisen perheen ja kuuluisan keisarinna Sissin kiehtovasta historiasta myös siitä, miten palatsi on kehittynyt nykyaikana ja missä kuninkaalliset jälkeläiset nykyään asuvat. Kierroksen jälkeen voit kävellä puutarhassa omaan tahtiisi ja vilkaista Gloriettea, kukkulan huipulla sijaitsevaa kaarta, josta on näkymät Wienin metsiin.

Wien: Espanjalaisen ratsastuskoulun harjoittelut

6. Wien: Espanjalaisen ratsastuskoulun harjoittelut

Vieraile Wienin espanjalaisessa ratsastuskoulussa ja näe hevosten koulutusrutiini. Katsele upeassa barokkityylisessä Talviratsastuskoulussa Lipizzaner-hevosten rutiinia, joka on osa näiden hevosten ja ratsastajien vuosia kestävää koulutusta. Hevosten aamuharjoituksia säestää klassinen wieniläinen musiikki. Harjoitukset sisältävät rentoutumisharjoituksia, liikkeiden hiomista ja tiettyjen lihasten voimistamista. Koulussa hypätään levadea, courbettea ja capriolea, jotka ovat osa espanjalaisen ratsastuskoulun esityksiä. Näitä liikkeitä ei harjoitella päivittäin ja niitä nähdään aamuharjoituksissa vain harvoin. Valkoiset Lipizzaner-oriit harjoittelevat ratsastajiensa kanssa lähes joka päivä. Päivittäisen harjoittelun tavoite on ylläpitää hevosten urheilullisuutta ja kuntoa sekä rakentaa tiettyjä lihasryhmiä, joita tarvitaan haute école -esitysten suorittamiseen.

Wien: Ylemmän tai alemman Belvederen pääsyliput

7. Wien: Ylemmän tai alemman Belvederen pääsyliput

Koe Wienin Belvedere, joka on yksi maailman johtavimmista museoista. Belvederen kokoelmiin kuuluu lukuisia teoksia keskiajalta nykypäivään. Palatsikompleksiin kuuluu alempi ja ylempi Belvedere sekä vaikuttavat puutarhat. Kyseessä on yksi barokkiajan arkkitehtonisista ihmeistä. Näe muun muassa Gustav Klimtin maalaukset, Wienin Biedermeierdin, Itävallan barokin, 1900-luvun Wienin sekä ranskalaisen impressionismin helmiä. Museossa on nykyään myös näytillä useita laajoja erityisnäyttelyitä ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Itävaltalainen kenraali, Savoijin prinssi Eugene nimitti kuuluisan barokkiarkkitehdin Johann Lukas von Hildebrandtin rakentamaan kompleksiin. Prinssin kuoltua keisarinna Maria Theresa hankki kompleksin itselleen ja muutti ylemmän Belvederen keisarillisten kokoelmien näyttelyalueeksi. Näin siitä tuli yksi maailman ensimmäisistä julkisista museoista. Ennen prinssi Eugenen asuinpaikkana tunnettu alempi Belvedere kätkee sisälleen lukuisia näyttelyitä. Belvederen barokkipuutarhat ovat yhdet maailman vaikuttavimmista puutarhoista. Merkittävin puutarha sijaitsee alemman sekä ylemmän Belvederen välissä, jopa kolmen terassin alueella. Puistosta löytyy myös kasvitieteellinen puutarha sekä vanhin alppipuutarha Euroopassa.

Espanjalainen ratsastuskoulu: The Lipizzans -esitys

8. Espanjalainen ratsastuskoulu: The Lipizzans -esitys

Koe valkoisten orien baletti ainutlaatuisessa ratsastuskoulussa Hofburgin palatsissa, jonka Kaarle VI rakennutti. Nämä esitykset ovat ratsastajien ja heidän lipizzanhevosten vuosien harjoittelun tulos. Espanjalainen ratsastuskoulu on ainoa instituutio maailmassa, jossa on harjoitettu renessanssiajan Haute Ecole -menetelmää yli 450 vuoden ajan. Niin nuoret kuin kokeneet hevosetkin hurmaavat yleisön erilaisilla tempuilla ja taidoilla. Lipizzojen fysiikka ja ylpeys soveltuvat erinomaisesti korkealuokkaiseen hevosesitykseen. Ne ovat Euroopan vanhin hevosrotu. Espanjalainen ratsastuskoulu pyrkii säilyttämään klassisen hevostaiteilun perinteen, joka on lueteltu UNESCO:n aineettoman kulttuuriperinnön listassa. Arvostettu multimediataiteilija André Heller on luonut esitykseen erityisen tunnelmavalaistuksen, jonka ansiosta areena on yksi maailman kauneimmista hevosareenoista. Tunnelma ja wieniläinen klassinen musiikki tekevät ratsastajien ja lipizzanhevosten esityksestä erityisen ikimuistoisen. Puolentoista tunnin gaalaesitykseen kuuluu live-moderointia, perusesitys kestää 70 minuuttia ja Kunnianosoitus Wienille -esitys kestää kaksi tuntia.

