Stonehenge

Anna päivät ja löydä saatavilla olevat aktiviteetit

Viisi faktaa Stonehengen historiasta

Stonehengen historia kätkeytyy salaperäisyyden ja erilaisten teorioiden verhon taakse. Monet sanovat, että avaruusoliot rakensivat Stonehengen! Tässä viisi faktaa maailman kuuluisimmasta esihistoriallisesta monumentista.

 • 5000 vuotta vanha

  1. 5000 vuotta vanha

  Stonehenge rakennettiin vaiheittain. Radiohiiliajoitus kertoo, että sen ensimmäiset rakennusvaiheet alkoivat yli 5000 vuotta sitten, useita vuosisatoja ennen pyramidien rakennusta.

 • Esihistoriallinen hautausmaa

  2. Esihistoriallinen hautausmaa

  Stonehengellä sanotaan olleen useita käyttötarkoituksia. Yksi varmaksi tiedetty käyttötarkoitus oli sen käyttö esihistoriallisena hautausmaana, josta on löydetty jopa vuonna 3000 eKr tuhkattuja ruumiita.

 • Varhaiset tiedemiehet

  3. Varhaiset tiedemiehet

  Vaikka Stonehenge onkin muinainen rakennelma, on se rakennettu auringonnousun ja -laskun mukaisesti. Tämä on todiste varhaisesta ja edistyneestä matematiikan sekä geometrian ymmärryksestä.

 • Kaukaa tuodut kivet

  4. Kaukaa tuodut kivet

  Stonehengen suurimmat kivet ovat jopa 9 metriä korkeita ja painavat noin 20 tonnia. Kivet kuljetettiin paikalle yli 30 kilometrin matkan päästä. Pienemmät, noin 3-4 tonnia painavat kivet tuotiin paikalle yli 240 kilometrin päästä!

 • Kirotut kastemadot

  5. Kirotut kastemadot

  Charles Darwin tuli 1800-luvulla tekemien tutkimustensa jälkeen tulokseen, jonka mukaan Stonehengen kivet ovat vajonneet maahan kastematojen vuoksi.

Suunnittele vierailusi

 • Hyödynnä ääniopasta

  Ota Stonehengelle mukaan ilmainen ääniopas, jonka avulla voit tutustua sen historiaan sekä teorioihin. Mikäli et halua jonottaa ilmaista ääniopasta, voit ladata sen ilmaiseksi netistä ja kuunnella opasta omalla kannettavalla musiikkilaitteellasi.

 • Pistäydy Salisburyssa

  Salisbury on kuvankaunis keskiaikainen kylä, joka sijaitsee noin 13 kilometrin päässä Stonehengeltä. Historiallisessa kaupungissa vieraileminen ja sen upeaan katedraaliin tutustuminen on ehdottomasti vaivan arvoista.

 • Ihaile auringonlaskua

  Stonehenge on vaikuttava näky mihin tahansa kellonaikaan, mutta auringon laskiessa se on suorastaan taianomainen. Auringonlasku on taatusti unohtumaton elämys, mutta Stonehengellä on paljon ihmisiä auringonlaskun aikaan. Saavu paikalle aiemmin, mikäli haluat vierailla kivimuodostelmalla rauhallisempaan aikaan. Alue avataan ympäri vuoden klo 9.30 lukuun ottamatta kesäkuun ja elokuun välistä aikaa, jolloin alue avataan klo 9.00.

Hyödyllistä tietoa

 • Milloin vierailla?
  Klo 9.30-19.00. Kesäkuusta elokuuhun alue avataan klo 9.00.
 • Hinta
  Tavallinen aikuisten lippu maksaa 14,50 puntaa.
 • Tarvitsenko oppaan?
  Saat alueella käyttöösi ilmaisen äänioppaan, jonka voi myös ladata etukäteen netistä.
 • Kuinka päästä perille
  Autolla: A360, Airman's Corner. Bussilla: Stonehengen kierrosbussi lähtee Salisburyn rautatie- ja linja-autoasemilta.
 • Lisävinkkejä

  • Viimeinen sisäänpääy kaksi tuntia ennen sulkemisaikaa.

  • Liput tulee nykyään hankkia etukäteen, sillä Stonehengen alueelle pääsee lippuun kirjoitettuun aikaan.

Stonehenge : Mitä vierailijat sanovat

Yleisarvosana

4.4 / 5

perustuen 9 434 arvosteluun

Opas Peterille kiitos! Kertoi erittäin laajasti, monipuolisesti ja mielenkiintoisesti asioista. Ja englanninkieli oli selkeä, niin että ulkomaalainenkin ymmärsi. Kuski Nicholas ajoi turvallisesti ja tasaisesti. Ainoa miinus että aikaa olisi saanut olla enemmän Windsorissa ja Oxfordissa mutta muuten retki oli erittäin hyvä, suosittelen. Kaikki toimi kuten pitikin.

Hyvä kokonaisuus jossa voi nähdä paljon yhden päivän aikana. Toki aikaa tutustumiseen per kohde on rajallisemmin. Kaiken tärkeimmän ehtii kuitenkin hyvin näkemään. Ryhmän koko yllätti, olikin 50 henkilöä, pienempi määrä parantaisi viihtyvyyttä. Opas James oli todella asiantunteva. Päivän anti erinomainen.

Erittäin kätevä ja hyvä tapa käydä katsastamassa Stone Henge Lontoosta käsin. Bussin lähtöpaikka voisi olla hieman selkeämpi, mutta varsin helposti löytyvä matkatoimisto kyllä opastaa kun kysyy. Mobiililippu käy, bussiin mentäessä sitä vastaan saa rannekkeen.

Kiva retki, vaikka välillä satoikin vettä. Mukava, innostunut ja paljon tietävä opas Toby. Vähän kiireessä kaikki paikat tuli nähtyä, joten kaksi kohdetta per päivä olisi varmaan hyvä vaihtoehto. Ensikertalaiselle kaiken kaikkiaan onnisunut retki.

Erinomainen retki. Taisi käydä onni oppaan suhteen. Tämä ainakin oli erittäin osaava, asiantunteva ja ystävällinen opas (Anmarie?). Lisäksi puhui hyvin selkeästi. Aikataulu tiukka, mutta ymmärrettävä. Suosittelen.