Wien: Ohita jonot -lippu Schönnbrunnin eläintarhaan

9. Wien: Ohita jonot -lippu Schönnbrunnin eläintarhaan

Käy Schönbrunnin eläintarhassa, joka on maailman vanhin eläintarha ja Euroopan paras eläintarha viisi kertaa peräkkäin. Osa UNESCOn maailmanperintökohdetta, keisarillinen Schönbrunnin palatsin keskellä, koe eläintarhan ainutlaatuinen sekoitus kulttuuria ja luontoa, suojelun ja biologisen monimuotoisuuden edistämistä sekä keisarillista viehätystä. 700 lajia muurahaiskarhuista seeproihin Näe 700 lajia kaikkialta maailmasta, joista osa on kriittisesti uhanalaisia. Tutustu 17 hehtaarin alueeseen ja löydä kirahveja, orankeja, alustoillaan torkkuvia siperiantiikereitä, eukalyptuslehtien läpi murkinoivia koaloja, mutakylvyissään viihtyviä afrikkalaisia norsuja ja mangusteja, jotka liikkuvat ympäriinsä ja kaivavat hiekkaa. Päänähtävyys: jättiläispandat Tutustu eläintarhan suosituimpiin nähtävyyksiin, jättiläispandoihin. Opi siitä, kuinka Schönbrunn on vain yksi harvoista eläintarhoista maailmanlaajuisesti, joille Kiinan kansantasavalta on uskonut pandaparin. Ymmärrä tapoja, joilla eläintarha on ainutlaatuinen auttaakseen tätä uhanalaisia lajeja lisääntymään luonnollisesti. Ota selvää, kuinka Yangista tuli vankeuden ensimmäinen panda, joka kasvatti kaksospentuja ilman ihmisen väliintuloa vuonna 2016. Eläintalojen maailmankierros Hae turvaa huonolta säältä lukuisissa eläintaloissa. Seikkaile sademetsätalossa, jossa asuu runsaasti trooppista kasvistoa ja eläimistöä. Näe hohtavia kaloja ja kiehtovia matelijoita akvaarioterraariossa. Näe apinoita ja makeja, jotka liikkuvat vapaana historiallisessa apinatalossa. Katsele vedenalaisia hylkeitä ja pingviinejä Polariumissa. Bongaile sukeltavia jääkarhuja Polardomissa. Kuuntele mielenkiintoisia faktoja Tirolerhofin harvinaisista kotieläimistä.

Wien: Pääsyliput Mozarthausiin ja ääniopas

10. Wien: Pääsyliput Mozarthausiin ja ääniopas

Mozarthaus Vienna ja audio-opas: Mozarthaus Viennassa vierailijat voivat tutustua ainoaan Wienissä sijaitsevaan Mozartin asuntoon, joka on säilytetty entisessä loistossaan. Mozart asui talossa vuosina 1784-1787 ja sävelsi siellä enemmän musiikkia kuin missään muualla. Asunnossa on kattava esittely keskittyen Mozartin elämään. Kolmella näyttelyalueella kaikenikäiset Mozart-fanit voivat tutustua säveltäjäneron teoksiin ja elämään. Näyttely keskittyy Mozartin Wien-vuosiin, jotka olivat hänen tuottavinta aikaansa. Hyödynnä Mozarthaus Viennassa ilmaista audio-opasta. Pysyvän näyttelyn lisäksi  Mozarthausissa on vuosittain vaihtuva tilapäisnäyttely, joka myös kuuluu lippusi hintaan. Sunnuntaisin saatavilla on myös ilmainen 30 minuutin opastettu kierros keskittyen Mozarthaus Viennan kohokohtiin (vain pääsylippujen haltijoille).  Musiikkiyhdistelmälippu: Mozarthaus Wien ja Haus der Musik Yhdessä interaktiivisen Haus der Musikin kanssa Mozarthaus Wien tarjoaa "Mozart & More" -yhdistelmälipulla täydellisen elämyksen musiikista kiinnostuneille. Lähde mukaan matkalla Mozartin ja hänen musiikkinsa maailmaan. Wienin Haus der Musik on moderni, interaktiivinen museo vanhassakaupungissa. Historiallisen palatsin kuusi kerrosta kutsuvat vierailijat kokeilemaan itsekin musiikin tekemistä. Haus der Musik yhdistää musiikin menneisyyden, nykypäivän ja tulevaisuuden inspiroivalla ja jännittävällä tavalla. Sukella itsekin musiikin maailmaan.

Lisää päivät

Tekemistä kohteessa
Wien
Uppoudu historian, upean arkkitehtuurin ja Euroopan kotoisimpien kahviloiden tunnelmaan.

Parhaat aktiviteetit

Wien: parhaat nähtävyydet

Kaikki aktiviteetit

466 aktiviteettia löydetty
Järjestys:
Sivu 1 / 30

Immersiivisiä elämyksiä

Wien: Koe enemmän

Näytä kaikki

Wien: usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat parhaat päiväretket ja -kierrokset kohteesta Wien?

Parhaat päiväretket ja -kierrokset kohteesta Wien ovat

Hallstatt

Wien: Muut elämykset

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Wien? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Wien : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 60 903 arvosteluun

Huolimaton kokemus, vaikka olisin ottanut ensimmäiset parterre-istuimet (parhaat) ja ne eivät olleet halpoja, olisin maksanut tuplaan. Vaikka tämä ei ole rakennuksen pääsali, se on harvinainen loisto. Moitteettomia muusikoita. Älä epäröi.

Hieno konsertti kauniissa salissa! Meillä oli halvat 10€ liput ja kuulimme upeasti ja pystyimme jopa näkemään lavan eteenpäin nojaten! Ensimmäinen viulisti oli erittäin hyvä! Johtopäätös: täydellinen ilta!

Eka kerta Wienissä, mutta tuskin viimeinen. Viisi päivää oltiin ja tuntui, että reissu jäi vain hipaisuksi. Jos kulttuuri kiinostaa niin Wieniin mars. Ja kyllä Getyourguide on aika näppärä

Todella kätevä, tosin mobiilisovellukseen kortin laittaminen teetti töitä, koska Wienin nettisivut vaihtoi sivun vaihdossa jatkuvasti englannin saksaksi.

Se oli erittäin mukava konsertti ja ilta oli sen arvoinen. Oli myös kokemus saada kuva rakennuksesta tässä tilaisuudessa.